جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۰۳ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۱۵۰
مجلس

جلسه غیرعلنی مجلس (۳ تیرماه ۹۹)

وزیر کشور: دلیل اتفاقات آبان را نمی‌توانم بگویم/ پورابراهیمی: بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی در خانه‌هاست

جلسه غیرعلنی مجلس در 3 تیر 99,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
جلسه غیرعلنی مجلس امروز برگزار شد و وزیر کشور در مورد اتفاقات آبان ماه ۹۸ توضیحاتی داد.

به گزارش ایسنا، جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش با حضور امیر سرتیپ حاتمی شروع شد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار است در این جلسه وضعیت دفاعی کشور را برای نمایندگان تشریح کند.

قالیباف: اولویت اول مجلس یازدهم حل مسائل اقتصادی و معیشتی است

محمد باقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان ارائه گزارش وزیر کشور درباره مسائل داخلی و امنیتی گفت: خواسته نمایندگان این بوده که با توجه به شرایط کشور توجه بیشتری به موضوع آسیب‌های اجتماعی شود و خصوصا به نهادهای مردمی که به آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کنند  توجه شود.

وی افزود: همچنین مدیران مناطق محروم و دور افتاده معمولا کم تجربه تر هستند در حالی که این مناطق نیازمند انسان‌های باسابقه تر است و در عزل و نصب‌ها باید به این موضوع توجه شود برخی از دوستان حرفشان این است که دنبال تغییرمدیران نیستیم ولی آنهایی که ناکارآمد هستند باید مورد بازنگری قرار گیرند.

رئیس مجلس همچنین بر ضرورت ارائه لایحه جامع انتخابات براساس سیاست‌های کلی انتخابات از سوی دولت تاکید کرد.

رئیس مجلس همچنین گفت: نکته ای که دوستان می‌خواستند و من به آن اشاره می‌کنم این است که برخی مسئولیت‌ها به عهده وزارت کشور نیست اما به هر حال همه ما می‌دانیم که استانداران، نمایندگان عالی دولت در استان‌ها، مسئول هماهنگی، رئیس شورای هماهنگی و رئیس شورای برنامه ریزی هستند و همه ظرفیت‌های استان را در اختیار دارند.

وی افزود: اگر نمایندگان مطالبات به حقی در استان‌ها دارند انتظار می‌رود با استفاده از ظرفیت استانداران، اثربخشی و مطالبه گری به آن توجه شود.

درخواست محاکمه وزیر کشور به دلیل حوادث آبان ۹۸

اردشیر مطهری نماینده گرمسار سمنان در مجلس گفت: وزیر کشور باید برای حوادث بعداز گرانی بنزین دادگاهی شود.

رحمانی فضلی: دلیل اتفاقات آبان را نمی‌توانم بگویم/ جلسه غیرعلنی برگزار کنید تا بگویم

عبدالرضا رحمانی فضلی در جریان جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی و بررسی مسائل امنیتی در کشور بیان کرد: وزارت کشور وزارتخانه گسترده‌ای بوده و ماموریت‌های مختلفی برعهده دارد. بنده از همین‌جا اعلام آمادگی می‌کنم که در هر زمینه‌ای که دوستان تشخیص دادند بنده در مجلس شورای اسلامی حاضر شده و به آنان توضیح دهم. در خصوص مسائل امنیتی نیز نمی‌توان همه مسائل را از پشت تریبون مطرح کرد. اگر لازم است جلسه غیرعلنی برگزار شده تا بنده به طور کامل قضیه را توضیح دهم. طرح برخی از مسائل پشت تریبون به این گونه صحیح نیست. بنده دیدم که یکی از دوستان یکی از استانداران را مورد خطاب قرار داد و به ایشان اتهاماتی را وارد کرد در حالی که ایشان اینجا نبوده و نمی‌توانند از خود دفاع کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: اگر ما اصولگرا هستیم باید به اصول اخلاقی و رفتاری پایبند بوده و از آن‌ها تبعیت کنیم. صحبت‌هایی که دوستان در خصوص بحران داشتند حاکی از آن بود که از بحران هیچ اطلاعی ندارند. موضوع بنزین مصوبه سران قوا بود و در شورای عالی امنیت ملی و دولت مطرح شده بود و کل کشور آمادگی لازم برای اجرای آن را داشت، چرا که دقیقا یک سال در سه کمیته فنی، تبلیغاتی و انتظامی پیگیری شده بود.

وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: بار‌ها اجرای این تصمیم به عقب افتاده بود تا تدابیر لازم اندیشیده شود. هیچ کس راضی نیست که یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود. بنده از همین جا از تمام نیرو‌های امنیتی و انتظامی که در صحنه بودند تشکر می‌کنم. دلیل آن اتفاقات نیز به دلایل خاصی باز می‌گردد که اینجا جای گفتن آن نیست. به راحتی نمی‌توان به افرادی که امنیت کشور را تامین می‌کنند اتهام زد.

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به مسائل طرح شده در خصوص تغییرات غیرکارشناسی در وزارت کشور بیان کرد: بنده زمانی که بر سر کار آمدم حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از بیرون وزارتخانه بودند، اما امروز ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از داخل خود وزارت کشور انتخاب شده و در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شده است. بنده خودم در خصوص عدم توسعه یکنواخت در استان‌ها منتقد بودم که نتیجه نظامات کشور است. چقدر وزارت کشور در این حوزه‌های اقتصادی نقش دارند. وزارت کشور ۲۰۶ اختیار را به استان‌ها داده است و بنده خود نیز موافق مدیریتی بدون تمرکزگرایی هستم. بنده در مسائل امنیتی از مدیریت تمرکززدا حمایت می‌کنم با این‌که از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است، در مسائل توسعه‌ای و اقتصادی که دیگر جای حرفی باقی نمی‌ماند.

وزیر کشور در ادامه تاکید کرد: نیرو‌های انتظامی در حوادث همه تلاش خود را با امکانات کم به کار می‌گیرند. شما نیز کمک کنید تا ما بتوانیم نیروی انتظامی را تقویت کنیم. در خصوص مرز‌ها نیز از ۲۵۰۰ کیلومتر خلأ مرزی امروز به ۹۵۰ کیلومتر رسیده‌ایم. ۳۰۰ میلیون دلار نیز با تصویب شورای عالی امنیت ملی و تایید مقام معظم رهبری برای این امر اختصاص یافته است.

وی در ادامه با اشاره به مسائل طرح شده در خصوص اختلافات قبیله‌ای در خوزستان مطرح کرد: اختلافات در آن منطقه به حدود ۸۰ سال پیش باز می‌گردد، اکنون نیز زمانی که این اتفاق افتاد ما از تهران نیروی ویژه به شهرستان فرستادیم و با ریش‌سفیدان صحبت کرده و مساله حل شد. در خصوص بی‌عدالتی در اصفهان نیز بنده دقیقا متوجه موضوع نشدم، اما باید بگویم که قانون معیار عدالت ما است. برخی از مسائل که مطرح می‌شود در حوزه کاری وزارت کشور نیست.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که کاهش سرمایه اجتماعی نتیجه عملکرد همه دستگاه‌ها است، بیان کرد: بی‌اعتمادی مردم و کاهش سرمایه اجتماعی صرفا به عملکرد یک دستگاه باز نمی‌گردد، بلکه هر یک از ما به نوبه خود در آن نقش داریم. زمانی که مسائلی غیر قابل اثبات و بدون استناد از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی به گوش می‌رسد و شنونده آن را می‌شنود، قطعا بی‌اعتمادی رخ می‌دهد. باید از تریبون مستند حرف بزنیم. بنده در هر زمینه‌ای که مسئولیت داشته و خطا کرده‌ام آن را می‌پذیرم.

رحمانی فضلی ادامه داد: در خصوص تنظیم بازار هیچ اختیاری به استان‌ها داده نشده است. در خصوص تقسیمات کشوری نیز فرآیندی قانونی طی شده و بنده هیچ دخالتی در خلاف قانون در این حوزه ندارم. جنبه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و جمعیتی همه شاخصه‌هایی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد و ما خلاف قانون عمل نکرده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به این‌که گرانی کالا‌ها به وزارت کشور باز نمی‌گردد، بیان کرد: بنده به عنوان یک کارشناس آماده هستم تا در این حوزه صحبت کرده و راه‌حل و پیشنهاد ارائه کنم، اما این‌که بگوییم پراید گران شده و اکنون وزیر کشور باید پاسخگو باشد ربطی به وزارت کشور ندارد. در حوزه قاچاق کالا نیز در این دولت گام‌های بلندی برداشته شده است. ۸۰ درصد سامانه‌ها در حوزه مبارزه با قاچاق فعال شده که مبدا، مقصد و مسیر پول و کالا را روشن می‌کند. بنده نمی‌گویم که هیچ قاچاقی از مرز‌ها صورت نمی‌گیرد، اما نیروی انتظامی و سپاه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا قاچاق به حداقل برسد.

وزیر کشور ادامه داد: وزارت کشور بسیار متنوع بوده و بنده حاضر هستم در خصوص مسائل امنیتی در جلسه‌ای غیرعلنی به نمایندگان توضیحات لازم را ارائه کنم. استانداران نیز سعی می‌کنند تا در حوزه‌های مختلف که اختیارات دارند ورود کرده و به حل مسائل و مشکلات بپردازند.

وزیر دفاع: سیاست دفاعی به سیاست دفاعی فعال تغییر کرده است

محمدحسین فرهنگی در حاشیه جلسه امروز(سه شنبه) مجلس درباره جلسه غیر علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران گفت: امروز در مجلس میزبان دو نفر از وزرای دولت بودیم و از قبل قرار بود که هردو جلسه به صورت علنی برگزار شود با درخواست وزیر دفاع و با توجه به اینکه تاکید داشتند برخی نکات طبقه بندی را در جلسه مطرح می کنند، جلسه به صورت غیر علنی برگزار شد.

وی افزود: وزیر دفاع درباره تغییر سیاست دفاعی به سیاست دفاعی فعال، نوسازی صنایع دفاعی، ارتباط ارگانیک با بخش‌های علمی و جامعه علمی کشور مطرح کرد. همچنین درباره محصولات تولیدی تاثیر گذار در حوزه دفاعی را معرفی کرد که شرایط را برای مقابله با هرگونه تهدیدی آماده کند.

فرهنگی ادامه داد: امیر حاتمی به قرار گرفتن مسائل معیشتی در اولویت دولت و این وزارتخانه اشاره کرد؛ در دوره مدیریتی وزیر دفاع اتفاقات مثبتی در حوزه معیشت کارکنان و اعضای نیروهای مسلح ایجاد شده است؛ با توجه به شرایط  اقتصادی کشور این اقدامات کافی نیست و ایشان محدودیت‌ها و مشکلات خود را در این حوزه توضیح داد.

سخنگوی هیات رییسه مجلس درباره کمیسیون های تخصصی نیز گفت: تاکنون ۱۱ کمیسیون تشکیل و هیات رییسه آنها مشخص شده است و دو کمیسیون نیز باقی مانده  است که هیات رییسه یکی از آنها امروز انتخاب می شود، مجلس طرحی را در دست اقدام دارد که با به دنبال مجوز قانونی در این زمینه است با اصلاح تبصره ۱ ماده ۲۸ آیین نامه داخلی مجلس طرحی آماده شده که پس از بازگشت نمایندگان از حوزه های انتخابیه به صورت دو فوریت در صحن مطرح می‌شود.

پورابراهیمی: بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی در خانه‌هاست

محمدرضا پورابراهیمی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس در ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور در مسائل ارزی گفت: با توجه به تاخیر در تشکیل کمیسیون‌های تخصصی، موضوعات مربوط به دستور کارهای کمیسیون‌ها با تاخیر مورد بررسی قرار گرفت البته که مجلس یازدهم از همان ابتدای تشکیل در قالب کارگروه‌های تخصصی موضوعات مهم اقتصادی، مسائل بازار پولی، سرمایه‌ای، حوزه ارزی، سهام عدالت و موارد دیگر را مورد بررسی قرار داد. کمیسیون اقتصادی هم در همان جلسه اول و بعد از تعیین هیات رئیسه به موضوع بررسی مسائل ارزی ورود کرد و محورها احصا شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز گذشته این کمیسیون با معاونان سه وزارت خانه درباره مسائل ارزی گفت: وزارت خارجه به خاطر ماموریت برون مرزی در بحث دیپلماسی اقتصادی و تکالیف محوله جلسه‌ای با حضور معاون اقتصادی وزیر خارجه برگزار کرد همچنین جلسه دیگری با معاونان وزارت کشاورزی به دلیل اهمیت و لزوم تامین کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی و آخرین وضعیت موجود برگزار شده و جلسه دیگر با مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه و تجارت برای بررسی برنامه‌هایی جهت تامین کالاهای اساسی بود. امروز جلسه کمیسیون اقتصادی با حضور رئیس کل بانک مرکزی برای بررسی التهابات ارزی در جامعه تشکیل می‌شود که از رئیس مجلس هم به دلیل اهمیت موضوع دعوت کردیم در نهایت هم جمع بندی را به نمایندگان ارائه می‌کنیم.

وی در توضیح علت بروز شرایط ارزی موجود در کشور گفت: بخشی از این موضوع به نگاه دولت به موضوعات اقتصادی برمی‌گردد ادبیات دولت برای حل مشکلات اقتصادی نگاه بیرون به جای درون بود همین موضوع باعث شد حل بسیاری از مسائل به مذاکرات گره خورده و اقدامات کشورهای اروپایی در مسائلی همچون کانال مالی اینستکس تعیین کننده باشد. موضوعی که خروجی آن نه تنها گره گشا نشد که نتایج تصمیمات اتخاذ شده تضعیف نظام ارزی و پولی کشور بود. اگر دولت از همان ابتدا برای حل مشکلات اقتصادی نگاهی به درون داشت با این شرایط مواجه نمی‌شدیم.

وی با تاکید بر این که اقتصاد کشور در خصوص مسائل ارزی قابل مدیریت است، افزود: ما برای حرکت انقلابی جهت رسیدن به توسعه با نگاه به درون و مبتنی بر اولویت‌های مورد تاکید مقام معظم رهبری برای سیاست‌های اقتصادی عزم و اراده داریم.

وی با بیان این که منابع و مصارف ارزی دو سرفصل موضوعات ارزی است، گفت: عدم تعادل در منابع و مصارف ارزی باعث ایجاد وضعیت موجود شد و این که ارز به خارج از کشور منتقل شد. عملکرد ۱۰ سال گذشته قبل و بعد از تحریم بیانگر این است که به طور متوسط سالانه حدود ۸۰ میلیارد دلار منابع ارزی از درآمدهای غیر نفتی حاصل می‌شود که ۴۰ میلیارد دلار در طول ۱۰ سال گذشته مصارف ارزی داشته‌ایم. جمهوری اسلامی ایران به خاطر توانمندی‌های اقتصادی ظرفیت‌های تجاری مثبتی دارد و مصارف ارزی ما نصف منابع ارزی بوده است. حتی با تحریم ۱۰۰ درصدی درآمد نفتی در سال‌های ۹۷ و ۹۸ مجلس باز هم میزان منابع صادرات غیر نفتی جوابگوی کل نیازهای واردات کشور بوده البته که باید واردات مدیریت شده که این اتفاق می‌افتد ما در جلسات کمیسیون اقتصادی در مجلس دهم و در جلسه با سران قوا بر این موضوع تاکید داشتیم که در نهایت ممنوعیت واردات  ۱۴۰۰ قلم کالا از ۷۰۰ قلم کالا تصویب شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر ما حتی نتوانیم یک بشکه نفت صادر کنیم باز هم تراز خارجی ما به خاطر ظرفیت درآمد غیر نفتی می‌تواند پاسخگوی کل واردات باشد.

وی در تبیین اقدامات لازم برای تامین منابع ارزی گفت: باید سازوکار وصول منابع مردم ایران در کشورهای آسیایی  تغییر پیدا کند بخشی از منابع ارزی متعلق به مردم در بانک‌های کره، ژاپن، هند و چین و برخی کشورهای عربی است دولت باید سازوکاری برای دسترسی به این منابع داشته باشد. اخیرا آقای همتی سفری به عراق داشته، می‌دانیم که حجم قابل توجهی از منابع ما در عراق بوده که باید دسترسی به این منابع به عنوان یک اولویت دنبال شود و ما این موارد را  از دولت پیگیری خواهیم کرد.

پورابراهیمی اجرای پیمان‌های پولی و بانکی را ضروری خواند و توضیح داد: پیمان‌های پولی دو جانبه و چند جانبه حداقل با کشورهای طرف مشارکت سیاسی در منطقه  ضروری است که راهکاری جهت تقویت منابع ارزی به شمار می‌اید دولت همچنین باید به موضوع رمز ارزها و ارزهای دیجیتال ورود پیدا کند، ما به بانک مرکزی گفتیم که یکی از راهکارهای تامین منابع ارزی در کشور رمز ارزها  است امکان تولید آن در داخل وجود دارد که می‌توان از طریق آن مقدار قابل توجهی از نیاز ارزی کشور را تامین کرد در شرایطی که شاهد این اتفاق بودیم یک مرتبه وزارت نیرو  تعرفه‌ها را به حدی بالا برد که همه چیز تعطیل شد دولت باید این مسیر را هموار کند.

وی تصمیم گیری درباره رمز ارزها و تغییر نگاه درباره وضعیت بازار متشکل ارزی را ضروری خواند و افزود: اشکالات اساسی در بازار متشکل ارزی وجود دارد این بازار باید براساس مکانیزیم عرضه و تقاضا باشد که نه تنها این اتفاق رخ نمی‌دهد که فقط با دخالت بانک مرکزی بوده، اخیرا شاهد تجمع تعدادی از وارد کنندگان برای تامین ارز مورد نیاز بودیم اگر قرار بر استفاده از سامانه نیما باشد بانک مرکزی باید همه تعهدات را بپذیرد. اگر این بازار درست مدیریت شود دیگر صادرکنندگان از کارت‌های اجاره‌ای استفاده نمی‌کنند و همه چیز به شرایط عادی برمی‌گردد.

پورابراهیمی با تاکید بر لزوم تغییر در سیاست‌های بازار اسکناس توضیح داد: باید موضوع تامین اسکناس برای مواردی همچون گردشگری، سفر دانشجویی، اعزام افراد نیازمند درمان به خارج کشور  تغییر پیدا کرده و آنها ارز مورد نیاز را از طریق درگاه الکترونیکی تامین کنند؛ کاری که بسیاری از کشورها انجام می‌دهند. همچنین باید سازوکار جدیدی برای تشویق ورود منابع ارزی در منازل و خانه‌ها به بازار وجود داشته باشد. طبق ارزیابی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی در منازل وجود دارد؛ دلیل آن هم سیاست‌های مالی بانک مرکزی در گذشته است. آنها منابع ارزی مردم را گرفتند اما  وقتی مردم خواستند ارزشان را تحویل بگیرند با همان نرخ  قبلی به آنها دادند؛ یعنی مردم آن زمان دلار هزار تومانی را به بانک‌ها داده بودند وقتی نرخ دلار به ۳۰۰۰ تومان رسید بانک مرکزی با همان  دلار هزار تومانی به  مردم برگرداند؛ این تیر خلاص به اعتماد عمومی مردم بود. بانک مرکزی باید با سازوکارهای اعتماد مردم را برای ورود منابع ارزی به بازار جلب کند. حجم زیادی از منابع مورد نیاز ما در اختیار مردمی هستند که از سیاست‌های بانک مرکزی نگران هستند.

پورابراهیمی با تاکید بر لزوم استفاده از پیام‌رسان‌ها در حوزه ارزی توضیح داد: روس‌ها  اقدام مهمی انجام داده و از سوئیفت جدا شدند تمام نقل و انتقال نظام بانکی از طریق سوئیفت تحت نظارت آمریکا انجام می‌شود؛ این باعث شده کشورهایی همچون ایران که با تحریم مواجه هستند، با مشکل مواجهه شوند. بانک مرکزی می‌تواند پیام رسان مستقلی با کشورهای دیگر تعریف کند که این راهی برای برون رفت از تحریم‌ها است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح در بورس انرژی گفت: دولت باید از تناقض در تصمیمات دوری کند؛ وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص پیدا کرد تا کالای ارزان به مردم داده شود اما کالای گران دادیم. بیش از صد هزار میلیارد تومان ما به تفاوت نرخ ارز ترجیحی با بازار ارز است که به عنوان رانت توزیع می‌شود. باید در این سیاست‌ها تجدید نظر کرد.

پورابراهیمی با بیان این که باید صادرکنندگان را در موضوع تهاتر مشارکت داد گفت: مشکلات سامانه نیما مسائلی را به وجود آورده است  باید مشوق‌های را برای ورود منابع ارزی ایجاد کرد. امیدواریم با همکاری مجلس و دولت و سایر قوا بتوانیم همچون جنگ نظامی در جنگ اقتصادی آمریکا را شکست دهیم و به خاک بمالیم.

بیگی نژاد: آیا وزیر کشور از قیمت پراید، حقوق کارگر و قیمت دلار خجالت نمی‌کشد؟

هادی بیگی نژاد در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در واکنش به سخنان وزیر کشور گفت: چند روز پیش فردی مرا دید و پرسید آیا نماینده مجلس هستید؟ و من گفتم بله، از من پرسید خجالت نمی‌کشید که پراید ۸۰ میلیون شده باشد؟ من از این وضعیت خجالت می‌کشم، آقای وزیر کشور! آیا شما خجالت نمی‌کشید؟ حقوق کارگر حدود دو میلیون تومان است، پول پیش خانه به طور متوسط متری چهار میلیون تومان است و دلار طی چند سال گذشته هفت برابر شده است. من از این وضعیت خجالت می کشم آیا شما خجالت نمی‌کشید؟

نماینده مردم ملایر در مجلس یازدهم امنیتی شدن مسائل اقتصادی را به عهده وزیر کشور دانست و تاکید کرد: ممکن است بگویید به شما چه ربطی دارد؟ در پاسخ باید بگویم که وقتی اتفاقی ناامنی ایجاد کند متولی امر شما هستید. همانطور که در ماجرای بنزین متولی شما بودید. امروز مردم به واسطه مشکلاتی که دارند، عصبانی هستند و دشمن تلاش می‌کند عصبانیت مردم را به بیرون آورده و آنها را به خیابان بکشد. منصوبان شما در استان‌های مختلف پیگیر عصبانی نشدن مردم نیستند.

بیگی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات آب شرب حوزه انتخابی‌اش گفت: در ماه رمضان چند هزار نفر آب نداشتند. منصوبان شما حتی به آنها سر نمی‌زدند. تا الان چند بار آب قطع شده و کسی پیگیری نمی‌کند. کیفیت آرد و نان نیز در این منطقه افتضاح است و منصوبان شما هیچ توجهی نمی‌کنند.

 وی همچنین با اشاره به اقدامات آموزش و پرورش در همه گیری کرونا به ضعف‌های این وزارتخانه اشاره کرد و خطاب به وزیر کشور گفت: بسیاری از ضعف‌های این وزارتخانه قابل رفع بود اما وقتی به منصوبان شما رجوع می‌کردیم توجهی نمی‌کردند. منصوبان شما برای رفع مشکلات مردم در میدان نیستند. آنها حتی در میان مردم راه هم نمی‌روند، راه رفتن که دیگر پول نمی‌خواهد اراده و غیرت می‌خواهد. شما از وحدت حرف می‌زنید اما به نظرم با کسی که هیچ توجهی نمی‌کند نمی‌توان وحدت داشت.

بیانیه ۲۰۲ نماینده مجلس درباره محدودیت‌های ایجاد شده برای شبکه‌های برون مرزی صدا و سیما

روح الله متفکر آزاد عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بیانیه ۲۰۲ نماینده مجلس درباره محدودیت‌های ایجاده شده برای شبکه‌های برون مرزی صدا و سیما را در پایان جلسه علنی امروز سه شنبه به شرح زیر قرائت کرد:

«در ماه‌ها و هفته های اخیر که تحولات بسیار مهم در حوزه‌های همسایگی، منطقه ای و بین المللی ضرورت حضور رسانه جمهوری اسلامی ایران را مضاعف ساخته است متاسفانه شبکه های برون مرزی صدا  و سیما که تریبون‌های رسمی کشور در خارج هستند دچار مشکلات جدی و محدودیت‌های ناشی از عدم تخصیص به موقع بودجه ارزی شدند. رسانه‌های برون مرزی کشورمان که در صف نخست رسانه‌های مقاومت قرار دارند و متناسب با پیام جهانی انقلاب اسلامی سال‌هاست در راستای مقابله با ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی و نیز معرفی ظرفیت‌ها و واقعیت‌های کشورمان و تبیین مواضع به حق جمهوری اسلامی فعالیت می کنند اخیراً  یک به یک در حال قطع شدن از ماهواره هستند. در هفته‌های اخیر انباشت بدهی ارزی و عدم اقدام عاجل نهادهای مسئول گریبان شبکه های الکوثر، سحر اردو، پرس تی وی، آی فیلم انگلیسی و رادیو دری برون مرزی را گرفته و موجب قطع پخش آنها در مناطق هدف شده است.

ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست داریم دولت محترم و دستگاه اصلی تخصیص بودجه ارزی به رسانه ملی یعنی سازمان برنامه و بودجه ضمن اقدام عاجل برای حل فوری این مشکل، پاسخی شایسته برای موارد زیر داشته باشد :

چرا بودجه ارزی رسانه های برون مرزی ظرف شش سال گذشته به یک سوم قبل کاهش یافته است؟

چرا به رغم ضرورت ‌های ناشی از گسترش اقتدار منطقه و جهانی جمهوری اسلامی توجهی به افزایش نیازهای زیرساختی و  بنیه برنامه سازی رسانه های برون مرزی نشده  و بلکه به جای حمایت موظف از آنها این رسانه‌ها در تنگنا نیز قرار گرفته اند؟

چرا بی توجهی به نیروی انسانی خاص و ویژه این معاونت باعث شده تعداد خبرنگاران فعال شبکه‌های برون مرزی ما در کشورهای مختلف به حدود یک چهارم در طول پنج سال گذشته افت کرده و نفس شبکه‌های خبری بین المللی کشور تنگ شود؟

به چه دلیل تخصیص و پرداخت بودجه ارزی صدا و سیما طبق گردش کار قانونی که باید از حداقل ۵ ماه پیش انجام می‌شد تا کنون به تاخیر افتاده که تاثیر منفی مستقیم آن بر روی تبلیغات بین المللی جمهوری اسلامی مشهود است و علاوه بر آسیب حیثیتی به کشور فعالیت  های رسانه ای بین المللی رسمی کشور را فلج کرده است و لذا درخواست موکد و جدی ما از دولت محترم به شرح ذیل است :

تامین فوری نیاز شبکه های برون مرزی و رفع مشکلات بدهی های انباشته شده ارزی صدا و سیما به ویژه در حوزه برون مرزی

پیش بینی و تثبیت ردیف بودجه مناسب ارزی جداگانه برای شبکه های برون مرزی در بودجه صدا  وسیما و تخصیص فوری و به موقع آن

حمایت فوری و خاص بودجه ای از پروژه‌های به تأخیر افتاده و بر زمین مانده در حوزه رسانه های بین المللی جمهوری اسلامی به ویژه شبکه های فرانسوی روسی و ترکی

امضاء کنندگان این نامه معتقدند حمایت و پاسداری از رسانه هایی که به برکت خون شهدای انقلاب اسلامی پا گرفته اند وظیفه همگان بوده و هیچ مسئولی حق ندارد خاکریزهای دیپلماسی رسانه ای جمهوری اسلامی ایران را تسلیم دشمن کند.

ضمن آنکه خواستار آنیم که دولت محترم با قید فوریت از ادامه روند تضعیف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی جلوگیری نماید، اعلام می کنیم در صورت ادامه بی توجهی به این مهم در مراحل بعدی از ابزارها و ظرفیت‌های قانونی خود برای پایان دادن به این روند استفاده خواهیم کرد.»

کوهساری: وضعیت بانک‌ها را روشن کنید

غلامعلی کوهساری در جلسه علنی صبح امروز سه‌شنبه مجلس در تذکری گفت: سرمایه گذاری دستگاه‌های دولتی و نیمه دولتی در استان گلستان و خصوصا شهرستان آزادشهر و رامیان در حد صفر است. معاونت سرمایه گذاری وزارت اقتصاد نیز گزارش از میزان سرمایه گذاری در استان گلستان را در اختیار نمایندگان قرار دهد.

وی همچنین تصویب منطقه آزاد اینچه برون را خاص مردم این منطقه عنوان و خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که در مورد تامین و تخصیص وجه لازم برای کشاورزان کلزا و گندم کاران مساعدت شود.

کوهساری با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع ضعف ولتاژ و قطعی برق در شهرستان رامیان گفت: بانک‌ها قوانین خود را دارند و حرف رئیس جمهور و وزیر اقتصاد را گوش نمی‌کنند. آنها پدر مردم را درآوردند، لازم است وضعیت بانک‌ها را روشن کنید.

مقصودی: مجلس باید قانون ساماندهی بازار مسکن را تصویب کند

فاطمه مقصودی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود اظهار کرد: جمهوری اسلامی مبتنی بر مکارم اخلاق، جمع‌گرایی به جای فردگرایی، خانواده به جای تجرد، توزیع ثروت به جای تمرکز ثروت، معنویت به جای تجمل و صدها ارزش والای انسانی دیگر بنا شده است. در مقابل تمدن رو به زوال غرب، برپایی فردگرایی، تجمل، اسراف، عدم پایبندی به خانواده و برده‌داری مدرن در قالب نظام سرمایه‌داری بنا شده است.

نماینده مردم بروجرد و لرستان «سرمایه‌داری جهانی» را عامل تحریم‌های اقتصادی ایران دانست و گفت: رفتار نظام سرمایه‌داری به سرکردگی آمریکا در ادوار تاریخ گویای عمق دشمنی آن‌ها به این مرز و بوم مقدس بوده و هست.

وی با بیان اینکه «تاریخ ظاهر زمان و خدا باطن زمان است» گفت: نمایندگان مجلس چه چیزی می‌خواهند؟ اینکه نامشان در تاریخ ثبت شود و لذت ببرند یا اینکه در باطن زمان و با خدا باشند؟ از این صندلی‌های مجلس هنوز بوی عرق و عطر نمایندگان قبل به مشام می‌رسد. چند روز دیگر دوره ما نیز تمام می‌شود پس اگر می‌خواهیم در ظاهر زمان نباشیم و در راه خدا حرکت کنیم باید بیانیه گام دوم انقلاب را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

مقصودی در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت حفظ وحدت گفت:‌ وحدت حول ولایت نسخه شفابخش و اثرگذار برای عبور از پیچ تاریخی است. آیا در اندیشه ما حل مشکلاتی که بر گُرده مردم افکنده‌ایم وجود دارد؟ به رنج‌های مختلف کودکان، جوانان و زنان بی‌سرپرست می‌اندیشیم یا اینکه این مشکلات را تحلیل نمی‌کنیم؟

وی افزود: آیا به صرف باور به اعتقاد به ولایت فقیه بار کاهلی خود را بر دوش رهبر انقلاب می‌گذاریم و یا با اندیشه شبانه‌روزی و حل مسائل کشور لبخند را به چهره مقام معظم رهبری می‌نشانیم و مردم را از رنج فقر و بیکاری رها می‌کنیم.

نماینده مردم بروجرد در مجلس یازدهم برای نمایندگان این دوره «نقش تاریخی» قائل شد و اظهار کرد: وای بر ما که اگر در گام دوم انقلاب به هوش نباشیم. من معلم هستم و گرسنگی کودکان محصل خود را با تمام وجود حس کرده‌ام. مادر هستم و بیکاری جوانان رشید افسرده از بیکاری را با اشک و آه دیده‌ام. پیرزن‌ها و پیرمردهای مظلوم را دیده‌ام که در چروک پیشانی‌شان نقش شمشیر خدا بر علیه همه حک شده است.

مقصودی در ادامه سخنان خود با اشاره به قوانینی که مجلس توانایی تصویب آن را دارد، گفت: مجلس باید قانون ساماندهی بازار مسکن را تصویب کند تا یک بار برای همیشه دست دلالان را کوتاه کند. همچنین مالیات بر خانه‌های خالی و قانون اصلاح نظام پولی و بانکی کشور باید در دستور کار قرار بگیرد تا موانع تولید رفع شود.

مقصودی در پایان نطق خود به ضرورت ازدواج جوانان و امر فرزندآوری تأکید کرد و گفت: مجلس یازدهم باید قانون تقویت نهاد خانواده و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری را در دستور کار قرار داده و همچنین قانون اشتغال و حمایت از زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست را مصوب کند.

موسوی لارگانی: رئیس جمهور در مورد قیمت ارز فعالانه ورود کند

سید ناصر موسوی لارگانی در جلسه علنی امروز(سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی با اشاره به جلسات مجلس یازدهم با وزاری مختلف دولت گفت: با وجود این جلسات، در فضای مجازی برخی اظهارات در مورد بی‌توجهی مجلس به قیمت ارز مطرح شد که این موضوع پایه و اساسی ندارد؛ چرا که مسئولین دولتی مثل رئیس کل بانک مرکزی که نیز در مجلس حاضر خواهد شد و در روزهای اخیر نیز به این منظور دعوت شدند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس یازدهم افزود: لازم است رئیس مجلس ضمن دفاع از حیثیت مجلس به رئیس جمهور متذکر شود که در خصوص افزایش قیمت ارز اقدام عملی انجام داده و گزارشاتی را به مجلس ارائه کند. زیرا شرایط موجود و افزایش هر روزه نشان می‌دهد که این اتفاق‌ها مقطعی نیست و این گرانی‌ها موجب تورم و افزایش قیمت کالا و فشار روی اقشار مختلف جامعه شده و خواهد شد.

موسوی لارگانی در پایان تذکر خود با بیان اینکه «متاسفانه رئیس جمهور این روزها در این زمینه سکوت کرده است» گفت: انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر این سکوت شکسته شود و ایشان فعالانه وارد عمل شوند. از رئیس مجلس نیز می‌خواهیم این موضوع را پیگیری کند.

محمودزاده: شهرهای دارای وضعیت قرمز را کاملا قرنطینه کنید

جلال محمودزاده در تذکر شفاهی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) خطاب به رئیس جمهور گفت:‌ بسیاری از شهرهای کشور به لحاظ بیماری کرونا در حالت قرمز به سر می‌برند. در میان این شهرها، مهاباد در شرایط نابسامانی به سر می‌برد. در حال حاضر در تنها بیمارستان مهاباد حدود ۱۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کرونا بستری شدند. هر روز شاهد فوت عزیزانمان در مهاباد هستیم. چرا رئیس جمهور فکری اساسی برای شهرهای دارای وضعیت قرمز همانند مهاباد نمی‌کند.

وی افزود: پرستاران و کادر پزشکی و کارکنان شبکه بهداشت و درمان، خیرین دلسوز شهرستان مهاباد و مسئولان امر در طول مبارزه چند ماهه با این بیماری سنگ تمام گذاشته‌اند ولی دولت چه اقدامی کرد؟ چرا شهرهای با وضعیت قرمز نباید تماما قرنطینه شوند؟ چرا نباید خسارات مالی ناشی از تعطیلی بازار را هیأت دولت بر عهده بگیرد.

نماینده مردم مهاباد بیان کرد: قرار بود که اقساط تسهیلات بانکی پرداخت شده به کسبه و بازاریان و کارآفرینان حداقل چهار ماه به تعویق بیفتد ولی بانک‌ها به این موضوع عمل نکردند. قرار بود تسهیلات ارزان قیمت به مشاغل مختلفی که دچار ضرر و زیان شدند اختصاص پیدا کند اما اقدامی را شاهد نبودیم. پرسنل خسته با کمبود امکانات و نیرو روبرو هستند. چرا نیروهای تازه نفس به بیمارستان مهاباد تزریق نمی‌شود.

محمودزاده در پایان بیان کرد: آقای رئیس جمهور اگر احساس مسئولیتی نسبت به مردم دارید و بر سوگندی که خوردید پایبند هستید شهرهایی مانند مهاباد را با تامین امکانات مالی کاملا قرنطینه کنید و ادارات و بانک‌ها و مشاغل پررفت و آمد را ضمن جبران خسارت آن‌ها تعطیل کنید. مردم مهاباد بیش از ۷۴ درصد به شما رأی دادند. این به دور از اخلاق و وجدان است که مردم این شهر را در مقابل این بیماری خطرناک رها کنید.

نایب رئیس مجلس: حقوق‌های نجومی ۳۵ تا ۳۷ میلیونی مدیران صندوق بازنشستگی، اجحاف در حق بازنشستگان است

نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد به بندهای ۹، ۱۲ و ۱۴ اصل سوم قانون اساسی اظهار کرد: در مورد هماهنگ‌سازی حقوق بازنشستگان به ویژه مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی با شاغلان بی‌توجهی انجام شده است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم از تصمیمات دولت در زمینه خرید تضمینی گندم انتقاد کرد و گفت: دولت در ارتباط با خرید تضمینی گندم سیاست غلطی را ادامه می‌دهد. سال گذشته در ارتباط با خرید تضمینی، ۳ میلیون تن کاهش کشت گندم داشتیم که این موضوع باعث شد با وجود برخی نیازها، دست به واردات گندم بزنیم. در صورت ادامه روند بی‌دقتی دولت، مشکلات امنیتی و اقتصادی شکل خواهد گرفت.

پژمانفر در پایان خطاب به رئیس بانک مرکزی اظهار کرد: بعد از خرید و فروش توسط دستگاه‌های پُز همان لحظه پول از کارت خریدار کسر، اما بعد از ۲۴ ساعت به حساب فروشنده ریخته می‌شود. چه کسی باید پاسخگوی رسوبات پول طی این ۲۴ساعت باشد؟ از سازمان‌های بازرسی می‌خواهیم تا بر این موضوع نظارت کنند.

علی نیکزاد که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: یک جوان انقلابی رئیس صندوق بازنشستگی بود که با دستور رئیس جمهور عزل شد. اگر نمی‌توانیم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان را انجام دهیم، سامانه شفافیت بیانگر میزان دریافتی مدیران صندوق را فعال کنید زیرا دریافت حقوق های نجومی ۳۵ تا ۳۷ میلیونی مدیران صندوق، اجحاف در حق بازنشستگان است.

علی نیکزاد همچنین در ارتباط با بحث خرید تضمینی گندم اظهار کرد: براساس پیگیری‌هایم از وزیر کشاورزی، آقای خاوازی نوید تامین ۱۴ میلیون تن گندم را داده و اعلام کرده که به دلیل کاهش ذخیره گندم، مقداری واردات انجام می‌شود.

پایان جلسه علنی مجلس/ جلسه بعدی ۱۵ تیر

 علی نیکزاد که ریاست جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت لحظاتی پیش زنگ پایان جلسه علنی را به صدا درآورد و اعلام کرد که هیات رییسه به ماده ۹۷ آیین‌نامه که نباید جلسه علنی بیش از چهار ساعت باشد توجه دارد. امروز نیز از آنجا که صبح جلسه غیرعلنی داشتیم امکان جلسه تا ساعت یک و ربع بود، اما با توجه به نزدیک بودن به اذان ظهر جلسه را پایان می‌دهیم. جلسه بعدی مجلس شورای اسلامی ساعت هشت صبح روز یکشنبه ۱۵ تیرماه برگزار می‌شود.

نمایندگان هفته آینده برای بررسی مسائل و مشکلات به حوزه‌های انتخابیه خود خواهند رفت.

جلسه غیرعلنی مجلس در 3 تیر 99,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش