چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۲ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۳۱۶
مجلس

آسيب‌های اخلاقی انتخاب بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات!

تخلفات مهرداد بذرپاش,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلسمراسم تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید دیوان محاسبات با حضور قالیباف

اين روزها شايد يكي از مهم‌ترين موضوعاتي كه در فضاي مجازي يا رسانه‌اي و حتي محافل سياسي مطرح مي‌شود موضوع صلاحيت «مهرداد بذرپاش» و درستي يا نادرستي گمانه‌زني‌ها درباره صلاحيت او براي رياست بر ديوان محاسبات كشور است. اين نهاد زير نظر مجلس شوراي اسلامي فعاليت كرده و بازوي نظارتي آن به حساب مي‌آيد؛ به زبان ساده‌تر وظيفه اين ديوان تطبيق و تفريغ بودجه و عمليات مالي نهادها و موسسات، وزارتخانه‌ها و بخش‌هاي اداري كشور منطبق با قانون بودجه مصوب مجلس است. 

فارغ از داوري‌هايي كه درباره گرايش و نگره سياسي وي مطرح بوده و هست، آنچه در اين روزها توجه محافل را به اين انتخاب جلب كرده صلاحيت‌هاي علمي، سوابق حرفه‌اي و توان مديريتي و دانش مالي او براي تحقق اين مهم است. در كنار عوامل برشمرده شده بالا برخي دغدغه‌ها سبب مي‌شود تا افكار عمومي بيشتردر بخش سياسي به اين موضوع توجه كند. چرا مي‌گويم بخش سياسي! چون به نظر نگارنده اين دست انتصابات براي عموم مردم فرق چنداني ندارد زيرا بر اساس تحليلي كه فهم آن چندان هم سخت نيست، كساني كه چنين سناريويي را تدارك ديده‌اند، چندان نگران اين امر نبوده‌اند. افكار عمومي حساسيت خود را در اين امور از دست داده است. اگر اين رويداد در تعارض با روندهاي موجود بود بديهي است كه واكنش‌هاي شديدي به وجود مي‌آورد. شايد مي‌شود اين‌گونه داوري كرد كه گردانندگان اين نمايش مي‌دانستند كه قرار است چه مسيري رخ دهد و چه ايراداتي در راه مي‌تواند بروز كند. آنها با لحاظ اين موانع و ايرادات سناريوي خود را به پيش برده‌اند؛ لذا برآنم به صورت مجمل به برخي از اين موارد اشاره كنم.

۱- انتخاب بذرپاش بيش از آنكه يك انتخاب حرفه‌اي و حقوقي و تخصصي باشد بيشتر به نظر يك انتخاب سياسي است. او محتملا از اين عنوان به عنوان پلي براي آينده بهره‌برداري كند. چون بديهي است در جريان راست كلاسيك و حتي نواصولگرايان اگر مي‌گشتند حتما رييس ديواني با استانداردهاي مورد پذيرش معقول مديريتي يافت مي‌كردند. اينكه اين انتخاب نه ميرسليم را راضي كرده نه احمد توكلي را، حتما يك جاي كارش مي‌لنگد.

مهرداد بذرپاش با اين استدلال انتخاب شده است تا وارد كلاس‌هاي جهشي شود. همان‌گونه كه برخي منتقدان او درباره دوره دانشگاهي وي و نحوه استفاده از بورسيه‌هاي پرچالش و حداقل نمره معدل قبولي به زبان آورده‌اند.

۲- خطري كه اين انتخاب براي جريان راست در بردارد آن است كه آنها را بيش از گذشته به دوپينگ سياسي براي تصاحب مناصب معتاد مي‌كند. بذرپاش قطعا واجد ويژگي‌هاي مثبتي بوده كه توانسته پله‌هاي ترقي را ستاره‌وار طي كند. نمي‌توان اين را منكر شد اما تكيه بيش از اندازه براي بهره‌وري از قدرت عريان و نهان در برابر رقباي سياسي و همفكران متفاوت خود، آنها را بيش از گذشته از ابداع، نوآوري و تكيه بر افكار عمومي دور خواهد كرد. آنها شبيه ورزشكاراني هستند كه بدون مسابقات انتخابي وارد المپيك شده‌اند. نتيجه از قبل معلوم است. همه جريانات سياسي در ايران نيازمند اقناع افكار عمومي و همراهي‌شان با منويات سياسي خويش هستند. چون مولفه سياسي در ايران امروز تنها معطوف به قبايل شناخته‌شده سياسي رخ نمي‌دهد. عناصر بيروني و گروه‌هاي نوظهور با استفاده از رسانه‌هاي بين‌المللي و فارسي زبان بر روندها در ايران تاثيرگذارند.

۳- كاري كه نواصولگرايان مي‌كنند زمينه‌سازي براي حركتي پسيني است. آنها مهرداد بذرپاش را در آب نمك خوابانده‌اند تا از اين سمت براي بهره‌وري‌هاي سياسي استفاده كنند. چون اصولا خارج از اين قاعده اين روش نبايد چندان معقول به نظر برسد. شايد آنها وي را تنها براي يكسال انتخاب كرده‌اند تا در روند فرآيند انتخاباتي بتواند به عنوان يكي از بازيگران وارد عمل شود. مثلا وي مي‌تواند زوج مناسبي براي كانديداي راستگراهاي جديد باشد. چهره جواني كه هرجا پا گذاشته از آن به عنوان سكويي براي نيل به ايستگاه ديگر استفاده كرده. براي اثبات اين ادعا كافي است به روند مسووليت‌هاي وي نگاهي افكنيم.

۴- انتخاب بذرپاش مي‌تواند آسيب‌هاي اخلاقي هم به همراه داشته باشد. فرض كنيم در جامعه‌اي كه از منظر سرمايه اجتماعي لطمه ديده و اعتماد اجتماعي در آن به پايين‌ترين حد خود نزول كرده، بخش وسيعي از جامعه به ترديدهايي كه در سوابق او وجود دارد توجه كنند. مي‌دانيد آنها چه پيامي را دريافت مي‌كنند؟ ما غير مستقيم به آنها مي‌گوييم براي تصاحب مناصب و در اختيار گرفتن پست‌هاي سياسي هيچ نيازي به تخصص، خوب درس خواندن، متعهد بودن، سلسله مراتب طي كردن نيست. براي موفقيت نيازي نيست تلاش كنيم. نيازي نيست نمرات بالاي الف داشته باشيم. مدارج علمي و دانشگاه‌هاي معتبر محلي از اعراب ندارد. ما همان‌گونه كه در جاده‌ها از سمت راست سبقت مي‌گيريم، يا از چراغ قرمز بي‌محابا رد مي‌شويم مي‌توانيم در صف نمانده و با قرار گرفتن در طيف سياسي صاحب نفوذ از همه مزيت‌ها بهره ببريم. فرزندان ما در مدارس، دانشجويان ما در دانشگاه، كارمندان ما در ادارات و كارگران ما در محيط‌هاي توليدي اين پيام را درمي يابند كه لزوما يك با يك برابر نخواهد بود. برخي مي‌توانند برابرتر باشند! اين خطر بزرگي است كه نبايد آن را ناديده گرفت. ترديد در صحت اصالت درستكاري و پاكدامني از هر امتيازي كه مي‌تواند انتخاب امثال بذرپاش‌ها- با فرض وجود چنين مزيتي- دربرداشته باشد، بيشتر است.

لذا بايد اميدوار بود آنهايي كه فضيلت اخلاقي و سياسي براي‌شان اهميت والاتري دارد - فازغ از اينكه به چه جرياني وابسته هستند - براي تنوير افكارعمومي به خود زحمت پاسخ به اين دسته ترديدها و ابهامات را بدهند. اين‌گونه براي بذرپاش هم بهتر خواهد بود.

نام بذرپاش در لیست بورسیه‌های بدون آزمون است که فراکسیون شفافیت مجلس قبل افشا کرد

تخلفات مهرداد بذرپاش,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

‏نه تنها بدون آزمون، بورسیه شده بلکه حتی شرط حداقل معدل هم _دستورالعمل وزارت علوم _ را نداشته

‏معدل کارشناسی او ۱۲/۹۹ بوده در حالی که طبق دستورالعمل حداقل معدل ۱۴ است

منبع: کانال تلگرام تصلاحات نیوز

etemadnewspaper.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش