رئیس کمیسیون امور داخلی در مجلس از همکاري چین با ایران برای ایجاد اینترنت ملی خبرداد و گفت: در پیش نویس سند همکاري ۲۵ ساله ایران و چین این موضوع تحت عنوان همکاري ۲ کشور در جهت توسعه فضای مجازی قید شده است.
به گزارش انتخاب، محمدصالح جوکار با اشاره به طرح نمایندگان مجلس برای «ملی شدن اینترنت» اظهارکرد: این بحث برای دیروز و امروز نیست. دولت طبق برنامه ششم مکلف است که اینترنت کشور را ملی کند. طرح اخیر نمایندگان نیز برای اصرار بر اجرای این مسئله است. خوش بختانه ما مشکل زیرساختی نیز برای اجرای این طرح نداریم و صرفا مشکل عمده ما به عدم وجود سرورها در داخل کشور برمی گردد.
این نماینده اصولگرای مجلس یازدهم افزود: امروز میلیاردها تومان هزینه بر کشور به علت اینترنت (Internet) تحمیل می شود و منابع ملی ما صرف شبکه های خارجی می شود. بحث اینترنت ملی یک بحث و موضوع گسترده است که از گذشته بوده و امروز میتواند یک فرصت خوبی برای ما خلق کند که باید از آن استفاده شود.
او با تأکید بر این که اینترنت ملی هیچ تهدیدی برای کسب و کارهای اینترنتی نیست، اظهارکرد: بحث ما در اینترنت ملی اصلاً محدودیت نیست. ما اتفاقا به دنبال ایجاد فرصت کسب و کارهای بیشتر در شبکه های داخلی هستیم. ما باید تهدیدات را از حوزه اینترنت دور کرده و به فرصت تبدیل کنیم.
جوکار همچنین در پاسخ به این سوال که آیا از شبکه های اجتماعی خارجی در طرح اینترنت ملی استفاده می شود، اظهارکرد: بحث ما اصلاً چنین چیزی نیست. امروز بسياري از کشورهای اروپایی و آسیایی و همسایه اینترنت داخلی دارند و ما چرا نباید از این تجربه ها استفاده کنیم؟ ما از طریق اینترنت ملی می توانیم فضای مجازی را به خوبی مدیریت کرده و از پرداخت هزینه های گزاف جلوگیری کنیم.
او همچنین در مورد طرح انسداد پلتفورم های خارجی در صورت عدم همکاري و رعایت قوانین و پروتکل های ایران، اظهارکرد: طرحی که به مجلس داده شده به دنبال این است که بتوانیم تهدیدات فضای مجازی را مدیریت و مهار کنیم. امروز در بسياري از کشورها، شبکه ملی اطلاعات وجود دارد ولی متأسفانه این اتفاق هنوز در کشور ما رخ نداده است.
جوکار افزود: ما در بحث شبکه های اجتماعی اعتقاد داریم که این شبکه ها بایستی به پروتکل ها و قوانین کشور احترام بگذارند. این درست نیست که شبکه های اجتماعی مستقل باشند و هرچه خواستند عمل کنند و یا مدیریت آن ها در اختیار کشورهای میزبان سرورها امثال آمریکا یا کانادا باشد.
به گفته او، شبکه های اجتماعی باید یک سری تعهدات داشته باشند. شبکه های اجتماعی نباید تهدیدی برای امنیت کشورها باشند. کمااینکه ما شاهد بودیم که نیروهای داعش از طریق همین شبکه های اجتماعی هماهنگی ها را انجام می دادند.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که اگر شبکه های اجتماعی مانند واتساپ (WhatsApp) و اینستاگرام از پروتکل ها پیروی نکنند، فیلتر خواهند شد؟ اظهارکرد: این چنین نیست که همه شبکه های اجتماعی فیلتر شوند. امروز کشوری مانند ترکیه یک سری محدودیت ها برای شبکه های اجتماعی در نظر گرفته است. بنابراین چنین ظرفیتی برای ایجاد محدودیت شبکه های اجتماعی باید وجود داشته باشد.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا فیلترینگ در شبکه ملی اینترنت تکرار می شود، اظهارکرد: مردم در اینترنت ملی به راحتی میتوانند از سایت ها و پایگاه های اطلاعاتی استفاده کرده و همچنین به راحتی میتوان در این بستر سایت ها و پایگاه های اطلاعاتی مخرب را فیلتر کرد.
او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا ایران با کشورهایی همچون چین و روسیه برای ساخت شبکه ملی اینترنت استفاده خواهد کرد، اظهارکرد: در پیش نویس سند همکاري ۲۵ ساله ایران و چین این موضوع تحت عنوان همکاری ۲ کشور در جهت توسعه فضای مجازی قید شده است. البته اگر کشوری بخواهد در این زمینه با ما همکاری کند ما استقبال خواهیم کرد.
جوکار همچنین در پاسخ به این سوال که آیا آذری جهرمی وزیر ارتباطات به گفته بعضی نمایندگان واقعا مخالف جدی طرح اینترنت ملی است، اظهارکرد: وزارت ارتباطات بعنوان نهاد متولی، طبق قانون و برنامه ششم موظف به اجرای طرح اینترنت ملی است و انتظار می رفت که تا امروز این اتفاق رخ می داد. ولی تعبیری در این زمینه وجود دارد که اتفاقا خیلی هم شفاف است؛ ما تمام زیرساخت های لازم را برای اینترنت ملی را داریم ولی اراده ای برای انجام آن نیست.
- 9
- 8