جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۳:۱۰ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۷۵۴
مجلس

قالیباف: مرغ ۲۹ هزار تومانی اوج بی‌عرضگی است/۳۵ درصد گرانی ها به تحریم ها مربوط است

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با ارز ۴۲۰۰، مرغ ۹ هزار تومانی را ۲۹ هزار تومان کردیم؛ این اوج بی‌عرضگی است.

به گزارش تسنیم، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خود با مردم که شامگاه امروز پنجشنبه سیزدهم آذر از شبکه یک سیما پخش شد، درباره دغدغه این روزهای مردم یعنی گرانی ها گفت: طبیعتا ما به عنوان نمایندگان دغدغه ای جز دغدغه مردم نباید داشته باشیم با گرانی ها آشنا هستیم و وقتی با مردم صحبت می‌کنیم در این بخش گله‌مند هستند.

وی با بیان اینکه اخیراً در بازدیدهایی که بنده داشتم نانوایی را دیدم که بر روی درب خود نوشته بود نان نسیه داده نمی شود، ادامه داد: وقتی این نوشته را دیدم تعجب کردم وقتی با نانوا صحبت کردم و او گفت که کارگرانی هستند که در چند وقت اخیر فرصت اینکه کار کنند نداشته اند و برای خریدن نان مشکل دارند و نمی توانند پول نان را پرداخت کنند مشکلات زیادی در حوزه گرانی‌ها وجود دارد که اخیراً در بحث مرغ هم دیدیم مسائلی به وجود آمد.

رئیس مجلس درباره اینکه قوه مقننه درباره حل مشکلات گرانیها چه کار کرده است، اظهار داشت: بحث گرانی ها را باید به دو بخش مدیریت ها و تحریم ها تقسیم کرد.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه بخشی از مشکلات گرانی‌ها ریشه ای است، عنوان کرد: مردم در سالهای گذشته می دانستند که به طور مثال ۲۵ درصد قیمت ها در سال آینده افزایش پیدا می کند اما امروز از این ناراحت هستند که در سال چند بار تورم اتفاق می افتد که این اتفاق بازمی گردد به کسری بودجه که همه دولت ها و مجلس ها با آن دست و پنجه نرم کرده اند.

قالیباف با بیان اینکه در شبکه تهیه و توزیع در کشور مشکلات عدیده ای وجود دارد، ادامه داد: به جز بحث سوء مدیریت ها در نظارت ها نیز مشکلاتی داریم شما نگاه کنید در شرایط ارزی امروز کشور، ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی داده می شود تا ۲۷ مهرماه یعنی ۶ ماهه اول سال ۴ میلیارد دلار ارز قطعی برای واردات کالاها داده شده است اما آثار آن را ندیده ایم حتی پای مرغ نیز امروز قیمتش افزایش پیدا کرده است.

وی درباره اینکه مجلس برای حل مشکلات گرانی‌ها چه کار کرده است، گفت: کار اجرایی دست ما نیست نباید جای دولت باشیم و اصلاً جای دولت هم نیستیم ما فقط حق قانونگذاری داریم البته آیین نامه هایی که در دولت مصوب می‌شود نیز باید تطبیق قوانین داده شود و سپس اجرا شود درحقیقت مجلس ریل گذار است و در اجرا دخالت نباید داشته باشد،

 رئیس مجلس درباره کسری بودجه و پارادوکس آن با بحث معیشت مردم گفت:نقطه قوت مدیریت در این جاست که باید یک نقطه بهینه برای این موضوع پیدا کند، اکثر متخصصان  اقتصادی وقتی نظر می دهند دو عامل را در این مورد دخیل می دارند یکی سوءمدیریت و دیگری تحریم‌هاست البته وضعیت سوء مدیریت و از تحریم ها بیشتر است در قوا باید این مشکل را حل کنیم که این مشکل هم قابل حل استو

وی ادامه داد وقتی از کسری بودجه می گوییم یعنی  اینکه دخل و خرج دولت با هم نمی‌خواند و باید منابع و مصرف را تنظیم کنیم اگر می‌خواهیم کسری عملیاتی نداشته باشیم باید بین مصارف و مخارج یک تعادل برقرار کنیم.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه باید در بودجه منابع پایدار داشته باشیم عنوان کرد: منابع پایدار مالیات و گمرکات و سایر درآمده‌است و نفت جزء درآمد پایدار نیست، تولید کشور باید رونق پیدا کند که چرخ کشور نیز بچرخد و واردات و صادرات نیز رونق بگیرد وقتی تولید شکل می گیرد کسری بودجه نیز دیگر شکل نمی گیرد، در بودجه سال ۹۸ ما حدود ۱۵۰ هزار میلیارد کسری بودجه داشتیم.

 
قالیباف تصریح کرد :مجلس یازدهم دقیقاً برای کسری بودجه،جلوگیری از تورم ، گرانی اصلاح شبکه تهیه و توزیع کالا در شش ماه گذشته با یک برنامه منظم می اقداماتی را انجام داده است به طور روشن اگر بخواهم به اقدامات انجام شده توسط مجلس شورای اسلامی اشاره کنم این است که اولاً ما ۴ رویکرد روشن که عبارتند از مردمی سازی، شفاف سازی ،هوشمند سازی و کارآمد سازی است که بسیار مهم هستند و در تمامی تصمیمات ما دخیلند.

وی افزود: ما باید بپذیریم که در کشور دچار کسری بودجه هستیم،وقتی این واقعیت را پذیرفتیم طریق صحیح و درست چگونه بودجه را به سمت پایداری ببریم کجاست؟قطعا یکی از آنها بحث مالیاتی است،ما سه نوع مالیات داریم که pt,نام دارد و مرتبط به حداقل سرمایه ها است، دیگری cgtبوده که دارایی و عایدی های موجود را شامل می‌شود و دیگری نیز pitاست که به مالیات های قراردادی خاص یک فرد اختصاص دارد.

نماینده تهران در مجاس بیان کرد : وقتی ما درباره مالیات صحبت میکنیم این سه مدل مجموعه آن را تشکیل می‌دهد ما امروز در کشور در این حوزه به شدت وضعیت به هم ریخته ای داریم چرا که حدود ششصدهزار تا شرکت حقوقی داشته و حدود سه میلیون نفر در حوزه کسب و کارها هستند‌.

رییس مجلس گفت: به میزان ۳۲ هزار نفر نیز ممیزی مالیاتی در کشور  داریم که شصت درصد این افراد تنها ۱۵درصد مالیات را جمع می‌کنند یعنی مالیات امسال که ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در قانون بود این افراد تنها می‌توانند حدود ۲۵تا ۲۷هزار میلیارد را جمع کنند این امر بیان گر سو مدیریت و تصمیم گیری های غلط است.

وی ادامه داد: معتقدم که مدیران و قانونگذاران باید به ایستند و قوانین را اصلاح کنند بنده به جرات میگویم که در گذشته دولت‌های مختلف در برابر این موضوع قد علم نکردند و نتیجه این شد که دلالان و سوداگران بدون عرق و زحمت حجم عظیمی از پول و درآمد را به دست آوردند بدون اینکه مالیات بدهند.

قالیباف عنوان کرد : یکی از کارهایی که ما در ۶ ماه گذشته با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان مالیاتی  انجام دادیم طرح مربوط به cgtبود که در کمیسیون اقتصادی به تصویب رسیده و اکنون در نوبت صحن قرار دارد لذا همه تلاش ما این است که قبل از بودجه این قانون را تصویب کنیم و مطمئنا این مسئله حجم درآمد ما را به شدت بالا خواهد برد

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: شرکتهای دولتی باید در آمده خود را برای ما بیاورند، بودجه دولتی مادر سال آینده ۸۵۰ هزار میلیارد تومان است ولی بودجه شرکتهای دولتی که بر اساس قانون پیگیری شده هزار و پانصد هزار میلیارد تومان است که تقریبا دو برابر این بودجه است.

نماینده تهران در مجلس اظهار داشت: جالب است که سی شرکت دولتی ۸۰ درصد بودجه را در اختیار دارند که بخشی از آن به شرکت نفت اختصاص دارد، ما در مجلس مصمم هستیم و دیروز هم جلسه مفصلی داشتیم و دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها به همراه مجلس شورای اسلامی به صورت ریز این شرکتها را بررسی کرده ایم.

وی گفت: ما کلا از بخش ۵۰ درصد سود ویژه  مالیات و سودی که از طریق سهام به دولت داده می‌شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان  از ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانست اما بدهی که برای دولت ایجاد می‌شود بین ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان است.

رئیس مجلس ادامه داد: شرکتهای مذکور همان خصولتی ها هستند ،الان در تولید مشکل ما این است که نقدینگی نداریم شاید بتوان گفت که نقدینگی ها به درستی هدایت نشده اند،اکنون نگاهی به بورس بیندازید. تا قبل از این قصه که مردم به قول مسئولان اعتماد کردند و آمدند، دو هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومن ما سرمایه بورس بود.

نماینده تهران در مجلس گفت: با اینکه نقدینگی به سمت بورس هدایت شد بیش از نه هزار میلیارد تومان سرمایه آن شد اما کجا رفت؟ از پانزدهم اردیبهشت و پانزده مرداد که دو میلیون و خورده ای سهم رسید ،ما به عنوان مجلس اگر بگویم که موضوع بوس و مسائل اقتصادی اولویت هر روز ماست و به آن رسیدگی می‌کنیم اغراق نکردم.

قالیباف درباره انباشت قوانین واینکه مجلس یازدهم برای تجمیع و یا حذف برخی از قوانین چه اقداماتی را انجام خواهد داد، گفت: یکی از کارهایی که بنده در فاصله بین منتخب بودن و نماینده شدن انجام دادم و پس از اینکه نمایندگان اعتماد‌کردن برای پست ریاست مجلس به بنده، این بود که به این نتیجه رسیدیم که نظارت بر قانون گذاری باید اولویت داشته باشد مابین صحن و کمیسیون به کمیسیون ها اصالت داده ایم.

وی با بیان اینکه در دوره های گذشته مجلس تنقیح قوانین شروع شده بود و در مجلس یازدهم نیز این موضوع ادامه دارد، خاطرنشان کرد: ما حدود ۱۲ هزار قانون داریم که تعارض  در قوانین باعث شده فرار از قانون هم وجود داشته باشد مجلس یازدهم به جد دنبال تنقیح قوانین است که نظارت میدانی هم خروجی همین موضوع است.

 نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه یکی از بحث های مهم در مجلس شفافیت است، ادامه داد: آن شرکت های  که اعلام کردم وقتی حسابرسی که انجام می‌شود درباره آنها قطعاً اعلام خواهیم کرد که چه اقداماتی در آنها انجام شده است چون به دنبال هوشمند سازی داده های اطلاعاتی هستیم.

 رئیس قوه مقننه درباره هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز گفت: در مجلس یازدهم ۷ نماینده برای این هیئت انتخاب شدند و جلساتی نیز برگزار کرده اند و شکایت‌هایی نیز در این چند ماه به این هیئت واصل شده بود بررسی شده و به برخی از آنها حتی حکم هم داده شده است رهبر معظم انقلاب نیز در دیداری که با نمایندگان به صورت ویدئو کنفرانسی داشتند بر تقویت هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تاکید داشتند.

  قالیباف درباره اینکه چه خبر خوشی برای پرستاران و کادر درمان در دوران کرونا دارید اظهار داشت: کادر درمان ایثارگران و فداکارانه کارشان را انجام دادند و سنگ تمام گذاشتند و مانند رزمندگان دفاع مقدس به ایفای وظیفه پرداختند.

 وی ادامه داد: یک میلیارد دلار برای تجهیزات کادر درمان در نظر گرفته شده بود که قدری با تاخیر تخصیص آن اتفاق افتاد که مجلس به جد دنبال کرد و الان معوقات در حال پرداخت شدن است.

 نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه باید در بودجه سال ۱۴۰۰ به بحث پرستاری نیز توجه کنیم  اضافه کرد:  در سال‌های گذشته در بحث پرستاری مشکلاتی داشتیم که باید توجه بیشتری به آنها داشته باشیم.

 رئیس مجلس با بیان اینکه برای هدر نرفتن زحمات کادر درمان باید تلاش شود تا تست بیشتری انجام شود ،گفت: در کشورهای اروپایی به ازای هر یک میلیون نفر۴۰۰ هزار تست گرفته می شود اما در ایران به ازای هر میلیون نفر ۳۵ هزار تست گرفته می شود که باید این مقدار افزایش پیدا کند.

قالیباف اظهار داشت: درباره بورس لایحه دو فوریتی تصویب کردیم تا پول در بورس به شرکت‌ها و عرصه تولید برسد و اجازه دهیم که مردم در ارائه اولیه سهام بیایند. من در ماجرای بورس درباره کسانی که کار درست انجام نمی‌دهند با برخوردهای امنیتی و قضایی مخالفم. ما درباره بورس با آقای دژپسند و رئیس سازمان بورس جلساتی داشتیم و گفتیم که باید در این‌زمینه نظارت داشته باشید؛ باید با انضباط به تخلفات اداری رسیدگی شود و حق جریمه در این‌جا وجود دارد؛ اینجا سوءمدیریت هست و باید مدیریت اعمال شود. در حوزه مدیریت در این‌زمینه کمیسیون اقتصاد را فرستادیم و گزارش دادند که پیشنهادشان در دستورکار مجلس است و تا قبل از بودجه هم تصویب می‌شود و پیشنهاد داده شده که قانون بورس را عوض می‌کنیم تا این مشکلات حل شود.

وی گفت: در شش‌ماه اخیر در مجلس هم نظارت میدانی کردیم و با دستگاه‌های اجرایی و وزرا جلسه گذاشتیم و نارسایی‌ها را پیگیری کردیم. یکی از نکات قوی این مجلس این است که تعدادی از نمایندگان، سابقه استانداری، شرکت‌های بزرگ و وزارتخانه را دارند و ما با مجریان جلسه می‌گذاریم و با این‌فضا آشنا هستیم و قانون مورد نیاز را ایجاد می‌کنیم؛ این‌ها بخشی از اقدامات ماست.

رئیس مجلس با اشاره به اقدامات نظارتی قوه مقننه خاطر نشان کرد: در سفر اخیر من، قرار بود ۵۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی احیا شود و دولت از مقام معظم رهبری درخواست ارز کرده بود و ایشان اجازه دادند ولی می‌بینیم که در اجرا ناقص است و زمان می‌برد؛ چون بخشی از شرکت‌های مجری همان شرکت‌هایی هستند که در حال ضرردهی هستند و در صورتی که اگر واگذاری درست انجام بگیرد، این مشکلات را نخواهیم داشت. مشکل این است که درآمدها پایدار نمی‌شود و به این علت به سمت مالیات می‌روند، لذا کسی که بیشترین پول را می‌گیرد قاچاق هم می‌کند. من روزی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا بودم و واقعا مبارزه با قاچاق امکان‌پذیر است. قاچاق کجا رخ می‌دهد؟ من همان روز هم گفتم که این با کوله‌بری و با استفاده از قایق نمی‌شود؛ البته آن هم اشکال دارد و البته ما مسئولان مقصریم که او وادار به کوله‌بری می‌شود و در بازارچه‌های مرزی مدیریت صحیح انجام نمی‌شود. چند ده میلیارد قاچاقی انجام می‌گیرد، از بندر و با کانتینر می‌آید و سیستم بروکراسی در کشور فاسد است و کسی مدیریت نمی‌کند و این سوءمدیریت است و این‌ها باید حل شود.

قالیباف در پاسخ به این سوال که برخی دولت‌ها قبل از انتخابات‌ها درباره مشکلات می‌گویند ۸۰ درصد سوءمدیریت و ۲۰ درصد تحریم است ولی بعد از انتخابات برعکسِ این را می‌گویند؛ الان که شما در مجلس هستید، چه درصدی به این موارد می‌دهید؟ تصریح کرد: نظر کارشناسی من این است که نهایتا ۶۵ درصد سوءمدیریت و ۳۵ درصد هم تحریم. مثلا چند وقت اخیر گفته می‌شد که دولت فرانسه می‌خواست ۵ میلیارد دلار وام بدهد و ما هم نفت بدهیم؛ اینکه ارز ۴۲۰۰ تومان شد، چه مبنایی داشت؟ طی سنوات اخیر تا امسال ۱۵ میلیارد دلار برای ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گذاریم و من می‌گویم که اگر آن ۵ میلیارد دلار می‌آمد چه می‌شد؟ الان ۱۵ میلیارد دلار داریم، باید آن را درست مدیریت کنیم؛ دیدیم که قیمت مرغ از کیلویی شش‌هزار تومان به به بیست‌هزار تومان رسید و می‌بینیم ارز ۴۲۰۰ تومانی را هم گرفته‌اند و این اوج بی‌عرضگی و  چوب حراج‌زدن به بیت المال است.

وی اظهار داشت: روزی در کشور بوده که هر بشکه نفت ۱۱۰ دلار فروخته شده و تورم ۲۰ درصد را داشتیم و روزی هم که ۲۴ میلیارد دلار پول داشتیم وضع‌مان بهتر بوده است. من نمی‌گویم در تحریم فشار روی سیستم بانکی نیست ولی وقتی پول داریم چرا این‌طور عمل می‌شود؟ اینجاست که می‌گویم ۳۵ درصد تحریم و ۶۵ درصد هم سوءمدیریت است و این‌ها واقعیت‌هاست.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اینکه یکی از راه حل‌ها برای تأمین کسری بودجه، گسترش پایه‌های مالی است، عنوان کرد: ما نماینده مردم هستیم و اجازه بدهید مثل مدیران دولتی حرف نزنیم؛ مواردی هست که مثلا ممیّز مالیاتی می‌گوید مثلا اگر ۲۰ میلیون تومان به من بدهی، مالیاتت نصف می‌شود. ما از هوشمندسازی سخن می‌گوییم و درباره قانون مالیاتی مصصم هستیم تا جلوگیری از این موارد را در قانون ببینیم. درباره شبکه توزیع نیز قانون آن تصویب شده که باید از نیمه‌دوم امسال اجرا شود و مقداری دیر شده است ولی فشار می‌آوریم تا این‌کار انجام شود.

قالیباف در ادامه بیان کرد: مثلا در بودجه سال آینده پیش‌بینی شده که ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز در داخل یا خارج به فروش برسد؛ این چه معنا دارد؟ چرا کاهش هزینه نمی‌دهیم؟ وقتی تحریم نبودیم هم این‌قدر فروش نداشتیم. نباید خام‌فروشی انجام بگیرد و وقتی نفت خام در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تبدیل به بنزین می‌شود، آن را صادر می‌کنیم و پولش هم بر می‌گردد؛ وقتی خام‌فروشی می‌کنیم از از ما نمی‌خرند و پولش را هم به ما نمی‌دهند. باید رشد نقدینگی مورد توجه قرار بگیرد و وقتی از بانک‌ها قرض می‌شود یعنی خلق پول صورت می‌گیرد و به قول مردم، اسکناس چاپ می‌کنند.

وی در ادامه این گفت‌وگوی تلویزیونی در پاسخ به این سوال که ضمن اینکه شما به عنوان رئیس مجلس و نمایندگان از مشکلات موجود آگاهی دارید، ولی وظیفه اصلی مجلس نظارت بر اجرای قوانینی است که درست اجرا نمی‌شود، آیا مجلس ناظر بر حُسن اجرای قوانین نیست؟، تصریح کرد: این‌کار وظیفه ماست و بنده نمونه‌های اقدامات مجلس در زمینه بورس و مالیات را بیان کردم. ما در مجلس یک برنامه یکساله داریم و بعد از تشکیل کمیسیون‌ها چهار ماه است که عملیاتی شدیم و نظارت و قوانین مورد نیاز را ایجاد می‌کنیم. گام بعدی ما این است که در بودجه ۱۴۰۰ اصلاح ساختار بودجه انجام بگیرد و مطمئن باشید که بودجه ۱۴۰۰ در مجلس متفاوت‌تر از همه بودجه‌های قبلی خواهد بود؛ البته اصلاح ساختار بودجه در یکسال امکان‌پذیر نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کامل شدن اصلاح ساختار بودجه ۳-۴ سال زمان می‌برد، افزود: روز گذشته با آقای نوبخت جلسه داشتیم و گفتند که با اصلاح ساختار بودجه همراه هستیم. سال آینده برنامه ششم توسعه به پایان می‌رسد و مهمترین رکن ما در برنامه هفتم اصلاح ساختار بودجه است و محکم هستیم تا کسری تراز عملیاتی در بودجه را به صفر برسانیم.

قالیباف گفت: در مجلس بر شرکت‌های دولتی تمرکز داریم و اگر این شرکت‌ها کار دولتی می‌کنند، تبدیل به سازمان شوند و آن‌موقع کار دولتی کنند. من در این زمینه تجربه دارم و  اگر دولت‌ها بخواهند تولیدِ خدمت کنند، با قیمت چهار برابر بیشتر از بخش خصوصی این‌کار را انجام می‌دهند و ما در گام اول اجازه تولیدخدمت در دولت‌ها را نه بلکه اجازه خرید خدمت توسط دولت‌ها را می‌دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که از سال ۱۳۸۲ و در دولت‌های مختلف گفته شده که می‌خواهند بودجه را عملیاتی کنند ولی این‌کار هنوز انجام نشده و چند سال زمان نیاز است تا ساختار بودجه به‌روز و عملیاتی شود؟، بیان کرد: ما حتما اصلاح ساختار بودجه را در همین برنامه هفتم انجام می‌دهیم و این قابل انجام است. من از سال ۱۳۸۲ در جریان این هستم و وقتی این مجلس و افراد آن را می‌بینم، در می‌یابم که این‌کار شدنی است.

رئیس مجلس با یادآوری اینکه ما با این‌کارها نمی‌خواهیم مزاحم دولت شده و مچ‌گیری کنیم، عنوان کرد: باید به مدیرانی که قوی هستند اجازه دهیم با شجاعت تصمیم بگیرند؛ الان برخی مدیران با شجاعت تصمیم نمی‌گیرند و ما در مجلس مدافع مدیران قوی و امین هستیم که با شجاعت تصمیم می‌گیرند. باور من این است که باید به قولی که به مردم می‌دهیم عمل کنیم. بودجه‌نویسی کار ماست و در بودجه‌ای دولت داده، تغییرات اساسی اتفاق می‌افتد و باید هم انجام شود و آقای نوبخت و آقای رئیس‌جمهور نیز این اعتقاد را دارد. البته طبق قانون اگر ماهیت بودجه عوض شود، باید به دولت بازگردد و الان چنین شرایطی را نداریم ولی در جلساتی که داریم، تغییرات انجام می‌شود.

  • 19
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
بنده حقیقتش نه علاقه به اقای روحانی دارم نه اقای قالیباف فقط بدم از حرف ناحساب میاد ...خواستم بگم اقای قالیباف من که یک طلبه ساده ام این رو میفهمم که در قیمت گذاری یک جنس فقط ارز نیمایی لحاظ نمیشه که شما بخواهید مرغ رو فقط دو سه هزار تومن گرونتر از سال ۹۶ بدین مردم ...شما میدونید که تو قیمت گذاری، تورم به طور کلی وتک تک هزینه های جاری یک مرغداری وخرید لوازم ضروری وبیمه و ده ها چیز دیگه لحاظ میشه....حالا فکر کنید حتی غذای مرغ اصلا با ارز ۳۰۰۰هزار تومانی باشه اما ایا منطقیه پول کارگر مرغداری رو هم مثل زمانی حساب کنیم که دلار ۳۰۰۰ تومان بود...من واقعا متاسفم بشدت و بشدت ناراحتم که چرا بعضی از کسانی باید مسئول بعضی جاهای مهم بشن که شب ها با بغض وکینه نسبت به هم سر به بالش میزارن ومیخوابن!!!!بجای اینهمه تصفیه حساب و یک و دوی سیاسی بینی وبین ا...وبدون هیچ نوع تعصب کورکورانه و بدون مبنای عقلانی وشرعی، یه فکر اساسی بکنید تا مردم مستضعف دین و دنیاشون اساسی ضربه نخوره ....
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش