یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۲۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۶۰۵
مجلس

نماینده مجلس: آقای روحانی! آیا تدبیر اداره کشور گران کردن ارز بود؟/ واکنش نوبخت به اظهارات مالک شریعتی

مالک شریعتی,صحبت های مالک شریعتی علیه روحانی
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه آقای رئیس جمهور، آیا تدبیر اداره کشور گران کردن ارز بوده است، گفت: مردم قضاوت خواهند کرد که در این ۷ سال و نیم چه کسی راست و چه کسی دروغ گفته است.

به گزارش مهر، مالک شریعتی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی، اظهار داشت: اینکه نماینده دولت در مجلس حرف رئیس دفتر رئیس جمهور را پس می گیرد و به نوعی عذرخواهی می کند ایرادی نداشته و عقب نشینی از حرف غلط پسندیده است اما اینکه آن را با چاشنی توهین به نمایندگان همراه کند، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: صحبت های آقای واعظی در صحن علنی در رابطه با ارز پخش خواهد شد که البته این صحبت ها تنها گفته وی در مصاحبه مطبوعاتی نبوده و بارها تکرار شده است و وی در جلسه با صادرکنندگان اصفهان گفتند که باید ارز موردنیاز را از محل صادرات می گرفتیم اما نتوانستیم و از صادرکنندگان گرفتیم.

وی متذکر شد: واعظی گفته است که در گذشته ۲.۸ میلیون بشکه نفت می فروختیم اما امسال به ۱۰۰ هزار بشکه رسیده و ارز کافی نداشتیم، به همین دلیل مجبور شدیم که ارز را از محل دیگر تامین کنیم و حتی در ادامه صحبت هایش به صورت علنی به رسانه های بیگانه اشاره کرد اما بعد می گوید دولت این کار را انجام داده و تدبیر دولت برای اداره کشور بوده است.

شریعتی خطاب به روحانی گفت: آقای رئیس جمهور! آیا تدبیر اداره کشور، گران کردن ارز بوده است؟ آیا تدبیر اداره کشور این بوده است که بورس را آن چنان به فلاکت برسانند که دولت تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از محل تراکنش ها، بودجه خود را جبران کند؟ مردم قضاوت خواهند کرد که در این ۷ سال و نیم چه کسی راست گفته و چه کسی دروغ گفته است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از وعده ۱۰۰ روزه حل مشکلات اقتصادی تا چرخیدن همزمان چرخ اقتصاد و چرخ سانتریفیوژها که هردوی آن ها نچرخید. همچنین وعده دادند که آن چنان رونق اقتصادی ایجاد می کنم که مردم به ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه احتیاجی نداشته باشند که البته واقعا هم احتیاجی ندارند چرا که قیمت ارز آنقدر بالا رفته که یارانه در زندگی مردم رقم قابل توجهی نیست.

وی با اشاره به ماجرای نرخ ارز که توسط واعظی مطرح شد، گفت: چند ماه قبل در جلسه ای در دفتر رئیس مجلس با حضور وزرای اقتصادی، رئیس کل بانک مرکزی و برخی از نمایندگان به آقای همتی گفته شد که منابع ارزی کشور حاصل از فروش فرآورده های نفتی در برخی از حساب های داخلی دپو شده و با تاخیر در چرخه اقتصادی کشور وارد می شود که وی ابتدا تکذیب کرد و سپس گفت اطلاعی ندارم اما پس از آنکه شماره حساب ها در بانک های دولتی و خصوصی را به وی نشان دادند، موضوع را تایید کرد.

وی تصریح کرد: چرا این کار را با اقتصاد کشور کرده و اقتصاد را با اتفاقات خارجی پیوند زدید؟ مگر کالاهای اساسی را که در گمرک ۶ ماه دپو شد پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی بایدن ۶ روزه ترخیص نکردید؟ آیا این گره زدن اقتصاد کشور به بیگانه نبود؟ آیا این حفظ استقلال اقتصادی کشور است که دولت به آن قسم یاد کرده است؟

شریعتی گفت: بحث ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس در خصوص کالاهای اساسی در کمیسیون اقتصادی تصویب شده و در اوایل سال آینده به صحن علنی خواهد آمد و موضوع ارز را با جدیت پیگیری می کنیم چرا که حساب هایی که ارز در آن ها قرار داشته، برای ما کاملا روشن است.

مالک شریعتی,صحبت های مالک شریعتی علیه روحانی

نوبخت در واکنش به تذکر شریعتی:واعظی اعلام کرده که صحبت هایش درباره گران کردن نرخ ارز درست منتشر نشده است

ایسنا نوشت: مالک شریعتی در جلسه علنی عصر امروز شنبه و در خلال بررسی جزئیات لایحه بودجه در تذکری اظهار کرد: حدود دو سه ماه قبل در صحن علنی تذکری دادم مبنی بر اینکه دولت در بازار ارز مداخله می کند که با توجه به اتفاقات خارجی نحوه توزیع ارز را در کشور طوری رقم زند که متناسب با خواسته های خودش شود. آن زمان دوستان در دولت تکذیب کردند اما اخیرا رئیس دفتر رئیس جمهور این موضوع را تایید کرده و اعتراف کرد که قیمت ارز بالاتر از آن چیزی است که در اقتصاد ما محاسبه می شود و این کار بنا به خواست دولت بوده است.

وی افزود: امیدواریم همچنان این اعتراف ها ادامه داشته باشد تا مردم ایران مشکلات اقتصادی شان را از زبان دولتمردان با اعتراف بشنوند.

در واکنش به این صحبت ها محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه که برای توضیح در خصوص یک پیشنهاد جهت الحاق یک بند به لایحه بودجه پشت تریبون رفته بود، به این صحبت های شریعتی پاسخ داد و گفت: آقای شریعتی یک کذب را مجددا تکرار کرد. آقای واعظی اعلام کرد آنچه بیان شده مطلب کذبی است اما آقای شریعتی باز هم آن موضوع را تکرار می کند که بی بی سی هم آن را تکرار کرد.

وی افزود: وقتی فردی فریاد می زند که آن مطلب دروغ است اخلاقی نیست که مجددا به آن استناد شود. خواهش می کنم اخلاق اسلامی را مراعات کنید نه اینکه به حرفی استناد کنید که آن فرد تاکید داشته که آن را بیان نکرده است.

بعد از صحبت های نوبخت شریعتی با استناد به ماده ۷۵ آئین نامه در تذکری توضیح داد: اینکه نماینده دولت حرف رئیس دفتر رئیس جمهور را پس می گیرد و به نوعی عذرخواهی می کند عیبی ندارد و حتی پسندیده هم است چون از حرف غلط عقب نشینی شده است. اما اینکه آن را با چاشنی توهین به نماینده مردم همراه کنند قابل قبول نیست. می توانید بگویید تکذیب می کنیم و آن را قبول نداشته که عذرخواهی هم تلقی می کنیم.

وی افزود: دولتی که دائما از توهین به خودش گلایه می کند توهین به مردم نیست که در صحن علنی مجلس نماینده را به کذب گویی متهم می کنید؟ از طرف دیگر صحبتی که آقای واعظی مطرح کرده در موارد متعدد دیگر هم بیان شده، از جمله آن می توان به جلسه با صادر کنندگان اصفهان اشاره کرد که در آنجا گفته شد ارز را باید از محل صادرات تامین می کردیم اما نتوانستیم و از شما صادر کنندگان گرفتیم و یا اینکه به دلیل کاهش فروش نفت ارز کافی نداشتیم و مجبور به این کار شدیم. آقای واعظی با اشاره به رسانه های بیگانه باز می گوید ما این کار را کردیم و تدبیر اداره کشور بوده است. سوال این است که آیا تدبیر اداره کشور گران کردن ارز بوده و یا بورس را آنچنان به فلاکت بیندازید که تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از محل تراکنش ها دولت بخواهد کسری بودجه خود را جبران کند؟

این نماینده مجلس اضافه کرد: مردم در هفت و نیم سال گذشته قضاوت می کنند که چه کسی راست گفته و چه کسی دروغ گفته است. از وعده ۱۰۰ روزه حل مشکلات اقتصادی تا چرخیدن چرخ سانتریفیوژها و رونق اقتصادی را مردم دیدند و همه را در زندگی شان دیدند که چنین اتفاقی رخ نداد.

شریعتی گفت: مگر کالاهای اساسی که در گمرک دپو شده بود شش روزه در زمان بایدن ترخیص نگردید. این پیوند زدن اقتصاد کشور با بیگانه نبود؟ این حفظ استقلال اقتصادی کشور است که دولت قسم یاد کرده آن را حفظ کند.

وی در پایان گفت که گزارشی در مورد اختصاص ارز به کالاهای اساسی در کمیسیون اقتصادی تصویب شده و به صحن می آید. ما درباره ارز هم پیگیری می کنیم.

مالک شریعتی,صحبت های مالک شریعتی علیه روحانی

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش