دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۳ - ۱۷ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۴۱۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

جواد امام: نهادهای خاص مزرعه بیت کوین راه اندازی کرده اند/ تیراندازی به سمت ماموران برق

جواد امام,صحبت های جواد امام درباره مزارع بیت کوین نهادهای خاص
جواد امام معاون وزیر نیرو دولت اصلاحات، گفت: درآمد حاصل از فروش برق به همسایگان باید به وزارت نیرو بازگردد و در صنعت برق هزینه شود اما به جای آن به وزارت بهداشت رفته تا بتواند واکسن وارد کند که در نتیجه امروز هم در واکسن و هم در برق به صورت همزمان مشکل داریم.

جواد امام در گفت‌وگو با ایلنا در رابطه مشکلات قطعی برق اخیر در کشور و اینکه علت این مشکلات چه زمینه و عاملی دارد، بیان کرد: من فکر می کنم که عوامل متعددی در بحث مشکلات صنعت برق باید مطرح کرد و تنها اینگونه نیست که بگوییم شبکه توانایی تحمل این حجم از مصرف را ندارد بلکه یک بخش دیگر بحث ترمیم و اصلاح شبکه است و یک بحث مهم دیگر تولید است ظرفیت تولید ما در زمان پیک مصرف در بهترین حالت سر به سر است یا اگر در حال تعمیر یا در حال اورهال باشند تولید کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: یکی از بحث‌های جدی‌تر خاموش بودن صنعت ماست، امروز صنعت ما خاموش است و اکثر کارخانجات تعطیل است اگر آن‌ها فعال بودند قاعدتاً با مشکلات مضاعفی برخورد می‌کردیم اما من فکر می‌کنم یکی از اشکالات موجود در این سال‌ها از سوی دولت عدم تشریح شرایطی است که از دولت قبل تحویل گرفته شد و مشکلات و موانعی که بر سر راه وجود داشت، است.

امام همچنین به واگذاری‌های صورت گرفته در وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: در هشت ساله دولت آقای احمدی نژاد علیرغم درآمدهای نجومی نفت به قدر کافی در صنعت برق سرمایه گذاری صورت نگرفت؛ همچنین نه‌تنها این سرمایه گذاری به میزان لازم نبوده بلکه ما آمدیم نیروگاه ها و شرکت های وزارت نیرو را به بخش‌های خصولتی واگذار کردیم و منابع این اتفاق به وزارت نیرو بازمی‌گشت اما متاسفانه این اتفاق هم به صورت کامل رخ نداد و در نتیجه امروز وزارت نیرو باید برق را به یک و نیم تا دو برابر از این مجموعه های خصولتی خریداری کند و به نصف قیمت به مردم بفروشد.

وی ادامه داد: در طول این سال های اخیر هم با توجه به وضعیت تحریم ها و کاهش درآمدهای دولت آن سرمایه گذاری هایی که لازم بود در این صنعت صورت نگرفته است. از سوی دیگر عده‌ای می‌گویند برق ارزان است و همواره این را تکرار می‌کنند، بله برق نسبت به کشورهای دیگر ارزان است اما به جای اینکه روی الگوی مصرف کار بکنیم چرا صرفاً به ارزان بودن برق اشاره می‌کنیم؟ و اصلا به این توجه نداریم که اگر در کشور برق ارزان است در مقابل آن حقوق و دستمزد هم ارزان است و اگر به دنبال این هستیم که از محل افزایش قیمت برق برای سرمایه گذاری در این صنعت تامین سرمایه انجام دهیم، حتما مشکلات مردم افزایش پیدا می‌کند.

معاون وزیر نیرو در دولت اصلاحات در ادامه ابراز کرد: امروز علیرغم اینکه صنعت ما تعطیل است، برخی از این بخش های صنعتی ما که در اختیار یکسری از نهادها و سازمان‌‌های خاص هستند اقدام راه‌اندازی مزرعه‌ استخراج ارزهای دیجیتال کردند و حتی در ماه‌های گذشته در خبرها داشتیم که مسئولین توانیر گفتند که در جریان تلاش ماموران این شرکت برای جمع آوری مراکز استخراج رمزامرز به آن‌ها تیراندازی صورت گرفته است؛ خب دولت باید این موارد را شفاف به مردم اعلام کند اگر این موارد روشن نشود مشکلات ادامه خواهد داشت و مردم هم تنها دولت را مقصر می‌دانند.

وی افزود: در واقع وزارت نیرو برای حفظ دستاوردهای ارزشمند خود در این سال‌ها ضمن پاسخگویی می‌بایست نسبت به اعلام شفاف دلایل و بوجود آمدن شرایط موجود صادقانه و صریح با مردم سخن بگوید و بداند که عذرخواهی تنها کفایت نمی‌کند.

این مدیر اسبق وزارت نیرو کاهش تولید را عامل دیگری در رابطه با مشکلات اخیر دانست و گفت: بحث دیگری در حوزه کاهش تولید مسئله کاهش بارش های آسمانی و در نتیجه آن کاهش تولید برق است که در پیک مصرف خود را نشان می‌دهد. یک اشتباه دیگری که صورت گرفت این بود که در برخی رسانه‌ها جدولی منتشر می‌شود که نشان می‌دهد میزان و مصرف برق ما نسبت به سایر دنیا پایین تر است در حالی که اینگونه نیست میانگین مصرف خانگی ما نسبت به سایر نقاط پایین تر نیست در واقع آن بخش از برق که صنعتی است ما مصرف جدی نداریم و این پیک مصرف پیک مصرف خانگی است به این خاطر که صنعت ما آنچنان مصرفی ندارد در واقع باید مصرف صنعتی و خانگی از هم تفکیک شود با توجه به اینکه صنایع و فعالیت چندانی ندارند.

وی ادامه داد: این یک اقدام اشتباه است که در زمانی که ما نیاز داریم که در الگوی مصرف فرهنگ‌سازی کرده و تغییراتی ایجاد کنیم اما وقتی که چنین جداول و آمارهای منتشر می‌شود مصرف‌کننده برداشت و ذهنیت نادرست از آن خواهد داشت و این اقدام تاثیر منفی در پی داشت.

امام همچنین اظهار داشت: یک مساله دیگر موضوع محل هزینه‌کرد منابع حاصل از فروش برق به همسایگان است که درآمد حاصل از آن باید به وزارت نیرو بازگردد و به در صنعت برق هزینه شود اما به جای آن به وزارت بهداشت رفته تا بتواند واکسن وارد کند که در نتیجه امروز هم در واکسن و هم در برق صورت همزمان مشکل داریم.

مدیرعامل بنیاد باران همچنین خاطرنشان کرد: دولت باید چندین مساله را به صورت شفاف و روشن برای مردم تشریح کند تا همه مردم در جریان عوامل مشکلات امروز صنعت برق کشور قرار بگیرند؛ اینکه چندین هزار مرکز استخراج رمز ارز در کشور در این وضعیت وجود دارد باید مشخص شود این مراکز توسط چه کسانی پشتیبانی و اداره می‌شود و اسامی آنها بایستی مشخصا اعلام شود، مساله دیگر منابع حاصل از فروش نیروگاه‌ها و شرکت‌های وزارت نیرو در کجا مصرف شده است. موضوع بعدی این است که منابع فروش برق به کشورهای همسایه چرا به جای مصرف در صنعت برق به وزارت بهداشت داده شده است. همچنین میزان سرمایه گذاری در سال‌های پردرآمد فروش نفت در زیرساخت ها چرا تعطیل بوده است و تحریم چه میزان در این شرایط تاثیر داشته است.

وی افزود: باید مشخص شود که چرا بعضی از مراکز نسبت به پرداخت حقوق دولت اقدام نمی‌کنند و اینکه چرا نیروگاه‌ها به بخش خصولتی فروخته شد و امروز منابع خرید برق به دو برابر قیمت مصرف کننده از آنها و پرداخت مابه التفاوت آن خود تبدیل به یک معضل شود!؟

امام در پایان گفت: همه این موارد باید به صورت شفاف به مردم گفته شود تا در جریان باشند، نمی شود که هم به مردم نگوییم و توضیح ندهیم و هم انتظار داشته باشیم که سخت ترین مشکلات را تحمل کنند و هیچ اعتراضی هم نسبت به شرایط نداشته باشند.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش