یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۴:۱۷ - ۲۸ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۳۶۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

فشار بر خاتمی توسط نفوذی ها در جبهه اصلاحات صحت دارد؟

نفوذ عوامل در جبهه اصلاحات,سید محمد خاتمی
: اخیرا علی صوفی، دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در گفت‌وگویی سخنانی تازه از آنچه در فرایند تصمیم‌گیری نهاد اجماع‌ساز رخ داد، بیان کرده است.

او گفته است برخی عوامل در جبهه اصلاحات نفوذ کرده بودند تا با ایجاد انشقاق به اصلاحات لطمه وارد کنند و بیان کرده که خاتمی تمایل به موضع‌گیری انتخاباتی نداشت اما به‌ دلیل فشارهای برخی نیروها در شرایطی قرار گرفت که به‌طور مستقیم از لیست شوراها و به‌طور غیرمستقیم از عبدالناصر همتی حمایت کرد.

صوفی: گروهی که خاتمی را تحت فشار قرار دادند، نفوذی بودند

صوفی در بخشی از این گفت‌وگو گفته است: «فشارهای بسیاری به آقای خاتمی وارد شد. همه می‌دانستیم که آقایان مهرعلیزاده و همتی رأی نمی‌آورند، اما فردای مشخص‌شدن نتایج بررسی صلاحیت‌ها عده‌ای آمدند و صریحا گفتند باید از همتی حمایت کنیم و وقتی با نظرات مخالف روبه‌رو شدند با برخوردی به‌شدت خشن و غیردموکراتیک بر نظر خود اصرار کردند؛ تا آنجا که آن‌قدر فضای بدی ایجاد شد که روز بعد از انتخابات آقای علوی‌تبار از ادامه عضویت در نهاد اجماع‌ساز انصراف داد و خانم منصوری که سخنگوی جبهه بود نیز بیرون رفت. همان‌ها پیش آقای خاتمی هم رفتند و اصرار شدید که باید از همتی حمایت کنید و یک لیست شورای شهر هم آوردند که ما اصلاح‌طلبیم و می‌خواهیم در انتخابات شرکت کنیم و لیست هم داریم. در واقع با پوششی دموکراتیک به هر شکلی آقای خاتمی را تحت فشار قرار دادند تا در نهایت در جلسه‌ای او گفت مردم به نامزدهای شوراها رأی بدهند و در همان‌جا هم تلویحا گفت در انتخابات ریاست‌جمهوری به نامزد اصلاح‌طلبان رأی دهید. این گروه که آقای خاتمی را تحت فشار قرار دادند و در نهاد اجماع‌ساز هم باعث تنش‌های بسیاری شدند، به‌شدت مشکوک بودند و من تصور می‌کنم نفوذی‌هایی بودند با رسالت ایجاد انشقاق در میان اصلاح‌طلبان و در نهایت واردکردن ضربه‌ای سنگین به جبهه اصلاحات. کارگزاران سازندگی می‌تواند یکی از آنها نیروها باشد، اما کارگزاران آن‌قدر تنش ایجاد نکرد که بعضی از افراد به‌ظاهر اصلاح‌طلب که من نامی از آنها نمی‌برم».

امام: نفوذ در اصلاحات و فشار  بر خاتمی را تکذیب می‌کنم

حالا جواد امام، در پاسخ به سخنان اخیر صوفی به «شرق» گفت: «عده‌ای از آقای همتی حمایت کردند و تلاش کردند او رأی بیاورد. هرچند او مورد تأیید جبهه اصلاحات ایران نبود و اکثریت اعضای جبهه از او حمایت نکردند، اما به‌هرحال برخی به این تشخیص رسیده بودند که باید از آقای همتی حمایت کنند. این شرایط اصلا به معنای ایجاد فضایی غیردموکراتیک نیست یا این‌طور نبوده که برخی برخوردی خشن داشته باشند که اگر چنین بود باید تنشی به وجود می‌آمد. من به‌عنوان یک عضو این تشکیلات به‌هیچ‌وجه شاهد چنین برخوردهایی نبودم و کاملا وجود برخوردهای خشن و غیردموکراتیک را رد می‌کنم و اگر آقای صوفی مصداقی در ذهن دارند به‌صورت روشن بیان کنند».

او درباره این موضوع که خاتمی زیر فشار شدید برخی نیروها از لیست شوراهای اصلاح‌طلبان حمایت کرد، گفت: «افرادی که در لیست حضور داشتند، با آقای خاتمی دیدار داشتند و از ایشان درخواست کردند که از لیست حمایت کنید و به‌هیچ‌وجه این‌طور نبود که برخی با برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده آقای خاتمی را تحت فشار قرار داده باشند. آقای خاتمی به احترام جوانانی که امید به سیاست‌ورزی دموکراتیک داشتند و در انتخابات شوراها نامزد شده بودند، دستخط کوتاهی داد تا از آنها حمایت کرده باشد؛ در واقع آقای خاتمی به‌نوعی آنها را تشویق کرد، وگرنه همه ما از قبل می‌دانستیم که انتخابات ۱۴۰۰ میدان اصلاح‌طلبان نیست و اکثریت مردم هم اقبالی به انتخابات نشان نمی‌دهند. بنابراین این ادعا را هم که آقای خاتمی تحت فشار بوده است، نادرست می‌دانم».

امام درباره نقش‌آفرینی کارگزاران در نهاد اجماع‌ساز نیز بیان کرد: «گفته می‌شود کارگزاران به‌نوعی باعث انشقاق شد. اولا خوشبختانه هیچ انشقاقی ایجاد نشد. ثانیا کارگزاران به تشخیص خودش عمل کرد. آقای همتی سابقا عضو حزب کارگزاران بوده است و برخی اعضای کارگزاران از روز نخست در ستاد انتخاباتی آقای همتی حضور داشتند؛ اما این حزب تا قبل از مصوبه جبهه اصلاحات مبنی بر عدم حمایت از هریک از نامزدها رسما اعلام نکرده بود که می‌خواهد از آقای همتی حمایت کند. وقتی هم که جبهه مصوبه خود را اعلام کرد، حزب کارگزاران پشت سر آقای همتی ایستاد. گفته می‌شد کارگزاران نامزد پنهان دارد که پنهان هم نبود و اصلا نامزد پنهان معنی ندارد؛ زیرا نامزدها و حمایت از آنها باید روشن باشد. دو روز مانده به انتخابات هم جبهه اصلاحات اعلام کرد احزاب اگر تمایل دارند می‌توانند از نامزد مدنظر خود حمایت کنند که چنین هم شد».

او در پایان درباره ادعای نفوذ در اصلاحات هم گفت: «من عبارت نفوذ در جبهه اصلاحات را مناسب نمی‌دانم و آن را کاملا تکذیب می‌کنم. اتفاقی که در این دوره از انتخابات در جبهه اصلاحات رخ داد، اصلا عجیب نبود که بگوییم ماحصل نفوذ برخی بوده است. عده‌ای با توجه به آنکه ۹ نامزد اصلاحات ردصلاحیت شدند و شش نفر هم به دلیل شرایطی که ایجاد شده بود، ثبت‌نام نکردند و البته با علم بر اینکه مردم تمایل به شرکت در انتخابات ندارند، نظرشان این بود که نباید در انتخابات از نامزدی حمایت کرد؛ زیرا برای اصلاح‌طلبان نامزدی باقی نمانده است و در مقابل برخی می‌گفتند باید به هر قیمتی در انتخابات شرکت کنیم. به‌هرحال آنها هم نگاه خود را داشتند و اصلا وجود چنین تفاوت دیدگاه‌هایی به معنای نفوذ در جبهه اصلاحات نیست».

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش