دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۲۹ - ۲۸ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۴۰۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

کیانوش راد: خوزستان با چوب و تفنگ و تشر اداره نمی شود

محمد کیانوش راد,صحبت های کیانوش راد در مورد خوزستان
محمد کیانوش راد، نماینده مردم اهواز در مجلس ششم گفت: کاش حداقل در قبال انتقال آب کارون، شهرها و روستاهای خوزستان را تشنه لب نمی گذاشتند. گویی قرار است خوزستان را به زمین سوخته تبدیل کنند و ظاهرا کاری هم از دست ما خوزستانی بر نمی آید.

به گزارش جماران، نماینده مردم اهواز در مجلس ششم با ابزار تأسف از انتقال آب سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی ایران، گفت: کاش حداقل در قبال انتقال آب کارون، شهرها و روستاهای خوزستان را تشنه لب نمی‌گذاشتند. گویی قرار است خوزستان را به زمین سوخته تبدیل کنند و ظاهرا کاری هم از دست ما خوزستانی بر نمی‌آید.  امام جمعه، نمایندگان خوزستان در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی و سایر شخصیت‌های دانشگاهی و رسانه‌ها با دیدگاه‌های متفاوت، مجدانه و صادقانه پیگیر مشکلات آب بوده و هستند، اما صدایشان به جایی نمی‌رسد. 

محمد کیانوش راد با تأکید بر اینکه خوزستانی‌ها از مصائب و این استان گفته‌اند و نوشته اند، اظهار کرد: خوزستانی‌ها همیشه گفته‌اند انتقال کارشناسی شده، علمی و مبتنی بر پیوست‌های زیست محیطی آب، صرفا باید برای شُرب استان‌های بالا دست باشد و هرگز برای مصرف صنایع و کشاورزی به کارگیری نشود. این موضع اصولی، عادلانه و منطقی مردم خوزستان مبتنی بر توجیهات اقتصادی، زیست محیطی و امنیتی است. 

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم تأکید کرد: با تأسف، همه دولت‌های مرکز نشینِ پس از انقلاب، از چپ و راست، اصلاح طلب و اصول گرا، در انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی ایران برای مصرف صنایعی چون فولاد، کشاورزی و برنج کاری همداستان بوده و هستند. البته در عدم رسیدگی به رفع مشکلات و تنگناهای روستاها و شهرهای خوزستان از نظر حل مشکل فاضلاب و آبرسانی و ده‌ها مشکل دیگر نیز عملکردی یکسان داشته‌اند. 

صدای مردم خوزستان به جایی نمی رسد

وی با اشاره به این مسئولین آب رودخانه‌های خوزستان را برای استان‌های دیگر برده‌اند و مشکلات اولیه مردم این استان را حل نکرده اند، افزود: کاش حداقل در قبال انتقال آب کارون، شهرها و روستاهای خوزستان را تشنه لب نمی‌گذاشتند. گویی قرار است خوزستان را به زمین سوخته تبدیل کنند و ظاهرا کاری هم از دست ما خوزستانی بر نمی‌آید.  امام جمعه، نمایندگان خوزستان در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی و سایر شخصیت‌های دانشگاهی و رسانه‌ها با دیدگاه‌های متفاوت، مجدانه و صادقانه پیگیر مشکلات آب بوده و هستند، اما صدایشان به جایی نمی‌رسد. 

کیانوش راد گفت: صاحب منصبان مرکزنشین خوزستانی نیز تنها نقشی درجه سوم و چهارم در معادلات دارند و یا چهل سال است منافع خود را بر منافع استان ترجیح داده اند. شمشیرهای مرصّع نشان برای پست‌ها و مراسم و ایامِ خاص اما نقشی تعیین کننده در تصمیم‌سازی یا تصمیم گیری استان نداشته اند. یا به بازی گرفته نشده‌اند و  یا نخواسته‌اند که نقشی تعیین کننده داشته باشند. 

وی تأکید کرد: همه دولت‌ها از نظر منابع آب استان خوزستان، یک الگو و برنامه واحد را تاکنون دنبال کرده اند. مردم خوزستان هم این را فهمیده‌اند که با دلخوش کردن به اصول گرا یا اصلاح طلب، هاشمی، خاتمی یا احمدی نژاد و روحانی و حالا رئیسی، هیچ تفاوت و تغییری در سیاست‌های کلان انتقال آب نخواهد افتاد. نخبگان خوزستانی و ان جی اوهای مستقل و فعال هم در تنگنا و در محاق، در افت و خیزند، و چون کارون بی‌رمق و بی‌جانشان کرده‌اند. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: مردم خوزستان با مشکلاتشان اعم از بی‌آبی، بیکاری، فقر و تبعیض رها شده اند. خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد، اما مسئولان خوزستان را فراموش کرده‌اند و با نقمت‌های جنگ و پس از آن تنها رها کرده اند. چه کسی می‌داند، گریه کهنسال مردی در کنار گاوی افتاده بر زمین، که همه چیز  او بود یعنی چه؟! چه کسی می‌داند نابودی زمین و کشت و ماهی و هور یعنی چه؟! چه کسی گریه و بغض و تحقیر جوان بیکار خوزستانی را در کنار منابع عظیم نفت و گاز  و بندر و پتروشیمی و فولاد و نیشکر می‌فهمد؟! چه کسی از تشنگی حتی روستاهای شمال خوزستان، ایذه و مسجدسلیمان، آن هم در کنار سد و سرچشمه کارون خبر دارد؟! 

خوزستان با چوب و تفنگ و تشر اداره نمی‌شود

وی با تأکید بر اینکه بی‌کفایتی دولت دوازدهم توسعه خوزستان را سال‌ها ره عقب راند، اظهار داشت: خوزستان با چوب و تفنگ و تشر اداره نمی‌شود و با مهر و محبت و احترام به راه می‌آید. اعتراض مردم و کشاورزان تشنه طبیعی است؛ آن هم مردمی که در دفاع از تمامیت ارضی ایران و اسلام ذره‌ای کم نگذاشته اند. تدبیر و بصیرت در برخورد با معترضان وظیفه قانونی و اخلاقی و انسانی همه مسئولان انتظامی و امنیتی است. با این حال، نه تجزیه طلبان و وابستگان آن‌ها، به بهانه‌های قومی، و نه افراطی‌های تند مزاج داخلی و خارجی از اعتراض مردم تشنه سودی نمی‌برند. 

کیانوش راد در خصوص راه حل مشکل خوزستان نیز گفت: راه حل کلی پیش روی نظام، همانگونه که هزاران بار گفته شده است، انجام طرح جامع  آمایش سرزمینی در کشور است. راه نجات خوزستان و بلکه کشور، اجرای طرح کلان آمایش سرزمین برای توسعه ایران است. تخصیص امکانات و منابع کشور در قالب کار کارشناسی علمی و بی‌طرفانه و با حضور شخصیت‌های علمی و مستقل و همچنین با حضور کارشناسان سازمان‌های مردم نهاد، زمینه و بستر  اعتمادسازی برای اجرای هر گونه طرحی است. باید به فکر اعتماد و سرمایه اجتماعی جامعه خوزستان و ایران بود. آنان که به خواسته‌ها و گرایشات متنوع و متکثر مردم وقعی نمی‌نهند، باید باور کنند که اعتماد مردم به مسئولان روز به روز در حال فروپاشی است.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش