در بيانيهاي كه از سوي جبهه اصلاحات ايران منتشر شده به ورزش ملي، از جمله فوتبال، به عنوان عامل «قوامبخش مليت و همبستگي ملي در عين پذيرش تكثر ايرانيان» اشاره شده و آمده است: «زنان نيمي از شهروندان ايرانند و حضورشان در ورزشگاهها از حقوق شهروندي و لازمه عدالت جنسيتي و افزاينده همبستگي ملي ايرانيان است. تجربه مثبت حضور تماشاچيان زن در ورزشگاه آزادي در بازي فوتبال ايران- كامبوج در مهر ۱۳۹۸ نيز شاهدي بر بياساس بودن بهانههاي منع حضور زنان در ورزشگاه بود.»
در ادامه اين بيانيه به حضور زنان در ورزشگاهها به عنوان يك مطالبه بحق تاكيد شده و آمده است: «آزاد شدن ورود زنان به ورزشگاهها و رفع انواع تبعيض جنسيتي در ورزش (كه با رعايت موازين عرفي و مديريت كارآمد و اصولي ميسر است) مطالبه حقي است كه مانعسازي در برابر تحقق سريعتر آن صرفا بر نارضايتي عمومي ميافزايد، نقطهاي سياه در كارنامه مسوولان ميشود و به ورزش ملي لطمه ميزند.»
از ديدگاه جبهه اطلاعات ايران نوع مواجهه با حضور زنان در ورزشگاه از دو جهت تاسفبار بوده است. نخست اينكه «بر خلاف اقتضائات عدالت جنسيتي در فروش بليت، سهم عادلانه به زنان تعلق نگرفت. ثانيا براي پراكندن زناني كه براي ورود به ورزشگاه بليت گرفته بودند، از گاز فلفل و خشونت آشكار استفاده شد.»
جبهه اصلاحات اعلام كرده: «همچنين تاسفبار است كه اين تبعيض آشكار و خشونت عريان با تفسيري مردسالارانه از مقدسات توجيه شد و عاملان آن ظاهرا نه دغدغه احتمال تعليق فدراسيون فوتبال ايران و جريمه احتمالي و لطمه به فوتبال ملي را داشتند و نه توجهي به خواست اكثريت و مطالبه دهها ميليون هوادار فوتبال ملي در ايران.»
در ادامه اين بيانيه به رويههاي اداري و سياسي در استان خراسان اشاره شده و آمده است: «از منظري كلانتر نيز اينكه استان خراسان در پارهاي از زمينههاي مرتبط با آزاديهاي فرهنگي و اجتماعي تابع قوانين و رويههاي فراگير ملي نيست و با فشار امام جمعه و انحصارگرايي مردسالار و متصلب و غيرپاسخگو، گويي نوعي خودمختاري دارد نيز نگرانكننده و خلاف قانون اساسي است.»
در پايان اين بيانيه نيز آمده است: «متاسفانه پس از اين اتفاق ناگوار، نهتنها هيچيك از مسوولان مسووليتي در اين زمينه نپذيرفتند، بلكه مسوولاني در هر سه قوه كوشيدند بدون پذيرش نقش خود در اين واقعه يا برخورد شفاف با خاطيان، فاصله انتقادي از آن بگيرند. اظهارات وزير كشور و معاون زنان رييسجمهور و مسوولان استاني در اين زمينه نيز سرشار از تناقض و گريز از پذيرش مسووليت بوده است.
پذيرش مسووليت و معرفي شفافِ عاملان و مسوولان اصلي اولين گامياست كه براي پيشگيري از تكرار اين نوع ستم بايد برداشت. جبهه اصلاحات ايران، همچنانكه در برنامهها و اهداف مورد حمايت خود تصريح و منتشر كرده است، حامي رفع انواع تبعيضهاي جنسيتي در ورزش، از جمله در امكان تماشاي فوتبال ملي و باشگاهي در ورزشگاهها است. جبهه اصلاحات ايران همچنين خواستار معرفي مسوولان خاطي در جريان وقايع تاسفبار بازي ايران- لبنان در مشهد، عذرخواهي آنها از مردم و تضمين ورود زنان به ورزشگاه در بازيهاي آينده است.»
- 17
- 4