جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۸ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۹۱۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

شیرزاد: رئیسی با وجود ظاهر قدرتمند تصمیم‌گیرنده نیست/ بر سر سفره‌ای نشسته‌اند که غذای آن حاضر بود

احمد شیرزاد,انتقاد شیرزاد از رئیسی
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت : رئیسی در شرایط مثبت و مناسبی کار را به دست گرفت و متاسفانه این موضوع در حال فراموش شدن است. بعد از چندسال مقاومت بسیار شدیدی که دولت روحانی در مقابل تحریم‌های فلج‌کننده ترامپ نشان داد، اکنون نتیجه این مقاومت‌ها مشخص شده است.

شاید گذشت هشت ماه کافی باشد که بتوانیم عملکرد دولت به صورت کلی را نقد کرد و این سوال را پرسید که آیا تا کنون اقدامات دولت موفق بوده یا دست‌کم آیا کارهایی انجام شده که بتوان بر پایه آن از این گفت که ریل‌گذاری مناسب بوده و می‌توان به ماه‌ها و سال‌های پیش رو امید داشت؟

احمد شیرزاد کارشناس و فعال سیاسی به این سوال رویداد۲۴ پاسخ داده است. او معتقد است یکی از بزرگترین مشکلات دولت رئیسی این است که تمام ایل و تبار خود را بر سر کار آورده و کاری به تخصص ندارد و صرفا هر کس به آنها ابراز ارادت کند، مدیر خواهد شد بنابراین در چنین شرایطی نمی‌توان امید زیادی به آینده داشت.

رئیسی سر سفره‌ای نشسته که غذای آن حاضر بود

شیرزاد می‌گوید: یک نکته‌ای که وجود دارد این است که رئیسی در شرایط مثبت و مناسبی کار را به دست گرفت و متاسفانه این موضوع در حال فراموش شدن است. بعد از چندسال مقاومت بسیار شدیدی که دولت روحانی در مقابل تحریم‌های فلج‌کننده ترامپ نشان داد، اکنون نتیجه این مقاومت‌ها مشخص شده است. تحریم آمریکا برای ما مشکلاتی را ایجاد می‌کند، اما ما را از پا در نمی‌آورد. طبیعی است که جامعه‌ای مانند ایران باید این دوران را تحمل می‌کرد و رئیسی درست زمانی بر سر سفره نشست که غذا حاضر بود و تاکنون در حال خوردن از دستپخت دولت قبل است.

تمام ایل و تبار خود را بر سر کار آورده‌اند

او می‌گوید: هم صداوسیما و هم دولتی‌ها، با برجسته کردن مشکلاتی که خودشان هم می‌دانند بیشتر آن‌ها ناشی از بیرون از ایران بوده و با برجسته کردن و نسبت دادن آن به دولت قبل، تلاش می‌کنند میوه‌ای را که در شرایط بهبود یافته فعلی، حاصل می‌شود را بچینند و این بسیار غیراخلاقی است. دولت رئیسی دولت تازه‌کار و تازه‌نفس است و معمولا دولت‌ها زمانی که روی کار می‌آیند تا چند ماه اول کمی سردگمی و البته انگیزه دارند و دولت فعلی هم در چنین شرایطی است و خوب هم است، اما نکته قابل انتقاد، رفتار دولت است که این رفتار غیراخلاقی در درازمدت برای کشور مشکل‌ساز خواهد بود. بخشی این است که هر کجا دستشان می‌رسد نیروهای طرفدار خود را می‌گمارند، چه به آن‌ها نیاز باشد و چه نباشد. مدیران میانی و پایین‌تر و کارشناسانی که در حال انجام دادن کارهایشان هستند هم دچار این تغییر و تحول شدند. رئیسی اول ژستی گرفت که رده مدیران کل به پایین را تغییر نمی‌دهد، اما متاسفانه خلاف این موضوع رفتار انجام شد و این تجربه تلخ را از اصولگرایان و اکنون از دولت رئیسی داریم که هر جا می‌روند، تمام ایل و تبار و دوست و آشنا که به آن‌ها ابراز ارادت می‌کنند را بر سر کار می‌آورند.

روحانی و خاتمی بلد نبودند نماز بخوانند که فقط نماز رئیسی را پخش می‌کنند؟

این استاد دانشگاه ادامه داد: هر زمان کار دست نیروهای اصولگرا افتاده، با آوردن نیروهای زیاد، بدنه دولت را متورم کرده‌اند که هزینه آن را دولت‌های بعدی باید پرداخت کنند. اکنون صداوسیما دربست در اختیار دولت رئیسی است، چه لزومی دارد حتی نمازهایی که به اقامه ایشان است را هم پخش کنید؟ مگر روحانی و خاتمی بلد نبودند نماز بخوانند؟ آن‌ها هم بلد بودند و افرادی هم در پشت سر آن‌ها نماز می‌خواندند، ولی حتما نماز جماعت رئیسی باید از صداوسیما پخش شود؟ این برخوردهای طایفه‌ای برای کشور و حتی دولت مشکل‌ساز خواهد شد. منصافانه نمی‌گویند کدام بخش کار ما و از اقدامات ما است!

دولت رئیسی کاری را به خود نسبت می‌دهد که خودشان انجام ندادند

شیرزاد می‌گوید: بگذارید برای نمونه به صحبت‌های آقای اوجی وزیر نفت اشاره کنم؛ چه کسی است که نداند فروش نفت ایران در زمان فعلی به دلیل شل کردن تحریم‌ها از سوی آمریکا بوده است. وقتی حصار تحریم‌ها تنگ‌تر بود، همین چین هم از ما نفت نمی‌خرید و اکنون که چین بار دیگر رو به خرید نفت ایران کرده است، به دلیل کاهش تحریم‌های آمریکا و تغییر شرایط است، نه هنر مدیریت آقایان! اما متاسفانه پای تبلیغات که می‌رسد به نحوی صحبت می‌کنند که گویی دولت روحانی علاقه و تلاشی برای فروش نفت نداشت و مدیران فعلی با کار شبانه‌روزی اقدام به فروش نفت کرده‌اند. این به شوخی شبیه است و ما همه می‌دانیم همه این‌ها مربوط به تحریم و فشارها است. بنابراین کارشان به هیچ عنوان اخلاقی نبود چرا که کاری را به خود نسبت می‌دهند که خودشان انجام ندادند.

نماینده مجلس ششم گفت: فشارهایی که به واسطه تحریم‌های آمریکا به ما وارد شد، باعث شد بعد از سال ۹۷، بخش تولید ایران تکان زیادی بخورد و قدرت تولید بالا برود. مثلا وارد نشدن لوازم خانگی باعث شد تولیدکنندگان لوازم خانگی تکان عظیمی به خود بدهند و این بازار رشد کند. همین حالا حدود ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و تراز قابل قبولی که میان ایران و واردات مورد نیاز کشور انجام شده، همگی به واسطه تلاش بخش تولید کشور و نتیجه مقاومت سال‌های تحریم در دوره دوم روحانی بوده که اکنون در حال نتیجه دادن است. اینکه همه این نتایج را به خودشان نسبت دهند، یک بی‌اخلاقی و توهم است.

سنگ‌های جلوی پای روحانی را از سر راه رئیسی برداشتند، اینکه باد به غبغب انداختن ندارد

شیرازد با بیان اینکه از وقتی رئیسی آمد، اتفاق خاصی در کشور رخ نداده است، تصریح کرد: به طور مثال سر موضوع واکسن، دولت روحانی به شدت تمایل به واردات واکسن داشت و واکسیناسیون ما به دلیل ممنوعیت‌های داخلی چند ماه به عقب افتاد و زمانی که رئیسی آمد، همه این محدودیت‌ها برداشته شد و همه سنگ‌هایی که جلوی پای روحانی انداخته بودند را از سر راه رئیسی برداشتند، تشکر هم می‌کنیم، اما دیگر باد به غبغب انداختن ندارد.

رئیسی با وجود ظاهر قدرتمند تصمیم‌گیرنده نیست

این فعال سیاسی ادامه داد: اینکه خواهان تغییر نیروهای اقتصادی هستیم، واقعا رخ نخواهد داد زیرا دولت از بدنه کارشناسان و نخبگان، مدیر انتخاب نمی‌کند و از حیطه دوستان خودشان آنطرف‌تر نمی‌روند بنابراین مطمئن باشید اگر دست به تغییر مدیران بزنند، افراد بدتر و ضعیف‌تری را روی کار می‌آورند. ما عملکرد و اخلاق درست می‌خواهیم. نکته‌ای که وجود دارد این است که رئیسی با وجود ظاهر قدرتمند، تصمیم‌گیرنده نیست. نمونه آن مسئله مذاکرات است که همینطور در هوا مانده است. دولت رئیسی بیش از آنکه تصمیم‌گیرنده باشد، فقط مجری است و وزرایش هم همینطور. مانند وزارت خارجه که واقعا الکن است و فقط شاید همان سخنگوی این وزارت خانه بتواند چند کلمه صحبت کند. ماه‌هاست امیر عبدالهیان مدام می‌گوید به توافق نزدیکیم و صحبت‌هایی از این دست، اما می‌بینیم که این وزارتخانه برش کافی ندارد. در موارد دیگر هم اقدام برجسته‌ای نمی‌بینیم و صرفا تبلیغات می‌بینیم! مثلا برایم قابل درک نیست که خود دولت تبدیل به اپوزیسیون دستگاه‌های دولتی شده است. خب این برداشتن حریم‌ها در ساحل با یک دستور می‌توانست حل شود، دیگر این همه دوربین بردن نداشت.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش