جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۰۴ - ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۷۴۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

صوفی: صدای طرفداران رئیسی هم درآمده/ کوشکی: بعید است نمایندگان حوصله و جسارت استیضاح را داشته باشند

علی صوفی,انتقاد علی صوفی از رئیسی
علی صوفی گفت: شعار دولت در زمان انتخابات این بود که می‌توان مشکلات را خیلی زود برطرف کرد. زمانی که دولت جدید مستقر شد، در درجه اول انتظار داشتیم این گرانی‌ها متوقف و شاخص‌ها به سمت مثبت حرکت کند، اما اینگونه نشد و صدای طرفداران آقای رئیسی، در فضای مجازی درآمد.

به گزارش ایلنا، علی صوفی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در پاسخ به این سوال که امروز نمایندگان مجلس از عملکرد کابینه دولت آقای رئیسی انتقاد می‌کنند و حتی شکل انتقاد را به سمت تهدید به استیضاح وزرا کشیدند نظرتان درباره عملکرد کابینه رئیسی چیست، گفت: مهم‌ترین ملاک بررسی کابینه دولت، شاخص‌های اقتصادی است که وضع خوبی ندارد. حتی رهبری در صحبت‌های اخیرشان اعلام کردند که شاخص‌های اقتصادی خوب نیست. اما بعضی از طرفداران دولت، این بد بودن را حاصل عملکرد بد دولت گذشته می‌دانند که برای دولت فعلی به ارث گذاشته است که کاملا غیرقابل انکار بوده و هر دلیلی هم برای این اتفاق می‌آورند.

صوفی تصریح کرد: شعار دولت در زمان انتخابات این بود که می‌توان این مشکلات را خیلی زود برطرف کرد و شاخص‌ها بعد از تحویل دولت مثبت می‌شود. زمانی که دولت جدید مستقر شد، در درجه اول انتظار داشتیم این گرانی‌ها متوقف و شاخص‌ها به سمت مثبت حرکت کند، اما اینگونه نشد و صدای طرفداران آقای رئیسی که به ایشان رای داده بودند، در فضای مجازی درآمد و اعلام کردند که ما انتظار دیگری از شما داشتیم.

وی افزود: این مسیر به شکلی پیش رفت که کنترل اوضاع از دست دولت خارج و هنوز هم دولت نتوانسته بر اوضاع مسلط شود. به هر ترتیب، دولت زمانی که سوار بر اسب چموش تورم می‌شود آن را کنترل کرده و سرعت آن را کم می‌کند. اما دولت فعلی اصلا سوار بر این اسب نشد. حالا این اسب چموش رمیده، همچنان می‌تازد، معلوم نیست به کجا خواهد رفت و این موضوع بی‌سابقه‌ای است که دولت هنوز نتوانسته بر اوضاع مسلط شود که این مسئله نگران‌کننده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: از طرف دیگر دولتی که آقای رئیسی تشکیل داد، برنامه‌محور نبود. یعنی آقای رئیسی هیچ برنامه‌ای ارائه نکرد و این یکی از ضعف‌های ساختاری اقتصاد ما بود که هر دولتی بخواهد بر سرکار بیاید باید این روند را تغییر دهد. نکته دیگر آنکه رهبری در صحبت‌های اخیرشان اعلام کردند که سال گذشته باید برنامه هفتم تهیه و امسال اجرایی می‌شد که هنوز امسال تهیه و تصویب نشده است.

صوفی افزود: اگر دولت برنامه‌محور بود باید تمام همت خود را به کار می‌گرفت تا برنامه پنج ساله را تهیه می‌کرد تا اهداف آن روشن و برنامه‌اش مشخص باشد و در ادامه برنامه، خط مشی دولت معلوم و کابینه‌ای را مشخص کند که اهل اجرای این برنامه‌ها باشد. نکته دیگر آنکه دولت فعلی باید برنامه هفتم از چشم‌انداز بیست ساله که مورد نظر رهبری بود را تهیه می‌کرد و به دنبال اجرای آن می‌رفت.

وی گفت: حلقه مفقود شده دیگر، در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است. این قانون در پایان دولت آقای خاتمی به ایشان ابلاغ شد، اما فرصتی برای قانونی کردن و اجرای آن نداشت. این اقدام بسیار مثبت و سازنده می‌توانست انقلابی در عرصه اقتصادی ایجاد کند، اما با این حال با توجه به آنکه مجلس این موضوع را تبدیل به قانون و به دولت ابلاغ کرد، اما احمدی‌نژاد آن را اجرایی نکرد، وضعیت بدتر از گذشته شد.

صوفی گفت: بنابراین اجرای این قانون هم باید در دستور کار دولت قرار می‌گرفت، اما دولتی که این موضوع را برگ برنده خود می‌دانست که دولت‌های گذشته این قانون را اجرا نکردند، من آمدم تا این قانون را اجرایی کنم، رویکردش تا الان این نبوده و چنین درکی از طرح جامع اقتصادی در کشور نداشته و دچار روزمرگی شده است.

این فعال سیاسی در ادامه گفت: تمام همت آقای رئیسی این بود که تحت عنوان دولت مردمی به استان‌ها رفته و در بین مردم حضور پیدا کند، اما این موضوع یک بخش ضدبرنامه‌ای بود که ایشان به این موضوع دچار شد. وقتی هم به سفر استانی می‌رود باید تصمیمات خلق‌الساعه بگیرد که این تصمیمات نمی‌تواند در قالب بودجه سالانه و برنامه پنج ساله قرار بگیرد. به همین دلیل آقای رئیسی این مردمی بودن را به عنوان برگ برنده به هوادارانش ارائه کرد که رهبری هم این موضوع را نقد کردند که گفتند مردمی بودن فقط این نیست.

صوفی تصریح کرد: از طرف دیگر نمایندگان مجلس در این مسیر ناموفقی که به وجود آمده، با رای دادن به این دولت خود را سهیم دانسته و باید پاسخگوی موکلان خود باشند. امروز آن نمایندگانی که آقای رئیسی را به حضور در انتخابات دعوت کردند باید جوابگو باشند، اما جوابی ندارند؛ بنابراین آن‌ها باید به دنبال اقدامی باشند تا دولت تغییراتی را انجام دهد که معمولا مقصران بیشتر در بخش اقتصادی دولت جست‌وجو می‌شوند.

وی افزود: باید دید اگر قرار است وزیری استیضاح شود و کنار برود، باید چه کاری انجام می‌داد که انجام نداده و اساسا چه کاری می‌توانست انجام دهد؟ اگر وزیر بعدی آمد او باید چه کاری انجام دهد؟ اگر قرار است بدون برنامه وزیری تغییر کند و نتایج مورد انتظار رهبری و جامعه به دست بیاید، اوضاع با همین وضعیت ادامه خواهد داشت؛ بنابراین باید در مرحله اول اهداف و برنامه‌ها مشخص شده و بعد به وزیر بگویند شما این برنامه را اجرا و گزارش پیشرفت کار را به مجلس ارائه کنید. به همین دلیل می‌بینیم که برخی امور اقتصادی روی هواست و متاسفانه هیچ پایه، اساس و معیاری برای کنارگذاشتن وزرای فعلی و انتخاب وزرای جدید وجود ندارد.

صوفی در پاسخ به این سوال که آیا شاهد مجادله میان دولت و مجلس خواهیم بود یا خیر گفت: زمین در حال سفت شدن است و هیچ تردیدی نیست که مسئولان دولت و نمایندگان به جان هم بیفتند. علیرغم آنکه در مجلس برای استیضاح برخی وزرا ۵۰ امضا جمع شده، اما هیئت رئیسه آن را نمی‌خواند، در نهایت مجلس که سال آینده انتخابات را پیش رو دارد، برای نجات جان خود مجبور است تا این کار را انجام دهد. چون در نهایت هر یک از این دو قوه باید مقابل مردم پاسخگو باشند.

***

کوشکی: بعید است نمایندگان حوصله و جسارت استیضاح را داشته باشند

نامه نیوز نوشت: چندوقتی است که زمزمه‌هایی از احتمال استیضاح برخی وزرای دولت به گوش می‌رسد؛ دولتی که نزدیک به یک سال می‌شود کارش را آغاز کرده است، اما به گفته بسیاری از کارشاسان هنوز در ساماندهی اوضاع اقتصادی آن‌طور که باید موفق نبوده است.

علی صوفی,انتقاد علی صوفی از رئیسی

محمدصادق کوشکی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره احتمال استیضاح وزرا توسط نمایندگان مجلس گفت: «وقتی مجلس یازدهم روی کار آمد دولت آقای روحانی مشغول به کار بود. این مجلس حتی زیربار رأی عدم کفایت سیاسی به آقای روحانی هم نرفت چه رسد به آقای رئیسی و اینکه اخیرا یک نماینده مجلس سخن از طرح عدم کفایت رئیس‌جمهور زده، صرفا برای مطرح‌کردن نام خود بوده است و این موضوع اصلا جای بحث ندارد، اما درباره احتمال استیضاح وزرای دولت باید گفت که مجلس از باب وظیفه نظارتی خود می‌تواند وزرا را استیضاح کند، اما من سوال می‌کنم که چرا همین نمایندگان که اکنون در تب و تاب استیضاح به سر می‌برند، زمانی که رأی اعتماد به وزرای آقای رئیسی می‌دادند، یک بار هم نگفتند که این افراد از شایستگی لازم برخوردارند یا خیر. چرا آن زمان دقت نکردند و رأی‌های فله‌ای می‌دادند؟ چرا به نقد کارشناسان گوش ندادند؟ حالا بعد از نه ماه یاد استیضاح وزرا افتاده‌اند؟ این شیوه واقعا مردم را نسبت به مسئولان بی‌اعتماد می‌کند».

او ادامه داد: «مجلس کنونی، مجلس خسته‌ای است، حال و حوصله هیچ کاری ندارد و واقعا ناوان است. بسیار بعید است که حتی همین‌هایی که ادعای استیضاح‌کردن وزرا را مطرح می‌کنند، حوصله و جسارت این کار را داشته باشند».

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «واقعا چرا این نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی رأی اعتماد دادند؟ چرا باید به فردی که هیچ تخصصی در این عرصه ندارد، رأی اعتماد داده می‌شد؟ این وزیر جزو کسانی بود که نهی رهبری مبنی بر عدم ورود نمایندگان به دولت را زیر پا گذاشت».

کوشکی در پایان گفت: «آقای رئیسی بهتر است اول از همه اطرافیانش را پالایش کند. مشورت‌های حلقه نزدیکانش واقعا خسارت‌بار است. امیرکبیر یک زمانی می‌گفت با توصیه عمه و خاله که نمی‌شود کشور اداره کرد».

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش