جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۴۱ - ۱۰ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۱۷۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

«کنعانی‌مقدم» فعال سیاسی: منظور رئیس مجلس از سوپرانقلابی‌ها چه‌ کسانی بود؟/ قالیباف برای انتخابات مجلس به دنبال یارگیری است

کنعانی‌مقدم,اظهارات کنعانی‌مقدم در مورد قالیباف
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس، طبیعی است که قالیباف مواضع خود را شفاف‌تر بیان کند و جریان اصولگرایی را خط‌کشی شده‌تر، ترسیم کند تا بتواند یارگیری خود را در چند ماه آینده داشته باشد. همچنین مجلس آینده می‌تواند مقدمه‌ای برای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یعنی دو انتخابات بعدی باشد.

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به صحبت‌های آقای قالیباف خطاب به سوپر انقلابی‌ها، منظور رئیس مجلس از سوپر انقلابی‌ها کیست و آیا به فشارهایی که این روزها به او وارد می‌شود اشاره دارد یا خیر گفت: آقای قالیباف یک تعریفی از جریان اصولگرایی و یک تعریفی از جریان انقلابی دارد. خود ایشان هم به دنبال نواصولگرایی هستند. بنابراین او کسانی که اصولگرا هستند را قبول دارد اما کسانی را که سوپرانقلابی معرفی می‌کند و افراطی هستند را قبول ندارد. از منظر سیاست همیشه با این جامعه زاویه داشته و درگیر بوده است. 

وی افزود: بنابراین چون به انتخابات مجلس نزدیک می‌شویم، طبیعی است که ایشان مواضع خود را شفاف‌تر بیان کند و جریان اصولگرایی را خط‌کشی شده‌تر، ترسیم کند تا بتواند یارگیری خود را در چند ماه آینده داشته باشد. همچنین مجلس آینده می‌تواند مقدمه‌ای برای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یعنی دو انتخابات بعدی باشد. 

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: سخنان ایشان از این جهت قابل تحلیل است که یک آتش ته گرفته‌ای را آماده کرده‌اند برای اینکه بتوانند رقبای خود را در درون جریان اصلاح‌طلب کنار بزنند. الان رقابت‌ها حالت تحلیلی به خود گرفته است. پس ایشان چنین مواضعی را می‌گیرد و به هواداران خود می‌گوید مسیر خود را از کسانی که انقلابی نیستند و جزو محافظه‌کارانی که در جنگ شرکت نمی‌کردند و در بحران‌هایی که وجود داشته کنار نشسته بودند اما اکنون می‌خواهند میدان‌دار انقلاب باشند، جداکنند.

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که ویژگی‌ها و اهداف کسانی که آقای قالیباف آن‌ها را سوپر انقلابی می‌نامد چیست، گفت: قانون‌مداری تعریفی است که ما از اصولگرایی داریم. اما این افراد قانون را قبول ندارند و قرائت خودشان را از مسائل کشور مطرح و بر مبنای دیدگاه خودشان عمل می‌کنند. یک موقع به سفارت عربستان حمله می‌کنند، یک موقع به سفارت انگلیس حمله می‌کنند و یک موقع به سفارت آمریکا حمله می‌کنند. ممکن است در مقابل جریان‌های سیاسی مواضع تند بگیرند. مواضع غیرعقلانی و افراطی می‌گیرند که سبب سواستفاده دشمن می‌شود. یک روز در مرقد امام (ره) داد و بیداد می‌کنند و یک روز به دنبال به دست آوردن دل گروهی در جماران هستند. نمی‌شود روی این‌ها به عنوان یک جریان انقلابی اصیل حساب باز کرد. این‌ها مشکلاتی است که آقای قالیباف از نزدیک با آن‌ها مواجه بوده است و اکنون به آن‌ها انتقاد وارد می‌کند. 

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که تفاوت سوپرانقلابی‌ها با جریان تندرو در کجا است؟ آیا می‌توانیم سوپرانقلابی‌ها را ادامه‌دهنده راه تندروها بدانیم، گفت: سوپرانقلابی‌ها، تندورها و افراطی‌ها اصلاح‌طلب و اصول‌گرا نمی‌شناسند. در هر دو جناح بوده و هستند. برای رسیدن به اهداف خودشان قوانین را دور می‌زنند. اهل این هستند که بر فتوای خودشان عمل کنند. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم که سوپرانقلابی‌های اصولگرا را تنها نقد کرده است. تندروی چپ‌گرا در ایران از اصلاح‌طلب‌ها شروع شد. بعد وارد جریان اصولگرا ، میانه‌رو و اعتدالگرا شد. به همین دلیل نمی‌شود گفت این سوپرانقلابی‌ها همان تندروها هستند. 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا ادبیات آقای قالیباف در به کاربردن این کلیدواژه به نوعی برای فرار از مسئولیت است، گفت: تمام سیاست‌مدارانی که در راس کار نیستند منتقد هستند و سعی می‌کنند با انتقاد رقیب خود را گوشه رینگ قرار بدهند. وقتی به منصب می‌نشینند، سعی می‌کنند دیگران را از رده انتخاباتی خارج کنند. چراکه اینگونه قدرتشان را در ریاستشان استقرار می‌بخشند. اگر آقای قالیباف احساس می‌کند که برای انتخابات نیاز به یارگیری دارد، رفتاری طبیعی انجام داده است. اما اگر می‌خواهد بگوید که من می‌خواهم کار کنم اما نمی‌گذارند، عذر بدتر از گناه آورده است. 

کنعانی مقدم همچنین در پاسخ به این سوال که برخی می‌گویند آقای قالیباف هرجا کم می‌آورد برای فرار رو به جلو از حمله استفاده می‌کند. آیا به کار بردن اصطلاح سوپرانقلابی مصداق فرار به جلو است، گفت: خیر. چون آقای قالیباف از این حوادث زیاد دیده‌ است . در طول مسئولیتی که داشته فراز و نشیب‌های زیادی دیده است. همیشه هم یک چهره تهاجمی بوده است. اما اگر بخواهد از این چهره استفاده کند و بگوید که به این علت نتوانستم به وظایفم عمل کنم، عذر بدتر از گناه آورده است.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش