چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۲۶ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۲۶۶۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عطریانفر: ایران به دنبال نظریه بمب اتمی نیست

واکنش به اظهارات متوهمانه سعید لیلاز؛ او را به کره شمالی بفرستید!

محسن امین‌زاده,واکنش ها به اظهارات سعید لیلاز درباره برجام
محسن امین‌زاده به اظهارات اخیر سعید لیلاز درباره برجام واکنش نشان داد.

به گزارش اعتمادآنلاین،‌ یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دیپلمات سابق با اشاره به صحبت‌های سعید لیلازمهرآبادی، «مشاور رسانه‌ای ایران‌خودرو» گفت: در شرایطی که تندروها در تلاویو، واشنگتن و تهران،‌ آخرین تلاش‌هایشان را برای پیشگیری از توافق برجام دنبال می‌کنند،‌ این سخنان درباره قدرت هسته‌ای ایران عجیب بود. سخنانی که با باور غالب اصلاح‌طلبان نیز در تعارض است.

محسن امین‌زاده، تاکید کرد: مسلما توان هسته‌ای صلح‌آمیز بخشی از قدرت ملی ایران است و افزایش کیفیت و کمیت صنایع صلح‌آمیز هسته‌ای نیز می‌تواند بخش مهمی از قدرت بازدارندگی ایران در برابر تهدیدات هسته‌ای باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه افزود: تصور امکان دستیابی به اقتدار اقتصادی در وضعیت تحریم جهانی هم هر روز بی‌اعتبارتر شده است. اما اگر سعید تصور می‌کند که بدون اقتدار اقتصادی مبتنی بر تعامل با جهان که پایه تجربه موفق همه پدیده‌های نو توسعه از جمله چین است و بدون قدرت نرم و دیپلماسی مقتدرانه و موثر و بدون خردمندی در حکمرانی، ملتی می‌تواند در زیر لوله توپ و موشک و کلاهک هسته‌ای به آرامش برسد باید راهی پیدا کنیم که سری به کره شمالی بزند.

او افزود: اگر اجازه دهند که به میان مردم برود،‌ در آنجا خواهد دید که چگونه ملتی بسیار فقیر و گرسنه و بی‌خبر از همه عالم، در یک زندگی شبه حیوانی، زیر لوله‌های بی‌شمار موشک و توپ درهم می‌لولند و با رویای جنگ با آمریکا برای نجات از بدبختی‌هایشان، تنها در آرامستانهایشان آرام می‌گیرند. جایی که البته ویژگی‌های جعرافیایی هم  کمک کرده که همه طرف‌ها این دولت و این ملت را با توپ‌ها و بمب‌ها و آرزوها و آرامستانهایشان، به حال خود رها کنند.

مشاور رسانه‌ای شرکت ایران‌خودرو: امیدوارم برجام را امضا نکنند!

سعید لیلاز، مشاور رسانه‌ای شرکت ایران‌خودرو، با اشاره به اینکه «آرامش از لوله توپ در می‌آید نه از توافق!» گفت: دانش ساخت بمب اتمی سپر ژئوپولیتیک ایران است. او مدعی است: تمام دستاوردهای احتمالی احیای برجام موقتی است. آرامش از لوله توپ در می‌آید نه از توافق! امیدوارم برجام را امضا نکنند! دانش ساخت بمب اتمی سپر ژئوپولیتیک ایران است!

امنیت‌آفرین یا علیه امنیت؟

احمد زیدآبادی  هم در یادداشتی نوشت: سعید لیلاز بر چیزی اصرار دارد که صرف از نظر مفید یا نامفیدی ذاتی آن، برای کشور بی‌نهایت پرهزینه است.

به گمان آقای لیلاز دستیابی به دانش ساخت بمب اتم که منظور همان رسیدن به "نقطۀ گریز هسته‌ای" است، امری سهل و آسان است و اگر این دستیابی به عنوان هدفی رسمی اعلام نمی‌شود ناشی از ارادۀ قلبی نیروهای حاکم است!

اگر این راه سهل و آسان بود، نه فقط جمهوری اسلامی بلکه عموم کشورهای دنیا به دنبال آن می‌رفتند و به "امنیت" مورد نظر آقای لیلاز دست می‌یافتند!

برای کشوری با شرایط ژئوپولیتکی ایران اما رهنمود لیلاز نه فقط امنیت آفرین نیست، بلکه تهدیدی بنیادی علیه امنیت کشور است. با یک حساب سرانگشتی هم می‌توان ابعاد این تهدید را برای ایران و تمام منطقه دریافت.

***

 واکنش عطریانفر به ایده هسته‌ای لیلاز: ایران به دنبال نظریه بمب اتمی نیست 

یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: رویکرد مقامات کشورمان در موضوع پرونده هسته ای همواره رویکرد سیاسی بوده و نظامی‌گری اولین سخن رهبران ما نبوده است.

محسن امین‌زاده,واکنش ها به اظهارات سعید لیلاز درباره برجام

محمد عطریانفر در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اظهارات اخیر لیلاز مبنی بر حرکت به سمت دانش ساخت بمب اتمی اظهار کرد: شخصا صحبت های آقای لیلاز را دنبال نکرده‌ام، اما اگر این اظهارات جزء پرداخت های ذهنی او باشد باید بگویم الان نیروهای نظامی ایران هم به چنین نظریه ای قائل نیست. این نظرات یعنی کاتولیک تر شدن از پاپ.امروز نهاد ارزشمند سپاه پاسداران در سیاست های منطقه‌ای خیلی هوشمندانه عمل می‌کند.

وی ادامه داد: قدرت دفاعی می‌تواند ضامن برخی جهت‌گیری‌های سیاست خارجی کشور باشد، اما هیچ کشوری ابتدا با زبان زور سخن نمی گوید، بلکه دنبال گفت‌وگو و دیپلماسی می‌رود و اگر در دیپلماسی دچار بن بست شد می‌تواند به سراغ ظرفیت‌های دفاعی و نظامی برود. تا وقتی زبان سیاست ، برا بوده و کارایی دارد، هیچ فرد عاقلی توصیه نمیکند که دیپلماسی را کنار بگذاریم.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد:از سال۸۲ که موضوع هسته‌ای در ایران جدی شد، رویکرد مقامات کشورمان و همچنین رهبر انقلاب، سیاسی بوده و نظامی گری اولین سخن رهبران ما نبوده است، البته توان دفاعی  پشتیبان دیپلماسی ما است، ولی هیچ کس در ابتدا زبان زور را جایگزین دیپلماسی نمی‌کند.

وی با اشاره به ضرورت اجماع در داخل کشور درباره توافق هسته ای گفت: فرقی نمی کند چه کسی در کشور با طرف های مقابل توافق کند. من خودم علاقمند هستم دولت در این زمینه دستاورد داشته باشد  و مذاکرات را به نتیجه برساند زیرا این توافق به نفع ملت است.من طرفدار اجماع داخلی درباره توافق برجام هستم.

  • 20
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش