حسین کنعانیمقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که آقای اژهای تاکید جدی بر پیگیری وضعیت بازداشتیهای وقایع اخیر داشتند. چقدر ضرورت دارد تا بازداشتیهای این وقایع همانطور که رئیس قوه قضائیه دستور داد تفکیک شوند و شفافسازی صورت بگیرد تا نگرانیهای خانوادهها به ویژه بازداشتیهای زیر ۱۸ سال مورد توجه قرار گیرد، گفت: با توجه به تجربیات سالهای گذشته حوادث بعد از گرانی بنزین در سال ۹۸ و اتفاقات بعد از انتخابات سال ۸۸، قاعدتا نیروهای انتظامی و گروههای امنیتی و همچنین قوه قضائیه باید از این تجربیات استفاده کنند تا واقعه زندان کهریزک بار دیگر تکرار نشود.
وی افزود: قطعا درباره تفکیک کسانی که دست به آشوب زده و ماموران نیروی انتظامی را کشتند، قانون صریحی وجود دارد و اشد مجازات برای آنها مشخص شده است. اما در این بین ممکن است افرادی مقصر نبوده و به صورت هیجانی حضور پیدا کرده باشند که قطعا بعد از بازجوییهای اولیه و یکسری تعهدات، ممکن است آزاد شوند.
کنعانیمقدم تصریح کرد: باید صبر و حوصله داشت، اخلاق سیاسی و اسلامی را برای کسانی که زیر ۱۸ سال هستند و هیجانی وارد این اقدامات شدند، رعایت و آنها را ارشاد کرد و دورههای آموزشی گذاشت تا بار دیگر هیجانی نشوند. به هر ترتیب باید تجربیات گذشته مورد استفاده و توجه مسئولان قضایی و امنیتی قرار گیرد.
کنعانیمقدم در پاسخ به این سوال چقدر ضرورت دارد تا قانون تجمعات تعیین تکلیف شده و برگزاری تجمعات مسالمتآمیز به امری طبیعی تبدیل شود. با توجه به اینکه در اصل ۲۷ قانون اساسی تجمعات اعتراضی میتواند با داشتن شرایطی از جمله نداشتن سلاح برگزار شود چرا تا به حال شاهد برگزاری تجمع اعتراضی مجوزدار نبودهایم، گفت: ما به عنوان فعالان سیاسی بارها درباره این موضوع به دوستان مسئول در وزارت کشور تذکر دادیم که این قانون مترقی بوده و تمام اصناف، سندیکاها، احزاب و گروهها به دنبال فضای آزادی هستند تا عقاید خودشان را مطرح کنند. منتهی تعهداتی که از برگزارکنندگان میگیرند عمدتا سختگیرانه است. به طوری که وقتی شما برای گرفتن مجوز اقدام میکنید، فرمهایی در اختیار میگذارند که به طور مثال اگر خونی ریخته شود، کسانی که مجوز گرفتند باید پاسخگوی این رفتار باشند.
کنعانیمقدم تصریح کرد: ما باید احزاب رسمی را وارد عرصه نقد و رسیدگی به اعتراضات مردم کنیم و به آنها اطلاع دهیم بر اساس فعالیتهایی که دارند، در محلهایی مانند استادیومهای ورزشی حضور پیدا کرده و سخنرانی منتقدانه خود را انجام داده و عقاید خود را مطرح کنند. اینگونه نباشند که در خیابانها این اقدامات را انجام دهند و به افرادی که تجمعات را به آشوب میکشانند، اجازه داده شود تا تظاهرات مسالمتآمیز را به تجمعات پر از آشوب و درگیری و اقدامات مخرب تبدیل کنند.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال در این حوادث، شاهد میدانداری رسانههای خارجی در غیاب رسانههای داخلی بودیم. دلیل این مسئله چیست؟ چرا برخی مردم گاهی به رسانههای خارجی اعتماد میکنند، گفت: ما درگیر جنگ هیبریدی یا ترکیبی هستیم که در این میان سه عنصر بسیار مهم وجود دارد؛ یک جنگ روانی، دو جنگ اطلاعاتی و سوم جنگ سیاسی که بحث خاص خود را دارد.
وی افزود: در بحث جنگ روانی، رسانههای بیگانه هیچ حد و حدودی برای خود قائل نیستند. دروغپردازی، شایعهپراکنی و موجپراکنی میکنند. مانند بی بی سی که کارش جنگ روانی است و دست به این اقدامات میزند. از طرف دیگر هم رسانههای داخلی ما مسائل را دیرهنگام منتقل میکنند و برخی اوقات نیز دقت لازم در رابطه با معماری رسانهای را ندارند به طوری که اخبار را به شکلی منتشر میکنند که مورد سوءظن افراد فرهیخته نیز قرار میگیرد.
کنعانیمقدم تصریح کرد: به هرحال باید سواد رسانهای را بالا برد تا به هر رسانهای توجه نشود. در این جنگ روانی و اطلاعاتی دشمن با استفاده از ماهوارهها و شبکههای اجتماعی بمباران اطلاعاتی میکند به طوری که کاملا میتواند همه حوادث را تحت تاثیر جنگ روانی خود قرار دهد.
کنعانیمقدم در پاسخ به این سوال که پاسخگویی مسئولان به رسانههای داخلی و بازگذاشتن دست آنها تا چه اندازه میتواند این معادله را تغییر دهد، گفت: شفافیت در پاسخگویی و جلب اعتماد عمومی مردم که سرمایه اجتماعی هستند، دو اصلی است که همه ارکان کشور باید به آن توجه کنند. باید به شکلی اطلاعرسانی کنند تا مردم اعتماد خود را از دست ندهند.
- 13
- 5