جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۱۸ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۰۶۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عبدی: چه خطری از این بالاتر که مردم حکمرانی را نمی‌پسندند؛ اما بی‌تفاوتید

عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی,وضعیت حکمرانی و نحوه مدیریت اجرایی
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: یکی از دلایلی که مردم به بخشی از سیاست‌مداران اعتماد ندارند این است که نتوانسته‌اند اهداف‌شان را محقق کنند، اگر این اهداف محقق شود، آن وقت اعتمادشان برمی‌گردد.

عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که اخیرا برخی فعالان سیاسی اصولگرا در واکنش به حوادث اخیر پیش آمده، نسبت به وضعیت حکمرانی و نحوه مدیریت اجرایی در کشور هشدار داده‌اند، نظر شما نسبت به این اظهارات چیست؟ گفت: برای اینکه این خطرات را کسی ببیند یا ابراز کند، نیاز به تحقیق و مطالعه عجیب و غریبی نیست. همه با صحبت کردن با اطرافیان، کسانی که در خیابان‌ها تردد می‌کنند یا افراد فامیل؛ می‌توانند از وضعیت کشور مطلع شوند. بعلاوه این نحوه حکمرانی، مورد حمایت کسی نیست و با این وضعیت امکان ندارد که کشور رو به بهبودی پیش رود. چه خطری از این بالاتر که مردم حکمرانی را نمی‌پسندند و در عین حال به این واقعیت بی‌تفاوت هستند.

عبدی در پاسخ به این سوال که تبعات حذف چهره‌هایی مانند علی لاریجانی از صحنه سیاسی کشور را چطور می‌بینید؟‌ گفت: مسئله حذف لاریجانی و این افراد نیست. به نظرم در مقایسه با حذف‌هایی که در چند دهه صورت گرفت است، حذف امثال آقای لاریجانی اهمیتی نداشت. البته آن فرآیند حذف زمانی شروع شده و حالا به آقای لاریجانی هم رسیده و سر و صدایش در آنجا هم درآمده است. باید خیلی دایره سیاست وسیع‌تر از آن شود که الان هست، در حال حاضر بازگشت اصلاح‌طلبان هم کفایت نمی‌کند چه رسد به لاریجانی!

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی درباره شکاف مردم و حاکمیت و راهکارهای ترمیم این شکاف‌ها، گفت: این فرآیندی بوده که از سال‌ها پیش آغاز شده و همین‌طور با یک شیب مشخصی جلو آمده است، هم زاویه‌اش در طول زمان بیشتر شده است و هم اینکه فاصله بین این دو خط دارد بیشتر می‌شود.

وی افزود: تنها راه برای حل مشکلات به نظر من اصلاح سه مولفه است که مرتبط با هم‌اند؛ اول آزادی رسانه ملی، رسانه ملی برای کشور اصلا شوخی بوده و حتی صحبت‌های مداح خودشان را سانسور می کنند چه برسد به کسانی که مخالف‌اند.

عبدی گفت: دوم آنکه نهاد قضایی باید استقلال کافی پیدا کند در عملکردش و جلوی ضابطین بایستد، نهاد قضایی قرار نیست از سیستم دفاع کند، بلکه قرار است قانون را اجرا کند. اگر معنای سیستم یعنی قانون، پس نهاد قضایی می‌تواند از آن دفاع کند اما قرار نیست که فراتر از قانون، دفاعی را از سیستم انجام دهد آن موقع اعتبار خودش را از دست می‌دهد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: مولفه سوم نیز اصلاحات در رویه شورای نگهبان است، این ارگان با این رویکرد در رد صلاحیت‌ها امکان ندارد بتواند یک فضای مناسبی را فراهم کند.

وی افزود: تغییر در این سه عنصر یعنی بازگشت به قانون، یعنی آنچه که درخواست می‌شود تغییر در قانونی نیست بلکه عین اجرای قانون است. در واقع خواست عموم این است که قانون اجرا شود.

عبدی در پاسخ به این سوال که بخشی از مردم این روزها حتی به چهره‌های سیاسی جناح‌های مختلف نگاه مثبتی ندارند و خیلی آن‌ها را باور نمی‌کنند از نظر شما این چهره‌ها فارغ از جناح‌های سیاسی به چه شکلی می‌توانند اعتماد مردم به حاکمیت را بازیابی کنند، گفت: چنانچه حکومت به خواسته عمومی تن دهد که دیگر بحث‌های بعدی آن فرعی است. یکی از دلایلی که مردم به بخشی از سیاست‌مداران اعتماد ندارند این است که نتوانسته‌اند آن اهداف را محقق کنند، اگر این اهداف محقق شود، آن وقت اعتمادشان برمی‌گردد.

وی افزود: بنابراین به دنبال پاسخ به این پرسش نباشید، چون چهره‌های سیاسی در دل چنین فرآیندی شکل می‌گیرند و نیروها با هم اتحاد می‌کنند و فرآیندی را شکل داده و به سمت جلو حرکت می‌کنند. مهم این است که تا حد زیادی موانع از پیش پای آنان برداشته شود، با وجود این حد از موانع فکر نمی‌کنم کسی حاضر شود تا برای این ساختار دل بسوزاند.

عبدی در پاسخ به این سوال که آقای اژه‌ای اخیر فراخوان گفت‌وگو را مطرح کردند تحلیل شما از این فراخوان چیست، چه ابزارهایی برای انجام این گفت‌وگو لازم است و اینکه چقدر می‌توان امیدوار بود که این گفت‌وگو به نتیجه برسد، گفت: من فکر نمی‌کنم دستگاه قضایی طرف گفت‌وگو باشد. در چه موضوعی می‌خواهد گفت‌گو کند؟ دستگاه قضایی موظف است قانون را اجرا کند و در حوزه اجرای قانون، پاسخگو باشد.

وی افزود: به نظر من اگر دستگاه قضایی قانون را به طور کامل اجرا کند و جلوی خواسته‌های فراقانونی بایستد، به نظرم مسئله حل می‌شود و هیچ مشکل خاصی پیش نمی‌آید و نیاز به گفت‌وگو هم ندارد. دستگاه قضایی باید پاسخگوی احکامش باشد و احکامش هم در میان جامعه حقوقدانان قابل ارزیابی است و خیلی راحت می‌توانند بگویند که این‌ها قانونی است یا نه. پس همان که قانون را اجرا کنند، کافی است.

عبدی در پاسخ به این سوال که برای انجام گفت‌وگوی ملی جناح‌های سیاسی و احزاب چه کارهایی می‌توانند انجام دهند و حاکمیت چه رفتاری باید در پیش بگیرد تا انجام این طرح عملی شود؟‌ گفت: برخی در سیستم نمی‌پذیرند شرایط بحرانی است و این‌ها را اساسا چیزهای جزئی می‌بینند، به همین دلیل در یک مقطعی ممکن است موفق شوند آتش را خاموش کنند. ولی آتش زیر خاکستر روشن است و اگر بادی به آن بخورد و خاکسترها کنار بروند دوباره این آتش بیرون می‌آید. بنابراین اگر اراده معطوف به گفت‌وگو شکل بگیرد به نظر من کیفیت گفت‌وگوی ملی به سرعت خودش را نشان می‌دهد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش