دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۹ - ۰۹ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۷۱۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

«جوادی‌حصار» سخنگوی حزب اعتماد ملی: روسای قوا از هر ۳ کلمه خود دو کلمه می‌گویند رهبری فرمودند

جوادی‌حصار,سخنگوی حزب اعتماد ملی
سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: باید نظام سیاسی کشور را پاسخگو کرد. هر سیستمی اگر پاسخگو نباشد همین وضعیت موجود خواهد بود.

به گزارش ایلنا، محمدصادق جوادی‌حصار سخنگوی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال با توجه به شرایط فعلی راهکار شما برای برون رفت از مشکلات چیست، گفت: گفتنی‌ها را فراوان گفتیم و حرف تازه‌ای نمی‌ماند. هرچیزی بوده گفتیم. دولت باید در برنامه و شیوه کاری خود بازنگری کند، باید از نخبگان استفاده کند، مشارکت‌آفرینی کند، باید روابط بین‌الملل و روابط منطقه‌ای را خوب کند، باید آشتی‌ ملی و مشارکت حداکثری ایجاد کند. باید امید را به جامعه برگردانند. اینها حرف‌ها و توصیه‌هایی است که به کرات گفته شده اما گوش شنوا کجاست؟ راه‌ برون‌رفت از این وضعیت مشارکت‌ دادن مردم در تعیین سرنوشت‌‌شان است.

جوادی‌حصار در پاسخ به این سوال که در روزهای گذشته بخشی از نیروهای اصلاح‌طلب با برخی شخصیت‌های سران نظام دیدار داشته، توصیه‌ها و راهکارهایی ارائه دادند. از نظر شما این گفت‌وگوها و جلسات تا چه اندازه می‌تواند اثرگذار باشد، گفت: حداقل می‌تواند برای آخرین بار اتمام‌حجت باشد. ما در جبهه اصلاحات به قوه‌قضائیه و شورای عالی امنیت ملی گفتیم در اعدام‌ها تعجیل نکنید، به صدور احکام سنگین اصرار نورزید، صبر داشته باشید، بگذارید کسانی که اولیای دم دارند با آنها صحبت شود و شاید رضایت بدهند. ولی متاسفانه گوش‌شنوایی نیست یا نمی‌گذارد که اینها به خواسته‌های خودشان عمل کنند. به هر ترتیب گفتن این موضوع بهتر از نگفتنش است.

سخنگوی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که به نظر شما صحبت‌هایی که مطرح شده تاثیر چندانی نمی‌تواند داشته باشد، گفت: بدون تاثیر که نیست. بالاخره آنها هم انسان هستند، عقل دارند، احساس دارند، برهان دارند، چیزهایی را می‌پذیرند و چیزهایی را رد می‌کنند. گفت‌وگو مهم‌ترین، پرفایده‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و موثرترین روش‌ برای حل مشکل است. اصلاحات گفت‌وگوهای خود را با آقایان شروع کرده و باید منتظر باشیم تا کجا اجازه دارند که پیش بروند و آیا اجازه‌ای وجود دارد که نتایج این گفت‌وگوها به بار بنشیند بنابراین باید منتظر ماند. 

جوادی‌حصار در پاسخ به این سوال ‌که احتمال استیضاح برخی از وزرای کابینه آقای رئیسی مطرح شده و خیلی‌ از کارشناسان و تحلیلگران می‌گویند برخی از وزرا اصلا کارساز نیستند و بعضی‌ها هم می‌گویند جابه‌جایی‌ها کارساز نیست و باید برنامه و شیوه تغییر کند. به نظر شما چقدر تغییر کابینه می‌تواند تاثیرگذار باشد، گفت: اگر همه کابینه آقای رئیسی عوض شوند، اما شکل مدیریت عالی کشور عوض نشود، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. مدیریت کشور ما باید از مدیریت فردی به مدیریت جمعی تبدیل شود. ما به ظاهر جمعی هستیم. روسای قوه‌قضائیه، قوه‌مقننه و قوه‌مجریه از هر ۳ کلمه خود دو کلمه می‌گویند رهبری فرمودند. اگر رهبری فرمودند چرا به آن عمل نمی‌کنید؟ یعنی همه یک مسیری برای گریز از انجام وظیفه خود پیدا کرده‌اند. بنابراین همه کابینه هم عوض شوند، جز با تغییر روش زمامداری و حکومتداری که پاسخگو کردن مسئولان هست، هیچ راهی برای حل مشکلات نیست. 

وی گفت: باید نظام سیاسی کشور را پاسخگو کرد. هر سیستمی اگر پاسخگو نباشد همین وضعیت موجود خواهد بود.

جوادی‌حصار در پاسخ به این سوال که احزاب این روزها در نگاه مردم جایگاه چندانی ندارند؛ احزاب برای بهبود وضعیت موجود چه شرایطی را می‌توانند فراهم کنند؟ آیا اصلا چنین توانایی در احزاب وجود دارد، گفت: اگر احزاب بخواهند در چارچوب قوانین و مقرراتی که امروز وضع شده عمل کنند  خیر نمی‌توانند.

وی افزود: احزاب هم باید مجری حاجات مرکزیت و هم مردم باشند. اگر بخواهند خارج از قاعده عمل کنند و نقش معترض به خود بگیرند، همین جریان خیابان‌ها می‌شوند. احزاب در این موضوع دچار پارادوکس هستند یعنی کسی حرف رسمی، قانونی، اعتراض منطقی و پیشنهاد ضابطه‌مند احزاب را گوش نداده و نمی‌دهند. سعی کردند احزاب را از حیز انتفاع خارج کنند. یعنی حزبی که نه پارلمان، نه قدرت، نه دولت، دارد چه فرقی به بودن یا نبودنش دارد؟ احزاب را به جایی رسانده‌اند که بود و نبودشان فرقی ندارد.

جوادی حصاری تصریح کرد: احزاب نمی‌توانند یک میتینگ برگزار کنند. امروز ببینید چند ماه از اعتراضات گذشته است؟ چند حزب اصلاح‌طلب درخواست برگزاری یک اجتماع کردند، هنوز وزارت کشور پاسخ نداده که اجازه می‌دهد یا نمی‌دهد؟ یعنی برای نشست مسالمت‌آمیزی که مسئول دارد اجازه برگزاری یک میتینگ هم نمی‌دهند. هر حزبی که میتینگ می‌گذارد باید پاسخگو باشد و هر اتفاقی بیفتد باید جواب بدهد. دولت‌ها، احزاب را خیلی تضعیف کردند و آن احزابی که باید قدرتمندانه دولت را نقد کند، سوال کنند و پاسخ بدهند، این احزاب فعلی کشور نیستند.

وی در پاسخ به این سوال که در آینده می‌شود شیوه فعالیت احزاب را تغییر داد، گفت: هم بله و هم نه. بله اگر قانون  دقیق اجرا شود، نظارت استصوابی اصلاح شود، اگر شورای نگهبان در محدوده اختیارات خودش عمل کند، اگر در قانون اساسی بازنگری شود و جاهایی که ابهام دارد به نفع مردم روشن شود. خیلی بله وجود دارد و اگر این اتفاقات بیفتد احزاب هم می‌توانند قدرتمند عمل کنند. اما اگر وضعیت به همین شکل باشد خیر.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش