چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۰۷ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۴۳۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حضور سفرای چین و کره‌شمالی در مراسم سالگرد تاسیس حزب موتلفه | ته ته مؤتلفه می‌شود یکی مثل میرسلیم

حزب موتلفه,سالگرد تاسیس حزب موتلفه
اگر هدف تایید رویکرد دولت در نگاه به شرق و پشت کردن به غرب بوده باز این پرسش بنیادین مطرح می‌شود که در میانه‌ی این نگاه ضرورت یافته به شرق، چرا مثلا نمونه‌های موفق ژاپن یا کره جنوبی نه که توسعه سیاسی و را در کنار توجه به فرهنگ بومی با هم دارند. چرا کره شمالی؟

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: عکس‌هایی از سفیر چین و دیپلمات‌های کره شمالی در کنار سیدحسن خمینی، نوه حضرت امام در حسینیه جماران منتشر شده است و حالا جامعه به عنوان مخاطب آن سعی دارد پیام سیاسی نهفته در این عکس‌ها را دریابد و تفسیر کند. عکس‌هایی که در حاشیه مراسم شصتمین سالروز تاسیس حزب موتلفه اسلامی گرفته شده و گویا این دو سفیر میهمانان مدعو مراسم بودند.

به گزارش جماران، به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس حزب موتلفه اسلامی و در آستانه سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، عصر پنجشنبه ۴ خرداد مراسمی در حسینیه جماران با حضور برخی شخصیت‌های داخلی و بین‌المللی، اعضای این حزب و سیدحسن خمینی به عنوان میهمان ویژه برگزار شد.

این مراسم با حضور اسدالله بادامچیان، دبیرکل این حزب، چانگ هوا سفیر چین در ایران، کانگ سام هیون سفیر کره شمالی در ایران، لوئونگ کونوک هویی سفیر ویتنام، دبیر اول سفارت ژاپن و نماینده دو حزب مزاری و تبیان و محسن رفیق‌دوست از اعضای سابق حزب موتلفه اسلامی و مصطفی پور محمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز همراه بود.

مؤتلفه یک اسوه برای احزاب جهانی است!

درحالی که این روزها اظهارات میرسلیم به عنوان یکی از اعضای حزب موتلفه اسلامی به‌عنوان حامی انحصار خودروسازان خبرساز و جنجالی شده است؛ دبیرکل حزب موتلفه اسلامی ظاهرا از همه‌ این حواشی بی‌خبر، در سخنرانی خود در همین مراسم ادعا کرد: «می‌بینیم که در رانت و مفاسد و این چیزها اسمی از موتلفه وجود ندارد و این یک اسوه برای احزاب جهانی است. مهم‌تر از همه این فعالیت‌ها، ایجاد یک حزب خدامحور بود که تا به امروز به خوشنامی عمل کرده است.»  بادامچیان از موسسان حزب به عنوان اسوه پاک‌دست فعالیت اقتصادی و تولید یاد کرده است.

گفتنی‌ست که به اذعان خود اعضای اصلی موتلفه اسلامی این حزب فعالیت زیادی در روابط بین‌الملل با همراهی وزارت خارجه دارد و با جبهه مقاومت و کشورهای اسلامی از قبل ارتباط و همکاری داشته و با حزب کمونیست چین (تنها حزب و حزب حاکم چین) ارتباطات رسمی و خوبی دارد.

چنانچه پیش از این در ماجرای کرونا سخنگویان این حزب طبق اعلام خودشان از چین تعداد زیادی ماسک وارد کردند و روابط تجاری یکی از برادران عسکراولادی با چین بر کسی پوشیده نیست.

ته ته مؤتلفه می‌شود یکی مثل میرسلیم

علی ملیحی، دبیر گروه تاریخ ماهنامه اندیشه پویا به بهانه شصتمین سال تاسیس حزب موتلفه اسلامی، عکسی از خاکسپاری حسنعلی منصور، نخست وزیر ترور شده‌ ایران را در سال ۱۳۴۲در زمان شاه منتشر کرده است. تروری که حزب موتلفه اسلامی بارها به طور رسمی مسئولیت آن را به عهده گرفته است.

مطلب دیگری که در فضای مجازی خیلی بازنشر شده این جمله است: «آقای رفیقدوست؛ من از شما خواهش می‌کنم سکوت کنید، ته ته مؤتلفه می‌شود یکی مثل میرسلیم که چشم تو چشم ایرانی‌ها و جهانیان، می‌گوید: لندکروز با پژو۲۰۶ فرقی نمی‌کند!»

دیگری به تناقض تفکر و عمل در میان اعضای حزب موتلفه اسلامی اشاره کرده است: «یکی از احزابی که از ابتدا نفوذ عمیقی در بدنه ساختار سیاسی داشته و شاخص هواداری از بازار آزاد و سرمایه‌سالاری و دست راستی و اصولگرایی را یدک می‌کشد همین حزب موتلفه اسلامی است ولی عجیب است که این حزب و رئیسان آن علاوه بر مراودات با لندن، عمیق‌ترین روابط را با حزب کمونیست چین دارند! بالاخره ما نفهمیدیم شما راستین که چپ میزنه یا با آن سابقه‌ی چریک‌بازی، اصالتا چپ بودین که ادای راست را درآورده و خیلی‌ها هم باور کردند. گنجشک را هم این قدر نمیشه خوب رنگ کرد و قناری جا زد چون در نهایت یک نفر می‌فهمد.»

کاربر دیگری هم در جواب نوشته: «موتلفه همان طبقه بورژوازی سنتی در ایران است که تمام آرزویش تبدیل شدن ایران به یک چین ‌اسلامی است. رابطه تنگاتنگی باک مونیست‌های چین دارد و جالب است در مراسم سالگرد تاسیس حزب موتلفه سفیر چین شرکت دارد. نمونه میرسلیم که در انتخابات لباس کارگر پوشید ولی از سرمایه‌داری حمایت می‌کند!»

عجیب‌تر از عجیب!

اما چیزی که به نظر می‌رسد در میان تعدد چشم‌بادامی‌های حاضر در مراسم حسینیه جماران از چشم مخاطبان شبکه‌های اجتماعی پنهان مانده است، این نکته بوده که سفیر کره شمالی و دیپلمات‌های این کشور کمونیستی هم حضور دارند. کشوری که تمام عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی‌هنری‌اش دربست در کنترل و نظارت تمام‌عیار دولت است و خبرهای خوبی از آنجا جز تنش مداوم با جهان، اعدام، بی‌خبری مردم و... مخابره نمی‌شود.

درست است که تا پیش از این برکسی پوشیده نبود که برخی اعضای حزب موتلفه اسلامی با چین حشر و نشر دارند و حتی یکی از برادران عسگراولادی گهگاه در کار صادرات خشکبار و پسته ایران به شرق دور است و شاید هم به هرحال خاستگاه بازاری و برخواستن از منتها‌الیه جناح راست این گونه اقتضا می‌کرده که وقتی تجارت و بازرگانی با کشورهای غربی به خاطر تداوم سیاست تنش خارجی امکان‌پذیر نمی‌شود، دنبال کشور جایگزین بود به ویژه اگر دور زدن تحریم‌ها نیز این موضوع را اقتضا کند. اما نکته جالب آنکه دعوت از سفیر و دیپلمات‌های کره شمالی به حسینیه جماران و قرار گرفتنشان در کنار نوه امام چه پیامی را قرار است به جامعه مخابره کند؟ برگزاری این مراسم پس از سفر اخیر رئیس‌جمهور به اندونزی در راستای همان سیاست مشهور دولت سیزدهم یعنی روکردن به شرق و رویگردانی از غرب، نبایداتفاقی باشد.

آیا این اقدام حزب موتلفه یک طور اعلام حمایت خاموش از سیاست دولت رئیسی است و اگر چنین است، نقش سیدحسین خمینی در این میان چیست؟ آیا تنها میزبانی بی‌خبر از حضور میهمانان چشم بادامی بوده و غافلگیر شده و از اعضای موتلفه رودست خورده یا همدست این برنامه‌سازی‌ست؟

اگر هدف تایید رویکرد دولت در نگاه به شرق و پشت کردن به غرب بوده باز این پرسش بنیادین مطرح می‌شود که در میانه‌ی این نگاه ضرورت یافته به شرق، چرا مثلا نمونه‌های موفق ژاپن یا کره جنوبی نه که توسعه سیاسی و  را در کنار توجه به فرهنگ بومی با هم دارند و چرا کره شمالی که  نه الگوی توسعه اقتصادی یا سیاسی در جهان است و نه جز تنش با دنیای بیرون و بدبختی برای مردمش دستاورد دیگری داشته است؟ چین اگر توسعه سیاسی نداشته و یک نظام تک حزبی با آمار بلندبالای اعدام و حبس منتقدانش در چنته دارد، دست کم در اقتصاد و توسعه تجارت جهانی بسیار موفق عمل کرده است.

به نظر می‌آید، دقیقا مراسم اخیر حزب موتلفه در جماران با هدف تجمیع کلکسیون امراض سیاسی جهانی و استفاده از تجارب آن‌ها در ایران و مشخص‌تر در خود حزب موتلفه اسلامی انجام شده است.

حسام شاهوردی

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
آقا ! قرار بود ما کاخ سفید رو حسینیه کنیم! مثل این که تصمیم عوض شده و قراره هیات های مذهیبی موتلفه رو به مقرر کمونیست ها تبدیل کنیم. (شعبه حزب کمونیست در موتلفه).
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش