غلامرضا انصاری فعال سیاسی و عضو پیشین شورای شهر تهران در گفتگویی با اشاره به شرایط فعلی جامعه و تاثیر آن در میزان مشارکت انتخابات مجلس، به اصلاحات نیوز میگوید: اگر مردم احساس کنند که در سرنوشت کشور دخیل هستند و رای آنها تاثیر گذار است، قطعا در انتخابات مشارکت خواهند داشت. در نظامهای مبتنی بر رای مردم، معمولا صاحب اصلی کشور مردم هستند و دولت و نظام خدمتگزاران مردم! در این شرایط طبیعی است که مردم برای سرنوشت خودشان و تاثیرگذاری در سرنوشت کشور و انتخاب کارگزارنی که بتوانند نیازهای کشور را تامین کنند، در چارچوب قانون مشارکت خواهند داشت.
وی ادامه داد: اما زمانی که از دموکراسی و انتخاب، شکل ظاهری آن را مدنظر قرار گرفته و کاریکاتور انتخابات جایگزین رقابت واقعی می گردد، نخبگان جامعه در انزوا و پوپولیستهای متوهم و شعاری جایگزین می گردد، طبیعی است که مردم فهیم و هوشمند مشارکت در این بازی نخواهند داشت و قطعا مشارکت پایین خواهد آمد.
این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه نظارت استصوابی در سالهای اخیر تقریبا گلوگاه انتخابات را گرفته و نفس انتخابات را بریده و اوج آن را در دو انتخابات اخیر شاهد بودیم، گفت: با توجه به اینکه دولت فعلی با رأی حداقلی روی کار آمده و رأی نفر اول مجلس هم برابر با رای آخرین نفر لیست شورای قبل تهران بود، در این شرایط امکان اینکه خواستههای مردم را در چارچوب قانون برآورده کنند، را ندارند.
انصاری میگوید: وقتی رقابت را از بخش فرهنگی، اجتماعی،سیاسی و اقتصادی گرفته می شود، طبعا در یک نظام غیررقابتی روز به روز کوتولهپروری و تملق محوری جایگزین نخبگان و کارآمدان جامعه گردیده، و کسانی که در مسند کار قرار میگیرند، واجد حداقلها هستند، این آفت سیاسی را به صورت جدی در مجلس و دولت فعلی و انتخاب مدیران و کارگزاران شاهد هستیم که لیاقت در حد اداره یک دهستان هم برخوردارنیستند. تا زمانی که در روی این پاشنه بچرخد و انسداد سیاسی جدی وجود داشته باشد، قطعا بخش قابل توجهی از مردم در پای صندوقهای رای نخواهند آمد.
عضو سابق شورای شهرتهران با بیان اینکه مشکلات کشور با توجه به اینکه در شرایط غیر رقابتی فرصت چاپلوسی برای افراد متملق به وجود میآید، گفت: در این وضعیت کسانی سکان امور را به دست میگیرند و شرایط را به سمت بحران و انفجارهدایت می نمایند. در این دولت شاهد هستیم که وضعیت فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و سایر حوزهها روبه افول بوده است، حذف کوتوله ها و کوتولهپروران، تنها راه نجات کشور است. بنابراین باید تلاش کرد تا نظام فضای آزاد و رقابتی را پذیرفته و بستر آشتی ملی و زمینه یک انتخابات رقابتی فراهم شود.
او ادامه داد: قطعا در صورت رقابتی شدن انتخابات و فضای باز سیاسی، باتوجه به سرمایه کارآمد اجتماعی و منابع خدادادی مشکلات قابل حل خواهد بود. انسان در جامعه گرفتار انسداد و غیرآزاد، مدام بین انتخاب «درست »و «نادرست» درکشاکش و تردیداست.از یک سو با عملی که می داند درست است جان خود را به خطر می اندازد و از سوی دیگر با سکوت در برابر انسداد، آرمان هایش را می بازد و می اندیشد، که فریاد برآورده و مرگ خود را جلو بیندازد و یا سکوت کند و جان دادن تدریجی خود را نظارهگر باشد.
انصاری میگوید: رویکرد کوتوله پروری مانند بیماری مزمن در بدنه مدیریتی کشور نهادینه شده. یکی از دلایل اصلی ناکارآمدی دولت و نارضایتی اکثریت مردم وجود این رویکرد خطرناک مدیریتی است.دولت به جای حل مشکلات، به مسائلی میپردازد که اصلا موضوع و مسئله مردم نیست.و بجای حل چالشهای کشنده اقتصادی ،سیاسی و معیشتی مردم به دنبال بسته ترنمودن فضای سیاسی و اجتماعی هستند،و مهم ترین برنامه اعلامی شان حل مشکل بی حجابی و جهان ستیزی است.
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه طرفداران وضع موجود در شرایط خوشبینانه، چیزی حدود ۱۵ درصد هستند، گفت: اگر همه این ۱۵ درصد هم در انتخابات شرکت کنند، میزان مشارکت چیزی کمتراز ۲۵ درصد خواهد بود.
- 19
- 4