شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۳۱ - ۲۰ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۶۹۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مصباحي‌مقدم: هاشمي‌رفسنجاني، ناطق‌نوري و روحاني، عضو جامعه روحانيت هستند

مثلث اعتدال به جامعه روحانيت مي‌روند؟ 

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,مثلث اعتدال

در شرايطي که کمتر از ۶ ماه تا انتخابات رياست‌جمهوري زمان مانده، دوباره غيبت مثلث ناطق‌نوري، هاشمي‌رفسنجاني و حسن روحاني در جلسات جامعه روحانيت مبارز از سوي چهره‌هاي اصول‌گرا به بحث گذاشته شده است؛ غيبتي که به ادعاي نامداران همين جريان به حوادث سال ۸۸ و پس از آن، درگذشت آيت‌الله مهدوي‌کني بازمي‌گردد و براي دومين انتخابات رياست‌جمهوري، سؤالات بسياري حول چينش‌هاي انتخاباتي خلق مي‌کند.

 

در تازه‌ترين اظهارنظرها، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحي‌مقدم، در برنامه تلويزيوني «دستخط» با صراحت اعلام کرد: اينها (حسن روحاني، علي‌اکبر ناطق‌نوري و اکبر هاشمي‌رفسنجاني) بر‌اساس اساسنامه که بنيان‌گذاران جامعه روحانيت را اعضاي دائم جامعه مي‌داند، همچنان عضو تلقي مي‌شوند؛ چه (به جلسات) تشريف بياورند و چه تشريف نياورند. او همچنين گفته است که اين تشکل سابقه‌دار اصول‌گرا تاکنون نامه کتبي از ناطق‌نوري مبني‌بر انصراف او از عضويت در جامعه روحانيت دريافت نکرده است.

 

مصباحي‌مقدم، سخنگوي جامعه روحانيت مبارز که چهره معتدل جريان اصول‌گرايي شناخته مي‌شود، با اشاره به غيبت ناطق‌نوري توضيح داده: انصراف رسمي به اين معناست که ايشان به ما اعلام کنند و کتبي بنويسند که از عضويت در جامعه منصرف هستم، چنين اتفاقي رخ نداده است. درحالي‌که بسياري کارشناسان سياست داخلي تحليل مي‌کنند که بازگشت هاشمي‌رفسنجاني، ناطق نوري و روحاني به جلسات جامعه روحانيت مبارز يخبندان سياسي موجود را خواهد شکست، مصباحي‌مقدم هم‌عقيده با ديگر چهره‌هاي شناخته‌شده اصول‌گرا گفت: سال ۸۸ و موضع‌گيري‌نکردن جامعه روحانيت در پس مناظره احمدي‌نژاد و يکي ديگر از نامزدهاي آن انتخابات، مبدأ اين غيبت شد.

 

او تأکيد کرده است: دلخوري باقي نمانده است و همان مبدأ شد که ايشان در جلسات شرکت نکنند. بعدا هم ابراز تمايل براي حضور نکردند. گمان نمي‌کنم دلخوري باقي مانده باشد. اين عضو جامعتين در پاسخ به پرسشي مبني‌بر اينکه آيا احتمال حضور ناطق‌نوري در جلسات جامعه روحانيت هست، گفت: احتمالش بعيد است. در همين رابطه، احمد سالک که در دوره‌ای سخنگوي جامعه روحانيت مبارز بود، در آذر سال ۱۳۹۰ گفت که بعد از مناظره انتخاباتي سال ۸۸ که مسائلي درباره ناطق‌نوري مطرح شد، ‌ايشان ديگر در جلسات جامعه شرکت نکردند.

 

او تأکيد کرده بود که دلخوري ناطق‌نوري به‌دليل  حمايت‌نکردن جامعه روحانيت مبارز از او است درحالي‌که بعد از آن مناظره، آيت‌الله مهدوي‌کني از او دفاع خوبي انجام داد و دفاع آيت‌الله مهدوي‌کني به‌مثابه دفاع کل جامعه از او است. همچنين مصباحي‌مقدم در پاسخ به اينکه آيا او گفت‌وگويي با ناطق‌نوري به‌منظور بازگشت داشته، متذکر شده است: مکرر صحبت کرديم. الان به ياد ندارم، شايد يک سال بيشتر باشد که فاصله افتاده است. از ايشان خواستيم. از آقاي معزي که دوست بسيار نزديک ايشان است هم خواستيم. يک‌بار هم به دفتر کار ايشان رفتيم. در آنجا هم مفصل گفت‌وگو کرديم ولی نتوانستيم موافقت ايشان را براي بازگشت بگيريم.

 

مصباحي‌مقدم اما روايتي از مخالفت جامعه روحانيت با نامزدي هاشمي‌رفسنجاني در انتخابات سال ۱۳۹۴ ارائه کرد و گفت: در واقع، سال ۸۴ دنبال اين بوديم که فرد ديگري از اصول‌گرايان به ميدان ‌آيد و بر آن اتفاق و اجماع شود. او گفت: در نهايت، هاشمي‌رفسنجاني راه خود را رفتند و البته در دوره اول انتخابات، جامعه روحانيت با اکثريت آرا، حمايت خود را از آقاي هاشمي اعلام کرد که ايشان رأي نياورد و در دوره دوم همين حمايت را هم اعلام نکرد. در پي طرح هرباره غيبت اين سه چهره اعتدالي جريان اصول‌گرا، اين سؤال طرح مي‌شود که آيا احتمال بازگشت و اجماع از سوي هر دو طرف براي حمايت از گزينه‌اي مشابه حسن روحاني در انتخابات مطرح خواهد شد؟ گرچه بزرگان جريان اصول‌گرا در پاسخ به اين سؤال پيش‌دستي کرده و به‌تازگي اعلام کرده‌اند از روحاني حمايت نمي‌کنند.

 

در تازه‌ترين واکنش‌ها به اين سؤال، آيت‌الله موحدي‌کرماني، دبيرکل جامعه روحانيت مبارز اوايل آذر اعلام کرده است: تصميمي بر اينکه از روحاني حمايت کنيم، نداريم و اصلا او مورد نظر اصول‌گرايان نيست. او همچنين با اشاره به غيبت اين چهار نفر گفته است: آقايان روحاني، هاشمي، امامي و ناطق‌نوري، کساني هستند که جزء شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز هستند اما از زمان آيت‌الله مهدوي‌کني، ديگر در جمع جامعه روحانيت حضور نيافتند، نه‌اينکه به‌خاطر فوت ايشان نيامدند، از سال‌ها قبل هم حضور نداشتند و جامعه روحانيت، ديگر از آمدن آنها در جمع مأيوس شده است. 

 

موحدي‌کرماني، شهريور امسال هم در واکنش به شايعاتي مبني‌بر عضوگيري جامعه روحانيت مبارز تأکيد کرده است: چنين چيزي صحت ندارد، اينکه آنها در جلسات حضور ندارند به خودشان مربوط مي‌شود و اينکه چرا آنها در جلسات شرکت نمي‌کنند، براساس ميل خودشان است. جامعه روحانيت مبارز که محور ديگر تشکل‌هاي جريان اصول‌گرا شناخته مي‌شود، در سال‌هاي اخير، براي حفظ مواضع اصول‌گرايي و رسيدن به اهداف خود با جامعه مدرسين حوزه علميه قم همراهي مي‌کند، اين همراهي که تحت عنوان جامعتين تعريف مي‌شود در سال‌هاي اخير به گفته رهبران اين جريان، دچار افت‌وخيزهاي بسياري شده و در انتخابات گذشته با معرفي نامزدهاي متعدد شکست خورده است.

 

پس از پيروزي حسن روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري سال ۱۳۹۲، آيات‌عظام موحدي‌کرماني، محمد يزدي و محمدتقي مصباح‌يزدي در رأس اين همگرايي سياسي دانسته شده‌اند و با برگزاري جلساتي، سعي در ايجاد وحدت می‌کنند. گفته مي‌شود رايزني درباره بازگشت هاشمي‌رفسنجاني، ناطق‌نوري و روحاني به جامعه روحانيت مبارز، يکي از محورهاي مورد بحث در جلسات سه‌گانه اصول‌گرايي است.

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش