دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۸ - ۲۹ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۴۹۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

سخنگوي دولت اصلاحات تأکید کرد

خسارت فقدان «آیت‌الله» برای اصلاحات

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,عبدالله رمضان‌زاده

عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات درباره تبعات فوت آیت‌الله هاشمی برای جریان اصلاحات معتقد است: فوت آیت‌الله هاشمی خسارت بزرگی برای کل کشور است؛ زیرا وی وزنه تعادلی در سیاست ایران بود و همیشه سعی می‌کرد همه نگاه‌های وفادار به جمهوری اسلامی ایران را در کنار هم قرار دهد. آیت‌الله هاشمی این تیز‌هوشی را داشت که هیچ‌گاه جانب اکثریت را رها نکرد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه درباره‌ رابطه جریان اصلاحات با آیت‌الله هاشمی افزود: نیروهای موسوم به چپ تا سال ٧٦ طرفدار هاشمی بودند. در دولت دوم هاشمی اختلاف‌نظرهایی درباره‌ مسائل اقتصادی پیش آمد که آیت‌الله هاشمی از نظر ما دیر متوجه شد که سیاست‌های خود را اصلاح کند و نتیجه آن تورم بالا و بی‌سابقه بود. از سویی شاهد رفتارهایی در وزارت اطلاعات بودیم و بعدها متوجه شدیم که به دلیل تمرکز آیت‌الله هاشمی بر سازندگی‌، وی عملا خود را از سایر مسائل کنار کشیده بود.

 

رمضان‌زاده گفت: پس از انتخابات مجلس ششم نزدیکی اصلاحات به آیت‌‌الله هاشمی دوباره شروع شد که تا سال ٨٤ ادامه یافت و پس از سال ٨٨ کاملا در کنار هم قرار گرفتند. نبود آیت‌الله هاشمی برای کل کشور خسارت‌بار است، اما جریان اصلاح‌طلب به دلیل اینکه یکی از حامیان خود را از دست داد، خسارت بیشتری متحمل شد.

 

مواضع ناطق‌‌نوری برای اصلاح‌طلبان قابل‌دفاع است

او با بیان اینکه جریان اصلاحات آن‌قدر پویایی دارد که بر این نقصان بزرگ، البته نه در کوتاه‌مدت غلبه کند، گفت: چگونگی رفع این نقصان به شرایط عمومی کشور بستگی دارد. امیدواریم شرایط همچنان با آرامش پیش برود؛ زیرا خواست عمومی اصلاح‌طلبان این است که جامعه در چارچوب قانون و با آرامش پیش برود. مراسم تشییع پیکر آیت‌الله هاشمی  گام مهمی در ایجاد وحدت، همدلی و انسجام بود.

 

رمضان‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا جریان اصلاحات جایگزینی برای آیت‌الله هاشمی دارد، گفت:‌ وقتی اعلام می‌کنیم اصلاح‌طلبی یعنی حرکت آرام، تدریجی و در چارچوب قانون اساسی و اصول نظام، باید فکر آن باشیم که کانالي ارتباطی با مجموعه حاکمیت برای خود تعریف کنیم. این یک ضرورت سیاسی است. البته نه در حد هاشمی، ولی افراد دیگری همچون علی‌اکبر ناطق‌نوری، حسن روحانی، سیدحسن خمینی و... دارای چنین پتانسیلی هستند. شخصیت این افراد به بازسازی این ارتباط کمک می‌کند.

 

رمضان‌زاده افزود: وقتی می‌گوییم ناطق‌نوری توان بالقوه دارد، به این معنا نیست که وی اصلاح‌طلب شده باشد. منظور ما این است که مواضع ناطق‌نوری برای ما قابل دفاع است و می‌تواند به جریان اصلاحات کمک کند. همین اندازه برای ما کفایت می‌کند. این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا با فوت آیت‌الله هاشمی، افراطیون فرصت تازه برای ظهور و بروز پیدا می‌کنند، گفت: ظهور جریان‌های سیاسی همیشه محتمل است. در فرانسه هم ترس از بازگشت افراطیون وجود دارد. در سال ٨٤ قدرت آیت‌الله هاشمی از سال ٨٨ و ٩٤ بیشتر بود، ولی در سال ٨٤ جریان افراطی احمدی‌نژاد ظهور کرد. خطر افراطی‌گری همیشه ما را تهدید می‌کند و بازگشت افراطی‌گری به شرایط عمومی سیاست، جامعه و تحولات بین‌الملل بستگی دارد.

 

رمضان‌زاده در ادامه با بیان اینکه معتقدم حافظه جامعه ایرانی آن‌قدر کوتاه‌مدت نیست که نقش مثبت نیروهای معتدل را فراموش کند، افزود:‌ تجربه دولت افراطی احمدی‌نژاد فعلا برای ١٠، ١٥سال جامعه ایرانی کفایت می‌کند. بدتر از ترور سعید حجاریان، حمله به باغ سفارت انگلیس و سفارت عربستان بود که اثراتش خیلی بیشتر از ترور یک فرد بود. مهم این است که این حرکات محکوم شود.

 

رمضان‌زاده همچنین درباره‌ رابطه جریان اصلاحات با روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تصریح کرد:‌ روحانی بیش از حد مورد نظر موفق عمل کرده است. روحانی فقط رئیس‌جمهور اصلاحات نیست، بلکه رئیس‌جمهور کل کشور است. او رئیس‌جمهور موفقی است؛ هر چند شاید ما اصلاح‌طلبان به اهداف صددرصد خود نرسیده باشیم. ما اهل شرط‌گذاشتن برای روحانی نیستیم و از وی به عنوان کسی که در مسیر درست حرکت می‌کند حمایت می‌کنیم هر چند روحانی اصلاح‌طلب نباشد.

 

نزدیک‌شدن روحانی به اصولگرایان ضرری ندارد

او درباره‌ این دیدگاه که روحانی به دلیل اطمینان از حمایت اصلاح‌طلبان از خود، به سمت اصولگرایان حرکت می‌کند گفت: خوب است که روحانی این کار را انجام دهد و با رأی بالاتری انتخاب شود. این کار ضرری ندارد. خیلی خوب است که روحانی رئیس‌جمهور هر دو جریان باشد. ما به چنین شخصیت‌هایی نیاز داریم و باید از این رویکرد استقبال کرد.

 

نگرانی من این است که روحانی بدون رقیب پیروز شود

رمضان‌زاده درباره مطرح‌شدن بحث بررسی صلاحیت روحانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو گفت: این حرف شورای نگهبان قانونی و منطقی است، ولی من دلیلی برای نگرانی نمی‌بینم. آنها کجا با عملکرد روحانی مشکل دارند؟ برجام که تأیید رهبری را داشته است. منافع ملی هم در اوپک تأمین شده است. آنها با کاهش تورم یا سیاست فرهنگی روحانی مشکل دارند؟ روحانی کدام عمل خارق‌العاده ضد ملی را انجام داده که رد صلاحیت شود؟ از این بابت من نگرانی ندارم و آن‌قدر قوه عاقله نظام را بالا می‌دانم که روحانی را تأیید صلاحیت کند. نگرانی من این است که روحانی بدون رقیب پیروز شود. این وضعیت برای پیشبرد روند دموکراسی خوب نیست که روحانی بدون رقیبي توانمند پیروز انتخابات شود. اکنون روحانی هیچ رقیبی ندارد.

 

مصباح‌یزدی هم از جلیلی حمایت نمی‌کند

سخنگوی دولت اصلاحات درباره‌ احتمال حضور سعید جلیلی نیز افزود:‌ از حضور وی باید استقبال کرد. باید فضای بازي برای گفت‌وگو با آنها ایجاد کرد و مانع حضور آنها نشد؛ اما متأسفانه من رقیبی برای روحانی نمی‌بینم و حتی مصباح‌یزدی هم از جلیلی حمایت نمی‌کند.

 

او در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، اصلاح‌طلبان در تهران فهرست ائتلافی با حامیان دولت ارائه می‌کنند یا خیر، تصریح کرد: باید دراین‌راستا تلاش کنیم که حتما هم مانند لیست امید با مشکل مواجه می‌شویم. من پیش از انتخابات مجلس هم در ستاد ائتلاف سخنرانی کردم و گفتم بابت این فهرست حتما مشکل پیدا می‌کنیم؛ ولی ناچاریم فهرست را این‌گونه تهیه کنیم و آنجا گفتم حتما بعضی از اعضای فهرست آن طرف می‌روند. ما درانتخابات شوراها حتما یک فهرست اصلی و چند فهرست فرعی خواهیم داشت؛ البته امیدواریم به این نقطه نرسیم ولی نمی‌توانیم کسی را هم از دادن فهرست منع کنیم. 

 

----------------------------------------------------------

رمضان‌زاده در پایان این مصاحبه دیدگاه خود درباره این افراد، مفاهیم و نهادها را در تعابیری کوتاه بیان کرد:

 

پرویز فتاح: آدم سالمی که فعالیت خوبی انجام می‌دهد

 

محمدباقر قالیباف: کاش همان رزمنده باقی می‌ماند

 

علی‌اکبر ناطق‌نوری: شخصیتی باانصاف و سیاست‌مداری ساکت

 

علی لاریجانی: سیاست‌پیشه

 

حسین فریدون: بهتر است خودش مصاحبه‌ای شفاف نسبت به اتهاماتش داشته باشد

 

ریاست‌جمهوری دوازدهم: روحانی

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش