سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۵ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۷۷۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

فوت آيت‌الله هاشمی گرايش به روحانی را بيشتر کرد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,هاشمی و روحانی

احمد خرم، وزير راه و ترابري در دولت اصلاحات، در گفت‌وگويي که با خبرگزاري «خبرآنلاين» انجام داده، درباره موضوعات مختلفي از‌جمله انتخابات سال ٩٦، تأثير فقدان هاشمي بر جريان‌هاي سياسي و نيز بازخواني استيضاح خود صحبت کرده است که گزيده آن در پي مي‌آيد. اين گفت‌و‌گو را الهه محمدي انجام داده است. 

 

**فضا فضاي تک‌کانديدايي نيست؛ اما رقيب‌گذاشتن براي حسن روحاني از سوي اصلاح‌طلبان و اعتداليون مطلوب نيست و خطرناک است؛ مگر اينکه به دلايلي مانند نهي‌کردن روحاني از کانديداتوري، رد صلاحيت او يا انصراف او، ما مجبور شويم که نفر ديگري را معرفي کنيم. تا اين موضوعات پيش نيايد، امکان رقيب‌تراشيدن براي روحاني وجود ندارد و بسيار خطرناک است. 

 

**ما هيچ کانديدايي را به غير از حسن روحاني در نظر نگرفته‌ايم. با نزديک‌شدن به ثبت‌نام اطلاعات دقيق‌تري به دست خواهد آمد؛ چنانچه خطري براي کانديدا‌شدن يا رد صلاحيت وجود داشته باشد، بايد دو،سه ‌نفر که احتمال رأي‌آوردنشان وجود دارد، کنار آقاي روحاني باشند. 

 

** پيش‌بيني من اين است که اصولگرايان با فوت آيت‌الله هاشمي به‌عنوان يک وزنه تعادلي، به مسئله روز آنها تبديل و باعث انشقاق بيشتر بين تندروها و استفاده‌کنندگان از روش‌هاي خشونت‌آميز خواهد شد و اقشار زيادي از اصولگرايان به سمت اعتدال و پرهيز از خشونت مي‌روند؛ چون اميد اين طيف سياسي کشور به آيت‌الله هاشمي هم بود که به‌عنوان يک تعديل‌کننده تأثيرگذار باشد. الان اين نقش را معتدلين اصولگرا بايد ايفا کنند. 

 

**قاليباف، سعيد جليلي، ميرسليم و... در بين اصولگرايان هيچ‌کدام رقيب روحاني نيستند. گزينه‌هاي اصولگرا شايد بتوانند چند ميليون رأي هم بياورند؛ اما نمي‌توانند حسن روحاني را از ميدان به در کنند. 

 

**به نظر من با فضاي جامعه و حضور بدنه اجتماعي، اصولگرايان امکان اينکه رأي روحاني را به سمت گزينه‌هاي خودشان بکشانند، وجود ندارد. فوت آيت‌الله هاشمي هم گرايش به حسن روحاني را بيشتر کرد و برنده قطعي انتخابات سال آينده روحاني خواهد بود. 

 

** استيضاح من يک استيضاح سياسي بود. همه کساني که آن استيضاح را امضا کردند، به دو چيز معتقد بودند: يکي اينکه من آدم بي‌عرضه‌اي نيستم و دوم اينکه مبتلا به فساد مالي و اخلاقي هم نيستم. مدير چه چيز ديگري بايد داشته باشد؟ آنها براي اينکه به بدنه دولت ضربه بزنند، بدون اينکه مستنداتي ارائه دهند، با سياسي‌کاري من را استيضاح کردند. مسئله قطار نيشابور را پيش کشيدند؛ در‌حالي‌که دادگاه در آن زمان درباره آن پرونده حکم برائت داده بود؛ يا افتادن هواپيما در خرم‌آباد را پيش کشيدند که در سه ماه اوليه وزارت من بود که آن هم پس از بررسي از سوی کميته بررسي سوانح خطاي خلبان و پايين‌بودن قدرت موتورهاي توپولف بود. من هم در يک روز٩ هواپيماي توپولف را از رده خارج کردم. 

 

** من بعد از دوران وزارتم ديگر هيچ علاقه‌اي به وزارت نداشتم. همان اول هم آقاي خاتمي به من نگفته بود که مي‌خواهد من را به‌عنوان وزير معرفي کند و بدون صحبت‌کردن با من، من را براي رأي اعتماد به مجلس معرفي کرد. وقتي استيضاحم رأي آورد، خيلي خوشحال شدم. پدرم آن موقع زنده بود، به من زنگ زد و گفت هيچ ناراحت نباش، من تمام نطق‌ها را گوش دادم و هيچ جمله محکمه‌پسندي پيدا نکردم. من هم به پدرم گفتم که خوشحالم که هيچ چيزي به من نتوانستند بچسبانند. بعد از فرداي استيضاح پرونده‌اي ساختند و به قوه قضائيه فرستادند و پس از گذشت چهار ماه از استيضاح قاضي در گزارشي که به رئيس قوه داد، گفت که هيچ تخلف و سوء‌استفاده‌اي نبود؛ وگرنه من آن را پيدا کرده بودم. 

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش