دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۱ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۰۱۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مسیح مهاجری:

مجتهدبودن آیت‌الله هاشمی را نمی‌توان انکار کند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی
مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی دو خط قرمز نظام و رهبری را داشت اما در کنار اینها دو خط قرمز دیگر هم داشت که یکی تدین و دیگری رعایت حقوق مردم بود لذا دغدغه ایشان رفاه و آسایش مردم بود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مسیح مهاجری عصر جمعه در آیین بزرگداشت چهلمین روز درگذشت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و پنجمین سالگرد درگذشت حجت الاسلام شیخ محمد هاشمیان امام جمعه فقید رفسنجان در مسجد حاج شریف این شهر افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی در طول دوران تاریخ اسلام از درخشانترین روحانیون بود و تاریخ در سینه خود با افتخار نام وی را ثبت کرده و برای همیشه باقی می ماند. 

 

وی بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب همه دست به دست هم دادند و به رهبری امام و یاری مردان بزرگی که بازوان امام بودند از قبیل آیت الله هاشمی رفسنجانی توانستیم استثمار را کنار بزنیم و انقلاب را به پیروزی برسانیم و نظام مقدس جمهوری اسلامی را تأسیس کنیم.

 

وی گفت: این هنر امام و آیت الله هاشمی و هنر مردمی بود که پا به پای امام راحل در صحنه های مختلف حاضر شدند و خدا هم کمک کرد در این زمینه همه شرایط آزادی را رعایت کردند.

 

استاد دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: وقتی جنگ شد مردم ولایی ایران اسلامی، خدمات بسیاری به عرصه جنگ کردند و از رفسنجان نیز کمک های بسیاری به جنگ شد و مردم از این دیار به مبارزه با دشمن رفتند.

 

وی با اشاره به اینکه در زمینه مقابله با تحریم، ملت ایران و مسئولان کمک کردند و شرایط آزادی را رعایت کردند اظهار کرد: در زمینه مقابله با توطئه های قدرت های شیطانی و آمریکا نیز همه مردم ایران خوب عمل کردند و مقابل دشمن ایستادند و برای ایران عزت و آبرو آفریدند.

 

مهاجری گفت: در زمینه مقابله با گروهک ها در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی نیز که سراسر مرزهای ایران از شرق، غرب، شمال و جنوب غوغایی علیه ایران کردند، مسئولان و همه مردم مقابل گروهک های ضد انقلاب و ضد اسلام ایستادند و یکپارچگی اسلام و انقلاب را حفظ کردند.

 

وی خاطرنشان کرد: همه کشورها می دانند که پرچمدار مبارزه در مورد فلسطین در درجه اول امام خمینی (ره) و پشت سر آن آیت الله هاشمی رفسنجانی بود و در روزهای قدس تا زمانی که به ایشان اجازه می دادند در خطبه های نماز جمعه سخنرانی می کرد.

 

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی سال ۱۳۲۷ به قم رفت و سال ۱۳۴۲ به اجتهاد رسید و صاحب نظر شد و در میان روحانیون کسانی را داریم که مبارز و جزء نخبه های حوزه، در خدمت مردم و در تفکر سرآمد بودند که این افراد بیشترین مظلومیت را تحمل کردند و علت هم این بود همانطور که امام راحل فرمود دشمن سراغ افراد روحانی انقلابی موثر می رود و به سراغ افرادی که برای جامعه مفید نیستند و کاری به کار دشمن ندارند، نمی رود.

 

وی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۵ خرداد ۱۳۶۹ در مورد آیت الله هاشمی رفسنجانی گفتند، امروز رئیس جمهور ما که سالیان متمادی وی را می شناسم مجتهد قطعی است و این هم از برکات خداست که ما رئیس جمهوری داریم مجتهد و از لحاط تفکرات، متفکرِ سطح بالا با سوابق فراوان است.

 

مهاجری بیان کرد: این شهادت رهبر انقلاب اسلامی شهادتی روشن و شفاف است که کسی نمی تواند آن را انکار کند.

 

وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی مبارزاتش محکم بود ادامه داد: آیت الله خلخالی در رابطه با ایشان گفتند ما را در زندان ۵ ساعت شکنجه کردند و آیت الله هاشمی را ۹ ساعت اما این شخص زیر شکنجه های دژخیمان شاه طاقت آورد، هاشمی رفسنجانی زیر شکنجه می توانست نقشه های انقلاب و اسلام را لو دهد اما مقاومت کرد.

 

وی با اشاره به اینکه هاشمی رفسنجانی در بیرون زندان اموالی را هم که داشت برای انقلاب خرج کرد گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه ۲۹ خرداد سال ۸۸ در مورد هاشمی فرمودند ایشان قبل از انقلاب اموالش را به مبارزین می داد و بعد از انقلاب هم مسئولیت های زیادی داشت و در طول این مدت موردی سراغ نداریم که برای خودش اندوخته ای درست کرده باشد و این از فضیلت های بزرگی است که از پول خودش برای انقلاب خرج کرد.

 

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی گفت: همچنین در این خطبه فرمودند آیت الله هاشمی رفسنجانی چند بار تا مرز شهادت پیش رفت.

 

وی افزود: مردم قدر چنین انسانی را دانستند و در تشییع جنازه وی حضوری گسترده داشتند و مردم با عشق و علاقه روضه خوانی کردند.

 

وی بیان کرد: مردم رفسنجان به خود ببالند که آیت الله هاشمی رفسنجانی را تحویل ایران و جهان داده است، افتخار کنید که جهان در برابر آیت الله هاشمی رفسنجانی تعظیم کرد؛ خیلی ها از دنیا می روند اما چنین با عظمت از او یاد نمی کنند، پرچم ۵۷ کشور دنیا به احترام این عالم مجاهد نیمه افراشته شد و بیش از ۸۰ کشور به ایران پیام تسلیت داد و کشور هند از طرف یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر جمعیت هندی به ایرانی ها تسلیت گفت.

 

حجت الاسلام مهاجری گفت: فرزندان هاشمی رفسنجانی بدانند که این از سعادت ها بود که پدرتان در جوار امام راحل آرام بگیرد و او را به امام راحل تحویل دادید و از امام خواستید که به درددل ها و غصه هایش گوش فرا دهد.

 

وی همچنین یاد و خاطره مرحوم حجت الاسلام شیخ محمد هاشمیان امام جمعه فقید رفسنجان را گرامی داشت و افزود: از ویژگی های این عالم مجاهد معتمد امام بود و قبل از انقلاب و بعد از انقلاب هم به عنوان نماینده ولی فقیه در سنگر امامت جمعه تا آخر عمر باقی ماند.

 

وی از دیگر ویژگی های امام جمعه فقید رفسنجان را خدمت رسانی به مردم عنوان و تصریح کرد: این فرد در تمام مراحل، روحانیت را فراموش نکرده و در همه حال قبل و بعد از رسیدن به سمت و قدرت همواره در خدمت مردم بود و برای مردم کار و گره گشایی می کرد.

 

آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر روز یکشنبه ۱۹ دیماه سال جاری به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان شهدای تجریش درگذشت و پس از تشییع باشکوه در جوار مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به خاک سپرده شد.

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش