چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳
۱۸:۱۶ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۴۹۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

جلائی پور:

روحانی رد صلاحیت نشد چون فکر نمی‌کردند رای بیاورد / برجام ملی مهم‌تر از برجام هسته‌ای است

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,جلایی پور
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اظهار کرد: برای کسانی که سال ۹۲ آقای هاشمی را رد صلاحیت کردند کاری نداشت که آقای روحانی را هم رد صلاحیت کنند اما آن‌ها می‌خواستند او بماند و زینت انتخابات باشد چون فکر نمی کردند که رای آورد.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا جلائی پور عصر امروز در نشست «میراث اصلاحات، تاملی بر تجربه توسعه سیاسی در دولت اصلاحات» که در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد، گفت:  توسعه کوششی است که در جامعه انجام می گیرد و بر اساس آن توانایی های مادی و غیرمادی افراد در جامعه افزایش پیدا می‌کند به این معنا که توسعه در اصل ایجاد توانایی است.

 

وی با اشاره به ابعاد مختلف توسعه شامل توسعه اقتصادی، ‌توسعه اجتماعی، توسعه فرهنگی و توسعه سیاسی افزود: بحث اصلی امروز ما توسعه در وجه سیاسی است که این توسعه به معنای تقویت سازوکارهای دموکراسی و تقویت حاکمیت قانون، ‌تقویت نظام رقابت حزبی، قاضی مستقل و ایجاد انتخابات‌های دوره‌ای موثر و رسانه‌های غیردولتی است.

 

این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: دوران اصلاحات کارنامه‌ای موفقی در رشد همه ابعاد توسعه داشته و شاخص‌ها نشان می‌دهد که در همه این ابعاد وضع جامعه بهتر شده البته مسیر توسعه هیچ گاه پایان نمی گیرد.

 

جلائی پور در ادامه اظهار کرد: فعالان اصلاح طلب امروز مهمترین نیروی سیاسی و اجتماعی جامعه مدنی کشور هستند که در دولت آقای خاتمی در مجلس و شوراهای آن زمان توانستند اکثریت را به دست بگیرند و تشکل های سیاسی اصلاح طلب بسیار فعال بودند. از سویی در آن دوران فعالان روزنامه نگار برای اولین بار به تعداد بالایی رسیدند و تعداد روزنامه نگاران جامعه و افشاگر افزایش پیدا کرد. روزنامه نگارانی که روزنامه نگار حکومت نبودند.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطر نشان کرد: این طور نبود که بعد از مشروطه چنین روزنامه نگارانی نباشند اما در دوران اصلاحات این روزنامه نگاران جامعه و حرفه‌ای بسیار زیاد شدند که البته با تعداد زیادی از آن‌ها برخورد شد. در عین حال شاهد ایجاد انجمن های اسلامی، تشکل های دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه‌ها بودیم که با آن‌ها نیز برخورد کردند.

 

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان مدنی نیز  در آن زمان فعالیت زیادی داشتند، افزود:‌ در دولت اصلاحات شاهد تمام این شرایط بودیم اما دولت مهرورزی پس از آن، دوران خطرناکی بود. دورانی که آگاهانه و با امکانات خوبی علیه توسعه اقدام شد، زمانی که در جهت توسعه اقتصادی گامی بر نداشتند و اتفاقا این دولت برای مبارزه با توسعه تشکیل شده بود. البته در این دوران نیز حرکت های اصلاحی در جامعه مدنی ادامه پیدا کرد و همین نیرو پشت اتفاق سال‌های ۹۲ و ۹۴ بود.

 

این جامعه شناس در ادامه بیان کرد:  برای کسانی که در سال ۹۲ آقای هاشمی را رد صلاحیت کردند کاری نداشت که آقای روحانی را هم رد صلاحیت کند، آن‌ها خواستتند بماند و زینتی برای انتخابات باشد اما همین نیروی اصلاحی در جامعه مدنی توانست با شعار ائتلاف در برنامه های آقای عارف حضور پیدا کند و آن اتفاق را رقم بزند. نهایتا از سال ۹۲ کشور از وضع نیمه امنیتی خارج شد و به حالت نیمه عادی برگشت.

 

جلائی پور در خصوص اولین دستاورد دوران اصلاحات گفت:  در این دوران جا افتاد که دولت و نه حکومت، باید پاسخگو باشد. دولت اصلاحات نتوانست همه حکومت را پاسخگو کند اما یک رئیس‌جمهور به خوبی به مخالفان خود تریبون داد و برای آن‌ها نیز آزادی ایجاد کرد.

 

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت خاطر نشان کرد: این پاسخگو بودن را امروز نیز می بینیم در حالیکه افرادی حقوق نامتعارف گرفتند دولت موضوع را ماست مالی نکرد بلکه آن را پذیرفت و مورد پیگیری قرار داد.

 

وی تاکید کرد:‌ زمانی مردم فقط باید نظام را تقویت می کردند اما امروز تشکل سازی های فراوان اجزای محکم دموکراسی شده‌اند در حالیکه همچنان اقتدارگرایان با تشکیل احزاب مخالف هستند.

 

وی با تاکید بر رشد احزاب در دولت اصلاحات، افزود:‌ هیأت های مذهبی موتلفه در آن زمان به حزب موتلفه اسلامی تبدیل شدند. از طرفی حزب قوی مشارکت نیز هشت سال فعالیت داشت. در حال حاضر نیز می‌بینیم که یک مجمع دو سه هزار نفری از سراسر کشور می‌آورند رای گیری می‌کنند و اتفاقا یک خانم رای اول را کسب می‌کند و همه اینها دستاورد دوران اصلاحات است اما ما در حال حاضر هنوز به نظام رقابت حزبی نرسیده‌ایم.

 

جلائی‌پور با بیان اینکه تشکل یابی متنوع در دانشگاه‌ها نیز نکته قابل توجه دوران اصلاحات است، ادامه داد: در آن زمان حدود ۲۵۰۰ نشریه دانشگاهی چاپ می شد که اتفاقا بعضی از آن‌ها فرقی با نشریات حرفه‌ای نداشتند و بی‌خود نبود که وحشت کرده و به کوی دانشگاه حمله کردند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر رای مردم برای خودشان است نه فقط برای تقویت نظام، افزود: به طور تقریبی ۱۵ درصد آرا در انتخابات‌ها خاکستری شده‌اند به این معنا که تا شب انتخابات بسیاری تصمیم نگرفته‌اند که اصلا رای بدهند یا ندهند یا به چه کسی رای بدهند و حضور آن‌ها در پای صندوق های رای برای تقویت نظام نیست بلکه نوعی تصمیم گیری برای خود به شمار می‌رود؛ هر چند در همین شرایط در جامعه ما و در بسیاری از موارد ممکن است حقوق مردم ضایع شود. می‌بینیم که الان هم آقای مرتضوی می‌آید و راحت این کار را می‌کند.

 

این فعال سیاسی یادآور شد: سی سال پیش وقتی در مناطق قومی می پرسیدیم چه می‌خواهید می‌گفتند خود مختاری، اما امروز نیروهای مدنی در این مناطق شکل گرفته و همگی به دنبال توسعه منطقه خود هستند.

 

جلائی پور با تاکید بر اینکه امروز در ایران نیروهای اصلاح طلب و نخبه عقلانیت استراتژیک پیدا کرده‌ند گفت: بی نظمی و اغتشاش خط قرمز این نیروها شده. در زمان ماجرای کوی دانشگاه در حالی که به  ۸۰۰ خوابگاه دانشجویی حمله کردند، آقای سحابی رفتند و به بچه‌ها گفتند که بیرون نیایید. در آن زمان هیچ نخبه و فعال  اصلاح طلب  این حرف آقای سحابی را مسخره نکرد چون همه از همان زمان می خواستند به دموکراسی برسند حتی در زمان تحصن مجلس ششم هیج یک از نمایندگان برای مردم فراخوان تجمع نداد و بی‌نظمی را مطالبه نکرد.

 

وی حضور مردم در انتخابات ۷۶ را مهمترین تو دهانی به بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا دانست و اظهار کرد: پس از واقعه ۱۱ سپتامبر بوش می خواست به همه کشورها حمله کند اما حضور مردم در آن انتخابات او را از این کار باز داشت و فقط به افغانستان و عراق حمله شد که در همان‌ها هم در گل ماند.

 

این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در تشییع جنازه آقای هاشمی، ۹ دیی‌ها هم آمده بودند و این به معنای دموکراسی و زندگی کردن آدم های متفاوت به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر است.

 

جلائی پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود موضوع «جامعه در آغوش خطر» مطرح کرد و افزود: نماد این مسئله پلاسکو بود که همه ما ظرف ۱۰ روز به ناتوانی جمعی پی بردیم. اکنون ما به برجام ملی نیاز داریم که معضلات را با کمک هم مهار کنیم و این برجام ملی از برجام هسته‌ای مهم‌تر است. از سویی در انتخابات ۹۶ نیاز است فردی عاقل رئیس‌جمهور شود در غیر این صورت کار ما در مقابل ترامپ کار سختی است. بنابراین باید کار کنیم تا آقای روحانی با رای بیشتر و محکم‌تر مجددا روی کار بیاید.

 

وی در پایان اظهار کرد: هسته اصلی کشور نم‌ خواهد اهداف قدرتمند شکل بگیرد اما اگر حکومت بپذیرد کشور به یک نظام رقابتی حزبی نیاز دارد بسیاری از مسائل حل خواهد شد.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش