علی صوفی در گفتوگو با ایلنا، با بیان اینکه گروهها و جریانهای سیاسی باید برای مردم روشن کنند که حضورشان در انتخابات چقدر میتواند تاثیرگذار باشد، گفت: روند انتخابات طی سالهای گذشته این را نشان داده هر وقت که نیاز باشد مردم به پای صندوقهای رای میآیند و نتیجهای را رقم میزنند که تمام معادلات سیاسی را بر هم میزند.
او یادآور شد: هرگاه رایهای خاکستری به میدان آمدند نتیجهای را رقم زدند که بر صلاح مردم بوده و اغلب رأی خود را به نفع اصلاحات به صندوق انداختهاند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه صندوقهای رای اصلیترین راه دمکراسی در کشور است، عنوان کرد: مردم به خوبی میدانند که سرنوشتشان را صندوقهای رای تعیین میکنند و درک کردهاند از مهمترین پایگاههای اظهارنظر صندوق آرا است به همین دلیل با تمامی مشکلاتی در کشور وجود دارد، همیشه در صحنه حضور حداکثری داشتهاند .
صوفی یادآور شد: البته برخی تمایل دارند مهندسیهایی در انتخابات صورت گیرد تا رای مردم دیده نشود اما در سال ۹۲ مشاهده کردیم که کاندیدای حداکثری مردم چگونه زمام امور را به دست گرفت.
او ادامه داد: آن سال برخی از کاندیداها یا نمیتوانستند مانند آقای خاتمی ورود کنند یا مثل آیتالله هاشمی کنار گذاشته شدند که کار را برای جریان اصلاحات سخت کرد بنابراین ما باید به گونه دیگری عمل میکردیم. همبستگی و ائتلافی که صورت گرفت با هوشمندی به مردم فهماند که صلاحشان چیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: مردم دیگر نمیخواستند تفکری مانند احمدینژاد که هزینه و خطرات زیادی را برای کشور به همراه داشت به روی کار بیاید. تا قبل از سال ۹۲ شاهد بودیم که ایرانهراسی به طور گسترده در جهان وجود داشت اما مذاکرات هستهای برجام و لغو قطعنامهها خصوصاً ذیل فصل ۷ که بیسابقه بود سرنوشت مردم را عوض کرد.
او در پاسخ به این سوال که برخی از جریانهای سیاسی سعی میکنند با تخریب و یا افترا رأی روحانی کاهش دهند دولت برای مقابله اینگونه اقدامات چه کاری باید انجام دهد، عنوان کرد: مردم باید به یاد داشته باشند عبور از روحانی یعنی بازگشت به خطراتی که کشور را تهدید میکرد، یعنی بازگشت سایه شوم جنگ و تحریمهایی که به ضرر کشور بود.
صوفی یادآور شد: زمانی رکود اقتصادی در کشور بیداد میکرد، آسیبهای اجتماعی بیش از حد انتظار بالا رفت اما امروز این آسیب کاهش یافته است.
او تاکید کرد: درست است که مشکلات زیادی همچنان وجود دارد و انتظار مردم این است که برطرف شود اما دولت باید صادقانه به مردم بگوید که چه کاری انجام داده و چه اقداماتی صورت گرفته است. مردم انتظار پاسخگویی دارند و میخواهند بدانند رایشان در سال ۹۲ برای آنها چه کاری انجام داده است. روحانی و کابینهاش باید بیپرده به مردم بگویند چه اتفاقاتی افتاده و یا چه کارشکنیهایی صورت گرفته است. نباید بگذارند سکوت مانع موفقیت آنان شود.
صوفی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه آسیبهای انتخابات سال ۹۶ را تهدید میکند، گفت: ورود تفکرات افراطی و جریانهای تندرو آسیب و تهدیدی است که انتخابات سال ۹۶ را تهدید میکند و باید مانع ورود این نوع طرز فکری شد و نباید گذاشت القای یاس و ناامیدی که این جریانها امروز به مردم دیکته میکنند مانع از حضور آنها در پای صندوقهای رأی شود.
- 16
- 1