سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۷۵۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

دو نطق اخیر رئیس جمهور با واکنش تند مخالفان او مواجه شد

یادآوری ماجرای استخر به روحانی!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,حسن روحانی

به گزارش آفتاب یزد، هر سخن حسن روحانی این روزها با واکنش مخالفانش مواجه می‌شود. جلسات او در روزهای اخیر و توصیه‌های وی بازتاب فراوانی داشته است. او اخیرا در جمع اهالی رسانه به آنان توصیه کرد که اخلاق را رعایت کنند. اما گویا این توصیه وی باز هم به مذاق مخالفان خوش نیامده است و حملات علیه وی وارد فاز تازه‌ای شده است.

 

رئیس‌جمهور گفته بود: «چرا برخی از ما لحن‌مان را اصلاح نمی‌کنیم و چرا نمی‌دانیم با چه لحنی می‌خواهیم با دولت، با منطقه و با دنیا صحبت کنیم، با لحن تند به جایی نمی‌رسیم. والله جز اعتدال راه‌ دیگری وجود ندارد. امام خمینی(ره) هم با اعتدال انقلاب را پیروز کرد. اگر امام به مردم می گفت بروند جلو ارتش بایستند و مقابله کنند، کشور حمام خون می شد. اما امام چنان عمل کرد که هر چیزی را جذب و هضم کرد.»

 

وی در ادامه به روایتی استناد و تاکید می‌کند: «امیرالمومنین (ع) وقتی مشاهده کرد تعدادی از لشکریانش در صفین، حین جنگ به دشمن دشنام می دهند، واکنش نشان داد و گفت من اصحابی را نمی خواهم که به دشمنانشان فحش دهند. حالا برخی از ما که خود را شیعه علی(ع) می دانیم، چرا دشنام دادن را افتخار می دانیم و ناسزاگویی را انقلابی‌گری می‌دانیم؟ انقلابی ما امیرالمومنین و پیامبر اکرم (ص) است، عماریاسر است.

 

مگر ما شیعه علی(ع) نیستیم. ما انقلاب کردیم تا راه پیامبر(ص) و راه علی(ع) را دنبال کنیم که به اصحاب خود می فرمود که حتی در هنگام جنگ به دشمن دشنام ندهید.»البته این تنها نطق رئیس‌جمهور در روزهای اخیر نبوده که با واکنش مخالفان همراه شده است. حسن روحانی چند روز قبل از حضور در ضیافت افطاری با اهالی رسانه در جمع اساتید و پزشکان در مورد حکومت امام علی(ع) سخنانی را بر زبان جاری کرد که واکنش‌های متفاوتی را به همراه داشته است.

 

رئیس دولت یازدهم گفته بود: « حکومت علی(ع) با خواست و اصرار مردم تشکیل شد و این در حالی بود که ایشان در برابر اصرار مردم به آنها فرمودند که حکومت عدل من برای شما سنگین است و باید به سراغ فرد دیگری بروید، اما در عین حال این را نیز گفتند که اگر شما مردم فرد دیگری را انتخاب کنید، من در اطاعت از او که شما مردم آن را برگزیدید، اولین نفر خواهم بود.»

 

توضیح علی مطهری

نکته جالب توجه آنجاست که سخنان فوق حسن روحانی، فقط در میان منتقدان و مخالفان او بازتاب نداشته است چه آنکه علی مطهری نایب رئیس مجلس که گرایشی نسبتاً اصلاح‌طلبانه دارد در یادداشتی توضیحاتی را درباره نطق رئیس‌جمهور بیان کرده است: «جناب آقای روحانی رئیس جمهور محترم در سخنرانی اخیر خود در جمع پزشکان جمله‌ای فرمودند که نیاز به توضیح داشت.

 

ایشان فرمودند: «امیرالمومنین (ع) مبنای ولایت و حکومت را نظر مردم و انتخاب مردم می‌داند. لمن ولّیتموا امرکم، گفت که هر کس که شما او را به عنوان ولیّ خودتان و رهبر جامعه برگزینید من هم اطاعت می‌کنم، من هم می‌شنوم و اجرا می‌کنم. امیرالمومنین (ع) مبنای حکومت و فرمانروایی را رای مردم، خواست مردم و آرای مردم می‌داند.»

 

این سخن جناب ایشان قطعا ناظر به مسئله امامت نیست، بلکه همانطور که قرائن نشان می‌دهد مقصودشان شرط تحقق حکومت امام یعنی رای و انتخاب مردم است و سیره علی (ع) نیز همین را تایید می کند.

 

پس از رحلت رسول اکرم (ص) زمانی که مردم به هر دلیلی علی رغم نص پیامبر اسلام به شخص دیگری اقبال نشان دادند،‌ آن حضرت به خاطر حفظ اساس اسلام و وحدت مسلمین قیام نکرد و حتی در مواردی با خلیفه اول و دوم همکاری داشت و طرف مشورت آنها بود، ولی پس از مرگ خلیفه سوم و اقبال مردم به امیرالمومنین (ع) و اتمام حجت بر او، حکومت و خلافت را پذیرفت، در حالی که قبل از آن نیز امام بود و از سه شان امامت یعنی مرجعیت بیان دین و ولایت معنوی و زعامت سیاسی،‌ تنها شان زعامت سیاسی و رهبری اجتماع را در اختیار نداشت.

 

 

بنابراین مشروعیت امامت به معنی مورد نظر شیعه، از ناحیه خدا و رسول خداست،‌ اما شرط تحقق یک شاخه آن یعنی زعامت سیاسی و رهبری جامعه، رای و نظر مردم و به عبارت دیگر مقبولیت شخص امام نزد مردم است. برای دوره غیبت، از سوی امام عصر (عج) نصب عام با عنوان «فقهای جامع الشرایط» صورت گرفته و نصب خاص آن با انتخاب مردم صورت می‌گیرد که طبعا اگر اقبال مردم نباشد، باز مانند زمان معصوم حکومت امام و ولی فقیه قابل تحقق نخواهد بود.»

 

واکنش آیت‌الله مصباح یزدی

اما توضیح علی مطهری موجب نشد مخالفان نسبت به سخنان حسن روحانی واکنش نشان ندهند. مصباح یزدی حامی سیدابراهیم رئیسی در انتخابات، در درس اخلاق خود دیروز با اشاره به سخنان مطرح شده گفت: «عده‌ای معتقدند که وقتی مردم با کسی بیعت کردند، حضرت علی(ع) وظیفه خود دانست که از این شخص اطاعت کند چرا که مردم به او رای داده بودند در حالی که این‌گونه نبوده و این توجیه غصب خلافت از سوی آن‌ها است.»

 

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اثر علامه امینی در رابطه با امام علی(ع) را مورد توجه قرار داد و گفت: «علامه امینی در کتاب الغدیر با استفاده از منابع اهل سنت، ولایت و امامت حضرت علی(ع) را به اثبات رسانده است.»آیت‌الله مصباح یزدی به مسئله تقیه در سیره ائمه(ع) اشاره و ابراز کرد: «بعد از امام سجاد(ع) اهل بیت(ع) اقدام به تقیه کردند و دلیل ابهام در مسئله ولایت اهل بیت(ع) گاهی به این دلیل بود.

 

تندترین واکنش

واکنش مصباح یزدی به سخنان اخیر رئیس‌جمهور را می‌توان واکنشی آرام تفسیر نمود. چرا که در برابر این واکنش‌ها برخی رسانه‌های جناح راست به مراتب موضع‌گیری‌های تندتری را منتشر کردند. سایت بی‌باک که منتسب به اصولگرایان است در یادداشتی به توصیه‌های اخلاقی حسن روحانی به رسانه‌ها واکنش نشان داده و مدعی شده است که روحانی و برخی دولتمردانش بیشترین فحاشی‌ها را علیه منتقدان خود داشته‌اند تا جایی که در تاریخ انقلاب هیچ مسئول ارشدی تا این حد به منتقدان خود بددهنی نکرده است.

 

این رسانه در پایان یادداشت خود اظهار امیدواری می‌کند که حسن روحانی در آخرین شب قدر توبه کند (!) سایت خبری فوق مطلب خود را با این جمله تامل برانگیز به پایان می‌برد: «به هر حال استخرهای اشرافی و اختصاصی همیشه آدم‌ها را سرزنده نمی‌کند، شاید تقدیر الهی بر آن شد که در همان محیط‌های اشرافی عمر کسی پایان یابد و دیگر فرصتی برای توبه باقی نماند.»

 

قابل پیش‌بینی بود

نکته‌ای را که نباید از ذهن دور نگه داشت قابل پیش‌بینی بودن این فشارها و هجمه‌ها به حسن روحانی است.پس از پیروزی او در انتخابات دشوار ۹۶، بسیاری از ناظران متفق‌القول بودند که رئیس‌جمهور روزهای سختی را پیش رو خواهد داشت. به نظر می‌رسد دلواپسان برای ۴ سال آتی برنامه‌های متنوعی را در مورد رئیس‌جمهور و اطرافیانش در نظر دارند. این در حالی است که مردم بارها در انتخابات مختلف به بداخلاقی «نه» گفته‌اند.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش