چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۲ - ۰۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۵۸۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

راستگرایان سنتی بر سر دو راهی سرنوشت‌ساز

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,احزاب
«حالا سوال مهم این است که طیف راستگرایان سنتی همچنان بنا دارند زیر سایه افراد تصمیم‌ساز فعلی جناح مانند غلامعلی حداد عادل، حسین فدایی و پایداری‌ها باقی بمانند یا این که تعداد شکست‌های ثبت شده برای خود را دلیل کافی می‌دانند برای پیدا کردن راه جدید سیاست‌ورزی؛ دقیقا همان کاری که علی لاریجانی انجام داده است.»

به گزارش نامه‌نیوز: «حالا که انتخابات ریاست‌جمهوری تمام شده است، نگاه‌ها به آرایش سیاسی دوخته شده تا تغییراتی که از پس پیامدهای نتیجه این رقابت مهم حاصل شده را بتوان یافت. اگر از آن چه در جناح اصلاح‌طلب گذشته عبور کنیم با جناح اصولگرایی مواجه می‌شویم که در وضعیت منحصر به فردی به سر می‌برد. جناحی که اکنون دوران آشفته‌ای دارد و چسبندگی مرکزگرای خود را از دست داده است. در جلسات خصوصی که علل شکست واکاوی می‌شود، هر کدام مسئولیت را متوجه دیگری می‌کنند و از آن مهم‌تر این که برای آینده سیاست‌ورزی هر کدام نسخه‌های جداگانه دارند. همین هم موجب شده که در کنار سر و صداهای طیف اقلیت این جناح طیف‌های اصلی سکوت پیشه کرده و ترجیح دهند با چراغ خاموش از این روزها عبور کنند.

 

این وسط وضعیت راستگرایان سنتی شاید بیش از سایرین قابل توجه باشد. آنها در یک انتخابات دیگر دل به تئوری‌های طیف اقلیت سپردند و باز همان نتیجه سابق را دریافت کردند. باید وضعیت آنها را بررسی کرد و به این پیش‌بینی رسید که آنها چه راهی را برای آینده سیاست‌ورزی خود انتخاب خواهند کرد.

 

واقعیت این است که علی لاریجانی که در میان راستگرایان سنتی از هوشمندی خاصی برخوردار است، از همان چند سال پیش صف خود را از طیف اقلیت جناح اصولگرا جدا کرده و ترجیح داد ضلع و فضای تازه در شرایط جدید سیاست ایران برای کسانی که نمی‌خواهند زیر سایه طیف چپ اصولگرایان باشند ایجاد کند.

 

کسانی که با او در پارلمان همراه شدند اکنون با صفت اعتدال‌گرایی به سیاست‌ورزی مشغول‌اند و پارلمانتاریست‌هایی شده‌اند که حسابشان جدا شده از تندروی‌های برخی ژنرال‌های منسوب به طیف چپ اصولگرا که اکنون حتی فرصت حضور در پارلمان را هم از دست داده‌اند. در این میان بخش دیگری از راستگرایان سنتی سرنوشتی متفاوت پیدا کردند. آنها کسانی هستند که همچنان معتقد بودند، جناح با همان ساز و کار قبلی می‌تواند تداوم حیات داشته باشد. تلاش همه‌جانبه‌ای را آغاز کردند برای آوردن جناح به همان راهی که خودشان درست می‌پنداشتند. توان مقابله با طیف چپ اما برای آنها میسر نبود.

 

تلاش‌های افرادی مانند محمدرضا باهنر، غلامرضا مصباحی‌مقدم و حتی مرتصی نبوی برای متقاعد کردن جناح برای عدم ورود به کانال غیر قابل بازگشت و هزینه‌ساز هیچکدام به نتیجه نرسید. در بهار سال گذشته محمدرضا باهنر چند باری از احتمال حمایت اصولگرایان از روحانی سخن گفت و حتی مصباحی‌مقدم هم در این سخن به او پیوست تا که شاید بابی باز بماند برای تعاملات سیاسی در شرایطی که اصولگرایان انتخابات را ببازند یا که شاید تلاش می‌کردند تا آن دوقطبی رای‌ساز دوباره شکل نگیرد.

 

مصباحی‌مقدم گفته بود: «این را بگویم که این طور نیست که شرایط آقای روحانی شرایطی باشد که مورد اقبال اصولگرایان قرار نگیرد و محتمل است مجموعه اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری از ایشان حمایت کند و اگر گزینه بهتری نداشته باشیم حتما وارد گفت‌وگو با ایشان خواهیم شد. من این موضوع را نفی نمی‌کنم اما اگر شرایط اقتضا کند و کسی به میدان رقابت با آقای روحانی بیاید، حتما باید به‌ گونه‌ای باشد که همه اصولگرایان پشت او باشند که اگر این اتفاق بیفتد، برنده انتخابات خواهیم بود.»

 

حتی مرتضی نبوی هم تمام تلاشش را کرد تا اصولگرایان آن دوقطبی دردسرساز برای جناح را ایجاد نکنند. او رک و صریح گفت: «درباره انتخابات ٩٦ هم حرفی از جانب اصولگرایان ندارم ولی از نظر توصیه‌ای بهتر می‌دانم اصولگرایان سرمایه‌گذاریشان را روی انتخابات شوراها انجام دهند تا ریاست‌جمهوری؛ چرا که به‌ هر حال آقای روحانی دور دومش است و کاندیدای اصلی ریاست‌جمهوری دور دوازدهم ایشان است. برداشت من این است که روحانی بر کرسی ریاست‌جمهوری می‌نشیند. مردم ایران به هر رئیس‌جمهوری دو دوره فرصت ریاست‌جمهوری می‌دهند.»

 

آن تلاش اما به جایی نرسید. راستگرایان سنتی در میان شلوغ‌کاری طیف چپ اصلا دیگر دیده نشدند. پیش‌بینی مرتضی نبوی درست بود اصولگرایان انتخابات را باختند. حالا سوال مهم این است که این طیف همچنان بنا دارد زیر سایه افراد تصمیم‌ساز فعلی جناح مانند غلامعلی حداد عادل، حسین فدایی و پایداری‌ها باقی بمانند یا این که تعداد شکست‌های ثبت شده برای خود را دلیل کافی می‌دانند برای پیدا کردن راه جدید سیاست‌ورزی؛ دقیقا همان کاری که علی لاریجانی انجام داده است.

 

به نظر می‌رسد آنها بحث‌ها و لابی‌های سنگین پشت پرده را میان خود آغاز کرده‌اند شاید مهم‌ترین نشانه‌اش هم همین حرف‌های اخیر محمدرضا باهنر باشد که در مورد تداوم حیات جمنا ابراز تردید کرده است. آنها اکنون چند راه پیش روی خود دارند:

 

۱- ادامه همراهی با وضعیت فعلی جناح و زیر سایه جمنا یا تشکیلاتی مشابه آن بودن

 

۲- پیوستن به طیف علی لاریجانی و تشکیل بدنه حزبی پیرامون او در خارج از مجلس

 

۳- اعلام استقلال و سامان دادن یک تشکیلات جدید مانند همان حزب سراسری و بزرگی که برخی راستگرایان بارها از تمایلشان برای به وجود آوردن آن سخن گفته‌اند.

 

۴- باز کردن کانال‌هایی برای نزدیک شدن به دولت برای حضور در کابینه

 

شرایط منحصر به فردی است. راستگرایان سنتی باید در این مورد تصمیم بگیرند. فعلا شاید بتوان این پیش‌بینی را داشته که تداوم همنشینی و همچسبی آنها با طیف چپ جناح مشکل‌تر از قبل شده است.»

 

 

 

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش