جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۱۲ - ۱۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۲۳۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

گفتمان اصولگرایی نیازمند اصلاح نیست / از برنامه‌های کاندیداهای ریاست‌جمهوری استفاده شود

مصری: انتخابات جمنا مهندسی شده بود/باید به دولت کمک کرد

 اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,عبدالرضا مصری

عضو حزب موتلفه معتقد است انتخابات جمنا مهندسی شده بود او همچنین می گوید کنار رفتن قالیباف باعث شد تا بخشی از آرای او به سبد روحانی اضافه شود.

به گزارش خبرآنلاین، کمتر از دو ماه از انتخابات ریاست جمهوری گذشته اما پس لرزه های آن هنوز هم ادامه دارد، بیشترین حاشیه نیز متوجه اردوگاه اصولگرایی و نقاط ضعفی است که بازهم ناکامی را در پرونده این جریان ثبت کرده است.

 

خاصه درباره جمنا که دمادم انتخابات با رویکرد وحدت اصولگرایان پا به عرصه وجود گذاشت اما امروز بیشترین انتقادات معطوف به آنهاست، به ویژه در مورد انتخابات درون تشکیلاتی اش؛ عبدالرضا مصری از نمایندگان اصولگرای مجلس می گوید جمنا تشکیلات خوبی بود اما انتخاباتی که برگزار کرد مهندسی شده بود. 

 

آنچه در ادامه می خوانید مشروح این گفت و گو است؛

 

جبهه مردمی نیروهای انقلاب، شاخص ترین حرکت اصولگرایان در انتخابات ۹۶ بود که نقدهایی به آن وارد شد، عملکرد آن را چگونه دید؟ فکر می کنید انتفاداتی که اخیرا درباره تغییر در سازوکار این تشکل سیاسی مطرح می شود چقدر ضروری به نظر می رسد؟

جمنا یک جمعیتی بود که در یک مقطع خاصی شکل گرفت و همین شکل گیری کار بزرگی بود از ان جهت که توانست نیروهای مختلف با تفکرات متفاوت را دور هم جمع کند و این یک هنر بزرگی می خواست که از این نظر موفقیت آمیز بود؛ اما در بحث انتخابات و رای گیری ها انتقادی که وارد شد این بود که برخی معتقد بودند انتخاباتی که برگزار شد مهندسی شد. هرچند خیلی پررنگ نبود اما به هر صورت خللی در این مورد وارد شد. اما به هر صورت جمع بندی خوبی صورت گرفت و برای اولین بار بود که اصولگرایان با مکانیسم رای گیری به پیش رفتند؛ اما اینکه چرا به یکباره بعد از انتخابات فعالیت آنها قطع شد جای سوال است.

 

به هر صورت اگر اعتقاد بر این است که حرکت خوبی شکل گرفته باید ادامه پیدا می کرد. ما نباید فقط در مقاطع انتخابات تشکل‌هایی داشته باشیم، اتفاقا اگر این حرکت تشکل هایی که نزدیک به انتخابات و با نیت انتخابات فعالیت خود را آغاز کردند  از قدرت فکری که دارند استفاده و مشکلات کشور را شناسایی کنند تا در مرحله بعدی انتخابات با یک برنامه مدون وارد گود انتخابات شوند قطعا فضا به سمت و سوی دیگری خواهد رفت. متاسفانه چه در اصولگرایان و چه درمیان اصلاح طلبان برخی حرکت ها در بزنگاه انتخابات شروع می شود و پس از آن به فراموشی سپرده می شود.

 

ولی برخی دلیل ناکامی اصولگرایان در انتخابات اخیر را همین سازوکار جمنا می دانستند، خصوصا که همه تا آخر متعهد به تصمیمات این تشکل نبودند؟

بعد ازپایان دولت دوم خاتمی اقبال مردم به سمت اصولگرایان رفت و همین شرایط با پایان یافتن دولت احمدی نژاد برای اصولگرایان پدید آمد با این تفاوت که در سال ۸۸ آقای میرحسین موسوی ۱۳ میلیون رای آورد و در این دوره آقای رئیسی ۱۶ رای را به خود اختصاص داد. بنابراین بحث ناکامی و کامیابی نیست بلکه مهم این است که مردم چه کلامی را به ویژه در مناظره ها می پسندند و به آن رای می دهند. تا هفته قبل از انتخابات هر نظر سنجی صورت می گرفت نتیجه این نبود اما مناظره ها نتیجه را تغییر داد و از آنجایی که آقای قالیباف به عنوان یکی از گزینه های رای‌آور کنار رفت. در حالی که همه تحلیل ها بر این امر مبتنی بود که اگر آقای قالیباف کنار برود حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد از آرای او به سبد آقای روحانی اضافه  خواهد شد اما اگر آقای رئیسی کنار برود ۱۰۰% آراء او برای آقای قالیباف ثبت می شود.

 

پس چرا تصمیم اصولگرایان به کنار رفتن قالیباف و حمایت از رئیسی قرار گرفت؟

من نمی دانم چه اتفاقی افتاد و چرا آقای قالیباف کنار نرفت اما به هر صورت آرای آقای قالیباف میان رئیسی و روحانی تقسیم شد و از انجایی که روحانی اکثریتی هم داشت، اضافه شدن آرای قالیباف کمک زیادی به پیروزی آقای روحانی کرد. البته این را من نمی‌گویم بلکه تحلیل‌گران و افرادی که نظرسنجی ها را انجام داده اند مطرح می کنند. به هر صورت این اتفاقات در انتخابات امری طبیعی است اما یک مشکلی که ما در کشور داریم اصرار بر پیوند دادن بعد و قبل از انتخابات است، ما باید به این سمت رو بیاوریم که رقابت ها تا شب قبل از انتخابات باقی بماند و آن را ادامه ندهیم و باید همه به دولت کمک کنیم که خیر و خوبی آن به همه می رسد اما اگر دولت موفق نشود کل کشور ضرر می بیند لذا من اصرار دارم موضوع انتخابات را تا انتخابات بعدی ادامه ندهیم و این به صلاح کشور نیست؛ در این انتخابات افرادی بودند که برنامه ها و ایده های خوبی داشتند آنها را بیاوریم و به کار ببندیم و از آنها استفاده کنیم، برخی در این انتخابات کار کردند و برنامه داشتند برای مثال برای ایجاد اشتغال برنامه هایی را تدوین کرده بودند، آنها را به دلیل انکه کاندیدای ریاست جمهوری بوده اند کنار نگذاریم اتفاقا باید از آنها استقبال شود و از آنها دعوت کرد تا به دولت کمک کنند.

 

منظور شما آقای میرسلیم است؟

منظورم شخص نیست؛ به هر صورت افرادی بودند و هستند که توانایی دارند و خود آنها نیز آماده اند که به دولت کمک کنند لذا باید از حضور آنها استقبال و استفاده شود. رسانه ها هم نباید به این موضوعات دامن بزنند.

 

اما در حال حاضر بحث اصلی موضوع حرکت های تشکیلاتی و حزبی در کشور است که...

به هر صورت امروز آنکه رای آورده باید به دنبال مطالبات مردم باشد و انکه رای نیاورده است باید به سراغ کاستی های خود برود و علت را دریابد و برنامه های خودش را واکاوی کند و زمانی که یک دولت خسته است او تجدید قوا کند و بعد امور را به دست گیرد تا دولت فعلی کمی در جهت تقویت خود برآید. لذا باید نگاهمان به این سمت برود نه اینکه بگوییم من او را شکست دادم و یا بحث مغلوب و غالب مطرح شود.

 

من فکر می کنم رسانه ها یک رسالتی در انتخابات داشته باشند و آن اینکه موضوع انتخابات را بعد از پایان آن فیصله بدهند و برای رفع مشکلات قدم بردارند.

 

شما گفتید اقای قالیباف باید می ماند تا از پراکنده شدن آرا جلوگیری شود؛ اینکه رئیسی بماند و قالیباف برود تصمیم جمنا بود؟

نه من فکر نمی کنم این تصمیم جمنا باشد خودشان به این نتیجه رسیدند که آقای رئیسی بماند و آقای قالیباف به نفع او از انتخابات کناره گیری کند.

 

با توجه به ناکامی هایی که طی چند سال اخیر دامن اصولگرایان را گرفته است، چقدر احساس می کنید اصولگرایان نیاز به اصلاح ساختاری و گفتمانی دارند؟

این که یک امر مسلم است همه نیاز به اصلاح دارند و اساسا هر مسلمانی دو روزش مانند هم باشد مغبون شده است بنابراین هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان نیاز به اصلاح دارند.

 

اگر قرار است گفتمان اصولگرایی اصلاح شود این اصلاح از چه منظر خواهد بود؟

گفتمان اصولگرایی اشکالی ندارد که بخواهد اصلاح شود.

 

پس شما اصلاح اصولگرایی را در چه چیز می دانید ؟

منظور من اشخاص است و اینکه هیچ کدام از ما معصوم نیستیم و باید به این سمت برویم که چه کارهایی لازم است صورت بگیرد و چه اقداماتی لازم بود انجام بشود که نشد و همچنین به این پرداخته شود که چگونه می توان به بهبود شرایط کمک کرد.

 

من معتقدم عمده ایراد ما این است که دائما دنبال کار سیاسی هستیم و عمده تقصیرات هم بر گردن مطبوعات است چرا که رسانه ها به جای انکه دنبال درد مردم باشند دائما به دنبال سیاسی کردن فضا هستند؛ والا بخدا دنیا اینطور نیست.

 

البته رسانه ها همه موضوعات را منتشر می کنند، مشکلات مردم را مطرح می کنند و مسولین را متوجه نقاط ضعف می کنند. در مقابل بخشی از مسائل مربوط به رسانه ها نیز با سیاست گره خورده نمی توان این موضوع را نادیده گرفت.

 

شما این را عنوان می کنید اما من غیر از موضوعات سیاسی چیز دیگری از رسانه ها نمی بینم . من در کمیسیون پیشنهاد افزایش مستمری را دادم نماینده دولت مخالف بود و با وجود اصرار من این موضوع تصویب شد و بعد تمام شعار انتخاباتی دولت می شود افزایش مستمری؛ من همان موقع خدارا شکر کردم که این کار خوبی بوده است که پیگیری کردیم. دغدغه ما دغدغه مردم است.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش