دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۶ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۸۷۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

رییسی:

نگاه سکولار در روحانیت حوزه های علمیه را تهدید می کند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,حجت‌الاسلام سید ابراهیم رییسی
رئیس تولیت آستان قدس رضوی گفت: نسل سوم و چهارم انقلاب در برهه‌های مختلف نشان دادند که خوب تشخیص می‌دهند و خوب عمل می‌کنند، اما برای تربیت دینی نسل جوان باید کاری بزرگ و حرکتی انقلابی را آغاز کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه نگاه سکولار در روحانیت حوزه‌های علمیه را تهدید می‌کند گفت: افرادی هستند که نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند و بسیاری از فروعات دین را تبلیغات می‌کنند اما به اینکه دین می‌تواند در عرصه‌های مختلف زندگی انسان اثرگذار باشد، اعتقادی ندارند.

 

به گزارش «انتخاب»، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رییسی در جمع اساتید بسیجی ابراز کرد: سیاسی بودن به معنای حضور در یک حزب و دسته سیاسی نیست، به معنای آن است که انسان نیاز اقتضائات زمان را بشناسد و متناسب با آن شرایط نقش و وظیفه خود را ایفا کند، سیاسی بودن به معنای درد و مشکلات جامعه را شناختن و در جهت رفع آن‌ها تلاش کردن است.

 

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: هشدار دادن نسبت به تهدید‌ها، بیان و تبیین ظرفیت‌ها و شناسایی استعدادها و کشف نفوس مستعده در نسل جوان بر عهده روشنفکران جامعه است و این تربیت نفوس مستعده از مهمترین رسالت‌های امامان و وارثان انبیاء نیز بوده است.

 

او ادامه داد: تربیت به معنای احیای تمایلات عالی نفسانی انسان است و اساتید، فرهیختگان و مربیان می‌توانند این تمایلات را احیا کنند.

 

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه عده‌ای به دنبال ترساندن مردم از مفاهیم عالی الهی که موجب نجات جامعه می‌شود، هستند. ابراز کرد: برخی تلاش دارند با ایجاد ترس در مردم نسبت به احکام و آموزه‌های الهی زمینه‌های تحول جامعه را از بین ببرند و آگاهی بخشی در زمینه این شیطنت‌ها برعهده روشنفکران و فرهیختگان جامعه است.

 

او اضافه کرد: دشمنان با پی بردن به نقش و تأثیرگذاری جامعه روحانیت، توطئه‌های زیادی علیه این قشر انجام داده‌اند. با وجود هجمه‌های فراوان علیه جامعه روحانیت ولی همچنان این قشر مهمترین گروه مرجع برای مردم در مسایل سیاسی و اجتماعی هستند.

 

رییسی اظهار کرد: دشمن تلاش دارد تا گروه‌های دیگری را به عنوان مرجع مردم جایگزین روحانیت کند. تبیین و آشکار کردن این توطئه یکی دیگر از رسالت‌های متدینین، روشنفکران و دغدغه‌مندان نسبت به اسلام و ارزش‌های الهی است.

 

تولیت آستان قدس رضوی با تجلیل از جایگاه بصیرت آفرین رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: امروز رهبر معظم انقلاب در جامعه مفهوم سازی می‌کنند و رهنمودهای راه‌گشایی را به جامعه عرضه می‌دارند اما متأسفانه پژواک آن در جامعه آنگونه که باید باشد، نیست. در جایگاه‌های علمی، هنری و حتی در عرصه خطابه نماز جمعه، تکرار فرامایش رهبری صورت می‌گیرد نه تبیین این بیانات.

 

او بر اهمیت ایجاد ارتباط مؤثر با نسل جوان تأکید کرد و با اشاره به تهدیدات نگاه سکولار برای جامعه، گفت: نگاه سکولار در کسوت روحانیت تفکری است که حتی حوزه‎های علمیه ما را نیز تهدید می‌کند. افرادی هستند که نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند و بسیاری از فروعات دین را تبلیغات می‌کنند اما به اینکه دین می‌تواند در عرصه های مختلف زندگی انسان اثرگذار باشد، اعتقادی ندارند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: نگاه یک فقیه این است که باید تمام لایه‌های اجتماعی از دین و آموزه‌های دینی بهره‌مند باشد، اما برخی چنین نگاهی ندارند و تنها به دنبال این هستند که تأییداتی از دین و آموزه‌های دینی برای سخنان خود بیابند.

 

او آموزه‌های دین را راه‌گشای بسیاری از مشکلات جامعه دانست و بیان کرد: دین می‌تواند در متن زندگی جامعه اسلامی تمام شئونات را رقم بزند و ما می‌توانیم مبتنی بر آموزه‌های دینی بسیاری از مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی خود را برطرف کنیم.

 

او در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم صیانت از یکپارچگی و آهنگ واحد جامعه تأکید و اظهار کرد: آهنگ جامعه باید یکی باشد، این نمی‌شود که رهبری یک آهنگ داشته باشند و نظام اداری کشور آهنگ متفاوت، این جامعه را دچار نوعی سرگردانی می‌کند.

 

رییسی افزود: تمام شئون و لایه‌های جامعه و کشور باید نسبت به بیانات رهبر معظم انقلاب به عنوان ولی فقیه دین شناس، جامعه شناس و دیده‌بانی تیزبین که جامعه را رصد می‌کند و به هنگام نسبت به مسائل هشدار می‌دهند، عکس العمل داشته باشند. متأسفانه این اتفاق نمی‌افتاد، گاهی ایشان نسبت به موضوع و مسئله‌ای باید چندین بار تذکر دهند تا عکس العملی ایجاد شود.

 

او بصیرت افزایی و تنویر افکار عمومی نسبت به حقایق را موجب مصون سازی جامعه معرفی و ابراز کرد: نسل سوم و چهارم انقلاب در برهه‌های مختلف نشان دادند که خوب تشخیص می‌دهند و خوب عمل می‌کنند، اما برای تربیت دینی نسل جوان باید کاری بزرگ و حرکتی انقلابی را آغاز کرد.

 

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به ضرورت اشاعه اندیشه انقلابی در جامعه، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب بارها مبحث انقلابی اندیشیدن و انقلابی عمل کردن را در مجامع مختلف مورد تأکید قرار داده‌اند و از آن به عنوان یک ضرورت یاد کرده‌اند.

 

تولیت آستان قدس رضوی به اهمیت موضوع انتخابات اشاره و تصریح کرد: کشور ما، کشور انتخابات است و سرنوشت از طریق صندوق‌های رأی رقم می‌خورد، بنابراین موضوع انتخابات بسیار مسئله با اهمیتی است که باید جایگاه آن را برای مردم مشخص کرد.

 

او افزود: بر اساس فرمایش امیرالمؤمنین(ع) در جامعه اسلامی مردم یا «عالم ربانی» هستند یا «متعلم علی سبیل نجاه»، بنابراین علمای دین و بزرگان انقلابی و اثرگذار جامعه حتما باید جامعه را به سمت انتخاب صحیح هدایت کنند و به مردم آگاهی ببخشند.

 

رییسی گفت: رسالت سنگین اساتید و فرهیختگان بسیجی یافتن راهکارهای مؤثر برای جذب، روشنگری و بصیرت افزایی در جامعه است، تا همچنان جامعه در مسیر دفاع از ارزش‌های الهی و اسلامی به رهبری علمای دین باقی بماند.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش