شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۹۰۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مصطفی تاجزاده:حقانیت گفتمان اصلاحات ثابت شده

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

دوازدهمين کنگره سراسري سازمان عدالت و آزادي با حضور فعالان سياسي اصلاح‌طلب، در سالن همايش دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد. کنگره حزب عدالت و آزادي، با پيام رئيس دولت اصلاحات کار خود را آغاز کرد. بعد از آن کليپي به نمايش درآمد از خطبه‌هاي آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در نمازجمعه تهران. در بخش ديگري، لحظاتي از نطق‌هاي انتخاباتي حسن روحاني و صحبت‌هاي اسحاق جهانگيري در مناظره‌هاي تلويزيوني انتخابات دوازدهمين دوره رياست‌جمهوري پخش شد.

 

گفتمان اصلاحات جريان واحدي دارد

اولين سخنران دوازدهمين کنگره سازمان عدالت و آزادي ايران اسلامي در جمع فعالان سياسي اصلاح‌طلب، محمدرضا عارف، رئيس فراکسيون اميد است. او با اشاره به گفتمان حزب‌محور اصلاحات گفت: «معتقديم حرکات جبهه‌اي نمي‌تواند هميشه ادامه يافته و موفق شود. لازم است به سمت تشکيل احزاب فراگير پرقدرت حرکت کنيم». رئيس شوراي‌عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان ادامه داد: «امروز در دو کنگره حضور داشتم و بنا داشتم در جلسه اول در جمع، کمي گلايه‌هاي تند را مطرح کنم که خوشبختانه زمان کوتاه بود و همه مسائل مطرح نشد چراکه بعضا شاهد سوءاستفاده از اين انتقادات درون‌گفتماني هستيم».

 

گفتمان اصلاحات را تقويت کنيم

عارف به برخي مخاطرات جديد پيش‌روي جريان اصلاحات اشاره کرد و گفت: «اگر در گذشته از بيرون جبهه اصلاحات مي‌خواستند گفتمان اصلاحات را از بين ببرند الان از درون به دنبال جايگزيني گفتمان اصلاحات هستند. از اين رو يک گفتمان جعلي نمي‌تواند جايگزين گفتمان ريشه‌دار اصلاحات شود. بايد به تقويت گفتمان اصلاحات بپردازيم چراکه گفتمان اصلاحات پاسخ‌گوي بسياري از نيازهاست».

 

رئيس فراکسيون اميد با تأکيد بر اينکه برخي اعضاي ليست اميد اصلاحات را تا درِ مجلس مي‌خواستند، گفت: «چندي‌پيش به يکي از دوستان ليست اميد در مجلس به صورت خصوصي گلايه کردم و چند روز بعد ديدم که گفته است حضور من در ليست اميد فلان شهرستان افتخاري براي اين ليست بوده است، مشکلي نيست. ما در انتخابات ۹۸ خود را از اين افتخار محروم مي‌کنيم، ببينيم باز اين افراد رأي مي‌آورند يا خير!».

 

عارف با تأکيد بر اينکه بايد خود را از هم‌اکنون براي انتخابات ۹۸ آماده كنيم، بر لزوم انتقاد درون‌گفتماني با حفظ وحدت و انسجام به‌عنوان پيش‌فرض اصلي اين مبحث تأکيد کرد و گفت: «از دوستان مي‌خواهيم هر نوع نقدي را نسبت به عملکرد شوراي‌عالي دارند، به دبيرخانه اعلام کنند». او به مباحث روز کشور نيز پرداخت و گفت: «در هر دو انتخابات رياست‌جمهوري، حسن روحاني را به درستي به‌عنوان کانديداي خود انتخاب کرديم. قطعا تا پايان راه نيز رويکرد کلان ما در فراکسيون اميد حمايت از دولت و آقاي روحاني خواهد بود».

 

عارف در حاشيه دوازدهمين کنگره سازمان عدالت و آزادي درباره اظهارنظر برخي از اعضاي فراکسيون اميد درخصوص وزراي پيشنهادي دولت گفت:

 

به‌هرحال ممکن است برخي نمايندگان درباره بعضي وزرا اظهارنظر شخصي کنند اما هنوز فراکسيون اميد به هيچ جمع‌بندي مشخصي نرسيده است. فراکسيون اميد با تشکيل کميته‌هاي تخصصي براي ارزيابي کارنامه هريک از وزراي پيشنهادي، نسبت به برگزاري جلسات با وزرا اقدام مي‌کند و در نهايت گزارش خود را به فراکسيون ارائه مي‌دهند و اين گزارش مبناي کار ما خواهد بود. او درباره کميته رفع حصر فراکسيون اميد گفت:

 

«اين مسئله نيز در حال پيگيري است و واقعيت اين است که ما تمايلي به رسانه‌اي‌کردن اين مسئله نداشتيم و اکنون نيز معتقديم نياز به اين کار نيست و بهتر است نتيجه نهايي پيگيري‌ها به مردم اطلاع داده شود. در گذشته نيز پيگيري‌هايي صورت گرفته بود و ان‌شاءالله سعي مي‌کنيم از اين پس موضوع را با جديت بيشتر پيگيري کنيم. ديدارهايي نيز انجام شده و در ادامه راه نيز جلساتي با ديگر مسئولان مربوطه برگزار خواهد شد».

 

حقانيت گفتمان اصلاحات ثابت شده است

دومين سخنران کنگره، مصطفي تاجزاده، معاون سياسي وزير کشور دولت اصلاحات بود. او گفت: «در کشور ما دو جناح هستند که بالفعل در سياست و در قدرت فعال هستند که تبارشان به جناح چپ و راست مي‌رسد. يک جناح در ربع‌قرن گذشته و از سال ۷۶ تا امروز سعي کرده با ايجاد محدوديت‌هايي مانع فعاليت جناح رقيب شود و جناح ديگر نيز از خرداد ۷۶ براي شکستن تک‌صدايي تلاش مي‌کند». او با اشاره به ويژگي‌هاي جناح اصولگرا گفت: «برخي از فعالان اين جناح از مصونيت برخوردار هستند اما در پنج انتخابات اخير جناح مقابل آنها پيروز قاطع بوده است».

 

تاجزاده ادامه داد: «اتفاق مهمي که افتاده اين است که براي اولين‌بار شاهد اعتراف اصولگراها هستيم که امکانات در مجموع به ضرر اينها بوده است. بهترين تحليل را وحيد جليلي کرد که گفت پيروزي دوپينگي، ما را مفنگي کرده است. کمابيش اين اعترافات را قاليباف نيز داشته است که گفته... به خاطر ارتباط با نهادهاي خاص ارتباط ما با مردم قطع شده است». تاجزاده تأکيد کرد: «در دوره آزادي و بهار مطبوعات حتي روزنامه‌هاي اصولگرا‌ نيز جذاب‌تر و خواندني‌تر بودند. خود آنها‌ هم در پي توقيف‌ها دچار بي‌هويتي شدند و تيراژشان به‌شدت افت کرد».

 

او ادامه مي‌دهد: «تلاش براي محدودکردن رقابت‌ها، در کوتاه‌مدت به اصلاح‌طلبان ضربه زد و با حذف چهره‌هاي مشهور ما انتخابات را از دست مي‌داديم اما در بلندمدت اين روش اصولگرايان را از مردم دور کرد». به گفته تاجزاده «اصلاح‌طلبان در داخل مي‌گفتند با اين محدوديت‌ها نمي‌توانيم آينده روشني براي ايران رقم بزنيم چنانچه در عرصه جهاني هم با ماجراجويي نمي‌توانيم آينده‌اي روشن به وجود آوريم. امروز حقانيت گفتمان اصلاحات ثابت شده است». به گفته تاجزاده اما اقدامات محدودكننده بي‌اثر شده است. معاون سياسي وزير کشور دولت اصلاحات ادامه مي‌دهد: «حالا که اصولگرايان از نهادهاي انتخابي حذف شدند، بايد به سمت ائتلاف بروند چون در شکست‌ها جناح‌ها به سمت وحدت مي‌روند اما آنها درگير اختلاف هستند». 

 

به‌گفته تاجزاده در بسياري از خطاها ما با اصولگراها شريک بوديم اما خطاها را پذيرفتيم و عذرخواهي کرديم و سعي کرديم خطاها را جبران کنيم. پذيرش خطا، پوزش‌خواهي و تلاش براي جبران اشتباهات، سه تفاوت مهم اصلاح‌طلبان با اصولگرايان است. تاجزاده از اصلاح‌طلبان خواست با فسادستيزي و پاکدستي و فداکاري اين دستاوردها را حفظ کنند.

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش