چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۵ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۳۴۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

بادامچيان: قصد داريم به يک حزب حكومتی- مردمی تبديل شويم

اسدالله بادامچیان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

در ساحات و ساعاتي كه گرد و غبار خستگي ناشي از ناموفقيت بر بيرق اصولگرايي نشسته و در شرايطي كه سوت سكوت اكثريت راستگرايان سياسي ايران را مي‌شود شنيد، تنها يك حزب است كه نيت و اراده كرده تا وضعيت خود را بسامان كند: «حزب موتلفه اسلامي.» موتلفه‌اي‌ها البته پيش از انتخابات رياست‌جمهوري آستين‌ها و پاشنه كفش‌هاي‌شان را براي نوسازي خود بالا كشيده بودند.

 

جايي كه برخلاف هميشه به جاي آنكه بيش از ٢٠٠ دفتر استاني خود را براي پيروزي رييسي مقابل روحاني در اختيار او قرار دهند همه عِده و عُده خود را براي سيد مصطفي ميرسليم، تنها نماينده آنان در يك نهاد ملي قدرت (مجمع تشخيص مصلحت نظام) به ميدان آوردند تا سرنوشت خود را در همهمه تضادهاي جناح راست جدا كرده باشند.

 

هرچند ميرسليم راي خوبي نياورد اما موتلفه منهاي عسگراولادي حالا هم جوان‌تر شده و هم آنكه ديگر پياده نظام نواصولگرايان تازه از راه رسيده نيست. از همين‌رو آناني كه موتلفه‌اي‌ها را مي‌شناسند و فعل و انفعالات اين حزب را رصد مي‌كنند متفق‌القول بر اين اعتقاد هستند كه بازاريان سياستمدار ايران با برگزاري مجمع عمومي و كنگره حزبي و با معرفي نامزد حزبي در انتخابات رياست‌جمهوري در حال حركت به سمت مدرنيزه شدن‌اند.

 

البته شايد روبناي موتلفه در حال دگرديسي آهسته و پيوسته باشد اما تبار اين حزب پرسابقه و شناسنامه‌دار جناح راست هماني ست كه بارها از سوي رهبران آن اعلام شده است. «فعل حزبي و كنش سياسي موتلفه‌اي‌ها همواره براساس آهنگ ولايت» بوده است.

 

اشاره سران اين حزب از آهنگ ولايت توجه به استانداردها، خط قرمزها و مطالباتي است كه از سوي رهبري انقلاب مشخص مي‌شود. توجه و تمركز ويژه به «آهنگ ولايت» در موتلفه اسلامي از سوي مديران اين حزب همواره به عنوان مزيت نسبي موتلفه نسبت به ساير احزاب و از ديگر گروه‌هاي سياسي اصولگرا اعلام شده.

 

اين همان نقشه راهي است كه مرحوم حبيب‌الله عسگراولادي در مقام پدر معنوي حزب موتلفه بارها از آن سخن گفته بود: «ما از غرب و شرق الگو نمي‌گيريم، بلكه در مسير آهنگ ولايت حركت مي‌كنيم.» در غياب حبيب‌الله عسگراولادي دوستان و شاگردانش در حزب موتلفه خط ولايت و آهنگ ولايت را به مثابه قطب نماي سياست‌ورزي‌شان انتخاب كردند اما حالا به نظر مي‌آيد پس از اتمام عصر انتخابات رهبران اين حزب درصدد بازسازي ايدئولوژيكي-گفتماني خود هستند. چه آنكه اسدالله بادامچيان اخيرا در جمع اعضاي موتلفه استان تهران خبر داده كه قصد دارند تا موتلفه به يك حزب حكومتي- مردمي تبديل شود.

 

بادامچيان كه نايب‌رييس شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي است در چرايي انتخاب اين نقشه راه جديد اين‌گونه توضيح داده است: «معمولا رويه احزاب حكومتي در دنيا مانند حزب كمونيست چين به ديكتاتوري و استبداد مي‌رسد اما موتلفه اسلامي مي‌خواهد در عين اينكه يك حزب حكومتي باشد، درون‌مايه مردمي خود را نيز حفظ كند.»

 

بيان جملات «حزب حكومتي» و «حفظ درون‌مايه‌هاي مردمي» و تبديل نشدن به حزبي شبيه حزب كمونيست چين كه حزب موتلفه با آن روابط و همكاري‌هاي نزديكي دارد از سوي اسدالله بادامچيان حكايت از آن دارد كه موتلفه به ادراك جديدتري نسبت به رويكرد و مطالبات امروز اكثريت شهروندان ايراني رسيده و شايد هم پيام انتخابات ٩٦ را بهتر از همكيشان سياسي خود متوجه شده است.

 

البته تغيير دست فرمان موتلفه از حزبي منطبق با آهنگ ولايت به حزبي حكومتي با درون‌مايه‌هاي مردمي تنها تغييرات محسوس اين حزب نيست چرا كه اسدالله بادامچيان از استراتژي موتلفه بر اساس تجربه‌اش در انتخابات رياست‌جمهوري ٩٢ با كانديداتوري سيد مصطفي ميرسليم رونمايي كرده است: «حزب موتلفه؛ مستقل همراه» بادامچيان در همين رابطه گفته است: ما توانستيم طي سال‌هاي اخير استراتژي «مستقل همراه» را به خوبي انجام بدهيم و۳۰ هدف را هم براي خود در نظر گرفتيم كه به ۲۰ هدف آن رسيديم.

 

بادامچيان حضور مستقيم و مستقل در رقابت‌هاي انتخاباتي همراه با تعامل و وحدت نيروها را از جمله دستاوردهاي انتخاباتي حزب دانست و تاكيد كرد: اين نمونه‌اي از كار سياسي «مستقل همراه» است كه موتلفه اسلامي توانست ارايه بدهد.

 

نايب‌رييس شوراي مركزي موتلفه با بيان اينكه رهبر انقلاب سال گذشته به برخي آقايان فرموده بودند كه نبايد در انتخابات پيش‌رو دوقطبي ايجاد شود، اظهار داشت: تنها حزبي كه وارد ميدان انتخابات شد و از دوقطبي‌سازي پرهيز كرد، حزب موتلفه اسلامي بود. اين مقام مسوول در حزب موتلفه با تمجيد از رفتار انتخاباتي حزب خود در ادامه گفته است: ما ثابت كرديم اخلاق، مواضع و راهبردهاي‌مان بر يك مشي تعادلي ارزشي استوار است در حالي كه امروز برخي احزاب و اشخاص سياسي، اعتدال ليبرالي را به عنوان خط‌مشي خود انتخاب كرده‌اند.

 

بادامچيان با بيان اينكه ما در دوره‌هاي مختلف برحسب تكليف شرعي كه برعهده‌مان بود عمل كرديم، گفت: برخي فكر مي‌كنند موتلفه اسلامي تصميماتش را تنها طبق شرايط روز و به‌صورت مقطعي مي‌گيرد، درصورتي كه اين‌طور نيست. موتلفه اسلامي در هر دوره و مرحله‌اي از انقلاب از سال ۴۱ تاكنون طبق برنامه، آينده‌ نگرانه عمل كرده است.

 

تلاش براي جلوگيري از ايجاد دوقطبي انتخاباتي با معرفي كانديداي حزبي و دوري از بداخلاقي‌هاي سياسي در مناظرات انتخاباتي از مهم‌ترين دستاوردهاي انتخاباتي موتلفه به بيان اسدالله بادامچيان بوده است. البته شايد جدي‌ترين كلام اين مقام ارشد حزب موتلفه را بايد جايي دانست كه بادامچيان اعلام كرد: «ما در انتخابات اخير پيوندي را ميان نظام حزبي و نظام انتخاباتي برقرار كرديم تا بتوانيم در آينده به سمت تحقق نظام پارلماني حركت كنيم.»

 

وي در همين رابطه خاطرنشان كرد: تصحيح ذهنيت‌ها در فرهنگ سياسي كشور درباره عدم كارايي تحزب در ايران نيز يكي ديگر از دستاوردهاي ما در انتخابات رياست‌جمهوري بود. ما ثابت كرديم كه يك حزب، بدون امكانات مالي فراوان مي‌تواند در رقابت‌هاي انتخاباتي موثر باشد. بادامچيان گفت: موتلفه اسلامي در اين انتخابات توانست توجه توده‌هاي مردم را به حزب‌محوري در اداره كشور به جاي شخصيت‌محوري جلب كند و زمينه را براي ارتقاي نظام انتخاباتي از شيوه دو يا چند قطبي اشخاص به شيوه دو يا چند قطبي حزبي فراهم سازد.

 

با توجه به انفعال گروه‌هاي موثر اصولگرا پس از انتخابات رياست‌جمهوري و تجربه بالاي موتلفه‌اي‌ها در بازي سياسي بايد به انتظار نشست و ديد آيا اين حزب شناسنامه‌دار جناح راست جداي از بازسازي و نوسازي خود تلاشي براي باز كردن گره‌هاي كور كلاف اصولگرايان خواهد داشت؟

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش