جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۱۹ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۵۰۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

واکنش سیدمحمود دعایی به اظهارات ابراهیم یزدی درباره امام و جنگ عراق:

کاملاً کذب است

سید محمود دعایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
 دعایی اظهارات ابراهیم یزدی درباره شرایط آغاز جنگ عراق علیه ایران و انگیزه‌های تجاوز صدام به کشورمان، را تکذیب کرد و آن را مطالبی خلاف واقع نسبت به امام خمینی‌ (ره) دانست.

به گزارش جماران،در پی درگذشت مرحوم ابراهیم یزدی، در برخی از شبکه های اجتماعی فایلی از اظهارات یکسال قبل او در رابطه با شرایط آغاز جنگ عراق علیه ایران منتشر شد که در آن مطالبی خلاف واقع نسبت به حضرت امام و مسئولین وقت جمهوری اسلامی ایران بیان شده است.در همین رابطه نشریه حریم امام (نشریه آستان مطهر حضرت امام خمینی) طی گفتگویی مفصل با حجت الاسلام و المسلمین آقای سید محمود دعایی (نخستین سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق) نظر ایشان را در این باره جویا شده است و ایشان ضمن تکذیب مطالب منتشر شده، به تفصیل با ذکر جزئیات و بصورت مستند به بیان تاریخچه تخاصم دولت بعثی عراق و صدام معدوم با ایران و علل و انگیزه های تهاجم عراق به ایران پرداخته است.

 

سیدمحمود دعایی گفت: برخی از عناصری که به نهضت آزادی نزدیک هستند که عمدتا در خارج از کشور هستند، یک سناریویی ترسیم کردند که من به اتفاق مرحوم بازرگان و مرحوم بهشتی خدمت امام رسیدیم و من گزارشی دادم و گفتم که صدام گفته یا من می‌آیم ایران و یا شما کسی را برای مذاکره بفرستید و به هر حال، ما تسلیم هستیم و من گفتم "صدامی که من می‌شناسم حتما حمله خواهد کرد" و امام فرمودند که گوش به حرفش ندهید. (آنها) سناریویی ترسیم کردند که امام را به عنوان یک فرد بی‌منطق، انعطاف‌ناپذیر و این چنینی ترسیم کنند و (نقل کردند) آقای بهشتی مجددا التماس‌گونه چیزی بیان می‌کنند و امام ایشان را نهی می‌کنند و پا می‌شوند تا بروند که من گریه می‌کنم که من به بغداد برنخواهم برگشت که ایشان می‌فرمایند "باید بروید و تکلیفتان را ادا کنید".

 

وی افزود: اینها دروغ محض است. اینها ترسیم یک سناریویی است که می‌خواهند خودشان را به عنوان کسانی که اندرز، پندار و انزار می‌دادند و آگاه بودند بر حوادثی که ممکن است، اتفاق بیفتد( معرفی کنند) و (بگویند) آنچه که اتفاق افتاد ریشه در تعصب، بی‌منطقی و انعطاف‌ناپذیری حاکمان داشته است. اینها دروغ است.

 

دعایی در پاسخ به نشریه حریم امام که پرسید «در این مطالب نوشته شده که "امام ارتش عراق را به قیام دعوت کرده است". گفتند که روزنامه کیهان همچنین تیتری زده است.» گفت: این دروغ است. این تیتر برای زمانی بود که آقای یزدی مدیرمسئول روزنامه کیهان بوده است. میخواهند بگویند آقای خاتمی همچین کاری کرده است.

 

وی افزود: خدا مرحوم حاج احمدآقا را رحمت کند. ایشان به من مراجعه کرد و گفتند که امام فرمودند خودت را آماده کن که باید به عنوان سفیر به عراق بروید. این موضوع خیلی غیرمنتظره و تعجب آور بود. من به ایشان گفتم از اینکه بعد از پیروزی انقلاب به من سمتی پیشنهاد یا مأموریت ‌داده می‌شود، من تشکر می‌کنم که به فکر ما بودند ولی من انتخاب این مسئولیت را صلاح نمی‌دانم. به هر حال فعالیت دیپلماتیک یک فعالیت تخصصی است و به این دلیل من پیشنهاد می‌کنم امام اجازه بدهند، این مسئولیت را نپذیرم.

 

دعایی گفت: ایشان خدمت امام رفتند و توضیحات من را به امام رساندند. امام فرموده بودند انتخاب من یک معنای به اصطلاح سمبولیکی دارد. ایشان در دوران اقامت ما در عراق رابط ما با مسئولان عراقی بوده و ما برای نشان‌دادن حسن نیت خود به عراقی‌ها، می‌خواهم ایشان که در آن دوران سفیر ما بودند، الان هم سفیر جمهوری اسلامی در عراق باشد. این نشان دادن یک حسن نیت است.

 

وی افزود: آنچه که به عنوان زمینه و سازمان‌دهنده اصلی حرکت رژیم عراق علیه ایران از آبان ۵۷ آغاز شد. موقعی بود که تشکیلات نظامی شاه، تضعیف می‌شد، فرو ریخته بود و تشکیلات امنیتی ایران منحل شده بود و صدام می‌خواست در این فرصت مغتنمی که از نظر فروپاشی تشکیلات رسمی و قابل اتکای یک نظام و یک رژیم بوجود آمده تا فَترتی که بین این فروپاشی و قوام یک تشکیلات قابل اتکایی که می‌توانست بوجود بیاید، می‌خواست استفاده کند و بهره خودش را ببرد که بعد از تسخیر سفارت و لانه جاسوسی شرایطی پیش آمد که حامیان بین‌المللی پیدا کردند.

 

دعایی گفت: اینها ماجراهایی بود که در رابطه با مسائل جنگ ایران و عراق بود. طبیعتا صدام با مقدماتی که چیده بود و ارتباطاتی که برقرار کرده بود، با جذب عناصر پیرامونی ما، بخصوص شیخ‌نشینان خلیج فارس، عربستان سعودی و جذب کمک‌ها و حمایت‌هایی که از غرب و بخصوص آمریکایی کرده بود و این چراغ سبز را داشت و طبیعتا برای جبران آن تسلیمی که در برابر رژیم شاه بود، حرکت کرد و مقدر این بود با رهبری امام (ره) و یاران امام و حضور مردم در مقابل یکی از قدرتمندترین تشکل‌های نظامی منطقه که از تمامی جهان چه غرب و چه شرق حمایت می شد، ما بتوانیم بعد از هشت سال به نقطه‌ای برسیم که صدام مجددا قراردادی که در تلویزیون پاره کرده بود، به رئیس جمهور وقت ما مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اعلام کند "من مجددا آن قرارداد را پذیرفتم، شط‌العرب را قبول کردم و شرایط شما را پذیرفتم و تسلیم واقعی در مورد تشکیلات شما شدم".

 

وی افزود: مقدر این بود که در یک نظام نوپای اسلامی به اتکای مردم و رهبری هوشمندانه و داهیانه رهبران بخصوص امام راحل، وقتی برای اولین بار در طول تاریخ این کشور در مرزهای خود می‌جنگیم، حتی یک وجب از خاکمان را واگذار نکنیم و تمامیت ارزی کشورمان را تضمین کنیم.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش