جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳
۰۷:۵۳ - ۰۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۱۵۶۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

بهزاد نبوی بازنشسته شد؟!

بهزاد نبوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

 این روزها فضای سیاسی کشور از آرامش نسبی برخوردار است و مانند گذشته نیست که اتهام زنی‌های رنگارنگ به رقیب تنها راه رسیدن به قدرت باشد. اکنون هم هر دو گروه اصلاح‌طلب و اصولگرا خواهان حضور در پست‌های مدیریتی هستند که البته امری طبیعی است و نمی‌توان خرده‌ای بر آن گرفت اما در کنار این آرامش سیاسی برخی موضوعات به مثابه علامت سوالی بزرگ در اذهان بدون پاسخ مانده است و آن هم سکوت مردان خاک خورده سیاست است، همان‌هایی که در برهه‌های تاریخی و سرنوشت ساز کشور نقش برجسته‌ای داشتند و تصور می‌شد در روزهای آرامش بار دیگر در عرصه حضور خواهند داشت تا با تدابیر خود در جهت تقویت این فضا بکوشند، مردانی مانند آیت‌ا... موسوی خوئینی‌ها یا بهزاد نبوی که نام هر دو در تاریخ سیاسی ایران ثبت شده است.

 

بهزاد نبوی به «چریک پیر» معروف شده است؛ صفتی که خودش چندان پذیرای آن نیست. عمادالدین باقی چندی پیش در یادداشتی آورده بود: «مهندس بهزاد نبوی هیچ‌وقت چریک نبوده و خودش هم چند بار این لقب را تکذیب کرده است. او یک سیاستمدار حرفه‌ای و مدیر است و شاید لقب سیاستمدار پیر یا مدیر، تناسب بیشتری با کارنامه‌اش داشته باشد اما سال‌هاست همه طوطی‌وار این عنوان چریک پیر را تکرار کرده و یک سیاستمدار و مدیر را بدون هیچ دلیل موجهی معادل چگوارا معرفی می‌کنند. گویی این لقب برای او برچسبی شده است و لحظه‌ای در درستی یا نادرستی انتساب آن درنگ نکرده و تکرارش می‌کنند.» اما هر چه باشد او دیگر میلی برای حضور در سیاست علنی ندارد و به نوعی خود را بازنشسته کرده است، چرا که سکوت او معنایی جز بازنشستگی ندارد و شوخی است اگر اصرار شود که او در پشت پرده به نقش‌آفرینی خواهد پرداخت که اگر چنین بود تا به امروز واکنشی به موضوعات سیاسی نشان می‌داد.

 

چرا بازنشسته؟

شاید برخی دلیل بازنشستگی او را آسوده خاطر بودنش از آرام بودن فضای سیاسی ذکر کنند که ادعای نادرستی است، زیرا خاک خورده‌های سیاست به‌خوبی واقف هستند که صحنه سیاست ثبات ندارد و به‌راحتی قابل تغییر است، به‌ویژه در ایران که ‌این تغییر در زمان کوتاهی صورت می‌گیرد به نحوی که بارها تجربه شده قدرت در بازه زمانی کوتاهی از اختیار یک جریان خارج و به رقیب سپرده شده است. سیاستمداران تا آخرین روزهای حیات خود نقش آفرین هستند، مانند آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی که نقشش نه تنها هیچ‌گاه کمرنگ نشد بلکه هر روز پررنگ‌تر هم می‌شد. نبوی به‌ایسنا گفته بود که «بیشتر وقتش را برای رسیدگی به فضای سبزی که در بالکن منزلش دارد می‌گذراند و به زندگی شخصی و خانوادگی خود مشغول است». البته در کنار آن تاکید هم می‌کند که دولت مشورتی از او نخواسته است، هر چند به‌خوبی واقف است، حامیان دولت و دلسوزان نباید منتظر درخواست کمک یا مشورت باشند، بلکه باید مانند آیت‌ا... هاشمی حتی هجمه‌ها را تحمل کنند اما آنچه را که تصور می‌کنند به نفع دولت و کشور است بیان کنند. اگر چه در سال ۹۲ به روحانی نامه نوشت و تاکید کرد که « دولت باید تمام وقت خود را برای سیاست خارجی و اقتصاد بگذارد» اما شاید نوع واکنش رئیس جمهور در مواجهه با توضیح نبوی سبب شد تا او احساس مسئولیتی برای تداوم ارسال نامه‌های مشورتی به دولت نداشته باشد. به هر حال بهزاد نبوی سیاستمدار قهار دهه‌های گذشته اکنون ترجیح می‌دهد نقشی در تحولات سیاسی نداشته باشد اما هر چه او اصرار کند که به پرورش گل اهتمام می‌ورزد نمی‌توان منکر تدابیری برای سیاست شد که در ذهنش شکل می‌گیرد.

 

ترجیح به ماندن در گذشته

آیت‌ا... سیدمحمد موسوی خوئینی‌ها هم فعال سیاسی خاک خورده دیگری است که مانند بهزاد نبوی ترجیح می‌دهد نقشی در سیاست علنی نداشته باشد. او چندی پیش سعی کرد در کانال تلگرامی خودش به اعلام مواضع بپردازد اما آنچه او منتشر کرد آن‌چنان که انتظار می‌رفت مورد توجه واقع نشد، چرا که بیش از همه به بازخوانی تاریخ به‌ویژه تسخیر سفارت آمریکا که با نام او عجین شده است، پرداخت. پس از درگذشت آیت‌ا...هاشمی برخی سعی کردند تا با طرح نام موسوی خوئینی‌ها به عنوان شخصیتی که می‌تواند نقشآیت‌ا...هاشمی را ایفا کند او را ترغیب به حضور در صحنه علنی سیاست کنند که تصوری اشتباه بود.

 

صادق زیباکلام در این مورد می‌گوید: «آیت‌ا... موسوی خوئینی‌ها به همراه جحت‌الاسلام محتشمی‌پور از جمله افراد چپی بودند که از روحانیت مبارز خارج شدند و روحانیون مبارز را تاسیس کردند اما من فکر می‌کنم که آقای موسوی خوئینی‌ها هیچ وقت نمی‌تواند جایگاه آقای هاشمی رفسنجانی به‌دست آورد. اقبالی که از آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در دوران اصلاحات شکل گرفت، نسبت به آقای موسوی خوئینی‌ها وجود ندارد.»

 

او تاکید کرد: «بنده در چند سال اخیر ندیده‌ام که آقای موسوی خوئینی‌ها از دموکراسی، آزادی مطبوعات، انتخابات آزاد و همچنین دیگر مسائل با اهمیت و مورد دغدغه سخن بگوید، من چنین موضع‌گیری‌هایی از ایشان ندیده‌ام.» موسوی خوئینی‌ها از سوی مخالفان به مرد خاکستری معروف شده است اما مواضع او چنان نبوده که بتوان تناقض آشکاری در اظهارات و عملکرد او در طی سال‌ها فعالتیش یافت. بنابراین این لقب تنها به دلیل تدابیر موسوی خوئینی در عرصه سیاست‌ورزی‌اش است که به‌طور طبیعی سبب ناکامی رقیب می‌شد؛ همان سیاست‌ورزی‌هایی که مدت‌هاست خبری از آن نیست و موسوی خوئینی‌ها ترجیح می‌دهد از گذشته عبور نکند و در آن باقی بماند چنان که زیباکلام هم به‌این ویژگی او چنین اشاره کرده است: «آیت‌ا... موسوی خوئینی‌ها هنوز درگیر گذشته است و از سوی دیگر باید نسبت به خواسته‌ها و مطالبات جدید جامعه که آن را دموکراسی‌خواهی می‌نامم، موضع‌گیری کند.» البته بهزاد نبوی هم در مر

armandaily.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش