دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۷:۴۳ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۸۴۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

خسرو معتضد:

زیباکلام تاریخ نمی خواند!

خسرو معتضد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
بازنشر گفت و گوی صادق زیباکلام با فرهنگستان فوتبال در فرارو با واکنش خسرو معتضد، تاریخ نگار و مجری تلویزیون همراه شد. این تاریخ نگار در تماس با فرارو انتقاداتی را به استاد دانشگاه تهران وارد کرد.

فرارو،خسرو معتضد با اشاره به سوال خبرنگاری که به زیباکلام می گوید: «شما همیشه نوشته‌اید که از باخت تیم ملی فوتبال ایران خوشحال می‌شوید. اخیراً هم دوباره این حرف را تکرار کردید. البته دلایل‌تان را هم کم‌وبیش توضیح داده‌اید ولی یک بار دیگر مختصراً دلایلتان را بفرمایید تا برویم سر اصل مطلب. » گفت: آقای زیباکلام مورد احترام من است. وقتی مردم در موضوع زلزله کرمانشاه بیش از دو میلیارد به حساب او می ریزند یعنی مورد اعتماد مردم است. اما من اصولا در مسائل تاریخی در ارتباط با ایران با کسی شوخی ندارم. ایشان گفته: معتقدم رگه‌هایی از شوونیسم و نژادپرستی در میان ما ایرانیان وجود دارد. همچنین معتقدم بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی هم، خودآگاه یا ناخودآگاه، به این روحیۀ شوونیستی پروبال می‌دهد. شما اگر برنامه‌های صداوسیما را در طول فقط یک هفته رصد کنید، می‌بینید که بارها از عباراتی مثل "مردم قهرمان ایران"، "مردم سرافراز ایران"، "این ملت رشید"، "این ملت آزاده" و ... استفاده می‌شود.»  

 

این تاریخ نگار ادامه داد: مگر استفاده از این تعابیر چه اشکالی دارد؟ در ماجرای حمله به برج های دوقلوی آمریکا، همه شهروندان این کشور پرچم آمریکا را برافراشتند و زن و مرد در خیابان ها آمدند. این روحیه میهن دوستی که بد نیست. این روحیه باعث تداوم حیات ملت ایران شده. در جایی که همسایگان ما مفاخر ما را برای خود مصادره می کنند. این روحیه شوونیسم نیست بلکه رمز همبستگی مردم ماست. اوایل انقلاب سعی می‌شد این مسائل را نفی کنند. بنابراین اینکه ایشان می گوید حاکمیت کشور هم اصرار دارد به روحیه شووینستی پر و بال دهد درست نیست.  

 

معتضد گفت: آقای زیباکلام زیاد تاریخ نمی خواند. من با ایشان بارها رو در رو صحبت کردم و حضار هم شاهد بودند ایشان بارها کوتاه آمده است. صدا و سیما اگر به ملت می گوید ملت قهرمان، حرف بدی نیست. الان در اطراف ما عده ای از ملت کرد حرف می زنند. یکی می گوید ملت بلوچ. از کانادا مردم آذربایجان را به جدایی تشویق می کند. وقتی پایتان را از ارس آن سمت می گذارید، می بینید در تابلویی که درست کرده اند آذربایجان را به شمالی و جنوبی تقسیم کرده اند. دولت وقتی از این تعابیر استفاده می کند می خواهد حاکمیت مملکت حفظ شود. اگر این کار را نکند مثل شوروی سابق می شویم.  

 

معتضد با طرح این سوال که «چرا شوروی تجزیه شد؟» ادامه داد: در شوروی یک باکویی با یک لتونی هیچ ارتباطی نداشت. یا اهل استونی با قزاقستان با هم ارتباط نداشتند. قدرت زور تزاری و شوروی اینها را فقط به زور به هم متصل کرده بود. در نهایت این امپراتوری از هم گسست چون هیچ وجه تشابهی بین ملت شان وجود نداشت.  

 

او با اشاره به این سخن زیباکلام که «من یادم است روزی که با یک بازی خوب به آرژانتین باختیم، تلویزیون چه کارها که نکرد! ترانه‌ای را دائماً پخش می‌کردند که از فردوسی و رستم و کاوه آهنگر و ... می‌گفت.» گفت:  آقای زیباکلام برو شاهنامه را بخوان. من با رادیو تلویزیون کار نمی کنم اما سه سال است که یک برنامه رادیویی در رادیو جوان به گردنم انداخته اند و دارم هر روز تاریخ ایران را روایت می کنم. ۱۵ برنامه درباره فردوسی داشته ام اما مردم به من می گویند این برنامه را ادامه بده. آقای زیباکلام مگر آمریکایی ها روحیه ناسیونالیستی ندارند. مگر شوروی این روحیه را تشویق نکرد. چرا برای ایران اشکال دارد؟ ایشان یک مقدار دور است. 

 

او همچنین با اشاره به  جمله دیگر زیباکلام که گفته: «برای شماری از مردم آلمان، هیتلر همچنان یک قهرمان است.» ادامه داد: اصلا چنین چیزی نیست. یک سری از جوانان که به آنها کله پوستی می گویند دنبال هیتلر می روند. آدم حسابی که دنبال هیتلر نمی رود.  آقای زیباکلام یک جای دیگر می گوید: «ممکن است شما بگویید عرب‌ها هم از ما متنفرند. قبول دارم. ولی این متنفر بودن از اعراب، حتی از ملیت‌های دیگر، مثلاً افغانستانی‌ها، و یا ناسیونالیسم فارسی ما علیه ترک‌ها، این‌ها فی‌الواقع وجود دارند.» عزیز من شما تاریخ نمی خوانی. برو تاریخ بخوان. برو تاریخ انقراض صفویه را بخوان. استاد من! ما گزارش روز به روز از اصفهان داریم. همین افاعنه زمانی که به اصفهان آمدند جمعیت این شهر یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر بود. اما این جمعیت به حدود ۴۰۰ هزار نفر رسید. همین افغان ها در زمان نادر لشگر ایران شدند. حکومت صفوی فاسد بود که این کشتار اتفاق افتاد. شما تاریخ نمی دانی!  

 

معتضد گفت: آقای زیباکلام تلویزیون های عربستان را نگاه نمی کند ولی من تماشا می کنم. تلویزیون سعودیه روزی نیست که به ایران فحش ندهد. روزنامه العرب متعلق به خانواده سعودی است و در لندن منتشر می شود. روزنامه شرق الاوسط متعلق به احمد بن سلمان، برادر ولیعهد عربستان است. این‌ها مرتب درباره الاهواز صحبت می کنند.  اگر ملت ایران به عربستان مشکوک است حق دارد.  

 

او با اشاره به جعل نام خلیج فارس می گوید: خلیج فارس از ابتدا خلیج فارس نام داشته است. ابتدا نامش خلیج ناماراتو بوده که آن هم ایرانی است و به خوزستان برمی‌گردد. این در دو هزار و ۵۱۲ سال پیش خلیج فارس شده. دنیا قبولش کرده  اما اینها نام جعلی خلیج ع ر ب ی  را به کار می‌برند. اینها نام دریای مکران را به دریای عمان تغییر دادند. الان هم روی خلیج فارس مانور می‌دهند.  

 

این مجری برنامه های تاریخی تلویزیون ادامه داد: آقای زیباکلام ریشه تاریخی را نمی شناسد و می گوید ما ضدافغان هستیم. آخر آقای زیباکلام کدام کشور ضدافغان است؟ چهار میلیون افغانی به این کشور آمدند و رفتند. شما الان به آلمان بروید. بعد از سه ما به شما می گویند از این کشور برو. دولت ایران اما به افغان‌ها کمک می‌کند و اینجا مانده اند. الان وقتی یک ایرانی هم دست به جنایت می زند ما از او منزجر می شویم. آقای زیباکلام همه صحبتی که می کند برای این است که توجه مردم را به خود جلب کند. آخر هیتلر چه ربطی به رستم دارد؟ رستم یک اسطوره است. آقای زیباکلام همه حرفهایی که می زند این است که ایرانی ها نژادپرستند، خودشان را بالاتر می دانند و اعراب را تمسخر می کنند. در این مملکت همه با هم شوخی می کنند. رشتی ها تهرانی ها را مسخره می‌کنند و ترک ها لرها را. در آمریکا هم که بروید مردم لهجه نیویورکی را مسخره می کنند. در انگلستان هم به اسکاتلندی ها می خندند.  

 

معتضد در پایان گفت: اگر آقای زیباکلام به کتاب مروج الذهب یا صورت الارض نگاهی می‌کرد علت نفرت ایرانی ها از اعراب را می دانست. آنها از بلوچستان غلام سیاه می خواستند. این ها در کتاب های تاریخی عربی آمده. شما باید سالی ۵۰۰ جوان را خواجه می کردید و به دربار می فرستادید. باید خروارها عسل از مازندران به عنوان باج و خراج فرستاده می‌شد. امروزه انگلستان و آلمان با هم متحدند. اما من وقتی به آلمان رفتم وقتی انگلیسی صحبت می کردم جوابم را نمی دادند. صحبت های آقای زیباکلام صحبت های روز است و به ریشه تاریخی نگاه نمی کند.  اینکه مردم هفت آبان برگزار می کنند به این خاطر است که متوجه شده اند در این دنیا خاک ارزش دارد. او خطاب به زیباکلام نیز گفت: آقای زیباکلام! دوست من که ما بارها با هم غذا خوردیم این صحبت ها را کنار بگذار. شما باید کاری کنید که مردم وطن شان را دوست داشته باشند.  

 

 

 

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش