چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۴۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۳۵۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اگر به روحانی رأی نمی‌دادید به رئیسی رأی می‌دادید یا میرسلیم؟

روحانی رئیسی میرسلیم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

«اگر به روحانی رأی نمی‌دادید به رئیسی رأی می‌دادید یا میرسلیم»؟ این سؤالی بود که دیروز از سوی اصلاح‌طلبان خطاب به افرادی که اخیراً نهضت «پشیمانی» راه انداخته‌اند، مطرح شد. دیروز حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با تأکید بر اینکه «از رأی به روحانی پیشیمان نیستم و اگر دوباره انتخابات باشد، باز هم به روحانی رأی خواهم داد»، این سؤال را مطرح کرد که «اگر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری می‌شد وضع بهتر بود؟» مرعشی در گفت‌و‌گو با نامه نیوز تأکید کرد: نمی‌دانم کسانی که اظهار پشیمانی می‌کنند دقیقاً هدفشان چیست.

 

یک وقت ممکن است کسانی بخواهند به آقای روحانی تذکر دهند و انتقاداتی کنند. در این صورت باید دقیق و شفاف بگویند که به چه چیز انتقاد دارند و روحانی باید کجای کار را اصلاح کند؛اینکه بگویند پشیمانیم درست نیست. مرعشی همچنین در واکنش به طرح ایده استعفای جهانگیری نیز گفت: آقای جهانگیری استعفا نمی‌دهد. او متعهد به مملکت، نظام، دولت و اصلاح‌طلبان است و استعفا نمی‌دهد.

 

 

محمد جواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و از اعضای شورای شهر تهران در گفت و گوبا  ایسنا از این گروه پرسید اگر به ۲۹ اردیبهشت بازگردند از بین سه گزینه حسن روحانی، ابراهیم رئیسی و مصطفی میرسلیم کدام را انتخاب می‌کنند؟ وی در تحلیل خود از چرایی طرح این موضوع گفت: در فضایی که پس از ارائه بودجه به وجود آمد، برخی چهره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی که خیلی هم با مفاهیم سیاسی آشنا نبودند، پیشگام شده و موجی علیه دولت به راه انداختند که آثار خود را در جامعه هم گذاشت، البته دولت می‌توانست این فضا را به گونه‌ای مدیریت کند تا به این میزان مورد هجمه از سوی چهره‌های سرشناس غیرسیاسی مواجه نشود.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران در عین حال تصریح کرد: روحانی هم رسانه را خوب می‌شناسد و هم افکار عمومی را اما دولت یازدهم و این دولت توجه کافی به افکار عمومی نداشته و نتوانسته است ارتباط مناسبی با آنها برقرار کند؛  بسیاری از حامیان و دلسوزان دولت از جمله مرحوم هاشمی درباره ضعف تیم رسانه‌ای دولت بارها تذکر داده‌اند، اما کمتر شاهد آنیم که واکنش مناسبی به این نگرانی‌های ناشی از دلسوزی داده شود.

 

 

غفاری: رأی‌مان را پس نمی گیریم

هادی غفاری عضو مجمع نیروهای خط امام هم در این باره به ایلنا گفت: بدون شک جریان اصلاحات یک جریان مطالبه‌گر است ما هیچ وقت به هیچ چیز قانع نمی‌شویم، البته باید بگویم که کارشکنی نمی‌کنیم و رأی‌مان را هم پس نخواهیم گرفت، حمایت ما مطالبه‌گرانه و مبنی بر اندیشه اسلامی و ایرانی است.غفاری تأکید کرد:‌ در انتخابات ۱۴۰۰ هم اصلاح‌طلبان با اندیشه و تفکر رشد خواهند کرد و راه خود را ادامه می‌دهند.

 

 

ناصری : رد پای جریان دلواپسان دیده می شود

عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم معتقد بود آنچه تحت عنوان فراخوان «پشیمانم» در مورد رأی به روحانی به راه افتاده، با برنامه‌ریزی جریان رادیکال صورت گرفته است.عضو سابق شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در گفت‌ و‌ گو با جماران، اظهار کرد: منشأ اصلی طرح پشیمانی جریان دلواپسان یا مخالفان با روحانی و برجام بودند که از اول سعی داشتند یا امیدوار بودند که برجام به نتیجه نرسد یا آقای روحانی یک دوره‌ای شود، البته دو وجه دیگر را هم بی‌تأثیر نمی‌دانم. واقعیت این است که آقای روحانی و دولتمردان و مخصوصاً تیم رسانه‌ای او هنوز یک برنامه منسجم، روشن و قابل برداشت برای افکار عمومی تصویب نکرده‌اند.

 

 

 نقد به معنای پشیمانی نیست

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی هم تأکید کرد: اصلاح‌طلبان از انتخاب روحانی به هیچ وجه پشیمان نیستند و از دولت حمایت می‌کنند.

 

 

پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: من به هیچ وجه از انتخاب روحانی پشیمان نیستم و هم اکنون هم مطمئن هستم که رأی درست را داده‌ام و متعجبم که چه طوری برخی‌ها به این نتیجه رسیدند که بعد از پنج ماه پشیمان شده‌ایم؟ چه اتفاق خاصی در این پنج ماه می‌توانست رخ دهد که رخ نداد و ما را به این سمت برده که پشیمان شویم؟ نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه دولت به خوبی کار خود را می‌کند، گفت: البته دولت با مشکلات زیادی مواجه است و نیاز به حمایت زیاد دارد.

 

 

سلحشوری ادامه داد: ما از روحانی به جدیت در راستای منافع ملی حمایت می‌کنیم و از رأی دادن به روحانی پشیمان نیستیم و مطمئن هستیم که ایشان در راستای منافع ملی گام برمی‌دارد. این عضو فراکسیون امید مجلس گفت: اگر چه ما نقدهایی هم داریم، هر جا خطایی را دیدیم نقد می‌کنیم ولی نقد کردن به هیچ عنوان به معنای پشیمانی نیست.

 

 

برکتِ «پشیمانی»

علی رضایی / از همان دقیقه‌ای که تحرکات در فضای مجازی شدت گرفت و هشتگ «پشیمانی» دست به دست چرخید، اصلاح‌طلبان در مقام پاسخگویی به این حرکت برآمدند. در چند روز گذشته جراید، خبرگزاری‌ها ،سایت‌ها و حتی کانال‌های منتسب به این جریان سیاسی به نقل از چهره‌های حزبی و سیاسی اصلاح‌طلبان به پشتیبانی از رئیس جمهوری و صیانت از رأی خود برخاستند.

 

اگرچه به اعتقاد برخی، جانبداری مجدد اصلاح‌طلبان از حسن روحانی هم طبیعی و هم منطقی است، اما اگر به یکی دو هفته قبل از این مباحث باز گردیم، به موضوعی می‌رسیم که در معدودی از رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان منتشر و با استقبال رسانه‌های اصولگرا مواجه شد و آن، استعفای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری بود. روزنامه «آفتاب یزد» در این باره نوشت: «سیاستمدار خوب کسی است که بداند چه زمانی از روی صندلی برخیزد.

 

حال این شرایط برای اسحاق جهانگیری متصور است. معاون اول رئیس ‌جمهوری در شرایطی قرار دارد که می‌تواند با اقدامی سنجیده و بموقع، آینده خود و جریان اصلاحات را رقم زند. بسیاری نیز بر این عقیده هستند که او نباید در سیلاب مشکلات دولت غرق شود و باید به آینده سیاسی خود پس از روحانی فکر کند.» صادق زیباکلام هم در این باره گفت: «به نظرم جهانگیری باید کنار بکشد و خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کند.» 

 

اگرچه این ایده از سوی اکثریت قریب مطلق اصلاح‌طلبان همراهی نشد، اما رسانه‌های رقیب اصلاح‌طلبان با دستمایه کردن همین یادداشت و سخنان، در پی القای «عبور اصلاح‌طلبان از روحانی» برآمدند و در این چند هفته بر این طبل کوفتند. پر بیراه نیست اگر بگوییم هشتگ «پشیمانی» این خیر را داشت که به ادعای عبور از روحانی، از سوی جدی‌ترین پشتوانه سیاسی‌اش، پاسخ عملی بدهد.

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش