اعتمادآنلاین، حسین کاشفی، عضو حزب اتحاد ملت ایران با مثبت ارزیابی کردن به وجود آمدن احزاب جدید زیر پرچم اصولگرایان معتدل در گفت وگو با «اعتمادآنلاین» بیان می کند: از حضور افرادی مانند شیخ ناطق نوری که جایگاه ملی دارند در عرصه سیاسی باید استقبال کرد و از ظرفیت آنها برای پیشبرد منافع ملی بهره برد. او همچنین تاکید می کند که حضور افرادی مانند لاریجانی ناطق نوری و روحانی در عرصه سیاسی کشور علاوه بر اینکه جلوی پیشرفت افراط گری را می گیرد کمک می کند تا اصلاح طلبان و اصولگرایان بهتر بتوانند به گفت وگو درباره مسائل کشور بپردازند.
صحبتهایی از بازگشت مجدد آقای ناطق نوری به فضای سیاسی کشور در میان است. بعد از این مدت این حضور مجدد را چگونه می بینید؟
به نظر می رسد امروز دیگر تقریبا همه گروه های سیاسی به اهمیت حزب پی بردهاند و متوجه شده اند که احزاب قوی چقدر می تواند در وضعیت سیاسی کشور تاثیرگذار باشد؛ حزبی که دارای برنامه و پاسخگو باشد. این را همه قبول کرده اند که بهتر است کشور با وجود احزاب قوی اداره شود و این به نفع کشور است.
به ویژه اگر این صحبت هایی که مطرح است عملی شود و شخصیت های مانند آقای ناطق نوری بار دیگر پا در این عرصه بگذارند و به عنوان محوریت، دغدغه حزب را پیدا کنند، این می تواند خیلی کار مثبتی باشد. به هر حال آقای ناطق نوری از یک جایگاه ملی مانند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و آقای سیدمحمد خاتمی برخوردار هستند و شرایط خاصی دارند. باید از جایگاه این شخصیت ها استفاده کرد و قدر آنها را دانست، همچنین زمینه ای فراهم کرد تا بتوان از نظرات آنها استفاده کرد.
این حضور با همراهی علی لاریجانی را چگونه می بینید؟
تلاش آقای لاریجانی برای تاسیس حزب را هم باید به فال نیک گرفت و از نظر من کار مثبتی است. همه شخصیت ها بحث اصلاح طلب و اصولگرا در میان نیست، بلکه همه افرادی که می خواهند کشور رو به رشد باشد و از این حالت درجا زدن بیرون آید حتما باید حمایت کنند. از این طریق می توان مجلس را پاسخگو و مسئول کرد، وقتی احزاب حضور پررنگ و قوی داشته باشند فردی که به مجلس می رود تنها نیست و به بیراهه هم نخواهد رفت.
باید به این موضوع دقت داشت که امروز دیگر اینکه فردی مطرح می کند من وابستگی حزبی ندارم و مستقل هستم خیلی موضع خود محورانه ای است. اینکه کسی بگوید مستقل هستم امروز دیگر بی معناست. چون باید در زمینه های مختلفی که کشور نیاز دارد طرح و برنامه داشته باشیم و مدام این برنامه ها را به روز کنیم. لازمه این پیشامد هم کار و خرد جمعی است. افرادی که امروز می گویند من خودم هستم و خودم؛ یعنی من نتوانسته ام با دیگران کار جمعی انجام دهم و مشارکت پذیر نبوده ام.
اگر این اتفاق روی دهد و علی لاریجانی و ناطق نوری -براساس برخی شنیدهها- در یک حزب قرار گیرند چه پیامی برای فضای سیاسی خواهد داشت؟
یکی از مشکلات و مسائلی که کشور در حال حاضر با آن درگیر است بحث افراطیگری است و این افراد به عنوان چهره های معتدل در میان اصولگرایان شناخته می شوند. افرادی که اهل گفت و گو هستند، همچنین قانونمدار و اخلاق مدار هستند، می توانند خط اعتدال را منسجم کنند و گروه های تندتر طیف اصولگرا که معمولا همه چیز را در حذف کردن می بینند را از این خط جدا کنند. در جامعه هم این تمایل وجود دارد و این طیف بدنه اجتماعی برای حمایت خواهد داشت.
حداقل شکل گرفتن این حزب این است بحثی که این روزها درباره گفت و گوی بین اصولگرایان و اصلاح طلبان مطرح است این افراد شاخص می توانند درباره مصالح و منافع ملی به گفت و گو و مذاکره بپردازند و حتی اگر دولت های نزدیک به اینها هم بر سر کار بیایند می توان نظرات و برنامه ها را با آنها در میان گذاشت تا بر منافع ملی تاثیرگذار باشد.
اگر در آینده نزدیک مثلثی با حضور روحانی، لاریجانی و ناطق نوری شکل بگیرد وضعیت اصلاح طلبان چگونه پیش خواهد رفت؟
همان طور که گفتم هر چه این طیف با هم باشند موثر خواهد بود. موضوعی که وجود دارد این است که برای اصلاح طلبان واقعا منافع ملی مطرح است و اگر انسجام و آرامشی در طیف اصولگرایی به وجود آید اثر مستقیمی بر جریان اصلاحات نخواهد داشت. چون اصلاح طلبان وضعیت مشخص دارند این طور هم نیست که بگوییم با به وجود آمدن این حزب برخی اصلاح طلبان جذب آن خواهند شد، چون اصلاح طلبان امروز دیروز به وجود نیامده اند. بلکه موضوعی که وجود دارد این است که برای اصلاح طلبان رقیبی به وجود می آید که هم قدرتمند هستند و هم از افراد شناخته شده و با هویت تشکیل شده است. بنابراین می توانند با هم وارد گفت وگو شوند در عین حالی که برای هم احترام متقابل قائل و دوست هستند. من از طرف خودم می گویم که از به وجود آمدن چنین حزبی باید استقبال کرد تا این خلئی که امروز در کشور وجود دارد پر شود.
- 17
- 1