چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۰۳ - ۰۸ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۱۹۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

هشدار ویژه به اصولگرایان مخالف دولت روحانی درباره تجمعات غیرقانونی

جناب علم الهدی خطبه معروف اشکنه به جای مرغ را دوباره بخوانید/ آقای قالیباف مشهد منتظر شماست

اصولگرایان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
حالا و در این شرایط که عناصر اپوزیسیون و ضد انقلاب وارد معرکه شده اند زمان برای رقابت سیاسی مناسب نیست. اکنون دقیقا همان زمانی است که این چهره ها که حتما مورد اعتماد بخشی از مردم هستند باید با یادآوری خاطرات توصیه به اشکنه خوری پا به میدان گذاشته و در جهت آرام سازی فضا اقدام کنند .

به گزارش نامه نیوز، ظهر روز گذشته در چند شهر کشور تجمعات غیرقانونی اعتراضی برگزار و  متاسفانه در برخی از آنها شعارهای ساختارشکنانه نیز سرداده شد . آنچنان که عنوان شده بهانه این تجمعات گرانی و وضع اقتصادی بوده وآنطورهم که مسئولان مربوطه اعلام کرده اند گویا بخشی از تجمع کنندگان همان افرادی هستند که در ماجرای موسسات اعتباری متضرر شده اند . 

 

آنچه روز پنج شنبه در این چند شهر رخ داده است البته زوایای بسیار مهمی دارد که بررسی آنها اهمیت بسیار زیادی دارد . 

 

واقعیت این است که در اینکه وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست و مردم با فشارهای معیشتی زیادی مواجه هستند هیچ تردیدی نیست.گرانی ، امرار معاش را سخت کرده و بنا به آمارهایی که از سوی برخی مقامات دولتی هم اعلام شده است نرخ بیکاری از چالش های اساسی است که این دولت با آن مواجه است . در اینکه مردم حق دارند گله داشتند باشند و این گله خود را هم بیان کنند تا به گوش مسئولان برسد هم هیچ تردیدی نیست و اساسا قرار «انقلاب» هم با مردم همین بوده است . اینکه هر تجمع و اجتماعی که مردم منتقد در آن حضور دارند به بیگانگان نسبت داده شود هم حتما نه نزدیک به واقعیت است و نه از انصاف بهره ای برده است .  اما آیا در مورد اخیر تجمعات غیر قانونی ساختار شکنانه در مشهد و چند شهر دیگر هم همین شرایط برقرار بوده است؟ 

 

با این پیش زمینه های ذهنی اجازه بدهید آنچه رخ داده است را مرور کنیم :

 

پس از ماجرای تخلفات برخی موسسات اعتباری و متضرر شدن بخش قابل توجهی از مردم که اعتماد کرده و دار و ندارشان را به این موسسات سپرده اند تنها راه رساندن پیامشان به مسئولان را تجمع و تحصن در اماکن مختلف دانستند . نمونه این تجمعات در نمایشگاه مطبوعات تهران ، مقابل برخی نهادهای حاکمیتی و برخی نقاط دیگر شهرها قابل مشاهده بوده است. تجمعاتی که با تابلو نوشته ها و شعارهایی در جهت اعلام وضعیت اشان و درخواست حل مشکلاتنشان همراه بوده است . از قرار گویا بنا بوده تجمعات روز پنج شنبه نیز از این جنس باشد .اما نکته متمایز کننده این تجمع البته این بوده که شعارهای ساختار شکنانه ای مطرح شده و توهین هایی نسبت به شخص رییس جمهور صورت گرفته است . البته نکته دیگری که وجه تمایزی دیگر بوده است اینکه برخی مخالفان و رقبای سیاسی دولت به شکل عجیبی با این ماجرا مواجه شده اند. برخی از آن ها به جای نفی و تقبیح برگزاری این تجمعات غیر قانونی و ساختار شکنانه نوک پیکان حملات خود را به سمت شخص رییس جمهور و دولت گرفته اند.

مصاحبه های آنها در رسانه ها تعجب برانگیز شده است.

 

مثلا نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس گفته است: «بنده برخی بی‌تدبیری‌ها و مجموع رفتاری که دولت نسبت به آنها بی‌توجهی کرده چه در موضوع سپرده‌گذاران و چه در ارتباط با مؤسسه پدیده و سایر مسائلی که متأسفانه به آنها اعتنا نشده و حقوق مردم تضییع شده مشکل اصلی می‌دانم. مردم در هر صورت در این مسائل باید یک جایی حرف‌شان شنیده شود. ما چندین ماه است که سؤال از رئیس جمهور را مطرح کرده‌ایم. با توجه به اینکه بیش از ۱۴۰ نماینده هنوز نتوانستند این سؤال خود را مطرح کنند و رئیس جمهور را به مجلس بیاورند تا به این موضوع پاسخ دهد مردم بی‌پناهی که دست‌شان به جایی نمی‌رسد چه کار کنند؟. بنده امروز مقصر اصلی را در ارتباط با مشکل سپرده‌گذاران مؤسسات مالی و اعتباری دولت می‌دانم که با بی‌تدبیری خود در همه ابعاد امروز زمینه اعتراضات را فراهم می‌کند. مردم ما حق دارند در ارتباط با حقوق تضییع شده خود به جایی پناه ببرند وقتی امروز کسی نیست که به آنها پناه دهد و حرف‌شان را بشنود و نماینده‌های آنها هم در مجلس نمی‌توانند حرف خود را مطرح کنند و متأسفانه با سوءمدیریتی که با یک دیکتاتوری فراوان حتی (که اجازه نمی‌دهند این مسائل مطرح شود)‌ نتیجه آن این خواهد شد که مردم به این شکل تجمع و مسائل خود را به یک شکلی طرح کنند. بنده ضمن اینکه باید از مردم مظلوم سراسر کشور در ارتباط با این سوءرفتارها به این شرایط افتاده‌اند عذرخواهی می‌کنم، هشدار می‌دهم که بی‌تدبیری دولت در ارتباط با احقاق حقوق این مردم زمینه بسیاری از مسائل را ممکن است در کشور فراهم کند و انتظار ما این است که هیأت رئیسه مجلس از این خودکامگی و سوءمدیریت - که جلوی سؤال نمایندگان را نسبت به رئیس جمهور گرفتند - دست بردارند و اجازه دهند که مجلس از حقوق قانونی خود نسبت به پیگیری مطالبات مردم استفاده کند و دستگاه‌ها را به رعایت حقوق مردم ملزم کند.»

برخی از شخصیت های دیگر هم که انتظار می رفته به گونه ای دیگر سخن بگویند و شرایط را برای مردم تبیین کنند حرف های دیگری زده اند که قطعا مناسب شرایط حال نیست.

 

مثلا در اظهار نظری محمد باقر قالیباف گفته است : «عرصه امروز کشور برای برخی آقایان مسئول کشور، عرصه مال، قدرت و منال و پول بوده و به کسی تعارف نمی‌کنند.امروز ۴ درصدی‌ها در کشور افرادی هستند که قانون را به راحتی در کشور دور می‌زنند و زندگی مردم را له می‌کنند و فرصت را به مردم در تصمیم‌گیری‌ها نمی‌دهند.»

و البته در ادامه آیت الله علم الهدی نیز گفته است: «امروز در برابر وضعیت  اقتصادی ، رفاه و زندگی‌ مردم ‌ شرمنده_هستیم ».

 

 نمونه این اظهارات و مواضع در برخی کانال های تلگرامی متعلق به مخالفان دولت زیاد است. برخی دیگر نیزبه صورت صریح تر تلاش می کنند روی این موج انتقادی سوار شده و سیاست خود را برای فشار به دولت و ادامه بازی های سیاسی زمان انتخابات پیش ببرند.

 

حالا در همین جا باید چند مساله مهم را یادآوری کرد. 

 

۱-    این تجمعات بلافاصله بعد از شروع با کاور خاص رسانه های اپوزیسیون و کانال های تلگرامی خارج از کشور به جهت حمایت و گسترده تر کردن آن مواجه شد. سوال این است که این طیف از اصولگرایان که اکنون به صرافت دفاع و حمایت از تجمعات اینچنینی افتاده اند دقیقا در چه زمینی بازی می کنند ؟آیا به جهت اینکه در این تجمعات شعار توهین آمیز علیه رییس جمهور قانونی کشور سر داده شده است و چون این آقایان مخالف آقای روحانی هستند باید به دفاع از تجمع کنندگان و اقداماتشان پرداخته و خم به ابرویشان نیاوردند که چه رخ داده است ؟

 

۲-    آیا این آقایان گوششان را بر سایر شعارهای مطرح شده بسته اند ؟ آیا در ادامه دفاعیاتشان از این تجمعات حاضرند از شعارهای ساختارشکانه ضد حکومتی هم دفاع کنند ؟

 

۳-    آیا این آقایان در شرایط مشابه قبلی هم همین مواضع را داشته اند . آیا این سخنان مربوط به آیت الله علم الهدی نیست که در زمان دولت آقای احمدی نژاد و اعتراض به گرانی های سرسام آور گفته بودند :« امكانات غذايي زندگي خودتان را تهيه كنيد؛ بنا نيست زندگي شما هر جور كه قبلاً مي گذشته الان هم همان طور باشد. اگر مرغ در دسترس نيست آن را با يك ماده پروتئيني ديگر جايگزين كنيد. مشهدي‌ها مگر اشكنه پياز داغ را يادتان رفته و آن زندگي را فراموش كرده‌ايد؛ مگر قرار است برنامه همان باشد كه قبلاً ‌بوده است.شما مردم قدرت داريد تا وارد ميدان كار شويد و نيازهايتان را برطرف كنيد.افغانستان انبار جوي دنياست. جو را از افغانستان وارد كنيد و كارشناسان خوراك ابتكار كنند و براي خوراك مرغ چاره ديگري بينديشند.دشمن مي خواهد به خاطر شكم ما را از پا درآورد. چرا توكلتان از خدا قطع شده است؛ مگر به خدا معتقد نيستید.»

 

۴-    اکنون که کانال های ضد انقلاب و اپوزیسیون با سرعت هر چه تمام تر تلاش می کنند تا این تجمعات را گسترش داده و هدایت کنند . سوال این است که موضع شما دقیقا در این مورد چیست ؟ دفاع از تجمعات یا سعی و تلاش در آرام کردن شرایط ؟ 

 

واقعیت این است که طیف اصولگرایان منتقد دولت در ادامه اشتباهات خود یک اشتباه راهبردی دیگر هم مرتکب می شوند . اشتباهی بزرگ که حتما هزینه های سنگینی هم خواهد داشت . آنها فراموش کرده اند که حسن روحانی اگر چه فرد مطلوب آنها برای ریاست جمهوری نیست اما او هم منتخب اکثریت قابل توجه کشور است و هم رییس جمهور قانونی کشور که مسئولیت هدایت دولت را هم بر عهده دارد . حالا و در این شرایط که عناصر اپوزیسیون و ضد انقلاب وارد معرکه شده اند زمان برای رقابت سیاسی مناسب نیست. اکنون دقیقا همان زمانی است که این چهره ها که حتما مورد اعتماد بخشی از مردم هستند باید با یادآوری خاطرات توصیه به اشکنه خوری پا به میدان گذاشته و در جهت آرام سازی فضا اقدام کنند . شاید شهردار سابق تهران هم که این روزها سرش به آموزش های  خلبانی گرم شده و تصاویرش به عنوان خلبان هواپیماهای مسافربری در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود بد نباشد سفری هم به مشهد داشته باشد و به جای یادآوری تعجب آور مباحث شکاف برانگیز ۴ درصد و ۹۶ درصد آن هم در این وضعیت ، برای مردم شهرش در مورد زمین بازی طراحی شده در خارج کشور هشدار دهد . «فتنه اقتصادی» طرح جدیدی است که باید مراقب آن بود.

 

یادمان باشد همه در یک کشتی نشسته ایم‌؛ حتی اگر روحانی رییس جمهور مطلوب مخالفانش نباشد .

 

یاسین سیف اللهی

 

 

 

 

 

  • 22
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
درود خدا بر شیخ بزرگ علم الهدی و تولیت آستان قدس امام رضا سید ابراهیم رئیسی
حتي حاضر نيستند كمي پايشان كشيده شود و زير پايي گزاشته اند تا اذيت نشود واقعا چند روز در هفته از زندگيشان فقط اشكنه خورده اند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش