جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۱۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۹۲۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

انصاری راد: اصلاح‌طلبان باید پیشنهاد اصلاح دردها و مشکلات مردم را مطرح کنند

حسین انصاری را,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

ایران چند روز است با حوادث و اعتراضاتی از سوی برخی از مردم روبه‌روست؛ اعتراضاتی که به درگیری و خشونت منجر شده و برخی این اعتراضات را به شورش تبدیل کردند.

 

دلیل اصلی این اعتراضات بر اساس آنچه از سوی معترضان گفته می شود مشکلات معیشتی مردم است. اما چرا این اعتراضات به این شکل به خشونت منجر شد؟ از سوی دیگر گروه های سیاسی در برابر این اتفاقات مواضع مختلفی گرفته‌اند.

 

اصولگرایان اصل اعتراض مردم را قبول دارند اما از شیوه اعتراضات دوری می کنند. اصلاح طلبان اما معتقدند خواسته‌ها و اعتراضات باید به شکل اصلاح گرایانه از سوی جامعه مدنی دنبال شود.

 

برای بررسی نگاه گروه های سیاسی مختلف به این اتفاقات و راهكارهايي كه مي‌توان يافت تا از اين مشكل رها شد، به سراغ حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاری راد، نماینده ادوار مجلس و رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم رفتیم. انصاری راد معتقداست اعتماد عمومی نسبت به مسئولان خدشه دار شده و این موضوع باید ترمیم شود.

 

مشروح گفت و گوی قانون با انصاری راد در ادامه می‌خوانيد.

 

چند روز است در شهر های مختلف ایران اعتراض‌هایی رخ داده و در همين راستا مواضع مختلفی از سوی چهره های کشور در رابطه بااین اعتراضات گرفته شده است. شما این اعتراضات را چگونه می بینید؟

کشور درگیر مشکلاتی است که این مشکلات مردم را درگیر کرده و البته بخشی از این مشکلات قدیمی است. در دوره احمدی‌نژاد این مشکلات شيب شدید و تندی پیدا کرد و مشکلات معیشتی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی وارد دوره جدیدی شد. مشکلات دوران احمدی نژاد بنیاد های اساسی کشور را خراب کرد و بعد از دوره او نیز، این مشکلات برای دولت یازدهم به ارث گذاشته شد.

 

البته آقای روحانی به ویژه با تلاشی که دولتش برای برجام انجام داد امیدوار بود و به مردم امید داد که در پرتو برجام و شرایط مناسب بتواند مشکلات اقتصادی را کاهش دهد و مردم راضی شوند؛ اما به هر صورت برجام با مشکلات خاص خودش مواجه شد، به علاوه اینکه آمدن ترامپ مساله را به یکباره تغییر داد و شرایط مناسبی را که انتظار می رفت بر جام آن شرایط را فراهم کند و روال اداری کشور درست شود، نتوانست درست مهیا كند. در داخل نیز مشکلاتی در این چند سال داشتیم.

 

سیاستمدارانی که با صلح سازگاری ندارند و رای مستقیم مردم را نمی توانند تحمل کنند و سیاست صلح آمیز در منطقه را نمی توانند ببیند و مراکزی از قدرت را در اختیار دارند که نمی‌توان از آن ها چشم پوشی کرد؛ در اتفاقات این سال ها بی‌تاثیر نبودند.

 

این موضوع عامل بازدارنده ای در مقابل دولت بود و بار همه این مشکلات روی دوش مردم قرار گرفت و یک بی رضایتی بین مردم به وجود آورد.

 

عامل اصلی این عدم رضایت و این درگیری ها در روز‌های گذشته را چه می دانید؟

بي شک عامل اصلی این عدم رضایت به شکل خاص، به طور قطع یک عامل تحریک کننده دارد که به نظر نمی رسد حسن نیتی در آن وجود داشته باشد و بلکه در اصل اساس کسانی که گمان می شود کارگردان این معرکه و شرایط امروز و شورش به ظاهر مردمی، افرادی هستند که در صدد اخلال در نظم کشور و به هم زدن مملکت و در هم شکستن ساختار مدیریت کشور هستند و البته افراد خاص و گروه های خاصی در داخل و خارج در این قضیه وارد شده اند و از این موقعیت سو ءاستفاده می کنند.

 

فکر می کنید این اعتراضات چه سرنوشتی خواهد داشت؟

مردم باید هوشیار باشند که وسیله سوء استفاده افرادی که حسن نیتی به این کشور ندارند و جماعتی که ما با آن ها آشنا هستیم قرار نگیرند. در این اعتراضات شخصیت شناخته شده‌ای که قابل شناسایی باشد وجود نداشته و هیچ رهبر و مقصد مشخص و برنامه ای در آن دیده نمی‌شود.

 

بنابر این هرگز چنین حرکتی نمی‌تواند با توفیق همراه باشد یا مقاصدش را به نتیجه برساند.

 

به نظرم باید دولت و مردم بیدار کشور با هوشیاری رفتار کنند و دولت به مشکلات مردم توجه کند و در صدد حل معضلات سیاسی کشور بر بیایند و به تدریج بتوانند اعتماد مردم را به سیاست ها جلب کنند.

 

از سوی دیگر گروه های سیاسی که با دولت مشکل دارند نباید از این آب گل آلود ماهی بگیرند چون در این آتش همه خواهند سوخت. این مشکلاتی نیست که تنها این دولت با آن درگیر یا مسبب آن باشد بلکه این مشکلات نتیجه سال ها انباشت است.

 

به طور ویژه فساد اقتصادی و فساد اداری که به صورت فراگیر در کشور به چشم می خورد، حوصله مردم بیکار را سر آورده و نتیجه این است که این وضعیت به وجود آمده است. همه ما در حل این مساله دخیل هستیم و همه باید به یکدیگر برای حل مشکلات مردم کمک کنیم.

 

شما چندین دوره نماینده مجلس بودید و ساختار سیاسی استان خراسان را می شناسید. چه اتفاقی می افتد که این اعتراضات ابتدا از استان خراسان و شهر مشهد با ساختار سیاسی خاص شروع می شود؟

مشهد در اوایل انقلاب حد اکثر یک میلیون جمعیت داشت. هم اکنون جمعیت این شهر به ۶ میلیون می رسد و بخش عظیمی از این جمعیت در اطراف شهر هستند و از وضعیت مناسبی بهره نمی برند. مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی این منطقه زیاد است که این وضعیت پیش می آید. به علاوه افرادی در استان خراسان رضوي هستند که در مراکز قدرت قرار دارند و در دمیدن به اختلافات شاید ناخود آگاه نقش داشته باشند. ببینید در مشهد حتی از برگزاری یک کنسرت متعارف و سنتی جلوگیری می‌شود. مردم این شهر فشار های گوناگونی را تحمل می کنند که از حوصله خارج است.

 

به هرصورت حرف های این افراد با مزاج مردم سازگار نیست و مشکلات مردم از زبان برخی از این افراد انکار می شود و توجه کافی به مشکلات مردم از همه جهات نمی شود و این وضعیت نتيجه این موضوعات است. عامل اساسی مشکلات مردم و این برخورد ها محرک این اتفاقاتی از این دست می شوند.

 

موضع اصلاح طلبان در رابطه با این اتفاقات واعتراضات چه باید باشد؟

در مجلس ششم اگر شما نطق ها و موضع گیری های اصلاح‌طلبان را پیگیری کرده باشید به طور کامل به این مساله هشدار داده بودند.

 

در جریان تحصن من دو نطق انجام دادم که در هر دو نطق این وضعیت را هشدار دادم. در آن دوره و برخورد هایی که شد نیز می توانست در به وجود آمدن این اتفاقات محرک باشد اما در آن دوره اتفاقی در حوزه مردم رخ نداد و کسانی را که هشدار داده بودند به دلیل عدم التزام به اسلام رد صلاحیت کردند. با این وضعیت نیز اصلاح طلبان بي شک در کنار مردم و نظام خواهند ایستاد. چون اعتقاد اصلاح طلبان به این موضوع است که راه رسیدن به خواسته ها از این روش ها نمی گذرد و باید به اصلاحات از طریق جامعه مدنی اقدام کنند.

 

اصلاح طلبان باید پیشنهاد اصلاح درد ها و مشکلات مردم را مطرح کنند. این مشکلات مختص وضعیت اقتصادی نیست و در جهات دیگری نیز این مشکلات وجود دارد که اصلاح طلبان باید پیشنهاد حل این مشکلات را ارائه کنند.

 

شما اتفاقات و حوادث سال های ۷۱،۷۸،۸۸ را تجربه کردیده اید و از نزدیک دیده اید. جنس این اعتراضات را با کدام دوره می‌توان مقایسه کرد؟

اتفاقات امروز با همه رويدادهاي گذشته تفاوت دارد. دلیلش این است که مردم در آن زمان هنوز اعتمادشان نسبت به مسئولان تا این حد پایین نیامده بود. از طرفی فساد نیز به این حد فراگیر نشده بود. مشکلات اقتصادی در تمام دوره های بعد از انقلاب وجود داشته است. فساد نیز در همه دوره ها بوده است. اما در این دوره مردم اعتمادشان را به مسئولان از دست دادند که این خود یک عامل مهم است.

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش