دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۴۹۲۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عبدالله نوری می‌تواند رهبر جدید جریان اصلاحات شود؟

حسن رسولی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

به گزارش نامه نیوز، در دوره ای که سیدمحمد خاتمی برای فعالیت سیاسی با محدودیت هایی مواجه است، عبدالله نوری در خانه خود جلسات هفتگی دارد و اخیرا نیز برای کم کردن اختلافات بین دو حزب کارگزاران و اتحاد ملت ورود کرده است، برخی معتقدند او می‌تواند نقش رهبر جدید اجماع ساز را در جریان اصلاحات ایفا کند. این البته در حالی است که برخی منباع خبری گفته اند این روزها خانه عبدالله نوری شلوغ تر از همیشه شده است.

 

کسانی که رفتار سیاسی عبدالله نوری را در این سال ها رصد کرده اند می گویند کاراکتر سیاسی او با سال های قبلش تفاوت های اساسی دارد . عبدالله نوری این روزها بیشتر از همیشه تفکرات نزدیک به طیف راست اصلاحات را پیدا کرده است . به یک معنا او این روزها یک واقع گرای تمام عیار شده است . اما سوال این است که او با توجه شرایط این روزهای اصلاح طلبان می تواند به عنوان رهبر جدید و فردی که جناح روی او اجماع کامل داشته باشد ایفای نقش کند ؟ آیا طیف های مختلف اصلاح طلبان او را برخواهند تابید؟ نامه نیوز در این مورد نظر سه چهره سیاسی را جویا شده است.

 

عبدالله نوری از شخصیت‌های مورد وثوق در جریان اصلاحات است

حسن رسولی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان عبدالله نوری را از شخصیت های موثر در جریان اصلاحات توصیف می کند و معتقد است: او در کنار شخصیت های مثل آقای خاتمی، آقای عارف، و سایر شخصیت های مورد وثوق اصلاحات از اعتبار و منزلت قابل توجهی برخوردار است.

 

مشروح گفتگوی نامه نیوز با حسن رسولی را در ادامه بخوانید.

 

اخیرا خبری منتشر شد که آقای عبدالله نوری با هدف کاهش اختلافات بین حزب کارگزاران و حزب اتحاد ملت میزبان نمایندگان این دو حزب در منزلش بود تا همگرایی و همنظری در حوزه تعیین تکلیف وضعیت مدیریت شهری میان آنها به وجود آورد. اکنون آقای عبدالله نوری در جریان اصلاحات چه جایگاهی دارد آیا از قدرت و نفوذ کلام برخوردار است یا خیر؟

آقای عبدالله نوری از شخصیت های جریان اصلاحات بوده و است. اگر چنین جلسه ای بوده –که من مطلع نیستم- طبیعتا مثل سایر اقدامات انسجام بخش بقیه شخصیت های اصلاح طلب برای افزایش همگرایی بین بخش های گوناگون این جریان است. اصلاح طلبان در عین حال که در مسائل مهم کشور مثل انتخابات به صورت جبهه‌ای و ائتلافی عمل می کنند امکان دارد مثل اصولگرایان در پاره ای موارد به اختلاف نظرات درون جبهه ای بخورند. طبیعی است در این موارد چون اصل بر حفظ انسجام و اجماع است، شخصیت هایی که می توانند با استفاده از اعتبار و سرمایه اجتماعی خود پادرمیانی و میانجگیری کنند، وارد می شود. این اتفاقی که در سوال مورد اشاره قرار گرفت اگر به وقوع پیوسته باشد جدید نیست چون همواره از نوع این اقدامات اجماع ساز در هر دو جریان سیاسی کشور به وقوع پیوسته است.

 

شما آقای عبدالله نوری را کجای جریان اصلاحات تعریف می کنید؟

او یکی از شخصیت های صاحب نظر و پر سابقه در انقلاب و جریان ساز اصلاحات به حساب می آید. آقای عبد الله نوری نماینده وقت امام در سپاه و جهاد در سال ۶۷ بود که به انتخاب امام عضو شورای بازنگری قانون اساسی شد.او سالها نماینده مجلس و وزیر کشور بود و در جریان اصلاحات در کنار شخصیت های مثل آقای خاتمی، آقای عارف، و سایر شخصیت های مورد وثوق اصلاحات از اعتبار و منزلت قابل توجهی برخوردار است.

 

آیا آنقدر نفوذ کلام آقای عبدالله نوری در جریان اصلاحات زیاد است که بتواند اختلافات را در این جریان سیاسی به حداقل برساند؟

جریان اصلاحات دارای ظرفیت های متنوع و گوناگونی در قالب حزبی و شخصیت های سیاسی معتبر است. قطعا آقای عبدالله نوری در زمره یکی از شخصیت های مورد اعتماد و مورد وثوق جریان اصلاحات و احزاب اصلاح طلب گنجانده می شود.

 

برخی می گویند با توجه به محدودیت آقای خاتمی برای سخنرانی و حضور در مجامع سیاسی و حصر آقای کروبی، آقای عبدالله نوری می تواند یکی از رهبران جدید اجماع ساز در جریان اصلاحات باشد، نظر شما چیست؟

هر تحلیلی در فضای سیاسی کشور می تواند از حدی از اعتبار روایی برخوردار باشد اما من چون عضو شورای عالی بنیاد باران هستم نزدیک ۱۳ سال گذشته حتی یک مورد از جلسات ماهیانه بنیاد باران تعطیل نشده و در همه این جلسات آقای خاتمی بودند و تا جایی که اطلاع دارم آقای خاتمی محدودیتی برای برگزاری جلسات با دوستانش ندارند. وجود افرادی مثل آقای عبدالله نوری و دیگران نافی نقش محوری و تعیین کننده آقای خاتمی نیست بلکه نشانه متنوع بودن ظرفیت های جریان اصلاحات است که در قالب احزاب سیاسی، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای عالی سیاستگذاری و شخصیت های اصلاح طلب ملی و استانی قابل مشاهده است.

 

آقای عبدالله نوری چقدر بدنه اجتماعی دارد؟

من سنجه ای ندارم لابد اگر بدنه اجتماعی نداشته باشد که مورد وثوق جریان اصلاحات قرار نمی گیرد.

 

عبدالله نوری سال ۹۷ با عبدالله نوری دهه ۶۰ و ۷۰ چه تفاوت هایی کرده است؟

قطعا گذر زمان و انباشت تجربه پختگی بیشتر و توانمندی بیشتری را برای هر فردی به ارمغان می آورد و این قاعده نسبت به آقای نوری به عنوان یکی از نیروهای اصیل پیرو خط امام و موثر در جریان انقلاب و جنگ مصداق دارد.

 

کاریزمای خاتمی قابل تفویض نیست

علی صوفی نیز در گفت و گو با خبرنگار نامه نیوز در پاسخ به این سوال که آیا عبدالله نوری می تواند با وجود محدودیت خاتمی برای فعالیت سیاسی و حصر کروبی به رهبر جدید اصلاح طلبان بدل شود؟ گفت: شخصیت های اصلاح طلب به نوبه خود حوزه های نفوذی دارند و تأثیرگذار هستند، آقای عبدالله نوری نیز از شخصیت های برجسته اصلاح طلب است و کسی در آن تردید ندارد.

 

دبیرکل حزب پیش روی اصلاحات یادآور شد: اینکه بگوییم به همان اندازه که به حرف آقای خاتمی توجه می شود به حرف کس دیگر در جریان اصلاحات نیز توجه می شود، خیر این طور نیست. آقای عبدالله نوری در سطح نخبگان مطرح است نه در سطح جامعه .

 

عبدالله نوری گرایش به کارگزاران دارد

ناصر ایمانی نیز درباره قرار گرفتن عبدالله نوری در جایگاه رهبری جریان اصلاحات گفت: جریان اصلاحات زمانی جریان اصولگرا به خاطره استفاده از روش های شیخوخیت و ریش سفیدی و فردسالاری محکوم می کرد و فخر می فروخت که اصلاح طلبان براساس خردجمعی و تصمیمات شورایی عمل می کنند اما الان جریان اصلاحات بیشتر به استفاده از روش شیخوخیت در تصمیم گیری ها متوسل می شود.

 

وی افزود: عبدالله نوری نمی تواند در جایگاه رهبری جریان اصلاحات قرار بگیرد چون در جلسات خصوصی که شخصیت های برجسته جریان اصلاحات با هم برگزار می کنند، اختلافات جدی میان آقای عبدالله نوری و دیگر شخصیت ها وجود دارد. پس این طور نیست که آقای نوری بتواند حرف اول و آخر را در جریان اصلاحات و به طور روشن بین کارگزاران و حزب اتحاد ملت بزند. حتی این ویژگی درباره آقای خاتمی هم محل بحث است چون مواردی بوده که او دیدگاهی داشته اما اصلاح طلبان آن دیدگاه را دنبال نکردند.

 

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: آقای عبدالله نوری گرایش به کارگزاران دارد بنابراین این مسئله جایگاه میانجگری او را بین کارگزاران و دیگرجریانات اصلاح طلب دچار مشکل می کند، در واقع بعید است مشکلات و اختلافات بین جریانات اصلاح طلب بتواند به دست عبدالله نوری حل شود.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش