دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۱۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۸۴۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حجاریان: اگر شورای نگهبان می‌خواهد همين‌طوری عمل کند در انتخابات شرکت نمی‌کنيم

سعيد حجاريان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

سعيد حجاريان از شرط‌هايش براي شرکت در انتخابات گفته است. او که با شبکه اينترنتي عصر ما گفت‌وگو با مهر بخشي از آن را به صورت مکتوب منتشر کرده است، همه‌چيز را به ممکن‌ها گره زده و گفته که «ممکن است صندوق رأي براي ما جعبه پاندورا (جعبه‌اي که بنابر افسانه‌هاي يوناني از آن بلا بيرون مي‌آيد) باشد. انتخابات بت نيست براي ما؛ چه کسي گفته اصلا بايد شرکت کرد يا نکرد. ممکن است شرکت کنيم؛ ممکن است شرکت نکنيم. بستگي به شرايط دارد. ممکن است ما هم بگوييم که شرکت نمي‌کنيم با وضع کنوني».

 

تئوري‌پرداز جبهه اصلاحات در پاسخ به سؤالي مبني‌بر اينکه اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس يازدهم چگونه گام برخواهند داشت، تأکيد کرد: «اگر شوراي نگهبان مي‌خواهد همين‌طوري عمل کند (اشاره به مسئله ردصلاحيت‌ها) اصلا شرکت نمي‌کنيم».

 

اين نوعي پيش‌شرط از سوي سعيد حجاريان براي شرکت در انتخابات بعدي به شمار مي‌رود؛ پيش‌شرط‌هايي که البته معلوم نيست همراهي جريان اصلاح‌طلب را هم به دنبال داشته باشد يا خير.

 

اما فارغ از اين بحث، اشاره حجاريان به عملکرد شوراي نگهبان و وابسته‌کردن شرکت در انتخابات به اين متغير، از انتخابات مجلس دهم نشئت مي‌گيرد؛ انتخاباتي که در آن ردصلاحيت‌هاي صورت‌گرفته، اصلاح‌طلبان را وادار کرد تا در قالب ائتلاف از اصولگرايان معتدل هم حمايت کنند.

 

نتيجه اين ائتلاف اگرچه پيروزي چشمگير فهرست اميد در برخي از حوزه‌هاي انتخابي بود، اما برخي از اصولگراياني که با فهرست اميد وارد مجلس شدند، از منويات اصلاح‌طلبانه عبور کردند و جريان‌هاي موازي در درون مجلس تشکيل دادند. نتيجه اين فرايند، شروع روند نارضايتي از عملکرد فراکسيون اميد بود که خود را در اعتراض‌هاي فضاي مجازي نشان مي‌داد؛ اعتراض‌هايي که گاه اصل شرکت در انتخابات را هم نشانه مي‌رفت. 

 

سعيد حجاريان هم به اين نقدها البته با زبان تلويح اشاره داشته و گفته است: «خود من گفتم يک پارلمان سايه بسازيم؛ يعني چه؟ يعني اعضايي که رفتند داخل فراکسيون اميد، اولا آنها را کنترل کنيم؛ ثانيا به اينها برنامه بدهيم که کجا، چه کاري انجام دهند، اما اصلاح‌طلب‌ها (چنين کاري) نکردند.

 

 من نمي‌توانستم به‌تنهايي کاري انجام بدهم. البته خودم به‌تنهايي با بعضي از آنها مرتبط هستم، گاهي حرف‌هايي مي‌زنند، اما تک‌روي مي‌کنند. بنا بود که چه براي شوراها، چه براي مجلس و چه براي دولت، سايه بسازيم».

بحث دولت سايه از آن موضوعاتي بود که اگرچه اصولگرايان و به طور ويژه سعيد جليلي مطرح کردند، اما مورد توجه اصلاح‌طلبان هم قرار گرفت. عباس عبدي، محسن ميردامادي و البته شخص حجاريان از تشکيل دولت سايه حمايت کردند. اين موضوع اما شکل عملي به خود نگرفت. حالا سعيد حجاريان معتقد است که شايد اگر براي همه ارکان انتخاباتي، «سايه» در نظر گرفته مي‌شد، شاهد وضعيت کنوني نبوديم.

 

همان‌طور که اشاره شد، معلوم نيست اين نقدها مورد توجه جريان اصلاح‌طلب قرار بگيرد. بااين‌حال نقدهاي زيادي به عملکرد شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان مطرح شده و به‌تازگي برخي از فعالان اين جريان هم خواستار تغييرات اساسي در کارکرد و ترکيب شوراي سياست‌گذاري شده‌اند.

 

حجاريان در بخشي از اين گفت‌وگو در پاسخ به سؤال مجري که پرسيد: آيا شما به عملکرد شورا (شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان) نقد داريد، گفت: علني خير، اما در خفا چرا. يک مقدار امور شورا پشت‌پرده صورت مي‌گيرد، اما خبر دارم که بچه‌ها در حال کار هستند که تغيير کند.

 

حجاريان همچنين در پاسخ به اين سؤال که عارف در ترکيب جديد شوراي‌عالي اصلاح‌طلبان چه جايگاهي خواهد داشت، گفت: اگر اصلاحات يک هسته سخت-نه به شکل فردي؛ ممکن است خاتمي باشد يا نباشد- داشته باشد، سالم و پاک و قدرتمند؛ هسته سختي که عده‌اي باشند، مي‌شود انواع هاله‌ها يا حلقه‌هايي را دور آن کشيد (که) حتي به اعتدال‌گراها و راست‌ها (اشاره به اصولگرايان) برسد. ما مي‌خواهيم کار جبهه‌اي کنيم؛ کار جبهه‌اي اگر هسته‌اش سخت نباشد، وا مي‌رود.

 

اين نظريه‌پرداز اصلاح‌طلب درباره مختصات و مشخصات افراد حاضر در اين هسته سخت گفت: قرار شده يک هسته سخت شکل بگيرد؛ هسته؛ آدم‌هايي هستند که براي اصلاحات هزينه دادند؛ کار کردند و فهميدند اصلاحات يعني چه و چشمي هم به قدرت ندارند.

 

حجاريان در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به آينده جبهه اصلاحات در قدرت گفت: ديگر محال است بگذارند اصلاح‌طلبان دولت را بگيرند. بايد کم‌کم عادت کنيم به امثال دولت اعتدال.

 

sharghdaily.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش