دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۲ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۷۴۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

کیانوش راد: اصولگرایان دلسوز به راهکارهای اصلاح‌طلبان توجه کنند

محمد کیانوش راد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

بیانیه اخیر  اصلاح‎طلبان به منظور ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات کشور، که از سوی چند چهره شاخص اصلاحات به نگارش درآمده، نشان از دغدغه‎های این جریان برای حفظ منافع ملی دارد. این اقدام در حالی از سوی آنان و پس از صحبت‎های اخیر رئیس دولت اصلاحات انجام می‌شود، که محمود احمدی‎نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم در پیام ویدئویی با اشاره به مشکلات موجود راهکارهایی در چارچوب ساختارهای جمهوری اسلامی ارائه نداده بلکه همصدا با برخی جریان‌های برانداز موضع گرفته است.

 

محمد کیانوش راد فعال سیاسی اصلاح‌طلب که از امضاکنندگان بیانیه اخیراصلاح‌طلبان است، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص چگونگی تدوین این راهکارها به برخی ادعاهای مخالفان دولت هم پاسخ گفت که خط جدایی اصلاح‌طلبان از دولت را تبلیغ می‌کنند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه خط مشی اصلاح‌طلبان از ابتدا«حمایتی- انتقادی» بوده تأکید کرد که حمایت واقع بینانه اصلاح طلبان از دولت روحانی ادامه می‌یابد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

 

٭٭٭

شما و تعداد دیگری از چهره‎های اصلاح‎طلب، اخیراً بیانیه ‏ای را منتشر کرده و به ارائه راهکارهایی برای برون رفت کشور از شرایط موجود پرداختید. برای نگارش این بیانیه و ارائه راهکارهای آن کار کارشناسی خاصی صورت گرفته است؟

مطالبی که در بیانیه ما مطرح شده، طبق نظرسنجی‎هایی بوده که از سوی نهادهای رسمی انجام گرفته است. همچنین برای نگارش این بیانیه سعی شد که براساس نتایج جلسات و دیدگاه‎های گوناگونی که در محافل مختلف اصلاح‎طلبان مورد بحث قرار گرفته عمل شود. دیدگاه‌های آقای خاتمی و راهکارهایی که ایشان برای بهبود شرایط کشور مدنظر قرار داده‎اند را نیز باید به این موارد افزود.

 

شما در این بیانیه به موارد زیادی اشاره کرده‌اید که شاید اجرایی شدن همه آنها در آن واحد امکانپذیر نباشد. اولویت شما در اجرایی کردن کدام یک از این موارد است؟

مهم‌ترین اولویتی که از این بیانیه می‎توان استنباط کرد، توجه به امر سیاست برای حل اصلی‎ترین نیاز مردم ایران در حوزه اقتصاد است. به تعبیر روشن‎تر، ما بخوبی می‎دانیم که اولویت اصلی مردم رفع مشکلات اقتصادی است و اقدامات سیاسی می‌تواند زمینه را فراهم و راه‎حل ‏هایی برای حل مشکلات فعلی اقتصادی پیشنهاد کند.

 

به همین دلیل است که در این بیانیه برخلاف بسیاری از بیانیه‎ها و بیانیه‎های دیگر که به صورت معمول بحث سیاست داخلی را مورد توجه قرار می‎دهند، ما اصلاح‌طلبان دیپلماسی را برای ایجاد زمینه‎های لازم جهت فراهم شدن محیطی آرام در صحنه بین‎المللی و منطقه‎ای به منظور دستیابی به توانمندی‎های لازم برای حل مشکلات اقتصادی مورد توجه قرار داده‎ایم. به تعبیر دیگر کلیت ایران و توجه به منافع ملی در اولویت دغدغه‎های نویسندگان این بیانیه قرار گرفته است؛ تا آنجایی که ایمان داریم برای حل مشکلات اقتصادی نیاز به سرمایه‌گذاری‎های قابل توجه از سوی سرمایه‎گذاران ایرانی که در خارج به سر می‎برند یا سرمایه‌گذاران خارجی که حاضر به سرمایه‎گذاری در کشور ما هستند، داریم که تنها با ایجاد یک محیط آرام و امن می‎تواند تحقق یابد.

 

به هر حال این اولویت تعداد قابل توجهی از نگاه نویسندگان این بیانیه بوده است. البته تردیدی نیست که حل مسائل داخلی که نیازمند همبستگی مسئولان کشور است خواهد توانست که ما را در اهداف سیاست خارجی موفق سازد؛ چرا که سیاست خارجی ما در ادامه سیاست داخلی ما شکل می‎گیرد. به همین دلیل بدون آنکه بخواهیم تفکیکی بین این دو قائل شویم، اعتقاد داریم که باید این همبستگی در داخل به اتخاذ سیاستی در خارج منجر شود که بدون گزک دادن به دست دشمنان ایران، بتوانیم هرگونه بهانه‌جویی را از دشمنان ایران بخصوص در شرایط فعلی دور کنیم.

 

امکان تحقق اولویت‎های در نظر گرفته شده در این بیانیه وجود دارد؟ فکر نمی‎کنید که همچون تمام راه‎حل‎های دیگری که از سوی اصلاح‎طلبان مطرح می‎شود این مورد هم با موانع و مخالفت‎هایی روبه‎رو شود که امکان تحقق آن را به کمترین میزان برساند؟ موانع کار را پیش‎بینی کرده‎اید؟

امکان تحقق این پیشنهادها تنها در صورتی است که بخش عاقل و دلسوز اصولگرایان از یک سو و بخش‎هایی از حاکمیت که ما را در مقابل خود می‎دانند از سوی دیگر، به سخنان دلسوزانه‌ای که منطبق بر منافع و مصالح ملت ایران است توجه کنند. در ترسیم وضع موجود و در مقدمه چنین بیانیه‎ای به اندازه کافی نگرانی‎ها و مشکلات کشور ذکر شده است. به گونه‏ ای که همه کسانی که دل در گروی اسلام و ایران دارند اگر با دقت موارد گفته شده را مرور کرده و حقیقتاً برای ایران دل می‎سوزانند و با تصحیح سیاست‌ها و افزایش همگرایی‌ها در داخل کشور نسبت به وظیفه اصلی حکومت که ایجاد رفاه و امنیت و آزادی است، مبادرت کنند.

 

این بیانیه همانگونه که می‌تواند مسئولان نظام را مورد اشاره قرار بدهد به همان میزان هم گروه‎های مختلف سیاسی را مخاطب قرار داده است؛ زیرا ایجاد همگرایی حول اصول کلی و اولیه و منافع ملی ایران می‌تواند زمینه یکدستی برای ارائه بربیانیه‌ها به حاکمیت را نیز به‌دنبال داشته باشد. حاکمیت در صورت مشاهده اجماع گروه‎های سیاسی حول مسائل کلی و اولیه به منظور حفظ مصالح ملی ایران می‎تواند با انعطاف از بحران‎هایی که در شرایط فعلی بیش و کم، نظام و ایران را تهدید می‎کند، اجتناب کند.

 

شما اصلاح‎طلبان در حالی این بیانیه را برای حل مشکلات فعلی کشور نوشته‎اید، که خیلی از اصولگرایان بر این امر تأکید دارند که جریان اصلاحات راه خود را از دولت جدا کرده است. بهانه این نتیجه‌گیری هم وضعیت بد اقتصادی است که معتقدند اصلاح‌طلبان به‌عنوان حامی اصلی آقای روحانی شرایط پیش‎آمده را ناشی از سوء مدیریت دولت می‎دانند. نظر شما چیست؟

اصلاح‎طلبان از سال ۹۲ سیاست خود را سیاست «حمایت و انتقاد» از دولت قرار دادند. همچنان هم سیاست ما نسبت به دولت آقای روحانی، سیاست حمایت و انتقاد است و این به معنی آن است که ضمن حمایت کلی از دولت در شرایط فعلی، نسبت به بیان اشکالات نیز توجه خواهیم کرد.

 

در عین حال می‎دانیم که اگر به جای آقای روحانی، فرد دیگری به مقام اجرایی کشور می‌رسید، امروز با بحران‎های گسترده‎تری روبه‎رو بودیم. به همین دلیل، در این حمایت پایبند هستیم و تصور می‎کنیم که موضع اتخاذ شده در حمایت از دولت در سال‎های ۹۲، ۹۴، ۹۶ درست بوده و حمایتی هم که ‎اکنون از دولت می‎شود، واقع‎بینانه است.

 

در جریان پیام ویدئویی آقای احمدی‎نژاد قرار دارید. ایشان در این پیام خواستار کناره‌گیری آقای روحانی شده‌اند. این کار در حالی صورت گرفت که اصلاح‌طلبان و بزرگان این جریان  با وجود محدودیت‎هایی که در سال‎های اخیر با آن روبه‎رو شده‎اند، همچنان پیام‌های وحدت‎بخش برای مردم دارند اما صحبت‎های ایشان فرقی با براندازان ندارد. احمدی‎نژاد با این صحبت‎ها آن هم در شرایط سخت فعلی به‌دنبال چیست؟

آقای احمدی‎نژاد به جای پاسخگویی به خرابکاری‎ها و نابسامانی‎هایی که در طول ۸ سال کشورداری خود ایجاد کرده و اقتصاد کشور را به ورطه فلاکت و نابودی کشانده، سعی می‎کند با فرار به جلو و بزرگ نشان‏ دادن مشکلات فعلی، اعتراضات مردم را مستقیماً به سوی دولت هدایت کند.

 

احمدی‎نژاد و همفکران او تصور می‎کنند که بزودی انقلابی در راه است و به خیال خام خود آنها نیز رهبران چنین انقلاب فوری و فوتی در ماه‎های آینده خواهند بود. این تصور باطل و این اشتباه محاسباتی باعث می‎شود که مواضع سوپر انقلابی و کاملاً رادیکالی را برگزینند. به شیوه‎ای که گویی در چند ماه آینده دادگاه‎های سراسری برگزار خواهد شد و به فرمان احمدی‎نژاد سران قوا به دادگاه‎ها سپرده خواهند شد. این تصور باطل احمدی‌نژاد وی را به اتخاذ چنین مواضعی می‌کشاند.

 

از سوی دیگر نمی‎توان این نکته را نادیده گرفت که برخی از اصولگرایان افراطی تصور می‏ کنند که در احمدی‎نژاد ظرفیتی وجود دارد که می‎تواند در بزنگاهی به کمک آنها بشتابد. آنان به تصور واهی به ظرفیت‎های آقای احمدی‎نژاد برای یک وضعیت خاص دلخوش کرده‎اند. البته آنان بدون اینکه احمدی‎نژاد را قبول داشته باشند صرفاً به‌دنبال استفاده ابزاری و موقتی از او در شرایط احتمالی هستند.

 

رضوانه رضایی‌پور

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش