دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۱۵ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۳۲۷۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تاجرنیا: «پارلمان اصلاحات» باید جای شورای عالی اصلاح طلبان را بگیرد

علی تاجرنیا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب با انتقاد از روش‌های فعلی اصلاح طلبان برای تعیین لیست گفت: در حال حاضر اصلاح‌طلبان در نزدیکی انتخابات ها اجماع می‌کنند و لیست هایی را مقرر می کنند و این لیست معمولا جزو منفعل ترین ها خواهد بود تا برگزاری انتخاباتی جدید و عملاً در این پروسه توجهی به نیازهای روز مردم و  گفتمان اصلاح‌طلبی نمی‌شود.

علی تاجرنیا در گفت و گو با انتخاب، در خصوص احتمال جایگزینی پارلمان اصلاحات به جای شورای عالی اصلاح طلبان گفت: شخصا معتقد به ایجاد یک تشکل جامع و فراگیر هستم که در آن فراکسیونیزم به رسمیت شناخته شود. در واقع هیچ تشکیلاتی به جز این نمی تواند در قالب یک تشکیلات برنامه ریز و برنامه ساز آن هم به طور دائم عمل کند.

 

وی افزود: به کار گرفتن هر ساز و کاری به جز این موقتی است و تشکیلات موقتی هم همیشه برای کشور هزینه به بار آورده است. در واقع موضوعی که باید به آن توجه کنیم این است که باید برای اصلاح‌طلبان ساختاری تشکیل شود که از حالت موقتی آن را خارج کند و البته مقبولیت عمومی را هم به همراه خود داشته باشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه آنچه تا به امروز در شورای عالی اصلاح طلبان عملی شده هیچ ارتباطی با ترویج تحزب ندارد بلکه به حزب و تحزب گرایی ضربه هم رسانده؛ اظهار داشت: شورای عالی تلاش بیشتری در راستای دوری گزیدن از احزاب کرده است.

 

وی ادامه داد: وقتی چهره هایی ناشناخته تر از فعالان حزبی، در این تشکلات نقش‌های محوری پیدا می‌کنند نشان می دهد که ما نمی‌خواهیم تشکیلاتی در قالب احزاب در کشور نهادینه کنیم و الگویی شورای عالی سیاستگذاری تحزب نیست.

 

تاجرنیا تاکید کرد در شرایط فعلی جوانان بیشتر از اینکه سعی کنند به تحزب را حزب گرایی نزدیک شوند سعی دارند خود را به شخصیت های سیاسی نزدیک کنند چرا که در این صورت آنطور که پیداست نتایج بهتری دریافت می کنند.

 

وی با بیان اینکه اصلاح طلبان در شورای عالی دارای وزنه برابر و مشخصی نیستند گفت: بسیاری از افراد حاضر در این تشکل شاخص های لازم برای حضور در حزب را ندارند و این مسئله باعث می شود که احزاب به گروه‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند که حوزه اثرگذاری هم ندارند.

 

وی با یادآوری انتخابات شورای شهر و اختلافاتی که بین اصلاح‌طلبان وجود داشت، گفت: در آن زمان لیستی که پس از آن ارائه شد، به هیچ عنوان مورد اقبال قرار نگرفت.

 

تاجرنیا خاطرنشان کرد: من فکر می کنم جدای از شخص محمد خاتمی که مقبولیت خاص خود را دارد ما نباید به هیچ عنوان بحث شخص گرایی را ترویج کنیم و به جای آن پارلمان اصلاحات بر اساس وزن گروه‌های سیاسی و اعتبارات آنها تشکیل شود و از بین آنها مجموعه‌ی تصمیم‌گیر که شامل تمام گروه‌های اصلاح‌طلبی باشد انتخاب شود .

 

وی افزود: اگر بخواهیم به همین روش ادامه دهیم و صرفا تعدادی از احزاب با شاخصه های فردی که برخی از افراد درون آنها فعال باشد، به نتیجه خاصی نمی رسیم. تشکیلاتی باید وجود داشته باشد که ضمن رعایت وزن افراد فراگیری لازم را هم دارا باشد و از غلبه اکثریت بر آن پرهیز شود.

 

تاجرنیا با اشاره به انتقاداتی که به حضور همیشگی عارف و تمرکز قدرت بر روی او در میان اصلاح طلبان وجود دارد گفت: متاسفانه بعضی اوقات کار سیاسی را با رودربایستی اشتباه می گیریم؛ در وهله اول باید بدانیم اگر می خواهیم در جریان اصلاح طلبی یا هر جریانی به فردی وزن دهیم آن فرد باید ویژگی های لازم را برای اداره امور و مقبولیت کافی داشته باشد.

 

وی اضافه کرد: عارف و بسیاری از افراد دیگر در شورای عالی و جریان اصلاح‌طلب قطعاً ویژگی های خاص خود را دارند اما اینکه ما در هر تشکیلاتی وزن زیادی به افراد ببخشیم و آن افراد هم بتوانند از پس این مسئولیت بر بیایند و وجهه لازم را هم کسب نکنند، ممکن است در کوتاه مدت بتوانیم اقبال مردم را به دست بیاوریم اما در بلندمدت دیگر پاسخگو نخواهد بود.

 

تاجرنیا با انتقاد از روش‌های فعلی اصلاح طلبان برای تعیین لیست گفت: در حال حاضر اصلاح‌طلبان در نزدیکی انتخابات ها اجماع می‌کنند و لیست هایی را مقرر می کنند تا انتخابات بعدی و این لیست معمولا جزو منفعل ترین ها خواهد بود تا برگزاری انتخاباتی جدید و عملاً در این پروسه توجهی به نیازهای روز مردم و گفتمان اصلاح‌طلبی نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: نتیجه همین لیست بندی است که در مجلس شورای اسلامی فعلی اکثر نمایندگان اصلاح‌طلب تفکر حزبی ندارند و فراکسیون امید هم جز منفعل‌ترین تشکلات اصلاح‌طلبی است. وقتی قرار از تشکل حزبی به عنوان مثال در مجلس شورای اسلامی شکل بگیرد اما ابزار و مدیریت آن وجود ندارد نتیجه چیزی می شود که در حال حاضر تحت عنوان فراکسیون امید شاهد آن هستیم.

 

تاجرنیا تأکید کرد فراکسیون امید و اصلاح طلبانی که در مجلس شورای اسلامی در حال حاضر وجود دارند بسیار منفعل هستند و منتظرند تا ببینند دیگران چه عکس العمل هایی نشان می دهند تا بر اساس آن عمل کنند. در واقع فراکسیون امید امروز هیچ استراتژی در مسائل مهم ندارد.

 

وی در پایان با اشاره به گمانه زنی هایی که در خصوص کاندیداتوری عارف در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ وجود دارد گفت به این دلیل که تمام افرادی که در حال حاضر در شورای عالی حضور دارند اثرگذار نیستند امکان دارد بر سر محمدرضا عارف هم به اجماع نرسند و شخص محمدرضا عارف که ریاست شورای عالی را هم برعهده دارد به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان معرفی نشود.

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش