ائتلافي كه در ظاهر مفيد بود ولي در دراز مدت بحرانهاي فراواني را براي كشور ايجاد كرد. ائتلافي برگرفته از راهبردهاي اصلاح طلبان بازمانده از دوران پسا۸۸ كه تصور داشتند با اين طريق و همگرايي با تيمي كه جايگاه و ريشه عميقي در جامعه نداشت ميتوانند به قدرت بازگردند. در همان زمان برخي از دلسوزان اين روزها را ديده بودند و ميدانستند كه وضعيت به شيوه اي رقم خواهد خورد كه بدنه حامي اصلاحات سرخورده شود و طيفي مانند طرفداران اعتدال وتوسعه دچار خودبزرگ بيني شوند.
اين بحران از زماني شروع به رشد قارچ گونه كرد كه حسنروحاني به عنوان رييسدولت قدرت اصلاحطلبان را كاهش داد و بازي را به سمتي برد كه اعتداليون يا همان هم حزبيهايش به قدرت برسند. اين رويه تا حد كنارهگيري اسحاقجهانگيري نيز پيش رفت ولي در ادامه با بازيهاي سياسي كه براي همگان روشن است، جلوي اعتراضات افكار عمومي حامي اصلاحات گرفته شد. بعد از جانماييهايي كه در كابينه صورت گرفت و افرادي به عنوان حاميان اعتدال و توسعه به ميدان آمدند، امروز شاهد آن هستيم كه برخي جايگاه اصلي خود را نيز فراموش كرده و سعي ميكنند از موضع بالا به طيف اصلاحات نگاه كنند.
اظهارات مسالهدار
در همين حال، محمودواعظي از اعضاي اصلي اين حزب در گفتوگويي كه با تسنيم داشته است در واكنش به سخنان سعيدحجاريان كه گفته بود اصلاحطلبان با روحانی ائتلافی نداشتهاند به این خبرگزاری میگوید که پاسخ من به آقای حجاریان نیست اما ممکن است دولت با اصلاحطلبان تندرو رابطه خوبی نداشته باشد!
محمود واعظی كه غير از رسانههاي حامي و حاكميتي تاكنون گفتوگويي با رسانههاي مستقل نداشتهاست، در خصوص اظهارات اخیر حجاریان که گفته بود ريیسجمهور به وعدههای خود عمل نکرد و او از خودش عبور کرده است و اینکه آیا این سخنان به معنای مرزبندی با دولت است،اظهار داشت: در این باره از خودشان سوال کنید که منظورش از این سخنان چیست؟ وی افزود: آنچه که درباره ريیسجمهور میتوانم بگویم این است که آقای رييسجمهور همان آقای رييسجمهوری است که در ۳۰ سال پیش بوده با نظرات خودشان، در سال ۹۲ هم همان رييسجمهور بوده و ۹۶ هم همان بودند. این طبیعی است که در هر انتخاباتی عدهای از کسی حمایت میکنند و عدهای از فرد دیگری حمایت میکنند.
محمود واعظی در توضیح منظور خود گفت: اینکه ما در سال ۹۶ با گروهی نشسته باشیم و با هم نوشتهاي را به عنوان ائتلاف امضا کرده باشیم خیر، نه در سال ۹۲ این کار را کردهایم و نه در سال ۹۶.
رييس دفتر رييسجمهور اضافه کرد: اینکه در سال ۹۶ در کنار اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری تلاش کردیم، با هم کار کردیم و ایستادیم تا این دولت انتخاب شود، درست است و اینگونه هم بود؛ بنابراین اینکه بگوییم رييسجمهور عدول و عبور کرده، حرف درستی نیست. خط آقای رييسجمهور از اول هم همین بوده است.
واعظی با بیان این مطلب که روحانی همواره اعلام کرده مشی من اعتدال است و این را بارها به مدیران و استانداران اعلام کردند که مشی اعتدال داشته باشند، گفت: پس آقای رييسجمهور از چیزی عدول و عبور نکرده است بلکه دیگران هستند ( نمیخواهم جواب حجاریان را بدهم) که چنین ذهنیتی دارند. همین الان ما با بسیاری از اصلاحطلبان هم شخص رييسجمهور و هم دفتر رييسجمهور روابط خوبی داریم و این روابط خوب ادامه دارد؛البته ممکن است در این بین عدهای نظرات دیگری داشته باشند و خیلی تند باشند و ممکن است روابط خوبی با آنها نداشته باشیم. وی تصریح کرد: اینکه رييسجمهور به وعدههایش عمل نکرده است درست نیست، ایشان به همه وعدههایی که به مردم داده پایبند است، آنچه مربوط به دولت بوده عمل کرده و آنچه که مربوط به دولت و بیرون دولت بوده در حال تعامل است که به آنها هم عمل شود.
رييسدفتر رييسجمهور خاطرنشان کرد: برخی انتظار دارند رييسجمهور در این شرایط خاص با این و آن دعوا کند و اختلاف به وجود بیاورد اما وی در شرایط فعلی کشور وحدت ،همدلی و تعامل را کلید عبور از شرایط تحریم و جنگ اقتصادی می داند؛ اگر رییسجمهور در سال ۹۲ یا ۹۶ ذهنیت وعلاقه ای به انجام یک سیاست داشته که به تنهایی دست دولت نبوده و بلکه باید قوای دیگر هم همراهی می کردند و الان هم نتوانسته همراهی آنها را جلب کند، طبیعی است که نمیتواند اين كار را بهتنهايي انجام دهد. وی اضافه کرد: اینکه وقتی ما لایحه تفکیک وزارتخانهای به مجلس تقدیم کردیم و نمایندگان به مصلحت ندانستند این کار انجام شود، برویم با مجلس دعوا کنیم، این دیگر وعده رییسجمهور نبوده است. این ابزار کار ما است و قبول کردیم وهمین گونه زندگی می کنیم؛ بنابراین به مردم القا نکنیم. رييسجمهور به همه وعدههای خود پایبند است و از خط خود هم عدول و عبور نکرده است.
توطئه افتراق
اينكه اعضاي حزب اعتدال و توسعه از مشكلات برخي نهادهاي حاكميتي با اصلاحطلبان استفاده كردند و با اشتباه برخي سران اصلاحات از راي بدنه حامي اين جريان استفاده كردند، نكتهاي است كه بيشك هر فعال سياسي و اجتماعي از آن آگاه است ولي موضوعي كه در اين بين نبايد ناديده گرفته شود، تلاش اين طيف براي زير سوال بردن اصلاحطلبان است. گسترش فعاليت طيف حامي اعتدال و توسعه در دولت و تخريب شخصيتهايي كه در اين دولت بهعنوان چهره اصلاحطلب شناخته شدهاند، راهبردي است كه براي ايجاد تفرقه ميان قشر معترض مدني و حاميان اصلاحات در دولت در پيش گرفته شده است؛ البته اين تنها راهبرد نيست و اين جريان به نوعي با كمك شخص روحاني خط قرمزي ساختگي ميان اصلاحطلبان ريشه دار و رييس دولت ايجاد كردهاند تا در نهايت ضربه نهايي را كه بيثمر بودن شخصيتهاي اصلاحطلب است در ميان افكار عمومي جا بيندازند.
- 17
- 3