چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۲۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۵۸۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تلاش اعضاي اعتدال و توسعه در دولت برای کشیدن خط قرمز ساختگی ميان اصلاح‌طلبان و روحاني

واعظی و روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

ائتلافي كه در ظاهر مفيد بود ولي در دراز مدت بحران‌هاي فراواني را براي كشور ايجاد كرد. ائتلافي برگرفته از راهبردهاي اصلاح طلبان بازمانده از دوران پسا۸۸ كه تصور داشتند با اين طريق و همگرايي با تيمي كه جايگاه و ريشه عميقي در جامعه نداشت مي‌توانند به قدرت بازگردند. در همان زمان برخي از دلسوزان اين روزها را ديده بودند و مي‌دانستند كه وضعيت به شيوه اي رقم خواهد خورد كه بدنه حامي اصلاحات سرخورده شود و طيفي مانند طرفداران اعتدال وتوسعه دچار خودبزرگ بيني شوند.

 

اين بحران از زماني شروع به رشد قارچ گونه كرد كه حسن‌روحاني به عنوان رييس‌دولت قدرت اصلاح‌طلبان را كاهش داد و بازي را به سمتي برد كه اعتداليون يا همان هم حزبي‌هايش به قدرت برسند. اين رويه تا حد كناره‌گيري اسحاق‌جهانگيري نيز پيش رفت ولي در ادامه با بازي‌هاي سياسي كه براي همگان روشن است، جلوي اعتراضات افكار عمومي حامي اصلاحات گرفته شد. بعد از جانمايي‌هايي كه در كابينه صورت گرفت و افرادي به عنوان حاميان اعتدال و توسعه به ميدان آمدند، امروز شاهد آن هستيم كه برخي جايگاه اصلي خود را نيز فراموش كرده و سعي مي‌كنند از موضع بالا به طيف اصلاحات نگاه كنند.

 

اظهارات مساله‌دار

در همين حال، محمودواعظي از اعضاي اصلي اين حزب در گفت‌وگويي كه با تسنيم داشته است در واكنش به سخنان سعيد‌حجاريان كه گفته بود اصلاح‌طلبان با روحانی ائتلافی نداشته‌اند به این خبرگزاری می‌گوید که پاسخ من به آقای حجاریان نیست اما ممکن است دولت با اصلاح‌طلبان تندرو رابطه خوبی نداشته باشد!

 

محمود واعظی كه غير از رسانه‌هاي حامي و حاكميتي تاكنون گفت‌وگويي با رسانه‌هاي مستقل نداشته‌است، در خصوص اظهارات اخیر حجاریان که گفته بود ريیس‌جمهور به وعده‌های خود عمل نکرد و او از خودش عبور کرده است و اینکه آیا این سخنان به معنای مرزبندی با دولت است،اظهار داشت: در این باره از خودشان سوال کنید که منظورش از این سخنان چیست؟ وی افزود: آنچه که درباره ريیس‌جمهور می‌توانم بگویم این است که آقای رييس‌جمهور همان آقای رييس‌جمهوری است که در ۳۰ سال پیش بوده با نظرات خودشان،‌ در سال ۹۲ هم همان رييس‌جمهور بوده و ۹۶ هم همان بودند. این طبیعی است که در هر انتخاباتی عده‌ای از کسی حمایت می‌کنند و عده‌ای از فرد دیگری حمایت می‌کنند.

 

محمود واعظی در توضیح منظور خود گفت: اینکه ما در سال ۹۶ با گروهی نشسته باشیم و با هم نوشته‌اي را به عنوان ائتلاف امضا کرده باشیم خیر، نه در سال ۹۲ این کار را کرده‌ایم و نه در سال ۹۶.

 

رييس دفتر رييس‌جمهور اضافه کرد: اینکه در سال ۹۶ در کنار اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری تلاش کردیم، با هم کار کردیم و ایستادیم تا این دولت انتخاب شود، درست است و این‌گونه هم بود؛ بنابراین اینکه بگوییم رييس‌جمهور عدول و عبور کرده، حرف درستی نیست. خط آقای رييس‌جمهور از اول هم همین بوده است.

 

واعظی با بیان این مطلب که روحانی همواره اعلام کرده مشی من اعتدال است و این را بارها به مدیران و استانداران اعلام کردند که مشی اعتدال داشته باشند، گفت:‌ پس آقای رييس‌جمهور از چیزی عدول و عبور نکرده است بلکه دیگران هستند ( نمی‌‌خواهم جواب حجاریان را بدهم) که چنین ذهنیتی دارند. همین الان ما با بسیاری از اصلاح‌طلبان هم شخص رييس‌جمهور و هم دفتر رييس‌جمهور روابط خوبی داریم و این روابط خوب ادامه دارد؛البته ممکن است در این بین عده‌ای نظرات دیگری داشته باشند و خیلی تند باشند و ممکن است روابط خوبی با آن‌ها نداشته باشیم. وی تصریح کرد: اینکه رييس‌جمهور به وعده‌هایش عمل نکرده است درست نیست، ایشان به همه وعده‌هایی که به مردم داده پایبند است،‌ آنچه مربوط به دولت بوده عمل کرده و آنچه که مربوط به دولت و بیرون دولت بوده در حال تعامل است که به آن‌ها هم عمل شود.

 

رييس‌دفتر رييس‌جمهور خاطرنشان کرد: برخی انتظار دارند رييس‌جمهور در این شرایط خاص با این و آن دعوا کند و اختلاف به وجود بیاورد اما وی در شرایط فعلی کشور وحدت ،همدلی و تعامل را کلید عبور از شرایط تحریم و جنگ اقتصادی می داند؛ اگر رییس‌جمهور در سال ۹۲ یا ۹۶ ذهنیت وعلاقه ای به انجام یک سیاست داشته که به تنهایی دست دولت نبوده و بلکه باید قوای دیگر هم همراهی می کردند و الان هم نتوانسته همراهی آن‌ها را جلب کند، طبیعی است که نمی‌تواند اين كار را به‌تنهايي انجام دهد. وی اضافه کرد: اینکه وقتی ما لایحه تفکیک وزارتخانه‌ای به مجلس تقدیم کردیم و نمایندگان به مصلحت ندانستند این کار انجام شود، برویم با مجلس دعوا کنیم، این دیگر وعده رییس‌جمهور نبوده است. این ابزار کار ما است و قبول کردیم وهمین گونه زندگی می کنیم؛ بنابراین به مردم القا نکنیم. رييس‌جمهور به همه وعده‌های خود پایبند است و از خط خود هم عدول و عبور نکرده است.

 

توطئه افتراق

اينكه اعضاي حزب اعتدال و توسعه از مشكلات برخي نهادهاي حاكميتي با اصلاح‌طلبان استفاده كردند و با اشتباه برخي سران اصلاحات از راي بدنه حامي اين جريان استفاده كردند، نكته‌اي است كه بي‌شك هر فعال سياسي و اجتماعي از آن آگاه است ولي موضوعي كه در اين بين نبايد ناديده گرفته شود، تلاش اين طيف براي زير سوال بردن اصلاح‌طلبان است. گسترش فعاليت طيف حامي اعتدال و توسعه در دولت و تخريب شخصيت‌هايي كه در اين دولت به‌عنوان چهره اصلاح‌‌طلب شناخته شده‌اند، راهبردي است كه براي ايجاد تفرقه ميان قشر معترض مدني و حاميان اصلاحات در دولت در پيش گرفته شده است؛ البته اين تنها راهبرد نيست و اين جريان به نوعي با كمك شخص روحاني خط قرمزي ساختگي ميان اصلاح‌طلبان ريشه دار و رييس دولت ايجاد كرده‌اند تا در نهايت ضربه نهايي را كه بي‌ثمر بودن شخصيت‌هاي اصلاح‌طلب است در ميان افكار عمومي جا بيندازند.

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش