چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۱۸ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۵۶۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

علی صوفی مدعی شد؛

واعظی‌«سد ارتباط دولت» با «اصلاح‌طلبان»

علی صوفی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

چند ماهی است که روابط میان اصلاح‌طلبان و دولت تیره و تار شده است، چرا که دولت هیچ گوش شنوایی درباره انتقادات نداشته و با توجه به ادعایی که درباره تشکیل کمیته اصلاح‌طلبان و دولت همچنان هیچ اقدامی انجام نداده است. اخیرا آقای واعظی یا همان مسئول دفتر آقای روحانی مواضع بسیار تندی نسبت به اصلاح‌طلبان داشته و معتقد بوده که رأی آقای روحانی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ این جریان سیاسی هیچ تاثیری در رای‌آوری رئیس‌جمهوری نداشت.

 

واعظی در واکنش به اینکه بگومگوهای رسانه‌ای اصلاح‌طلبان و دولت و اینکه این موضوع تا چه اندازه به ضرر اصلاح‌طلبان و دولت منجر می‌شود، اظهار داشت: بارها گفته‌ام کسانی که الان فکر می‌کنند که انتقاد از دولت در انتخابات به نفع آنها می‌شود، اشتباه می‌کنند. عده‌ای اکنون انتقاد کرده و خودشان هم مقداری دولت را تضعیف می‌کنند.

 

آنها فکر می‌کنند که این انتقاد موجب رای‌آوری در انتخابات می‌شود در حالی که این روند هم به ضرر خودشان می‌شود و هم به ضرر دولت. در راستای مواضع اخیر رئیس دفتر ریاست جمهوری نسبت به اصلاح‌طلبان و چرایی رفتارها و سخنان آقای واعظی نسبت به اصلاح‌طلبان، «آرمان» گفت‌وگویی با علی صوفی، وزیر تعاون در دولت اصلاحات داشته که می‌خوانید.

 

 مواضع اخیر آقای واعظی نسبت به اصلاح‌طلبان و انتقاداتشان درباره عملکرد دولت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

متاسفانه صداقت در ارتباط میان افراد یا میان جریانات سیاسی از میان رفته است، باید توجه کرد که آقای روحانی، آقای واعظی یا دولت تا چه اندازه به دنبال تقویت روابط هستند؟ یا آنکه تا چه اندازه حقایق و واقعیات موجود را می‌پذیرند؟ باید دانست که دولت تا چه اندازه به دنبال تقویت ارتباط میان اصلاح‌طلبان و خود است که بخواهد به دنبال راهکار باشد و آن راهکار تشکیل جلسه اصلاح‌طلبان با آقای روحانی یا تشکیل یک کمیته باشد. به طور کل باید در نظر داشت که کدام یک از دو طرف(دولت و اصلاح‌طلبان) خواهان تشکیل جلسه بودند و کدام یک از این دو اشتیاق به تشکیل کمیته یا تقویت ارتباط دارند؟

 

یکسری شواهد و قرائنی وجود دارد که نشان دهنده آن است که صداقت در این ارتباط وجود ندارد. اظهارات آقای واعظی درباره اینکه رأی آقای روحانی در سال‌های ۹۲ و ۹۶ به‌خاطر خودش بوده و اینکه به طور کامل تاثیر اصلاح‌طلبان در این دو انتخابات را نفی می‌کند، هم موضوعی دیگر است. آقای واعظی در جریان انتخابات مجلس به دنبال این موضوع بودند که نگویید لیست فراگیر اصلاح‌طلبان و لیست مجلس را با عنوان لیست امید نام‌گذاری کنید که در همان زمان پوسترهایی هم چاپ شد.

 

او و چند نفر دیگر در جلسه‌ای که من هم به عنوان رئیس ستاد تهران در آنجا حضور داشتم، درخواست کردند که این لیست با نام لیست امید وارد شود، بنابراین مقرر شد تا این موضوع را با رئیس دولت اصلاحات و آقای عارف به عنوان رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هم در میان بگذاریم. رئیس دولت اصلاحات در ابتدا موافق نبود، اما مطرح کردند که اگر صلاح است و نظر عموم بر این مبناست من هم می‌پذیرم و در ویدئویی که ضبط شد و همان جمله معروف «تَکرار می‌کنم» را مطرح کردند و در آن ویدئو به مردم توصیه کردند که به لیست امید رأی دهید. در ادامه رئیس دولت اصلاحات با آقای عارف هم به صورت تلفنی صحبت کردند و او هم پذیرفت. اما آقای واعظی پایبند به فراکسیون و لیست امید نماند.

 

آقای واعظی پایبند به این لیست نشد به طوری که از جریانی جدای از لیست امید در مجلس به نام مستقلین و هواداران دولت حمایت کرد. سابقه نشان می‌دهد که آقای واعظی در این مورد با اصلاح‌طلبان صادقانه برخورد نمی‌کند و در برخی موارد هم شائبه‌های دیگری به وجود آمده است. از موارد کاملا روشن موضع‌گیری ایشان می‌توان به همان سخن اشاره کرد که رأی آقای روحانی در دو انتخاب گذشته متعلق یه خودش بوده و ربطی به اصلاح‌طلبان ندارد یا در برخی از سخنرانی‌ها عنوان کرده که مردم از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان خسته شده‌اند و به سوی اعتدال یا همان حزب توسعه و عدالت روی برده‌اند.

 

 دلیل این موضع‌گیری‌ها را در چه می‌بینید؟

آقای واعظی نه تنها خود علیه اصلاح‌طلبان دست به سخنرانی می‌زند بلکه به دلایلی که خود می‌داند آقای روحانی را از ارتباط با اصلاح‌طلبان برحذر و حتی از انتساب روحانی به اصلاح‌طلبان هم او را جدا می‌کند به آن معنا که آقای روحانی خود را به اصلاح‌طلبان نباید منتسب بداند. تمام این نوع رفتار و برخوردها از سوی آقای واعظی را تنها می‌توان اینگونه دید که او سعی در ارسال سیگنال و علامت به اصولگرایان است و به همین دلیل به دنبال برائت از اصلاح‌طلبان و تشکیل ائتلاف با اصولگرایان است. آقای واعظی در کنار گذاشتن اصلاح‌طلبان موجود در دولت هم از هیچ فرصتی روی‌گردان نیست. او دچار توهمی شده که مردم رای‌شان به حزب اعتدال و توسعه یعنی حزب منتسب به خودش بوده و از سوی دیگر در تلاش است تا از تمام فرصت‌ها برای جایگزینی نیروهای حزب اعتدال و توسعه در دولت استفاده کند.

 

واعظی به دنبال کادرسازی است. او برنامه‌هایی را دنبال کرده و دست به سخنرانی‌هایی زده که همخوانی با نشست اصلاح‌طلبان با آقای روحانی و تشکیل یک کمیته برای ترمیم این روابط ندارد.

 

 برخی معتقدند پس از آن جلسه روابط دولت و اصلاح‌طلبان تیره‌تر از گذشته است.

بله. این روابط نه تنها بهتر نشد بلکه روابط تیره‌تر از گذشته هم شده است. حال اینکه در ادامه شخص آقای روحانی قصد دارد همچنان کانالیزه رفتار کند و آقای واعظی رابط و سخنگوی او باشد و همچنین آقای واعظی قصد داشته باشد سیاست‌های حزب اعتدال و توسعه در دولت را پیاده کند، موضوعی است که آقای روحانی باید تصمیم گیرد.

 

اگر همچنان در بر این پاشنه بچرخد و آقای روحانی همچنان قصد داشته باشد که آقای واعظی در دولت نقش‌آفرینی کند، امیدی به ترمیم رابطه اصلاح‌طلبان و دولت وجود نخواهد داشت. آقای روحانی در ابتدا باید اقدام به ترمیم رابطه دولت با اصلاح‌طلبان کرده و باید آقای واعظی را از خود دور کند و یک عنصر واقع‌بین را جایگزین او کند تا توهمات آقای واعظی به سخنان عجیبش از بین برود.

 

راضیه فراهانی

 

armandaily.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش