جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۴۷ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۴۱۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

توضیحات حضرتی از جزئیات دیدار کروبی با اعضای مجمع روحانیون

الیاس حضرتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
قائم مقام حزب اعتماد ملی و نماینده مردم تهران در مجلس درباره دیدار مهدی کروبی با چند تن از اعضای مجمع روحانیون مبارز به ارائه توضیحاتی پرداخت.

الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی و نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌و‌گو با فارس، درباره دیدار مهدی کروبی با چند تن از اعضای مجمع روحانیون مبارز به ارائه توضیحاتی پرداخت.

 

وی با اشاره به اینکه از ابتدای مجلس دهم جمع‌بندی بنده با توجه به ارزیابی اوضاع کشور و زحمات دیگر دوستان این بود که از طریق اقدامات رسانه‌ای، احزاب و گروه‌های سیاسی کاری برای حل مسئله حصر نمی‌توان انجام داد گفت: «من تاکید داشتم که از طریق لابی پشت پرده، جلسات محرمانه، مستمر و گفت‌و‌گوهای پی در پی مساله حصر پیگیری شود و به همین دلیل ضمن تشکر زحمات عزیزانی چون آقای مطهری که در مجلس قبلی پیگیری‌های زیادی از طریق سخنرانی و مصاحبه داشتند، روش لابی پشت پرده را انتخاب کردم.»

 

قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: «در ۲ سال و نیم گذشته با تمامی شخصیت‌ها و مسئولانی که در مسئله حصر تاثیرگذار هستند حدود ۲۰ جلسه برگزار کردیم. در این جلسات نه تنها حصر آقای کروبی، بلکه حصر آقای موسوی و خانم رهنورد و رفع محدودیت برای آقای خاتمی را نیز مطرح کردم. به غیر از مقام معظم رهبری که توفیق شرفیابی به حضورشان نداشتیم با مسئولانی در قوه قضاییه و شورای امنیت جلسه داشته‌ایم، به عنوان مثال با رئیس مجلس، رئیس قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، وزیر اطلاعات و معاونان ایشان و آقای شمخانی به صورت جداگانه گفت‌و‌گو کرده‌ایم.»

 

حضرتی افزود: «در تمام این نشست‌ها و جلسات، بنده پیشنهاد مشخصی داشتم و آن این بود که برای حل مسئله حصر که به عنوان یک معضل در کشور وجود دارد به صورت مرحله‌ای اقدام کنیم و به مرور افرادی که مورد وثوق محصورین و مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی و امنیتی هستند، اجازه رفت‌و آمد داشته باشند و با محصورین صحبت کنند تا محصورین از کانال ارتباطی محدودی که تنها شامل خانواده‌های آنان هستند خارج شوند و یک کانال ارتباطاتی وسیع‌تری در اختیار آن‌ها قرار بگیرد. زمانی که کانال ارتباطی و خبری محدود به خانواده‌ها می‌شود طبیعی است که آن‌ها نسبت به این موضوع گله‌مند و عصبانی باشند چرا که امکان بردن اخبار مثبت بیرون به داخل حصر خیلی کم است.»

 

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه این مسئله به مرور پیگیری شد و در فراکسیون امید بعد از جلساتی که بنده داشتم کمیته‌ای تشکیل داده و چند جلسه در قالب همین کمیته برگزار شد گفت: «بنده اکنون در مجلس علیرغم وظایف نمایندگی در دفاع از حقوق کارگران، معلمان، گرانی و دانشجویان یکی از کارهای مهم خود را برای حل مسئله حصر گذاشته‌ام. بنابراین درست نیست که گفته شود با پیگیری‌های من این کار انجام شده بلکه تدابیر نظام به گونه‌ای شکل گرفت که بدون تاثیرپذیری از مسائل بیرونی و حاشیه‌ای گشایش‌هایی در این مساله ایجاد شود که به نظر من تدبیر درستی بود و ما نیز از آن استقبال و تشکر کردیم.»

 

وی  ادامه داد: «آقای کروبی ابتدا در یک محل نامساعدی بود که به خانه خود منتقل شد. رفت‌ و آمد خانم کروبی و فرزندان برای هفته یکبار میسر شد، فرزندان آقای موسوی نیز امکان ملاقات با پدر و مادر خود نداشتند و این ملاقات‌ها در حد هفته‌ای یکبار در نگهبانی آن ساختمان وجود داشت، اما بعد این مسئله وسعت بیشتری پیدا کرد. نگهبانانی که در منزل آقای کروبی بودند با پیگیری‌ها خارج شدند و قرار شد آنان بیرون منزل کیوسکی داشته باشند. دختران آقای موسوی نیز پس از آن مجاز شدند که به داخل منزل رفت‌ و آمد داشته باشند و شب نیز پیش پدر و مادر خود بمانند. سپس به فرزندان آقای کروبی و موسوی این اجازه را دادند که هر زمان که خواستند رفت‌ و آمد کنند. در ادامه به محصورین پیشنهاد کردند اگر قصد سفر به مشهد و یا جاهای دیگر دارند، بلامانع است که البته خود محصورین قبول نکردند. فکر کنم آقای موسوی یکبار و دوبار به خانه برادر و همشیره خود رفتند و بعد اجازه دادند علاوه بر فرزندان آقای موسوی، برادر و خواهر آقای موسوی نیز با ایشان رفت‌ و آمد داشته باشند. سپس خانواده درجه یک آقای کروبی نیز مجاز شدند با ایشان رفت‌ و آمد داشته باشند.»

 

نماینده مردم تهران افزود: «آخرین وضعیت حصر اینگونه است که به آقایان موسوی و کروبی پیشنهاد شده اگر بنای دید و بازدید با برخی از دوستان خود دارند اسامی را به وزارت اطلاعات و سیستم امنیتی بدهند و اگر تایید شد با برنامه‌ریزی سیستم امنیتی ساعاتی آنجا حضور داشته باشند.»

 

حضرتی ادامه داد: «آقای کروبی اوایل زیر بار نمی‌رفت اما با رفت‌ و آمدهایی که برخی به خانه او داشتند پیشنهاد پذیرش آن مطرح شد. جمع‌بندی ایشان نیز این بود که با خانواده شهدا دیدار کند و به همین جهت در مدت یکماه گذشته آقای کروبی با ۱۰ خانواده شهید همچون خانواده سه شهید شاه‌حسنی دیدار کردند. یکی دو بار هم آقای کروبی به منزل برخی از دوستان رفته است.»

 

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه برخی از افراد که آقای کروبی برای این دیدار در نظر داشت مورد موافقت دستگاه امنیتی قرار نگرفته اما با ملاقات با برخی افراد از جمله دیدار با امام جمارانی موافقت شد، گفت: « آقای جمارانی از قدیم به آقای کروبی نزدیک بودند و از روحانیون با سابقه‌ای هستند. البته هماهنگ شده بود که افراد دیگری همچون شیخ قدرت علیخانی، آقای آشتیانی و رحمانی نیز حضور داشته باشند. ما معتقدیم که همین رفت و آمدها گشایش‌های خوبی است و از آن استقبال می‌کنیم. انتظار داریم این دایره مرحله به مرحله وسیع‌تر شود و این مسئله حصر تمام شود و این خسارت حصر از گردن جمهوری اسلامی برداشته شود.»

 

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور ضرورت دارد تا سوء‌تفاهم‌ها و شکاف‌ها میان همه نیروهای انقلاب برطرف شود، اعلام کرد: «برای شروع مقتدرانه گام دوم انقلاب نیاز است تا همه نیروهای دلباخته امام و انقلاب و مردم در کنار هم قرار بگیرند و اختلاف‌ها را برای ملک و ملت و مقابله با قدرت‌های جهانی که برای ایران خواب آشفته می‌بینند، کنار بگذارند.»

 

حضرتی افزود: «انشقاق و چندپارگی‌های موجود جامعه سیاسی اگر هرچه زودتر به اتحاد و همدلی تبدیل شود بی‌تردید ضریب امید به آینده در جامعه به‌ شدت رشد خواهد کرد و این همان پادزهر نقشه‌های شوم قدرت‌های جهانی بدخواه ایران خواهد بود.»

 

نماینده مردم تهران در پایان با بیان اینکه حل ماجرای حصر به یکپارچگی جامعه منجر خواهد شد، گفت: «رفع حصر در آغاز گام دوم انقلاب پیامدهای مثبت فراوانی در جامعه خواهد داشت و بر همین اساس امیدواریم این مساله به زودی حل و فصل شود.»

 

 

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش