چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۲:۴۷ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۲۴۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

کیانوش راد:

دولت اصلاحات و دولت اول روحانی بیشترین درصد رضایت مندی را داشتند

کیانوش راد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

اصولگرایان که طی سالهای گذشته از هیچ تلاشی برای برهم زدن اوضاع و هجمه به دولت روحانی فروگذار نبودند، این روزها ژست نگرانی و دغدغه مندی نسبت به اوضاع اقتصادی را به خود گرفتند! این جریان با موج سواری بر روی وضعیت به دنبال زیر سوال بردن آرای عمومی و پیچیده ساختن اوضاع به جای پاسخگویی نسبت به عملکرد دولت نهم و دهم هستند تا آنجا که روز گذشته یک چهره اصولگرا، اوضاع اقتصادی موجود را ناشی از رای دیروز مردم به روحانی، دولت اصلاحات و مرحوم آیت الله‌هاشمی دانست! حال آنکه بخش عمده‌ای از دلایل وضعیت کنونی ناشی از تلاش و اقدامات این جناح برای برهم زدن برجام و تخریب روابط ایران با کشورهای دیگر است تا آنجا که اقدامات کارشکنانه این جریان منجر به خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌ها و حتی عدم تصویب لوایح مربوط به «FATF»شده است.

 

اصولگرایان که خود روزی همه تلاششان را برای برهم زدن برنامه جامع اقدام مشترک به کار بردند اکنون با خروج آمریکا از توافق و بازگشت تحریم‌ها همچنان عصبانی و گله مندند! در حالی که این وضعیت ناشی از اقدامات سوء این جریان است. به همین دلیل به نظر می‌رسد که این جریان برای فرار از پاسخگویی در نزد افکار عمومی در رابطه با اقداماتش و همچنین عملکردش در دولت احمدی نژاد به دنبال مغلطه و آدرس غط دادن به مردم است. 

 

طعنه اصولگرایان به انتخاب مردم

برخی از اظهارات تند و تیز واقدامات اصولگرایان بیانگر این واقعیت است که آنها همچنان نسبت به نتیجه انتخابات۹۶ عصبانی‌اند تا آنجا که گاه این عصبانیت را با طعنه، کنایه و سرزنش رای دهندگان به روحانی ابراز می‌کنند. از این رو، روز گذشته یک چهره دلواپس اصولگرا از دولت اصلاحات،‌هاشمی و روحانی انتقاد تند کرده و گفت: اوضاع اقتصادی امروز نتیجه رای خودماست. باید رئیس‌جمهوری ساده زیست انتخاب کنیم. او در ادامه با زیر سوال بردن آرای عمومی اظهار کرد: مردم به چه کسی رای دادیم؟ به گروهی که از اقتصاد چیزی نمی‌دانستند و به ظرفیت ملی اعتقادی نداشتند و به حل مشکلات مردم از طریق امتیاز دادن به خارجی‌ها می‌نگریستند. حالا معترضیم که چرا مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود. خب با این انتخاب ما، چرا باید مشکلات اقتصاد حل شود؟ این نشان می‌دهد که در انتخاب‌های خود دقت نکرده‌ایم. ما خودمان چنین افرادی را انتخاب کردیم!

 

فرافکنی به جای پاسخگویی

این نخستین بار نیست که یک چهره اصولگرا با انتقاد از روند موجود، آرای عمومی و صندوق رای را زیر سوال می‌برد بلکه قبل از این بارها پیش آمده که عده‌ای از این جناح با موج سواری بر روی وضعیت، چنین رویکردی اتخاذ کردند و وضع موجود را ناشی از یک انتخاب غلط دانستند. حال آنکه چنین رویکردی نه تنها مغلطه بوده بلکه فرار رو به جلوست که طی سالهای اخیر از این سوی جریان همواره مشاهده شده است. اصولگرایان طی سالهای اخیر به جای پاسخ گویی در برابر اقدامات و سیاست‌های اشتباه رئیس‌جمهور سابق، همواره فرافکنی کرده‌اند و با اقدامات نادرستشان فضا را روز به روز برای جامعه و دولت روحانی تنگ تر ساختند که نمونه بارز این مسئله، اقدامات کارشکنانه دلواپسان در برجام و پالرمو و سایر لوایح مربوط به FATF است که طی سال‌ها و ماه‌های اخیر افکارعمومی شاهد آن بوده است. 

 

نگاهی به رفتارهای کارشکنانه دلواپسان

در حالی برخی از چهره‌های اصولگرا از عملکرد روحانی، دولت اصلاحات و مرحوم آیت الله‌هاشمی انتقاد می‌کنند که وضعیت کنونی نتیجه رویکرد تند این آقایان دلواپس است. نمونه بارز این واقعیت، رفتارهای هجمه آمیز و کارشکنانه دلواپسان در همان نخستین روز از تصویب برنامه جامع اقدام مشترک و تهدید برخی از متحدان آمریکاست که تا به امروز همچنان ادامه دارد. این جریان در رسانه‌های شخصی خود همواره برجام را بی‌خاصیت خوانده و دولت را به دلیل توافق هسته‌ای و مذاکره با اعضای برجام مورد سرزنش قرار دادند و به هر ابزار و سناریویی برای بر هم زدن توافق متوسل گشتند، این تنها بخشی از اقدامات دلواپسان طی سالهای گذشته بود. آنها هر روز یک سناریو برای روحانی و کابینه می‌ساختند تا با افزایش فشار بر روی روحانی و وزیر امور خارجه اش، دولت را وادار به خروج از برنامه جامع اقدام مشترک سازند. اما زمانی که می‌دیدند فشارها هیچ تاثیری بر روی دولت روحانی ندارد و حتی روز به روز عزمش برای حفظ برجام جزم تر می‌شود، دست به اقدامات کارشکنانه دیگر علیه برخی از متحدان آمریکا می‌زدند تا از این طریق دولت‌های غربی به ویژه ایالات متحده را وادار به خروج از توافق هسته‌ای کنند.غافل از آنکه متوجه تبعات اقدامات‌شان باشند، اراده ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا را برای خروج از برجام تقویت کردند. در حالی که برنامه جامع اقدام مشترک بزرگ‌ترین دستاوردش رفع تحریم‌های سازمان ملل و بهبود نسبی روابط ایران با کشورهای جهان به ویژه اعضای توافق هسته‌ای و قراردادهای اقتصادی، تجاری، امنیتی، فرهنگی و... بود که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. 

 

کدام رویکرد؛ اعتدال یا اصولگرایی؟ 

برخی از اصولگرایان چنان دچار فراموشی شده‌اند که گویا این دولت احمدی نژاد نبود که به دلیل اقداماتش کشور را ۵۰ سال به عقب برد. آنها در حالی مردم را به خاطر انتخاب روحانی، دولت اصلاحات و مرحوم آیت الله‌هاشمی سرزنش می‌کنند که گویا افکار عمومی در دولت احمدی نژاد شاهد درخشش کشور آن‌هم در همه زمینه‌ها بود و از منظر اقتصادی آب در دل جامعه ایران تکان نمی‌خورد! امروز برخی از دلواپسان در حالی از دولت اصلاحات، روحانی و‌هاشمی به عنوان دورانی نامطلوب یاد می‌کنند که در این دوران به ویژه از دولت اصلاحات و دولت نخست روحانی به عنوان دوران ثبات اقتصادی و پایین ترین نرخ تورم در اقتصاد یاد می‌شود، وضعیتی که کارشناسان آن را بیش از هر چیز مدیون رویکرد دو دولت اعتدال و اصلاحات در سیاست خارجه می‌دانند. در سال اول ریاست جمهوری اکبر‌هاشمی رفسنجانی که با اتمام جنگ ۸ ساله آغاز شد، نرخ تورم تا حدود ۱۸ درصد پایین آمد. نرخ تورم بلافاصله در سال ۱۳۶۹ به کمتر از ۹ درصد رسید تا دولت سازندگی نیز افتخار حصول نرخ تورم تک رقمی را به دست آورده باشد.

 

بر این اساس، کارشناسان از دولت اصلاحات به عنوان موفق ترین دولت در کنترل تورم در ۴۰ سال گذشته یاد می‌کنند. چراکه در این دوران، دولتمردان اصلاحات توانستند که نرخ تورم را از ۲۳/۲ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۱۵/۲ درصد در سال ۱۳۸۳ کنترل کنند. این ثبات اقتصادی خود ناشی از رویکرد تنش زدایی در روابط خارجه و سیاست تعاملی دولت اصلاحات با جامعه جهانی بوده است.

 

اما با این همه دولت احمدی نژاد نتوانست این ثبات اقتصادی را حفظ کند و بلافاصله متغیرهای اقتصادی در دولت نهم و دهم سیر بسیار نامطلوبی را تجربه کرد. به گونه‌ای که رویکرد ساختار شکنانه و تهاجمی دو دولت اصولگرای نهم و دهم در سیاست خارجه فارغ از تخریب روابط ایران با کشورهای اثر گذار جهان، ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های یکجانبه اعضای این شورا را علیه ایران رقم زد. در حالی که، دولت نهم و دهم بیشترین درآمد نفتی را طی سکانداری اصولگرایان در قوه مجریه به خود اختصاص داده بود با این همه نرخ تورم در دوران احمدی نژاد به ۴۰ درصد رسید. در دولت اول تدبیر و امید به عبارتی شیخ اعتدال، مردم ایران یکبار دیگر شاهد ثبات اقتصادی و کاهش نرخ تورم بودند. حسن روحانی در دولت یازدهم مسیر گفتگوی دولت اصلاحات را در سیاست خارجه مورد پیگیری قرار داد تا آنجا که این تلاش‌ها به مذاکره و توافق هسته‌ای انجامید و با تصویب برجام، ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های یکجانبه کشورهای عضو این شورا لغو گردید. بدین ترتیب جامعه ایران با تصویب برنامه جامع اقدام مشترک در دولت اول شیخ دیپلمات یکبار دیگر بازگشت امید و آرامش به کشور و بهبود روابط ایران با جامعه جهانی را تجربه کرد و نرخ تورم در دولت یازدهم از ۴۰ درصد به ۸ درصد کاهش یافت. اما با این همه اصولگرایان بازهم مدعی‌اند که وضعیت کنونی ناشی از انتخاب بد مردم است! حال آنکه نگاهی کوتاه به عملکرد دولت اصلاحات و روحانی و احمدی نژاد به خوبی بیانگر واقعیت این است که کدام رویکرد به نفع کشور و جامعه ایران بوده است. 

 

اما دلایل مشکلات اقتصادی امروز

اگر جامعه ایران در دولت دوم روحانی شاهد ثبات اقتصادی و کاهش و کنترل نرخ تورم نیست بخش عمده‌ای از این وضعیت به دلیل خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای در کنار غیر هسته‌ای و فشار دلواپسان برای لغو برجام است. چراکه این جریان با اقدامات کارشکنانه خود شرایط را برای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای تشدید کرد. به گونه‌ای که امروز با یک برجام نیمه جان روبه‌رو هستیم، برنامه جامع اقدام مشترکی که بدون حضور یکی از اعضای خود نفس می‌کشد. به هر روی این وضعیت ناشی از تلاش‌های سوء دلواپسان است، همان‌ها که توافق هسته‌ای را بی‌خاصیت می‌خواندند و همواره بر طبل مخالفت کوبیدند. حال سوال اینجاست اکنون که آمریکا از توافق خارج شده است چرا مشکلات اقتصادی با خروج ایالات متحده و بازگشت تحریم‌ها تشدید یافته است؟! مگر همان دلواپسان نبودند که در رسانه‌ها و تریبون‌هایشان برجام را استعماری و بی‌خاصیت می‌خواندند؟! اکنون چرا گله مندند؟! به نظر می‌رسد که برخی از اظهارات به ویژه سرزنش رای دهندگان به روحانی و انتخاب دولت‌های اصلاحات و‌هاشمی چیزی جز مغلطه و آدرس غلط دادن به جامعه ایران نیست. چراکه این مسیر، روندی است که طی سالهای گذشته تا به امروز اصولگرایان برای دفاع از دولت نهم و دهم و عملکرد نامطلوب خود و همچنین ضعیف جلوه دادن دولت روحانی و اصلاحات در پیش گرفتند. به هر روی در ادامه این مهم را با کارشناس مورد بررسی قرار دادیم.

 

مشکلات ناشی از دخالت‌ها و اظهارنظرها 

محمد کیانوش راد نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره اظهارات برخی از دلواپسان و انتقادشان از مردم به خاطر رای به دولت‌هاشمی، اصلاحات و روحانی به آفتاب یزد گفت: دخالت و اظهار نظر برخی از دلواپسان، مردم را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو ساخته است. اگر این افراد بگذارند تا مردم با شرایط مبتنی بر قانون اساسی از حق حاکمیت خویش پاسداری نمایند بدون شک شاهد شکوفایی جامعه ایران خواهیم شد. اما تفکر آنها عاملی مخرب برای توسعه کشور بوده است. او افزود: دلواپسان همان کسانی هستند که به روی کار آمدن احمدی نژاد با تمام قوا کمک نمودند و در پایان نیز خود به سقوط کشور در پرتگاه فلاکت معترف گردیدند. اگر در کشور اعتماد مردم تا حدی به نظام سیاسی موجود وجود دارد به دلیل تفکری است که به آزادی، عدالت و حق حاکمیت مردم در تعیین سرنوشت خویش بهاء داده است.

 

بیشترین درصد رضایت از دولت اصلاحات و روحانی

نماینده مجلس ششم با بیان اینکه درصد بالایی از رضایت مندی جامعه از منظر اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در داخل و بهبود روابط با کشورهای خارجی را در دولت اصلاحات و حتی در دور نخست دولت روحانی شاهد بودیم، گفت: مردم اتفاقا باید بدانند با موفقیت برجام چه کسانی دلواپس می‌شدند و با ماجراجویی و تحریک کشورهای خارجی سعی در برهم زدن روابط مسالمت آمیز ایران با کشورهای عربی منطقه و تاثیرگذار اروپایی دارند. کیانوش راد ادامه داد: مردم باید بدانند که می‌دانند پالرمو و همه معاهده‌ها و کنوانسیون‌هایی که به اعتماد متقابل ایران با کشورهای جهان منجر خواهد شد با مخالفت برخی از دلواپسان مواجه گردیده است. او افزود: مردم باید بدانند که علت فشارهای اقتصادی و تحریم‌های صورت گرفته به دلیل برخوردهای ماجراجویانه برخی از افرادی است که به دنبال برهم زدن روابط ایران با برخی از کشورها بوده و هستند. اما اگر مردم به صورت واقعی انتخاب نمایند جایی برای برخی از دلواپسان در عرصه سیاسی کشور وجود ندارد. کیانوش راد در پایان گفت: برخی از دلواپسان بدون آنکه کمترین رای از جانب مردم داشته باشند همواره ازعنوان مردم سخن گفتند. بهتر آن است که برخی از دلواپسان در انتخابات گوناگون شرکت نمایند و رای خود را سنجیده و با تعهد تمکین به رای مردم از سیاست‌های مورد قبول اکثریت جامعه ایران پیروی نمایند.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
خودگویی وخودخندی عجب مرد هنرمندی مردحسابی دروغگو دشمن خداست دولت اصلاحات ودولت اول روحانی بیشترین رضایتمندی را داشتند؟راست میگی ؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش