محمد کیانوشراد، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره عملکرد مجلس دهم و فراکسیون امید به ایرنا میگوید: در این سه سال نه فراکسیون امید و نه مجلس کنونی، از صلابت لازم برخوردار نبود. متأسفانه مجلس فعلی سردرگم، متزلزل و در بسیاری موارد هم منفعل عمل کرد.
کیانوشراد که سابقه نمایندگی دوره ششم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد، معتقد است بعضی از این نمایندگان بیش از هر موضوعی به فکر زدوبندهای اقتصادی یا جمع رأی در حوزه انتخابیه خود یا راهیابی به دوره بعدی مجلس هستند. از این رو، این نمایندگان هیچگاه نمیتوانند الگوهایی همچون مدرس و مصدق را در نظر داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اینکه برخی از نمایندگان مجلس دهم مصالح و منافع مردم را بر هر چیزی ترجیح دادهاند، تصریح میکند: مجلس کنونی از حیث وجاهت، ایستادگی، دفاع از منافع ملی، پویایی و منفعل نبودن معدل منفی میگیرد. با این حال، اگر اصلاح قانون انتخابات که شاهبیت آن نظارت قوه قضاییه و حذف دخالت شورای نگهبان و نظارت استصوابی است، تحقق یابد، مجلس به رأس امور بودن باز خواهد گشت. امروز مجلس نهتنها در رأس امور نیست، بلکه منفعلانهتر از نهادهای پاییندستیاش عمل میکند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در پاسخ به این پرسش که پیشبینی شما از انتخابات آینده چیست، توضیح میدهد: مجلس و روند انتخابات آن در حوزههای انتخابیه بهگونهای است که تعداد قابل توجهی از نمایندگان بهجای پرداختن به مسائل اصلی کشور، رفتارهای عوامفریبانه و پوپولیستی را دنبال میکنند. آنها با کارهای کودکانه مانند طرح استیضاح رئیسجمهوری میخواهند رأی جمع کنند یا به جایگاهی برسند.
باور ندارم که اصلاحطلبی و اصولگرایی برای مردم تمام شده است
او ادامه میدهد: به همین دلیل از چند ماه قبل دغدغه فکری این نمایندگان رأیآوری در دور بعدی یا لابی برای یافتن جایگاه مناسب در دستگاههای اجرایی است. اینها آفتهای اساسی است که یک انتخابات محدود و کنترل شده مجلس دارد، آن هم مجلسی که باید جایگاه والا داشته و در رأس امور باشد.
کیانوشراد در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر شما انتخابات آینده پرشور خواهد بود و مردم در انتخابات حضور خواهند یافت، تصریح میکند: تردیدی نیست که نگاه مردم به اصلاحطلبان و اصولگرایان تا حدی افول کرده، اما از سوی دیگر، تنها دو گروه و جناح منسجم سیاسی در کشورمان وجود دارد. اگر چه میزان گرایش سیاسی مردم به جریان اصلاحطلبی و اصولگرایی کاهش یافته، اما همچنان در میان جامعه ایران، اصولگرایان و اصلاحطلبان سازماندهی و ارتباطات مناسب دارند، پس نمیتوان به این موضوع باور داشت که ماجرای اصلاحطلبان و اصولگرایان تمام شده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه میافزاید: گرایش مردم به اصلاحطلبان یا اصولگرایان در آینده به عوامل گوناگونی بستگی دارد. با این حال، گرایش اکثریت جامعه ایران اصلاحطلبی است، اما به دلیل بافت و پراکندگی جمعیت ایران، اگرچه در بسیاری از استانهای سیاسی احتمال دارد که کاهش آرا اتفاق بیفتد، اما در بسیاری از مناطق هم بهدلیل وجود مؤلفههای غیرسیاسی از جمله رقابتهای محلی میتوان به حضور قابل توجه مردم امید داشت.
- 9
- 6