شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۱۰ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۲۶۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تاجرنیا: روحانی هرگز نمی‌خواست روابط اقتصادی و سیاسی ایران به اینجا برسد

علی تاجرنیا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: بخش مهمی از مواضع رییس جمهوری ایران در مقابل و متناسب با اقدامات آمریکا بود، ایران یک سال تحمل و خویشتنداری کرد و چاره ای جز کاهش مشروط تعهدات برجامی نداشت.

به گزارش ایرنا، علی تاجرنیا با بیان اینکه رییس جمهوری در اعلام کاهش تعهدات برجامی ایران، همه راه های حفظ برجام را در نظر گرفت، افزود: به بن بست رسیدن برجام قابل پیش بینی بود به این دلیل که در ارتباط با مسایل مربوط به برجام و منافع ملی نگاهی یک دست نداشتیم، از آن سو برخلاف اوباما، ترامپ رییس جمهوری است که ادعا می کند منافع ملی آمریکا در اولویت برنامه هایش قرار دارد.

 

وی افزود: به طور طبیعی وقتی که در داخل کشور گروه هایی مداوم بر طبل مخالفت با برجام و روابط بین خارجی می کوبیدند و به طور مداوم مانع انجام دیپلماسی دستگاه وزارت خارجه می شدند پیش بینی اعمال تحریم و محدودیت های بیشتر از طرف آمریکا را می کردیم.

 

رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که نقش اروپایی ها در کاهش تنش و حفظ برجام را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: اروپایی ها برای ماندن در برجام علیرغم اینکه تمایل داشتند در مقابل آمریکا استقلال بیشتری داشته باشند، اما سایه اقتصاد آمریکا به حدی بر اقتصاد اروپا سایه انداخته که عملا این استقلال عمل از اروپایی ها سلب شده است.

 

تاجرنیا ادامه داد: این باعث شد ما در سال گذشته با تحریم های سریالی ایالات متحده آمریکا مواجه شویم، موضوعی که در سال ۹۸ هم ادامه ادامه پیدا کرد و موجب تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور شد. این در حالی بود که اروپایی ها تلاش می کردند در قالب توافق برجام با ایران همکاری های خود را ادامه دهند ولی موانعی از جمله مقاومت تندروهای داخلی در برابر تصویب لوایح چهارگانه و بیم جریمه شرکت ها و بانک های اروپایی از جریمه آمریکا، مانع عملی شدن روابط مالی و اقتصادی اروپا نسبت به ایران شد.

 

وی تاکید کرد: البته نباید فراموش کرد که رییس جمهوری ایران هرگز نمی خواست روابط اقتصادی و سیاسی ایران به اینجا برسد بلکه شرایط و مسایلی خواسته یا ناخواسته به دولت روحانی تحمیل شد. فشار مخالفان داخلی، تعدد نهادهای موازی، نیات شوم برخی کشورهای منطقه و اقدامات ترامپ از جمله عوامل و دلایلی هستند که باعث شد برجام به هدف و مقصد تعیین شده نرسد. آنهایی که از ابتدا با برجام مخالف بودند همه ابزارهای خود را برای عدم موفقیت آن به کار بستند.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی و با وجود زیاده خواهی های آمریکا و برخی از هم پیمانانش، جمهوری اسلامی ایران ناگزیر است برای حفظ منافع و عزت ملی تصمیمات و واکنش های مناسب و متناسب انجام دهد، بنابراین مواضع رییس جمهور و شورای عالی امنیت ملی در این راستا بود و اعلام کاهش تعهدات برجامی ایران از طرف رییس جمهوری در شرایط کنونی با توجه به نوع برخورد، اقدام و تصمیم آمریکا اجتناب ناپذیر بود.

 

تاجرنیا عنوان کرد: دفاع از حیثیت، هویت و استقلال کشور وظیفه ذاتی رییس جمهور است. البته همانگونه که ذکر کردم می توانستیم پیش از این با دیپلماسی معطوف به منافع ملی مانع از برخی محدویت ها و تحریم شویم، که فکر می کنم عدم یک دستی و هماهنگی برخی از نهادهای حاکمیتی با سیاست های دولت از مهمترین عوامل خلق این اوضاع باشد.

 

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی ادامه داد: رییس جمهوری و دولتش تاوان اراده کسانی را می دهند که عامل، مشوق و مخالف به مقصد رسیدن برجام بودند. ترامپ و نتانیاهو از طرفی و مخالفان برجام در داخل این قرار داد را ننگین می دانند و خواسته یا ناخواسته تندروهای داخلی و دشمنان خارجی در خصوص برجام و سیاست تنش زدای دولت روحانی در ائتلافی نانوشته هستند، آنها در این هدف مشترک و منافع متفاوت دارند.

 

وی در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از حرکت ناو هواپیمابر «یو اس اس آبراهام لینکلن» و بمب افکن های آمریکایی به منطقه چیست؟ پاسخ داد: در شرایط بین المللی و خود کشور آمریکا اجازه تقابل نظامی با ایران را به رییس جمهور آمریکا نمی دهد. ضمن اینکه آمریکا منافعی در اطراف ایران دارد که ریسک و خطر برخورد نظامی با ایران را نمی کند. آمریکا آمادگی ورود به یک جنگ را ندارد، آنچه در حال رخ دادن است با هدف فشار بیشتر بر ایران است.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: ما به جای اینکه در زمان درست معاهداتی چون FATF را به سرانجام برسانیم وقت کشی کردیم، از طرفی اکنون اعلام می کنیم آماده مذاکره هستیم در حالی که این موضع درست را قبل از خروج ترامپ از برجام باید اعلام می کردیم. ما تا کنون فقط هزینه پرداخت کرده ایم و فایده ای به دست نیاوردیم و دولت روحانی در این میان قربانی منافع نا حق گروه هایی در داخل شد.

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش