شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۲۳:۱۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۱۳۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

شکوری راد:

«نجفی» عضو کارگزاران بود، چرا از انتصاب او حمایت کردند؟/ حاشیه های اخلاقی مدیران، اصلاح طلب و اصولگرا نمی شناسد

علی شکوری راد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
یک روز مانده به برگزاری اولین دادگاه علنی محمدعی نجفی، با علی شکوری راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت درباره موضع اصلاح طلبان درباره پرونده شهردار سابق پایتخت پرسیده ایم.

علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت است. حزبی اصلاح طلب که برخی آن را معادل جبهه مشارکت در عصر اصلاحات می دانند. شکوری راد، دبیرکل این حزب، چهره اصلاح  طلبی است که نمایندگی مردم تهران در مجلس ششم را در کارنامه سیاسی خود دارد و البته عضو ارشد حزب مشارکت تا قبل از تعطیلی این حزب نیز بوده است. با او در مورد سیاست خارجی دولت روحانی، مواضع ترامپ، عملکرد اصلاح طلبان در مجلس دهم، شورای شهر پنجم و انتخاب محمد علی نجفی به شهرداری تهران و حواشی پیرامون آن به گفتگو نشستیم.

شکوری راد بخش اول این گپ و گفت درباره محمدعلی نجفی سخن گفت و تاکید کرد که اصلاح طلبان نمی دانستند که چه حاشیه های اخلاقی اطراف این مدیر اصلاح طلب وجود دارد. درباره این حاشیه ها و نحوه مراقبت احزاب اصلاح طلب در برابر آفت حاشیه های اخلاقی با دبیرکل حزب اتحادملت به چالش پرداختیم که در ادامه می خوانید.

گفتنی است، بخش های دیگر این گفتگو را به زودی در خبرفوری می خوانید و می بینید.

****

 دادگاه آقای نجفی به زودی برگزار می شود. بعد از اتفاقاتی که برای ایشان افتاد در افکار عمومی مطرح شد که هشدارهایی در مورد حواشی پیرامون آقای نجفی داده شده بود ولی نادیده گرفته شد. حزب اتحاد ملت مدافع جدی ایشان در سمت های مدیریتی بود. سوال من این است که هیچ هشداری به شما داده نشده بود که این انتخاب چه در دولت و چه در شورا صورت نگیرد؟ و اینکه اساسا آیا فیلتری در احزاب اصلاح طلب و به طور مشخص حزب اتحاد ملت وجود دارد  که در مورد پیشینه مدیران مورد حمایتش اعمال شود که این اتفاقات تکرار نشود؟

فیلتر که حتما وجود دارد و اگر اطلاع وجود داشته باشد، حتما در نظر گرفته می شود. اگر کسی نقطه ضعف اخلاقی و مالی داشته باشد حتما تاثیر دارد در اینکه از وی حمایت شود یا خیر؛ چون این موضوع طبیعتا برای هر جمعی حیثیتی است.

 یعنی درباره آقای نجفی هیچ هشداری داده نشده بود؟

نه. در این مورد هیچ هشداری داده نشده بود. فقط داده ها در حد شنیده هایی بود که مثلا در میراث فرهنگی یک موضوعی وجود داشته و بعدا هم حل وفصل شده است. این شنیده ها هیچ وقت تبدیل به اطلاعات دقیقی نشد و فقط در حد شنیدها بود. اینکه نهادهای مسوول مثلا سازمان اطلاعات سپاه چنین موضوعی را رصد کرده و می دانسته اند یا نه، حزب اتحاد و شورای شهر اطلاعی نداشته است و بنابراین اساسا حمایت از آقای نجفی بر اساس پیشینه سیاسی و اجرایی ایشان بود و هیچ چیزی مانع از اینکه درمعرض انتخاب شهردار باشند وجود نداشت. البته از یاد نبرید که در شورای شهر حزب اتحاد اکثریت را در اختیار ندارد. رییس شورای شهر عضو حزب کارگزاران بوده و اتفاقا آقای نجفی هم عضو همین حزب بوده اند. آقای مرعشی هم که عضو  این حزب است و گزینه شهرداری نیز بود، صراحتا در دفاع از برنامه خود اعلام کرد که به جای من به آقای نجفی رای دهید. خب وقتی یک حزبی که عضوش در معرض چنین مسایلی هست خیلی شفاف از عضو خود حمایت می کند، طبیعتا احزاب دیگر تکلیفی ندارند. چون آقای نجفی هیچ وقت عضو اتحاد نبوده است.

درست است که در زمینه پرونده حزبی آقای نجفی، حزب کارگزاران باید پاسخگو باشد، ولی نکته اینجاست که براساس خبرهای غیررسمی موجود، برخی اصلاح طلبان نیز در مظان اتهامی از همان دست اتهاماتی که به آقای نجفی زده شد، هستند. منظورم اتهام برخی مسائل اخلاقی است و نه قتل. میخواستم بدانم حزب شما چه سازوکاری دارد برای اینکه که وقتی می خواهد مدیر معرفی کند، درگیر این مسایل نشود؟ به هر حال یک حزب در قبال کشور مسئولیت دارد و نباید به صرف وجود یک سری سخنان از یک شخص حمایت کند، درست است؟

در گذشته افرادی در مناصب مهمی هم بودند که دچار لغزش شدند از هر دو جناح هم بودند این ربطی به گرایش سیاسی افراد ندارد. هر آدمی ممکن است که دچار لغزش شود اینکه که مکانیزم ارزیابی اطلاعاتی در مورد اعضای خود داشته باشیم، نداریم. ما براساس ظواهر و سوابق با افراد برخورد می‌کنیم. وقتی کسی ۲۰سال سابقه روشن دارد طبیعی است که نخواهیم کنکاش کنیم. وقتی فردی را نمی شناسیم پرس و جو می کنیم سابقه وی را بررسی می‌کنیم ولی کسی مثل  آقای نجفی ۴۰سال سابقه درخشان در بالاترین رده های مدیریتی نظام دارد دیگر مجالی برای اینکه بخواهیم در مورد زندگی خصوصیش تحقیق کنیم،  وجود ندارد و البته این معنایش این نیست که اگر کسی ۴۰ سال نلغزیده، پس دیگر نخواهد لغزید. این برای ما تکلیفی ایجاد نمی کند که بخواهیم فیلتری را برای افرادی که سابقه اشتهار به اخلاق خوب و کار خوب دارند را مورد بررسی قرار دهیم.

بالاخره ممکن است شایعاتی در مورد افراد وجود داشته باشد. وقتی این را در معرفی مدیر مدنظر خود لحاظ نمی‌کنید، این نگرانی پیش می آید که در مجموعه اصلاحات، هنوز نجفی های دیگری حضور داشته باشند.

یک زمانی شایعه ای در خور توجه است. آن وقت حتما به آن توجه می‌کنیم، ولی در حد شنیده هایی که امروز مکرر در فضای مجازی وجود دارد مجالی برای ورود نیست. اگر کدهایی برای صحت شایعه وجود داشته باشد این کار صورت میگیرد. بالاخره در مملکت برای برخی مسایل نهادهایی مسوولیت ویژه دارند آنها ابزار بررسی را دارند، ما اصلا این ابزار را نداریم ضمن اینکه که در حوزه خصوصی افراد را تا جایی که بشود ورود نمی کنیم ،مگر اینکه گره بخورد با یک موضوع حیثیتی برای کل حزب، که طبیعتا کنکاش می‌کنیم. در مورد آقای نجفی چنین چیزی در این حد به وجود نیامده بود.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش