دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۲ - ۲۹ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۴۰۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

علم‌الهدی رهبر معنوی اصولگرایان می‌شود؟/ ترقی: علت شکست اصولگراها، اشتباهات جمناست

حمیدرضا ترقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: علت شکست اصولگرایان در انتخابات شورا و مجلس، اشتباهات جمنا از جمله برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری آن در استان‌ها بود. جمنا از تحزب و اصولگرایی عبور کرده و ملاک را اشخاص انقلابی قرار داده بود، بدون اینکه شاخصه انقلابی داشته باشند.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا، با حضور در محل این خبرگزاری با اشاره به علت حضورش در مشهد، اظهار کرد: حضور من در مشهد بیشتر عشق به امام رضا(ع) و برگشت به وطن بود. متاسفانه علیرغم اینکه استان خراسان نیروهای زیادی در سطوح مختلف دارد اما این نیروها بعد از خروج از استان بازنمی‌گردند تا به مشکلات استان توجه کرده و آن را حل کنند.

وی افزود: اگر این افراد جمع شوند می‌توانند پتانسیلی قوی برای حل مشکلات و پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان در تمام زمینه‌ها و ابعاد باشند، من این پیشنهاد را به استان دادم و آن‌ها نیز پذیرفتند که ما همه نخبگان استان را تا سال آینده لیست کرده، جمع کنیم و به مشهد بیاوریم تا از ظرفیت‌های آن‌ها در توسعه استان به درستی استفاده کنیم.

بیگانه‌پرستی مشهدی‎ها عادت بدی است

ترقی با بیان اینکه متاسفانه در مشهدی‌ها خصلتی وجود دارد که  بیگانه‌پرستی آن‌ها بیشتر از توجه به خودی‌ها بوده و این فرهنگ بدی است، عنوان کرد: برخلاف استان‌هایی که پشت هم هستند، از نیروهای خود حمایت و پشتیبانی کرده و تلاش می‌کنند انسجام خود را حفظ کنند، مشهدی‌ها مقداری در این زمینه ضعف دارند یعنی بیش از اینکه پشت هم باشند، زیرآب هم را می‌زنند و این خصلت بدی است.

این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: همه باید برای پیشبرد توسعه و اهداف استان که اهداف بین‌المللی و منطقه‌ای است تلاش کنند. این ظرفیت‌ها نیز باید هم‌افزایی کرده و برای پیشبرد اهداف کمک کنند و این خصلت را کنار بگذارند، می‌توان این فرهنگ را در جامعه اصلاح کرد، اما نیاز به کمک همه رسانه‌ها و مسئولان دارد تا به این سمت بروند که تنگ‌نظری‌ها و دیدگاه‌های خاص را از خود دور کنند و بیشتر منافع و مصالح استان مبنای تصمیم‌گیری‌های آن‌ها باشد.

دبیر حزب موتلفه اسلامی  خراسان رضوی با اشاره به اینکه وحدت بین نیروهای اصولگرا در گذشته بیشتر روی نیروهای محلی متمرکز بوده، نیروهایی که ذهنشان محدود بخشی‌نگری بود تا کلان‌نگری، تصریح کرد: طبیعی است که اگر فردی بخواهد با نگاه کلی و کشوری به مسائل نگاه کند، تحمل تفکرات و سلایق گوناگون برایش خیلی راحت‌تر است تا فردی که تنها محدوده خود را نگاه کند، بنابراین تصور من این است که حضورم در مشهد می‌تواند به این مساله کمک کند و کار را شروع کردیم.

بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ جلسه برای رسیدن به انسجام داشته‌ایم

وی درخصوص وضعیت اصولگرایان در مشهد ادامه داد: تاکنون بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ جلسه مختلف داشتیم، دیدگاه‌ها را به هم نزدیک کردیم و توانستیم مجموعه را به شاکله و انسجامی برسانیم که بتواند به تصمیمی واحد و متمرکز در رابطه با آینده اصولگرایی در استان و مسائلی که به اصولگرایی مرتبط می‌شود، برسند. انتخابات یکی از بخش‌ها است و مسائل دیگری نیز وجود دارد.

ترقی اضافه کرد: هدف دیگر من برای بازگشت به مشهد این بود که تجربه‌ای در تهران داشتم و در مباحث سیاسی، مسائل تحلیلی و ... توانمندی‌هایی در تهران پیدا کردم. با توجه به اینکه مشهد در تربیت نیرو برای سراسر کشور قابلیت دارد و نیز به بهانه امام رضا(ع)، می‌تواند بر الگوها و مجموعه نیروهایی که برای کادرسازی و تربیت در مشهد حضور می‌یابند، موثر باشد، بنابراین تصمیم گرفتم این ظرفیت را در مشهد خرج کرده و روی ساختن نیروهای استانی خود بیشتر کار کنم که شاید مفیدتر بوده و حق استان باشد که از این ظرفیت استفاده کند.

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: برای احیای تشکیلاتی و این مساله که در مشهد احزاب و گروه‌ها بیشتر صنفی هستند و چندان حزب فراگیر نداریم که در مسائل کلان‌نگری داشته باشند، همچنین به منظور تقویت حزب موتلفه و اثرگذاری بیشتر در کنش‌های سیاسی استان، به این نتیجه رسیدم که اینجا می‌توانم مفیدتر باشم.

جلسات همگرایی اصولگرایان در مشهد بیش از یک سال برگزار می‌شود

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در خصوص آغاز جلسات اصولگرایان برای همگرایی در زمینه انتخابات، گفت: این جلسات بیش از یک سال است که شکل می‌گیرد، اما تقریبا از سال گذشته که من به مشهد آمدم، حالت رسمی به خود گرفت، تشکیلاتی و مقداری منظم شد، با برنامه و زمان‌بندی پیش می‌رود و مشخص کردیم که طبق چه زمان‌بندی کار خود را پیش ببریم و به کجا برسیم. این موارد نزدیک به یک سال است که انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: همه تشکل‌ها در این جلسات حضور دارند و هیچ تشکلی بیرون از این مجموعه نیست. نه تنها تشکل‌های سیاسی بلکه ظرفیت‌های مردمی اعم از تشکل‌های فرهنگی، تشکل‌های اثرگذار در مردم و تشکل‌هایی که می‌توانند در رای و فرهنگ مردم تاثیر داشته باشند نیز کاملا در این مساله و حرکت دیده شده‌اند و تلاش کردیم همه آن‌ها را در این مجموعه‌ها ببینیم.

علت شکست اصولگرایان در انتخابات شورا و مجلس، اشتباهات جمنا بود

ترقی در خصوص آسیب‌شناسی اصولگرایان در رابطه با تفرق و چندصدایی در انتخابات شورای شهر و مجلس شورای اسلامی ، عنوان کرد: علت این مساله اشتباهات جمنا از جمله برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری آن در استان‌ها بود. جمنا از تحزب و اصولگرایی عبور کرده و ملاک را اشخاص انقلابی قرار داده بود، بدون اینکه شاخصه انقلابی داشته باشند، بنابراین مشکلاتی به دلیل دخالت تهران وجود داشت که باید آن را حل می‌کردیم.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: احزاب و تشکل‌ها یک ضلع بوده و سایر مردم نیز هستند که باید آن‌ها را کنار هم ببنیم، نه اینکه از احزاب و تشکل‌ها عبور کنیم، بنابراین این اشکالات و آسیب‌ها را مورد بررسی قرار داده و سعی کردیم برطرف کنیم تا احزاب و تشکل‌ها احساس نکنند که به نظرات آن‌ها توجهی نشده و مجبور شوند لیست جداگانه‌ای بدهند یا راه خود را جدا کنند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی ادامه داد: این اشکالات در گذشته وجود داشته و سعی ما بر این است که این اشکالات دیگر وجود نداشته و دخالت مرکز در استان دخالت دستوری نباشد، بلکه صرفا سیاست‌گذاری باشد، خود استان در رابطه با انتخابات به جمع‌بندی برسد، ملاک‌ها و شاخص‌ها را مرکز بدهد و ما آن‌ها را در نظر بگیریم اما اجازه ندارند بدون توجه به شرایط استان تصمیمی بگیرند که موجب تفرقه و تشتت شود.

وی در خصوص شیوه‌نامه جریان اصولگرا، خاطرنشان کرد: ما شیوه‌نامه خود را کاملا تدوین کردیم و به تصویب رساندیم، کارهای خوبی در این شیوه‌نامه انجام شده و برنامه ما کاملا مشخص است.

برخی جریان‌های اصولگرا تصور غیر واقعی از ظرفیت خود دارند

ترقی با اشاره به برخی احزاب تمامیت‌خواه در جریان اصولگرا، تصریح کرد: برخی ظرفیت خود را بسیار غیر واقعی می‌دانستند و تصور می‌کردند که تمام رای متعلق به آن‌ها بوده و آن‌ها هستند که نقش اصلی را در رای‌آوری دارند، آن‌ها وزن خود را بر اساس واقعیات در نیافته بودند، بنابراین ما تلاش کردیم تا تمام این ظرفیت‌ها وزن خود را بر اساس واقعیات درک کرده و وزن واقعی خود را پیدا کنند تا در تصمیم‌گیری‌ها تاثیر داشته باشند که نه حق آن‌ها ضایع شود و نه بیش از آنچه هست، مطالبه داشته باشند و احساس حق کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: این امر مورد پذیرش واقع و رعایت شده است. این دیدگاه‌ها قبلا وجود داشت، برخی چنین تصوری داشتند که آن‌ها اگر وارد صحنه شوند نیازی ندارند که از دیگران کمک بگیرند. اکنون اثبات شده که هیچ کدام از این جریان‌ها به تنهایی قادر نیستند کف رای اصولگراها را در استان به دست آوردند.

هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای شکست اصولگرایان در استان وجود ندارد

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی بیان کرد: کف رای ما در مشهد ۳۵۰ هزار  و کف رای رقیب ۲۵۰ هزار است، یعنی ۱۰۰ هزار عدد در کف رای خود تفاوت داریم، بنابراین چرا نباید موفق شویم؟ زمانی موفق نیستیم که این ۳۵۰ هزار نفر متفرق شده و رای خرد شود. اگر ما رای را انسجام دهیم، حتی در کف رای خود موفق هستیم، چه برسد به اینکه جمع دیگری را به این کف رای اضافه کنیم. هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای شکست اصولگرایان در استان وجود ندارد، جز اینکه تفرقه، تشتت و از هم پاشیدگی انفاق بیفتد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در رابطه با جلسات وحدت اصولگرایان با آیت‌الله علم‌الهدی دیدار داشته‌اید، عنوان کرد: ما با همه مسئولانی که می‌توانند به شکلی در فرهنگ‌سازی و در سفارش به وحدت و انسجام نقش داشته باشند، مذاکره کرده و دیدار داشتیم. تلاش کردیم تا با همه عناصر قدرتی که در آرا و ظرفیت‌های مشهد تاثیر دارند، مذاکره کنیم و همواره توصیه آیت‌الله علم‌الهدی وحدت بوده است.

آیت‌الله علم‌الهدی را باید ورای جریان‌های سیاسی حفظ کنیم

ترقی در خصوص این مساله که برخی آیت‌الله علم‌الهدی را برای رهبریت معنوی اصولگرایان پیشنهاد داده‌اند، تصریح کرد: امام جمعه و نماینده ولی فقیه را باید ورای جریان‌های سیاسی حفظ کنیم. ایشان متعلق به یک جناح نیستند، بلکه پدر همه هستند، این انتظار که ایشان مستقیم وارد چنین دسته‌بندی در انتخابات سیاسی شوند، انتظار غلطی است، اما اینکه از ایشان بخواهیم توصیه به وحدت و انسجام کنند و برخی جریان‌ها و نیروهای انقلاب را از تفرقه و تشتت پرهیز دهند، توصیه خوبی است. از این بیشتر نباید از ایشان انتظار داشته باشیم.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: در گذشته برخی نزد آیت‌الله علم‌الهدی می‌رفتند اما نتوانسته بودند خود وحدت را به طور کامل فراگیر کنند و توقع داشتند که ایشان از آن‌ها حمایت کنند که آیت‌الله علم‌الهدی بیان می‌کردند وقتی جمع دیگری هستند که با شما نقاط اشتراک فراوانی دارند اما از شما جلوتر رفتند، چگونه از شما حمایت کرده و از دیگری حمایت نکنم، این انتظار درستی نیست.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: ما نماینده ولی فقیه را نباید خرج دسته‌بندی‌های سیاسی خود کنیم، باید از توصیه کلان ایشان به وحدت و انسجام بین نیروها استفاده کنیم اما فصل الخطاب را درون خود تعبیه کنیم که افراد در آن فصل الخطاب به نظارت کلان آیت‌الله علم‌الهدی توجه دارند یا باید توجه داشته باشند. باید فصل الخطاب را در درون خود تعبیه کرده و تلاش کنیم از نماینده ولی فقیه هزینه نکنیم تا محوریت و پدری ایشان در جامعه حفظ شود.

با ظرفیتی که لیست هوالمطلوب می‌دهد ارتباط برقرار کردیم

وی با بیان اینکه سپاه فی نفسه دخالتی در مسائل انتخابات ندارد، عنوان کرد: ما با این ظرفیت و نیز ظرفیتی که لیست هوالمطلوب می‌دهد، ارتباط برقرار کردیم و آن را در مجموعه خود دیدیم تا تاثیرگذار باشد و در تصمیم‌گیری‌ها ایفای نقش کند که در این صورت راه جدایی نمی‌روند، اینگونه نیست که آن‌ها وابسته به سپاه باشند، ارتباطی با سپاه ندارند، بلکه مجموعه بازنشسته شامل سپاهی و غیر سپاهی هستند. این افراد قشر مردمی و فعالان در مساجد، مناطق و محلات بوده و ارتباطی با سپاه ندارند.

ترقی ادامه داد: این گروه‌ها سازمان رای شدند، تشکل و حزب شناسنامه‌داری نیستند، ظرفیتی هستند که سازمان رای دارند و در محلات فعال هستند، به عنوان معتمدان محلی شناسایی می‌شوند، در مسجد، محله و بسیج عنصر فعال هستند، سازمان‌دهی شدند و ما این سازمان‌دهی را مجموعه خود قرار دادیم.

این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: ما تلاش کردیم تا تمام این ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم، بالغ بر ۶۰ ظرفیت اعم از تشکل‌های سیاسی و ظرفیت‌های مردمی مختلف در استان شناسایی شده است، هر مجموعه‌ای که تاثیرگذار هستند، عده و عده و تشکیلات و نفر دارند، شناسایی شدند و تلاش کردیم آن‌ها را در مجموعه خود بگنجانیم.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا نسبت به همگرایی اصولگرایان خوشبین هستید، بیان کرد: ما نسبت به این امر خوشبین هستیم، برای ما که کار کشوری انجام دادیم، کار سختی نیست، تنها فرمول، توجه به نقطه‌نظرات افراد، بها دادن به تشکل‌ها و ظرفیت‌ها و تصمیم‌گیری می‌خواهد. اینگونه نیست که جمعی برای سایرین تصمیم بگیرند، نباید چنین تلقی رخ دهد، زمانی که ما به صورت جمعی تصمیمی را بگیریم و بعد بخواهیم بر دیگران تحمیل کنیم که آن‌ها هیچ نقشی در تصمیم‌گیری نداشته‌اند، آن تصمیم را نمی‌پذیرند.

لیست مشهد چگونه باید باشد؟

وی خاطرنشان کرد: زمانی که همه را در تصمیم‌گیری مشارکت دهیم، شاخص‌ها را تعیین و رویکردها را مشخص کردیم، در نتیجه این تصمیم‌ها مورد پذیرش قرار می‌گیرند. ما بیان کردیم که حتما باید در لیست مشهد یک جوان، یک روحانی و یک زن حضور داشته باشد. همه باید در این چارچوب عمل کرده و پیشنهاد دهند. این شاخص را به تایید همه رساندیم و همه باید بر اساس این شاخص و رویکرد حرکت کنند و بعد در خصوص شاخص‌های دیگر کیفی صحبت می‌کنیم. وحدت و انسجام شدنی است و می‌توان با شیوه درستی که اتخاذ شده، در استان شاهد یک وحدت و انسجام باشیم.

ترقی در خصوص میزان تغییر نمایندگان استان، تصریح کرد: این امر بستگی به این دارد که ما چه هدفی را از ترکیب نمایندگان مشهد داشته باشیم که این هدف ما باید نهایی شود، زمانی قصد داریم از هیات‌رئیسه فراتر رویم، بنابراین باید ترتیبی باشد که به ریاست مجلس نیز برسیم یا می‌خواهیم در کمیسیون‌ها نقش فعال‌تر و تاثیرگذارتری داشته باشیم، در نتیجه باید عناصری انتخاب کنیم که ریاست کمیسیون را به دست آورند و شاخص باشند. اگر این هدف‌گذاری‌ها روشن شود، بعد از آن مشخص می‌شود که نمایندگان باید چه افرادی باشند.

۵۰ درصد نمایندگان استان باید تغییر کنند

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: حداقل ۵۰ درصد نمایندگان در سطح استان باید تغییر کنند، ضمن اینکه اصولا مجلس به وسیله نمایندگان استانی اداره می‌شود، اگر ۶۰ نماینده استانی داریم مجلس روی این ۶۰ نفر می‌چرخد و نمایندگان شهرستانی چندان در اداره مجلس ایفای نقش نمی‌کنند، بنابراین این مساله بسیار مهم است.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی با بیان اینکه با نمایندگان مجلس جلسه و مذاکره داشتیم، عنوان کرد: هیچ کدام از افرادی که احتمال نامزدی آن‌ها وجود دارد، نباید در ترکیب تصمیم‌گیر که شیوه‌نامه را دنبال کرده و حرکت را هدایت می‌کند، حضور داشته باشند و نمی‌توانند در شاخص‌بندی‌ها، تنظیم برنامه و فرایند رسیدن به لیست دخالت کنند تا هیچ شائبه‌ای نباشد مبنی بر اینکه فرد به آن ترکیب خط و جهت داده تا در نهایت به خود آن فرد برسند. 

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به این سوال که چقدر به پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس امیدوار هستید، گفت: بدون نگرانی نیستیم، نباید تصور کنیم که همه چیز روبه‌راه است و در دقیقه نود حادثه‌ای رخ نمی‌دهد، آنچه به عنوان فرایند ترسیم کردیم و در نظر گرفتیم، ما را به موفقیت می‌رساند، مشروط بر اینکه همه در آن چارچوب عمل کنند و خطا و غفلتی در مسیر صورت نگیرد. اگر این شیوه دنبال شود و همه آن را پذیرفتند، احتمال موفقیت ما بالا است.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش