شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۱۱ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۴۰۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

زیباکلام: اصولگرایان با همان حداقلی که دارند ریاست جمهوری را در ۱۴۰۰ در اختیار خواهند گرفت

صادق زیباکلام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: به‌رغم همه انتقاداتی که به احمدی‌نژاد وجود دارد اما از این منظر وی تلاش می‌کرد که به عنوان رئیس جمهور عمل کند و به هیچ عنوان برابر جریان حامی خود یعنی اصولگرایان کاملا تسلیم نبود.

«صادق زیباکلام»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، درباره دو استراتژی اصولگرایان مبنی بر برنده نمایی و ناامید کردن مردم و استفاده از این ناامیدی برای پیروزی در انتخابات، به برناگفت: اصولگرایان از ۲ نقطه قوت برخوردارند. یکی این که آنها یک جمعیت ثابت وفادار دارند. قریب به ۱۷ میلیونی که به رئیسی رأی دادند در آخرین انتخابات می‌شود گفت پای ثابت اصولگرایان هستند. از مجموع ۴۶ میلیون رأی دهنده‌ای که در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ وجود داشت قریب به ۲۰ میلیون پای ثابت یا نیروهای وفادار اجتماعی اصولگرایان هستند که به هر حال خیلی کاری ندارند عملکرد اصولگرایان چطور است و از روی اعتقاد و مجموعه‌ای از باور‌های مذهبی و سنتی، به اصولگرایان رأی می‌دهند و یقینا در اسفندماه نیز به نامزدهای اصولگرا در اقصی نقاط کشور از جمله تهران رأی می‌دهند. این نقطه قوت اول آنهاست.

زیباکلام افزود: نقطه قوت دوم اصولگرایان این است که تبلیغات زیادی علیه مشکلات دولت روحانی و فراکسیون امید در مجلس انجام می‌دهند. مطلب این است که اصلاح‌طلبان در انتخابات با مشکل عظیمی روبرو هستند که چگونه بدنه اجتماعی‌ خود و آن ۲۴ میلیونی که درخواست کردند و در انتخابات شرکت کردند، بخواهند در انتخابات شرکت کنند؟ که این موضوع به نفع اصولگرایان تمام خواهد شد. یعنی به نوعی ناامیدی که مردم درباره بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان احساس می‌کنند یکی از مهمترین علت‌هایی است که باعث می‌شود مردم در انتخابات شرکت نکنند و یا حضور پررنگی نداشته باشند که قطعا به نفع اصولگرایان می‌شود. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: نباید فراموش نکنیم اصولگرایان در مجلس هفتم، هشتم و نهم در تهران با ۳۰۰ و یا ۴۰۰ هزار رأی به مجلس می‌رفتند در حالی که شاهد بودیم مشارکت مردم در انتخابات اسفند ۹۴ به یک و نیم میلیون رأی هم رسید. اصولگرایان بدشان نمی‌آید یک و نیم میلیون نفر در تهران شرکت کنند اما اگر  این تعداد نیامدند هم با ۳۰۰ هزار رأی مجلس یازدهم را در اختیار می‌گیرند. اصولگرایان با همان حداقلی که دارند ریاست جمهوری را در ۱۴۰۰ در اختیار خواهند گرفت اما نکته اساسی و مهم این بوده که درست است در کوتاه مدت اصولگرایان پیروز هستند اما فراموش نکنیم در بلند مدت کشور با بحران‌ها و مشکلات عظیمی روبرو خواهد شد.

صادق زیباکلام درباره سنگ‌اندازی اصولگرایان در دولت روحانی به ویژه در زمینه برجام نیز بیان کرد: به هر حال اصولگرایان سنگ‌اندازی و سعی کردند تا جایی که می‌توانند تیشه به ریشه برجام بزنند و سنگ سر راه موفقیت دولت روحانی بیاندازند. نمی‌خواهم بگویم طبیعی است اما به هر حال این اقدامات از اصولگرایان انتظار می‌رفت. به هر حال قدرت شیرین است و نباید انتظار داشت اصولگرایان بگویند به خاطر منافع ملی به روحانی کمک می‌کنیم؛ این‌گونه نیست. تا جایی که توانستند سنگ‌اندازی کردند و اجازه نمی‌دهند جریان سیاسی غیر از خود آنها پیشرفت کند و این قابل درک است.

زیباکلام افزود: چیز دیگری که وجود دارد و نباید از آن غافل شویم این است که خود روحانی جدا از نواقصی که به دولت وی وارد است بنابر دلایلی سعی کرد برابر اصولگرایان کمی موضع تعادلی در پیش گیرد.

وی ادامه داد: در بسیاری از جاها انتظار می‌رفت دولت در برخی زمینه‌ها برابر اصولگرایان بایستد. دولت باید به مردم بگوید چه مقدار بودجه به دست قوه مجریه می‌رسد و چقدر به نهادهای دیگر می‌رسد که نه ربطی به قوه مجریه دارند و نه پاسخگو هستند و نه حساب و کتاب آنها شفاف و روشن است. بنابراین باید مشخص می‌شد تا چه حد از این مسئولیت بر عهده دولت است. در حوزه اختیارات دولت هم باید مشخص شود تا چه حدودی از اختیارات داخلی و سیاست خارجی را در اختیار دارد.

زیباکلام  عنوان کرد: خاتمی هم برابر اصولگرایان و برخی نهادهای دیگر به صورت کامل ایستادگی نکرد اما خاتمی نارضایتی خود را به نوعی نشان داد. آنچه مسلم است این است که هر وقت روحانی با اقتدار ایستادگی کند اصولگرایان به هر طریقی مانع وی می‌شوند.

وی بیان کرد: به غیر از محمود احمدی‌نژاد، هیچ کدام از روسای جمهور نخواستند بسیار جدی عمل و برابر مخالفان و سنگ اندازان ایستادگی کنند. به رغم همه انتقاداتی که به احمدی نژاد وجود دارد اما از این منظر وی تلاش می‌کرد به عنوان رئیس جمهور عمل کند و به هیچ عنوان برابر جریان حامی خود یعنی اصولگرایان، کاملا تسلیم نبود.  شانسی که اصولگرایان به دست آوردند این است که اروپایی‌ها تا حدودی با ترامپ مشکل دارند؛ چین و روسیه با آمریکا مشکل دارند و استرالیا، کانادا و ژاپن آن چنان که باید، آمریکا را همراهی نمی‌کنند. نکته مهم این است که اجماعی برای ترامپ وجود ندارد در حالی که در زمان اوباما وجود داشت.

وی در پایان تاکید کرد: باید به بحث امید در نسل جوان و تحصیلکرده بیش از پیش توجه شود.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش